Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sony Xperia Z2 - Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sleen
tag
Sziasztok!
Friss tulaja vagyok magam is ennek a készüléknek.
Akik régóta használják az eszközt, tudnának tanácsot adni abban, hogy van-e beállítás arra, hogy a kameragombot nyomva tartva ne induljon el a kameraszoftver lezárt kijelzőnél?
Kösz!
-
sleen
tag
válasz plesotamas #6931 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Nézegettem a szervíz menüben nézelődtem kicsit és meglepődve tapasztaltam, hogy a bootloader gyárilag nyitott? Létezik ilyen? Csak a Samsung és az LG szívat ezzel?
-
sleen
tag
válasz plesotamas #6933 üzenetére
Valóban ezt írja.
Már megörültem, hirtelen az LG szervizmenüjéből indultam ki (ez volt korábban), ott csak simán bootloader unlock yes/no szerepelt.
-
sleen
tag
Egyelőre nem.
Az összes telefonommal megtettem eddig, de a Sony UI idegesít eddig legkevésbé. A sallangmentes androidot kedvelem.
Bár a Nexus-on az volt, mégis megtettem...Hamarosan úgyis ezt is megpiszkálom, valami rejtett szenvedélybetegség nálam, hogy a család összes telefonját kezelésbe veszem.
-
sleen
tag
Hát nem értem, hogy mindenki a vízállóságon pörög. Tényleg olyan nélkülözhetetlen, hogy vízbe tegyétek a telefont? Pont akkora idiótaság, mint a pulzusmérő. Veszel egy dacia dustert, elmész vele somogybabodra és nem érted miért szar? Azt mondták terepjáró... Korlátozottan. A reklámban is annyira vízálló a telefon, mint amennyire az autók fogyasztása reális a gyári adatok szerint. Hagyjuk már. A kijelző meg karcálló. Vigyázzatok rá oszt jó napot!
-
sleen
tag
No megadtam magam és rootoltam az eszközt. Nem bírtam ki, pedig úgy terveztem ezt nem bántom. (korábban minden készülékem romolgatás alanya volt. galaxy, nexus, stb.) Meg kell mondjam ez tűnt a legkörülményesebbnek, ezért sem álltam neki eddig. Mindenesetre kösz a topic szerkesztőinek, minden sima volt.
Most a cm mozgatja a fantáziám... Érdemes? -
sleen
tag
Sziasztok. Mióta feltettem a .28-as rootolt romot, azóta memóriahibát kapok. Memória nem érhető el. Nem tudok egy fényképet se készíteni, nem tudja hova menteni... Ezzel mit lehet kezdeni? Valaki hasonlót tapasztalt? Kösz
-
sleen
tag
Ajtók továbbra is. Azt magyarázza meg valaki, hogy a Micro USB ajtaja nyitogatva van töltés miatt, de nincs problémám vele. Ellenben a Micro sd ajtaját nem bántom, de számtalanszor kinyílik a zsebemben. Nagyon bosszantó, kell a francnak vízálló telefon. Soha többet.
-
sleen
tag
Szerintem akad egy rakás mérnök a sony-nál. De miért ne lehetne valami hasonló megoldás, mint sok esetben sim-nél. Egy tűvel oldható zárás. Mindegy csak működjön, mert ez így röhejes. Vízálló, de csak ha nem nyílik ki az ajtó. Ez olyan, mintha folyamatosan eresztene a kerék az autón és nem azért, mert elhasznált, hanem mert így gyártják.
-
sleen
tag
válasz TTommi #11901 üzenetére
Tudom, egyszer már tisztítottam alkohollal. Az ajtó zsírosodik, koszolódik, ha nyitogatják. Tiszta sor. De b+ nem nyitogatom az sd ajtót, mégis nyílik. Ez van, nem véletlen nincs gari beázásra. Most képzeld el, hogy veszel egy nem olcsó napszemüveget, aminek lejár mindkét szára. Nem gáz, mindig hordok magamnál műszerész csavarhúzót... Aztán folyamatosan szerelheted.
-
sleen
tag
No ez az 5.1.1 nem tetszős. Egyáltalán mi változott? Az a gusztustalan csillogás képernyőfeloldáskor... Hányinger. Minek? Olyan frankón belaktam az 5.0.2-t, hogy először érzem azt, hogy nem akarok frissíteni. Visszaállítottam. Ami a z2-t illeti, nekem eddig hibamentes. 8 hónapos. Egy telefont kedveltem jobban, még régebben volt egy nexus-om(samu). Mikor cserélni fogok készüléket, az valószínűleg ismét sony lesz, vagy nexus. Volt lg-m is, senkinek nem kívánom. Hulladék.
-
sleen
tag
válasz Vikooo #13452 üzenetére
Ezek most is vannak. Az lg-t nem akartam így lehúzni. Az mellékes, hogy egy optimus l9 volt, ami nem összevethető egy G-vel, csak annyira nehéz volt vele ügyeskedni. Szerintem nem volt két egyforma. Pl. Bootloader nyitás, root és egyebek. Nem volt olyan megoldás, ami mindenkinek egyformán ment. Egyforma készülékek, de mégsem működött mindenkinek. Körülményes, ronda ui. Ez persze az én véleményem, nyílván van akinek csak pozitív tapasztalatai voltak lg-vel.
-
sleen
tag
Üdv! Xposed működik 5.1 alatt? Kösz.
-
sleen
tag
válasz petymeg #13662 üzenetére
Sajnos nem.
De kérdem én: Ha az üvegfólia v. nevezzük akárhogy is, magától reped, törik, stb., akkor miért olyan biztos, hogy a leejtéskor megvédte a kijelzőt? Csak az tört el, mert vékony szar. Karc ellen védhet, de egy nagyobb ütéstől kétlem. E nélkül sem feltétlen tört volna be. Mindegy, nekem nincs rá szükségem. Ha baj ér, ígérem megírom és egyesével fogok bocsánatot kérni mindenkitől, akivel most nem értek egyet.
-
sleen
tag
-
sleen
tag
válasz dedehu #13667 üzenetére
Ez jó. Ezzel azt bizonyította, hogy a felhelyezett üveg törik. Ha pont ugyanígy e nélkül is látnánk mi történik, akkor érdekes lenne, bár kétszer egyformán nem esik. Ha gyártó lennék, egy korrekt teszttel bizonyítanám, hogy megbízható. Ezeket a videókat nem gyártók készítik, hanem telefon tartozék kereskedők. Érted ugye?
-
sleen
tag
Sziasztok. Nem tudom hányan használjátok, de találtam egy állati jó cuccot. Root kell hozzá és a kijelző tulajdonságait lehet változtatni. Kontraszt, színmélység stb. Nagyon jó dolog, mintha új telóm lenne. Stock rommal és kernellel is működik lollipop alatt. Már ha valakit érdekel...
http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/5-x-kcal-module-flashable-t3159869 -
sleen
tag
válasz dedehu #14198 üzenetére
Sajnos újraindítás után újra be kell pötyögni terminal emulatorba, de nemrég ez is megoldódott.
5.1.1-en root explorer-el nyisd meg a system/etc/init.qcom-sensor.sh file-t és a végére írd be:
insmod /system/lib/modules/mdss_mdp_kcal_ctrl.ko
Mentés és restart. Ezután működni fog. -
sleen
tag
válasz ftamas0201 #14428 üzenetére
Ne haragudj, de az, hogy az üvegfóliád eltört, nem jelenti azt, hogy megvédte a hátlapot. Azt jelenti, hogy ha nem lett volna rajta, akkor vagy törött volna a hátlap vagy nem. Sosem tudjuk meg... Engem nem győzött meg továbbra sem senki, de ez nem is baj. Feleslegesnek tartom és nem építőiparban dolgozom. Mondjuk oda bátor dolog üvegtelefont választani...
[ Szerkesztve ]
-
sleen
tag
válasz holozis_HUN #14449 üzenetére
Így van. A karcoktól véd, ezzel egyetértek. Engem arról nem győzött meg senki, hogy a töréstől véd. Ejtettem le én is, és nem törött el. De ha üvegfólia lett volna rajta, az lehet tört volna és örülnék a semminek. Szóval ha a szemem alá teszek egy ilyen üveget és arcon csapnak, akkor nem fog belilulni?
-
sleen
tag
Nem tudom, hogy a sony miért dobálja ilyen sűrűn a flagshipjeit, de nem lehet, hogy utól akarják érni számozásban az iphone-t és a samsungot? Aztán beállnak a sorba, így sokak számára máris egyenértékűbbé válna. Lehet, hogy hülyeség, de a marketing diktál...
-
sleen
tag
Alapos vásárló vagy, aki körül szokta járni a dolgokat... Erről hogy nem olvastál sehol? Melegszik és beázik. Bárhol olvasol utána, ezzel a két dologgal találkozol. A kijelző meg karcálló. Gondolom azt is tesztelted egy reszelővel... Nem kell vízbe vinni egy telefont. Minek?
-
sleen
tag
Ja és én is visszatértem az axe dezodort a boltba, mert befújtam magam és nem potyogtak az angyalok...
-
sleen
tag
válasz holozis_HUN #15187 üzenetére
Természetesen van igazság benne, csak előtört a troll énem... Bocs. Ettől függetlenül kicsit fenntartásaim vannak néhány felhasználói szokással. Extrém körülmények közt erőltetni nem érdemes dolgokat. Mérnökként beláthatná Ő is.
-
sleen
tag
válasz Majko102 #15324 üzenetére
Korábban xposed modult használtam erre a célra. Lolistat a neve azt hiszem. Működött frankón, de egy ideje root nélküli gyári romon vagyok, így nem tudom mi a helyzet 5.1.1-el.
Sajnos valamit elcsesztem, csak flashtool-al visszatettem a gyári romot. Azóta nem volt kedvem újra rootolni. Majd ha lesz 6-os droidunk... -
sleen
tag
Ma reggel próbáltam volna én is, de nem tudtam telepíteni. Letöltöttem a romot, recoveryben úgy ahogy azt kell wipe, format miegymás, majd install és hibaüzenetet dobott. Nem akart felmenni. Gőzöm sincs miért, eddig sosem jártam így. Mondjuk azt sem értem mi a fene van benne, ami majd 2gb. Visszatettem a backupot. Ez legalább jó, csak kiváncsi lettem volna mi van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Őskoczka
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs