Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
malibu
tag
Sziasztok!
Csak egy kérdésem lenne. Egyik szolgáltatónál egy tarifacsomagért amire amúgy is váltanék, egy ilyet vágnának hozzám 0 forintért. El is gondolkodtam rajta hogy lecseréljem a mostani galaxy s2-t, csak a kijelző miatt aggódom. S2 super amoled plus aminél a fekete az fekete. sötétben is beleolvad a menü háttere a környezetbe és csak a fehér feliratok világítanak. nappal sem lehet látni meddig tart a kijelző és honnan van a telefon anyaga. persze fekete témánál, annyira tökéletes a kontraszt. Ha pedig oldalról nézek rá a telefon síkjából a kijelzőre, akkor is olyan mintha rá lenne festve minden ikon. nem halványul egyáltalán. ezzel szemben az SP pedig elavult TFT ami kontarszttalan és a fekete is szürkén világít. Vagy nem jól tudom? Változott a technológia TFT terén is? Visszalépni azért nem szeretnék ha lehet
galaxy ace 3
galaxy express
galaxy mini
nokia lumia 625
nokia lumia 820
sony xperia spezeket vihetem ingyen az előfizetéshez és egyedül a sony jöhetne szóba s2 helyett, de ez is csak középkategória az meg mégiscsak csúcskategória volt...
Mi a véleményetek?
-
malibu
tag
Nem az amoled a fontos nekem, hanem a képminőség. Ne világítson a fekete sötétben pl. Ilyen alap dolgok. Nem tudom hol tart ma a TFT technika és nem tudom ez a bravia engine 2 mit segít. A sony végülis ezzel csinálja a csúcstelóit is és nem sok panasz van rájuk...
Nokia párti voltam android előtt. Most is az lennék ha nem win lenne rajtuk. Nem szeretem a kötött rendszereket. Iphone, win8, stb...S2-t megvettem és 2 nap múlva nem lehetett ráismerni. Főzött rom, kernel, de egy root mindenképp kell neki alapból Go launcher, stb.. Ne legyen olyan mint a többi, ha már személyre szabhatóak és a legjobb teljesítmény/üzemidő legyen kihozva belőle, amire ugyebár a gyári romok nem képesek...Szóval emiatt nem kell nokia -
malibu
tag
válasz oliwire #12004 üzenetére
Köszi Az érdekelne még, hogy hangrendszerben milyen a sony? Illetve van érezhető különbség gyártók közt? Eddig egyik telefon sem közelítette meg egy mezei ipod, iaudio, samsung, vagy sony mp3 lejátszó minőségét a sok teló közül amiket használtam. Hiába dugok bele 30ezres jbl fülest olyan semmilyen a hangzás. PlayerPro-t használok DSPPack-kal, de így is csak elmegy a minőség.
-
malibu
tag
Sziasztok!
Most vettem meg ezt a telót és lenne pár kérdésem.
A galériában lehet valahogy mappák szerint nézni, vagy csak ez az ömlesztett valami van?Van valami külső program vagy a főmenün kívül más lehetőség amivel esetleg mégtöbb kontrasztot, színt lehet adni a rendszernek? 1-2-őt néztem már, de azoknál csak a gyári keretek között lehetett más felületen színt, fehéregyensúlyt és kontrasztot állítani.
Köszi!
-
malibu
tag
Sziasztok!
Azt nem tudja valaki esetleg, hogy hogy lehet a gyári zenelejátszót kitenni go launcher felületre? abban nem is találom a widgetet...Olvastam, hogy ez a teló jobb hangban a többi gyártó készülékeinél. Ezt hardverben kell érteni, vagy csak ez a walkman szoftver jól sikerült és ezt futtatják annyira? Én bárhogy állítgatom ingadozik a hangerő. Mindig korrigál valamit, de nagyon hallani sajnos, pedig minden rásegítést levettem. Mondjuk náthás vagyok és lehet hogy a fülem dugul be időnként , de eddig az évek alatt samsungnál nem tapasztaltam ilyet.
És az előző kérdésem pedig az volt, hogy kontrasztot lehet valamivel állítani(növelni)? letölthető program, vagy szervízmenüből pl. Amúgy sem találtam ilyet a telefonban, csak fényerőt és fehéregyensúlyt.
Fényerőt maxra húztam. Az ikonok elég élesek és élénkek lettek, de sokat is fogyaszt és a sötétek sem elég sötétek így. -
malibu
tag
amúgy tényleg jó kis vas. gondolkoztam hogy galaxy s2-t érdemes-e erre cserélni mert 1,2x2 helyett csak 1,7x2 a proci, ram ugyanannyi. kijelző nagyobb, de szerintem nem kellett volna az állandó gombokat rárakni. így pont akkora ennek is a hasznos területe, de valamiért sokkal erősebb. 3x annyit ér el benchmarkokban...s4-el kb azonos pontokat, pedig az 4 mag. a kijelző húzza le kicsit a szememben, de majd megszokom végül is ilyenhez voltam szokva előtte 10 évig, csak utóbbi 2 évben volt amoledes telóm
érdemes kernelt cserélni, vagy csak a gyárit rootoljam meg és annyi? vannak már rá olyanok ami nagyon sokat dob a sebességen és az üzemidőn? főzött romok gondolom még nincsenek és szerintem megvárom előbb a 4.3-ast. annak amúgy mik lesznek a legnagyobb előnyei a 4.1-hez képest? sok hülye kérdés tudom tegnap vettem és gondoltam azelőtt rakok fel rá romot kernelt és bármit, ha érdmes, mielőtt belakom a telót. sajnálnám előlről kezdeni 1 hónap múlva -
malibu
tag
Üdv!
Az mitől lehet, hogy antutu futtatásánál 2 indításnál újraindult, vagy leállt a telefon amikor a ramhoz ért ha jól láttam. most végigment miután leállás után újraindítottam a rendszert...tapasztaltatok már ilyet? amikor nem áll le, akkor viszont 22000 pontot ér el, szóval nem hiszem, hogy hardware gond lehet.
-
malibu
tag
Sziasztok! Az miért van, hogy a sony telóknál nem lehet appokat áthelyezni sd-re? Nekem ps-m van, egyik ismerősöm most vett xperia M-et aminek fele akkora a memóriája és vett mellé 16 gigás kártyát. Van erre lehetőség? Miért különcködik mindenben a sony... Samsungoknál nem volt ilyen gondom soha.
-
malibu
tag
válasz malibu #16082 üzenetére
És persze root nélkül érdekelne, ha megoldható. Nem is magamnak, de egy lány ismerősöm most vette a telót. Nem akar belenyúlni és a garanciát sem akarja kockáztatni, szóval root kilőve. Csak használni szeretné normálisan a telefont, mint minden átlagos samsung ,htc ,stb felhasználó...Ugyanolyan android van a sony-n is. Elvárná az ember, hogy működjön az sd-re telepítés, vagy áthelyezés. Van erre megoldás?
-
malibu
tag
válasz rothfb #16083 üzenetére
akkor legalább minden gyárilag 4.1-es telefon belső memóriája lenne minimum 16 giga szerintem...így eléggé átverés a bővíthetőség. xperia m van neki ami 4 giga ha jól tudom. annak a felét leszedi a rendszer, felrakott 2 progit + facebook és kiírja, hogy 75% tele. és nem akar egy 2 napos céges telefont rootolni. szívás, de köszi
nem tudja valaki, hogy mikor várható SP-re 4.3? (T-mobile). És azt lehet rootolni ha kijön?
-
malibu
tag
Sziasztok!
Eddig az összes androidos telefonomat rootoltam és szeretném ezt is, csak gondoltam megvárom a hivatalos 4.3-as frissítést. Van értelme ennek? Vagy van valami 4.3-as megbízható főzött rom és kernel amit a 4.1-re simán felrakhatok akár most is? Régen odinnal csináltam. Melyik romot-kernelt érdemes felrakni (ami gyors, megbízható, magyar nyelvet tud és akku kímélő) és milyen módszerrel? Ha linket is tudtok küldeni megköszönöm
-
malibu
tag
Sziasztok!
Frissítettem a telót(T-mobile-os) 4.3-ra. Eddig is lassú volt, de most...Facebookból és szinte bármiből kilépéskor kb 5-10 mp mire megjelenik azt asztal. Napi 20 x kiírja, hogy "xy program nem válaszol. várakozik, bezárja, jelenti" Galaxy s2 volt előtte, de gördülékenyen ment (mondjuk az főzött rommal volt) Ez erősebb is, jobb teljesítményt ér el minden benchmark programban az S3-nál is és mégis minden akad rajta. A billentyű megjelenési idejéről ne is beszéljünk. Telefonkönyv, hívásnapló, sms és minden alapvető funkció is 5-10 mp mire megjelenik. Lehet valamit tenni ezek ellen? Még root nélküli a telefon.
-
malibu
tag
Sziasztok!
Eddig nem mertem hozzányúlni a sonyhoz, mert nem sok jót hallottam a rootolásról. Főleg, hogy t-mobile-os a telóm.
Most 4.3 12.1.A.1.205 van rajta amit gyárilag lehetett letölteni pár hete.
Ezt lehet valahogy rootolni, vagy milyen főzött romot érdemes feltenni most az SP-re ami gyors is és jó is, mert elég gáz a gyári t-mobile-os. Szaggat, akad, fagy, stb...
Linkeket, vagy pontos keresőbe beírandó megnevezést kérek szépen, ha van rá mód, mert sonyban annyira nem vagyok otthon. Eddig csak samsungom volt.
Akár emailben is jó lenne. malibu0929@gmail.com
Köszi!!!!!!!!!!!!!!
-
malibu
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert elakadtam.
T-mobile-os 4.3-as a telóm és az utasítások szerint szeretném rootolni.tr.apk-t megcsináltam és elvileg rootolva is lett, de a CWM nem akar menni. 4.3.8-at és a 4.3.7-et is próbáltam, de semmi.
Itt van kép arról, hogy hol akadtam el. Remélem sikerült feltölteni
-
malibu
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy mostanában nem kapok értesítést semmiről. facebook, gmail, stb...ha belépek és ott frissítem pl. az emaileket, akkor jelennek meg az újak, pedig minden úgy van beállítva mint eddig. Szerintem root óta nem jó, de nem biztos. Melyik program okozhat ilyet, hogy nem szinkronizál semmit, pedig az van beállítva?
-
malibu
tag
Stamina mód nincs bekapcsolva és minden be van állítva szinkronizálásra és semmi nem történik. Semmiről nem kapok értesítést. Az általános beállításokon kívül a rootolás csinálhat ilyet? Kb azóta van ez. Eddig időkép is jelzett, ha zivatar közeledett, most meg semmi, gmail, facebook, stb..
Tegnap óta még valami hiba kijött. Hívásnál sokszor nem hallok semmit és ilyenkor a kijelző sem alszik ki ha az arcomhoz emelem. Aztán megint jó egy darabig. Ez hardveres, vagy szoftveres hiba lehet? Fülhallgatót bedugdosom párszor és attól szokott rendbe jönni.
-
malibu
tag
Sziasztok!
Másik kérdésem, hogy milyen szerviz foglalkozik telefonokkal? Felhívtam a márkaszervizt és azt mondta hogy egyik sony szerviz se foglalkozik mobilokkal és fogalma sincs hova kellene vinnem...
-
malibu
tag
Sziasztok!
Ha tr-el rootoltam a telefont és mindent újra raknék, akkor gyári beállításokat elég megcsinálni? Hátha megoldja az értesítési problémákat és minden mást. Az törli a rootot egyébként?
-
malibu
tag
Sziasztok!
Nekem sp-m van, de most egy általános kérdésem lenne. Haver adott egy ősrégi xperia mini pro-t, mert állandóan ezt írja ki "A(z) sony ericsson főoldal alkalmazás com.sonyericsson.home folyamat nem várt módon leállt. próbálkozzon újból" és nem lehet semmit csinálni vele. Csak frissítéssel lehetne megoldani szerintem, de a telefonszámokat le kellene mentenem róla gépre valahogy. A PC Companion tudja szinkronizálni, de csak google segítségével és ott 1 számot szed le róla, pedig van több száz. Hogy tudnám közvetlenül usb-n lementeni a számokat?
Előre is köszi!!!
-
malibu
tag
válasz dave0825 #45459 üzenetére
Ahogy a hibát leokézom újratölt minden ikont és egyből megint a hiba. Szóval esélyem sincs rányomni semmire. Már a kezdőoldal betöltésnél hibát talál gondolom. Kikapcsolás működik csak. Recoverybe nem lehet csökkentett módban indítani? Mondjuk abba még nem sikerült belépnem valamiért. Elvileg hangerő le+bekapcs gomb, de mindig simán elindul...
-
malibu
tag
válasz darvinya #45464 üzenetére
CWM kizárva, mert nem rootolt a teló. Akkor gondolom nem lehet. Ezt nem tudom...Nekem minden új telefonnál bekapcs után root és, ha van jobb a gyárinál, akkor rom csere De mivel semmit nem tudok csinálni így más launchert se tudok feltenni. Csökkentett módba pedig nem sikerül indítani. Elég lenne a telszámokat lementeni ami gondolom ott is működne.
-
malibu
tag
Sziasztok!
SP-m van, de csak egy általános kérdésem lenne. Mostanában elég gyakran kapok olyan üzenetet amikor pl a TrackID-t, vagy más hasonló mikrofonos programot elindítok, hogy "a mikrofon használatban van. Zárjon be minden programot és próbálkozzon újra".
Nem fut semmi más ilyenkor. Gyanús kicsit. Mintha lehallgatnának. Milyen programmal lehet megnézni részletesen, hogy milyen hardware-t éppen mi használ? Weboldal, program, stb... -
malibu
tag
Sziasztok!
Nekem most fog lejárni a hűségem t-nél és szerintem kipróbálom az s6 edge pluszt, de ezt szeretném elajándékozni. Az a baj, hogy mióta megvan az sp brutál lassú. Galaxy s2-t cseréltem 2 éve. Elvileg jóval erősebb, de nem így látszott. Már rég nem telepítgetek semmit rá. Örülök, ha megnyílik a telefon funkció, ha gyorsan kellene telefonálnom és nem kell várnom 1 percet. Billentyűzet nagyon lassan jelenik meg. Bárhol szeretnék írni. (sms, face, stb...)
Lényeg, hogy azt hallottam, hogy a szolgáltatós sony-k sokkal lassabban működnek mint a függetlenek. Én már kipróbáltam rajta nagyon sok romot, főzött romot, launchert, de mindig belassult rövid időn belül. Nem is csak lassú, mint amit más gyártóknál tapasztaltam, hanem beakad. Nem reagál. Üres képernyő, várakozás. Közben néha kattog ami az érintéseket jelzi, aztán vagy történik valami, vagy újraindul a telefon.
Szóval sebesség szempontjából érdemes függetleníteni mielőtt odaadom valakinek?Másik probléma vele (ez is az eleje óta jön elő néha), hogy felveszem a telefont, de néma. Engem hallanak, de én semmit. Ilyenkor a képernyő sem kapcsol ki, ha az arcomhoz emelem. Aztán a fülest ki-be dugdosom és megjavul. Gondolom nem érzékeli, hogy kihúztam. Ez gyakori hiba másoknál is? Lehet szoftveres?
-
malibu
tag
Sziasztok!
Most fog lejárni a garanciám és kontakthibás lett a fülhallgató kimenet. Ilyenkor is beleköt a szerviz a root-ba?
Másik, hogy mi a legegyszerűbb módja a root eltávolításának? Gyári rom van rajta és make it r41n progival rootoltam ha jól emlékszem.
Köszi!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest