Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6651) soultrapp


soultrapp
senior tag

csáótok!az alkalmazásoknál nektek sincs meg az 512ram? vagy valami lefogja amit nem látunk.

(#6652) sir fg válasza ruskop (#6604) üzenetére


sir fg
aktív tag

ICS, Win7, Google Chrome :-)

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#6653) ruskop


ruskop
senior tag

Nem tud valaki olyan desktop progit ami mondjuk az Outlook névjegyeit szinkronizálja a telóval? Vagy esetleg valami szinkronizálós progit? (Maegoo kipróbálva)

(#6654) energy4ever


energy4ever
addikt

Már egy párszor megkérdeztem de választ nem kaptam!

A kérdés a következő:
Zárt bootloaderes rom alatt lehetővé lehet tenni hogy alulra legyen helyezve a Status Bar?
Bármilyen apk ami ezt megcsinálja, vagy bármilyen bonyolult mód jó lenne, csak végre alul legyen már! :)

(#6655) Atawallpa válasza energy4ever (#6654) üzenetére


Atawallpa
aktív tag

Én nem próbáltam. Nem tudom, amúgy miért kéne, hogy alul legyen? Nyitottnál van a paranoid android, ott beállítható, hogy hol legyen.

Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni

(#6656) fPApi válasza energy4ever (#6654) üzenetére


fPApi
őstag

"Már egy párszor megkérdeztem de választ nem kaptam!"
Valószínűleg azért, mert senki nem tud megoldást rá. De most felhívom a fórumtársak figyelmét, hogy a legközelebbi kérdésednél mindenki dobjon el mindent és haladéktalanul keresse meg a megoldást, mert tényleg felháborító, ami itt folyik....

(#6657) energy4ever válasza fPApi (#6656) üzenetére


energy4ever
addikt

Én ezt nagyon nem így értettem...Nem értem hogy azt az adott mondatot miért kell ilyen értelemben feltüntetni ahogy te írtad.

Nem egy androidos telefonom volt már, mindegyiken alul volt/van a Status Bar, csak ennél nincsen. Mivel nem akarom még nyitni a Bootloadert a garanciavesztés miatt, így a zárt Bootloader keretén belül szeretnék egy olyan rom-ot, programot, vagy bármilyen mód-ot aminek segítségével a status bar alulra helyezhető!
Elégé sokat olvastam vissza, néztem más fórumot, kérdeztem meg másokat, mind hiába mivel nem találtam megoldást. Megkérdeztem itt, lehetett volna annyit írni hogy nincsen ilyen ami a status bar alulra helyezését lehetővé teszi zárt bootloaderes romoknál.

(#6658) Atawallpa


Atawallpa
aktív tag

A mai nap megjelent az Xperia S-re a CM10 alpha. Ez már 4.1 Jelly Bean. Szerintem nem is olyan távoli, hogy Ray-re is legyen.

Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni

(#6659) benfolds válasza tomy86 (#6608) üzenetére


benfolds
őstag

oké, végül is számomra sem buzis, bár szerintem egyértelműen női kézbe tervezték (egyébként nekem a méretével kapcsolatban ez okozza a problémát, nem is az, hogy kicsi a kijelző. egyszerűen túl keskeny, tehát fogni pici, nem nézni, pedig nincs is nagy kezem), bár fehérben meg aranyban nem szívesen venném elő mások előtt, de ez már egyéni ízlés dolga. igazából arra gondoltam, hogy a "közmegítélés" szerint a mai méretpalettán egy ekkora telefon már csajosnak számít valószínűleg. nekem az mp3 lejátszó feature az egyik legfontosabb, mert eredetileg egy nano-t akartam venni, nem is okostelefont, de aztán osztottam-szoroztam, kijött, hogy sima a mp3 lejátszó már hülyeség, akkor inkább egy kisebb okostelefon, így lett ray, és tökre meg vagyok vele elégedve (az ics szarakodásoktól eltekintve). erről jut eszembe: az ics-t is azért tettem fel, mert tudta a flac formátumot, de később mintha azt hallottam volna, hogy gb-n is ment. igaz ez?

(#6660) tomy86 válasza energy4ever (#6622) üzenetére


tomy86
addikt

Nem tudom, hogy érdemes-e cserélni én csak a JJ romot használtam. De ha visszakeresel volt, aki (talán fPApi) kipróbálta mind a hármat és írt egy rövid összehasonlítást is.
Procit szerintem zárt bootloaderrel nem tudsz húzni, de majd javítanak, ha nem így van.
Status bar: passz

(#6659) benfolds: igen GB-n is ment a flac lejátszás.

(#6661) benfolds válasza tomy86 (#6660) üzenetére


benfolds
őstag

app nélkül ment gb-n a flac?

(#6662) tomy86 válasza benfolds (#6661) üzenetére


tomy86
addikt

Nem. Én az andLess progit használtam.

(#6663) soultrapp


soultrapp
senior tag

valaki megtudná nézni nekem a telóján,hogy neki mennyi ramot ír ki összesen?szabad/foglaltnak!?

(#6664) bencenagy válasza soultrapp (#6663) üzenetére


bencenagy
csendes tag

152MB foglalt
268MB szabad

(#6665) soultrapp válasza bencenagy (#6664) üzenetére


soultrapp
senior tag

nekem csak 144/164,de nem tudom miért csak ennyi.
van valami jelentösége,hogy gsm vagy wcdma hálózatra van állítva?

(#6666) Askformore válasza ruskop (#6640) üzenetére


Askformore
senior tag

Eszembe jutott még valami: a google accountod automatikus szinkronizálását kapcsold ki a kapcsolatok/beállítások/felhasználói fiókok menüben, ha eddig nem tetted volna meg, és utána állítsd át a kontaktképeket. (Nekem a facebook is ki van).

(#6667) Syl válasza soultrapp (#6665) üzenetére


Syl
nagyúr

A memóriafoglaltság nyilván nem a hálózat típusától, inkább a futó alkalmazásoktól, a rendszer által használt cache mennyiségétől stb. függ.
Az meg hogy a foglalt+szabad nem adja ki az 512 megát, azért van, mert a rendszer is használ belőle.
Egyébként is, ahány programmal megnézed a memória állapotát, mind mást fog mutatni.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6668) benfolds válasza ronda (#6600) üzenetére


benfolds
őstag

írnál egy összehasonlítást a ray és az iphone 4s között?
vagy valaki, akinek volt/van mindkettő. gondolkodom, hogy unokahúgomnak adom a ray-t és veszek helyette valami mást. nem azért, mert nem vagyok megelégedve vele, hanem mert nem bírom nézni, ahogy unokahúgom szenved a vodafone 845-el, vagy mivel.
(jó, nem egészen egy kategoria a két telefon, akkor mondjuk azt, hogy android és ios összevetésre lennék kiváncsi.)
(#6662) tomy86: köszi az infót

[ Szerkesztve ]

(#6669) fPApi válasza energy4ever (#6657) üzenetére


fPApi
őstag

"lehetett volna annyit írni hogy nincsen ilyen"
Pont ez a lényeg: ilyet szerintem nem ír senki, hiszen max. azt tudja, hogy nem találkozott ilyennel, de azt nem, hogy biztos nincs ilyen. Ha lett volna olyan, aki kereste, de nem találta, biztos, hogy jelezte volna. Általában a fórum úgy működik, hogy ha van válasz az adott kérdésre, akkor az megjelenik, az jellemzően nem, hogy nincs.
Én pl. az elmúlt időben sok programot/launchert/ROM-ot kipróbáltam és mintha egyszer találkoztam volna vele, de mivel nem érdekelt, ezért fogalmam sincs, hogy melyiknél (talán az egyik ROM-nál).

(#6670) fPApi válasza energy4ever (#6657) üzenetére


fPApi
őstag

Rákerestem a PLAY-en a status bar kifejezésre és pl. találtam a super status bar progit, melynél a képeken mintha alul is lett volna a status bar. Esetleg nézd meg.

(#6671) benfolds


benfolds
őstag

(#6672) ruskop válasza fPApi (#6670) üzenetére


ruskop
senior tag

Az ADW Launcherban is van olyan, hogy rejtett alsó dokksáv. Nem tudom mire jó mert nem próbáltam még ki.

6666 Askformore: Az automatikus szinkronizációt kikapcsoltam. Sosincs bekapcsolva. De én már arra tippelek, hogy a teló nem akarja. Kipróbáltam különböző desktop progikkal (Mobilegoo, Myphoneexplorer, stb) és mindegyikben ha beállítottam a nagy képet és feltettem a telefonra akkor jó volt. De aztán ha csak egyszer nyomom meg a szinkronizációt már ugrott is. Megcsináltam azt, hogy csináltam 480x285-ös képeket (mivel ekkora képet lehet kijelölni hívófélnek) és hozzárendeltem a telón a contacthoz. Majd toltam egy szinkronizációt. Simán felülbírálta a gmail holott a módosítás a telón történt. Szóval lehet maradok annál, hogy inkább nem lesz hívóképem.

(#6673) ronda válasza benfolds (#6668) üzenetére


ronda
aktív tag

Ray vs. iphone? Az almás kicsit nagyobb és nehezebb :)

Szóval a viccet félretéve: nagyon sok mindent még nem tudok mondani róla, mert csak szombat este vettem használatba. Ami eddig feltűnt:
1. Nagyon furcsa, hogy csak 1 gomb van rajt. A "vissza" gomb nagyon hiányzik (még. de majd megszokom).
2. Az egész olyan, mintha balkezeseknek tervezték volna (tényleg! nem tudja valaki, hogy Jobs balkezes volt-e?). Bal oldalon vannak a hangerő gombok, a menüben "vissza" "mégsem" stb gombok is rendre a bal felső (akkor már miért nem az alsó??) sarokban vannak. Én elérem a hüvelykujjammal, de a kis kezűeknek (illetve ha az iphone5 4colos lesz, akkor a jobbkezeseknek is) bele kell törődniük a kényelmetlen (esetleg kétkezes) használatba.
3. Az emailben kapott linket csak a gyári böngészővel hajlandó megnyitni, nem lehet kiválasztani másik böngészőt. Igaz az emailben a linkből pikk-pakk ki lehet másolni az url-t és a kívánt böngészőbe beilleszteni.
4. nem értem ezt az itunes filozófiát sem. zenéket, filmeket, csengő/jelző hangokat csak az itunes-al, viszont a képeket videókat a win intézővel lehet másolni.
5. A gyári zenelejátszóban nincs equalizer (nyilván majd töltök le másik lejátszót) és a gyári füles egy kalap szar. Jól néz ki de nagyjából ennyit tud.

Hogy valami jót is írjak:
1. Szép!
2. Az akksi talán egy hangyafasznyival jobban bírja mint a ray. Pedig nyomkodom 1000-el.
3. Gyakorlatilag bármit nyomok meg, az rögtön elindul. A home gombbal bármiből kilépve és bármi mást indítva, rögtön teszi a dolgát (ez nekem mindennél többet ér!). Ahogy a tesztben is írták: a sima 4 is gyors mint a villám, de ez egy még gyorsabb villám. Lövésem sincs mennyi a szabad ram, azt sem tudom, hogy kell megnézni, de nem is érdekel. És ez jó!!!

[ Szerkesztve ]

"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21

(#6674) Syl válasza ronda (#6673) üzenetére


Syl
nagyúr

Gondolom a következő összehasonlítás a Bentley vs Trabant lesz :P

5. Van benne hangszínszabályzó, de nem a lejátszóból érhető el, hanem a beállításokból. Jobs logika :F

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6675) Askformore válasza ruskop (#6672) üzenetére


Askformore
senior tag

Hát akkor simán csak ne nyomj rá a szinkronizációra (: Egyszer betölti, lecserélgeted a képeket, és úgy hagyod. Én sem nyomogatom.

(#6676) zazenke


zazenke
őstag

mit lehet olyankor csinálni ha a telefon RAM-ja a nap folyamán szépen lassan felzabálódik kb 30 mB re és a telefon irtózatosan belassul . Az a baj hogy a futó programok listájából nem derül ki hogy mi használja el mert ha az összeset összeadom akkor se jön ki az elhasznált mennyiség . Csak az tudtam csinálni eddig hogy a telefont napjában kétszer újra indítottam mert ilyenkor helyre áll a szabad memória mennyiség . Gondolom gyári állapot visszaállítása segítene de sajnálom mert szépen felépítettem hosszú idő alatt a futó progikat ( launcher , stb ) . Valakinek valami ötlet hogyan lehetne kiszűrni mi zabál ennyit ?

(#6677) benfolds válasza ronda (#6673) üzenetére


benfolds
őstag

köszi, most csak egy gyors válasz, az egyik talányos dologra, mert egész éjjel a gép előtt bambultam: én kurva sokszor rányomok az alul lévő vissza gombra véletlenségből. az a sejtésem, ha felül van, akkor ez talán nem következne be olyan gyakran. persze gondolom van a vissza helyén más, amire ugyanúgy rá lehet nyomni véletlenül...egyébként is, ha megfogom a telefont, akkor igen gyakran elkezdenek zizegni az ikonok, de legtöbbször a visszára és a jobb alsó ikonra nyomok rá (éppen most cseréltem le az ott lévő kamerát a gtalkra, mert abból előbb vissza tudok lépni, ha véletlenül elindítom)

[ Szerkesztve ]

(#6678) ruskop válasza zazenke (#6676) üzenetére


ruskop
senior tag

Tegyél fel egy Task Killert és állítsd be, hogy automatikusan lövöldözze ki a nem kívánatos progikat.

(#6679) -HajTömeg- válasza ronda (#6673) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Azthiszem az egészben az utolsó mondatod éri a legtöbbet.
Az a megfizethetetlen,ha egy telefonnal nem kell állandóan bszakodni,hogy memóriát szabadíts fel, újra indítsd stb. egyszerűen csak teszi a dolgát.

Alias: Júzer error

(#6680) sir fg válasza ruskop (#6672) üzenetére


sir fg
aktív tag

Most próbálkoztam én is a profilképpel. Szerintem rosszul emlékezhettem, mert most egy másik személynél kipróbáltam, hogy A PC-n, a Gmail-en keresztül állítok be profilképet. A telefonon ez tényleg kis négyzetként jelent csak meg. Bocs, hogy az ellenkezőjét terjesztettem. Viszont beállítottam ugyanazt a képet a telefonon a személyhez, és amikor hívom, nagyban jelenik meg (mint neked).
Viszont nekem a szinkronizálás folyamatosan be van kapcsolva, és egyelőre még így maradt. Majd még később megnézem, hogy továbbra is nagy marad-e. Mindenesetre még azt megpróbálhatod, ha eddig nem volt, hogy először kapcsold be az automatikus szinkronizációt, majd így állítsd be a profilképet. Így lehet, hogy nem fogja később felülírni a gmail-ben beállított kis, négyzet alakú képpel.

-HajTömeg-: Nekem ugyanez volt az élmény, amikor a galaxy 3 után a Ray-re váltottam :). Az ICS már nem pont ilyen, de szvsz Ray GB-del tudja ezt nyújtani.

[ Szerkesztve ]

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#6681) szabozsolt87


szabozsolt87
tag

Hello Srácok,

Tudna nekem segíteni valaki Ray romolással kapcsolatban. Egy haveromnak van egy ilyen készüléke és le van frissítve ICS-re, de panaszkodik, hogy lassú meg fagy neki és szeretne más romokat kipróbálni. Viszont megkért, hogy segítsek neki. Ő már eljutott odáig, hogy rootolva van a telefon meg recovery is van már neki rajta. Nekem egy Galaxy S van azon bármikor oda vissza romot cserélek meg kernelt meg modemet. Xperianal nem tudom, hogy kell ezeket csinálni. Van egy olyan oldal ahol le van részletesen írva, hogyan kell ezeket csinálni? Illetve melyik romot érdemes feltenni, ha már itt tartunk?

Köszöntem. :D

[ Szerkesztve ]

(#6682) ronda válasza -HajTömeg- (#6679) üzenetére


ronda
aktív tag

'95-ben vettem az első telefonomat. Azóta kb 15 (vagy talán 20) telefonom volt. Mindig nehezen találtam meg az igazit, de ha megszerettem egyet, akkor azt évekig használtam. A váltás mindig nehéz volt, olyankor pár hét,hónap alatt többet is vettem/eladtam.
Régebben, mikor egy telefon "csak" telefon volt, akkor sem volt egyszerű a választás, de az ember legalább arra számíthatott, hogy a készülékek ilyen-olyan (dizájn, töltő csatlakozó stb) különbségektől eltekintve, tettég a dolgukat. Nem is tudtuk, hogy milyen hardver lapul a burkolat alatt, mert a rajta lévő szoftverrel megbirkózott. Az ember nem is gondolt olyasmire egy telefon vásárlása előtt, hogy az majd le fog fagyni.
Sajna nekem is okos telefon kellett és sokkal nehezebb a választás mint régebben.
Már nekem sem "csak" telefon a telefon.
Fényképezek, zenét hallgatok róla ha már képes rá, sőt, a hatékony marketingnek és az engem is érintő konzumidiotizmusnak köszönhetően, már én is elvárom, hogy ezek a funkciók, képességek minél jobbak legyenek.
Szóval negyedik okostelefonként (mégis csak) az ájfon lapul a zsebemben. És bár még nem tudok végleges verdiktet mondani (hiszen csak szombat este óta használom), de úgy gondolom, hogy talán ez lesz az a telefon, ami hosszú távon megmarad. Már nagyon elegem volt az andriodos baszakodásból. Egyszer már le is írtam a véleményem erről.

(#6674) Syl Ha trabiból ülök bentley-be, (vagy fordítva) akkor igen :)
5. tényleg ott van. Köszi!

"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21

(#6683) tomy86 válasza szabozsolt87 (#6681) üzenetére


tomy86
addikt

"Ő már eljutott odáig, hogy rootolva van a telefon meg recovery is van már neki rajta."
Innentől ugyanaz, mint az SGS-nél szerintem. Romot beásolja az sdcard/clockworkmod/backup könyvtárba és recoveryből telepít.
ROM és mod ügyben ez egész jó kis lista.
Zárt bootloader esetén viszont csak négy rom van (tudtommal). 1-3, 4

(#6684) -HajTömeg- válasza ronda (#6682) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Remélem nem sértünk meg senkit,nekem is ez a véleményem.
Munkára is használom,nem is kevésszer és eléggé ,hogy úgy fogalmazzak "kevéssé bízom benne".
Állandóan ellenőrizgetem,volt már ,hogy újraindult a tudtom nélkül és elérhetetlen voltam.
Volt már,hogy valamiért piszok gyorsan lemerült, párszor le is fagyott, a lassulásokról nem is beszélek.
Sajnos nekem sem ez az ideális,ilyesmiket nem engedhetek meg,már csak a munkám miatt sem :(
Még ha agyon terhelném 3D játékokkal vagy 100 letöltött programmal,de így az ötödik-hatodik újratelepítés után már tényleg alig van rajta alkalmazás, az alapok...
Az itt olvasott rom-cserékhez meg se kedvem,se hozzáértésem,se időm.
Hogy hetekig tesztelgessem melyik JJ romban mi a rossz és mikor fagy le ,cserélhetem vissza erre-arra, ez nekem nem móka.
MOndjuk az külön érdekes,hogy még az is romot cserél,akinek állítólag tökéletesen jól fut a telefonja... :U
Az ICS meg kifejezetten bosszant,ez olyan méretű átbszás,hogy felfoghatatlan,hogy nem büntetik érte akit kell (azt se tudom kit kéne)
Meghirdetnek egy telefont azzal a címszóval,hogy ez már megkapja a legújabb androidot,erre tele van hibával?
Nem is értem, ezt hogy engedhetik meg maguknak. Maga az elv az, ami bosszant.
Szifon miatt irigyellek,valószínűleg nekem is az lesz a következő,hacsak nem talál ki valami korszakalkotót az android.

Alias: Júzer error

(#6685) Syl


Syl
nagyúr

Időnként felteszem magamnak a kérdést, hogy ti milyen telefonról irkáltok itt? :F
Mi az hogy sz*r az ICS, mi az hogy naponta kétszer kell újraindítani, mi az hogy memóriát kell felszabadítani, etc...
Task killer jellegű marhaságokat nem vagyok hajlandó telepíteni, és csak nagyon ritkán szoktam újraindítani. Általában csak használom, minden sz*rakodás nélkül :D

(#6673) ronda

A negyedik pontot fejtsd ki kérlek. Mert igaz hogy nekem csak egy 3G-m van (a fiókban), de azon az exploreres fájlmásolás (fotók) csak a telefon -> PC irányban működik! A számítógépről így nem lehet semmit a telefonra rakni.
iOS5-tel ez megváltozott volna?

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6686) ronda válasza Syl (#6685) üzenetére


ronda
aktív tag

Nagyon nincs mit kifejteni, csak telefon -> PC irányban megy az 5.1.1-el is. De nem is ez volt a lényeg abban a mondatban, hanem hogy miért van az, hogy zenét itunes-al, képet meg simán az intézővel. Amúgy meg lehet pc-ről telefonra rakni, már utánanéztem, de még nem vetettem bele magam.

szerk: ja, és a szifon a 24-ik telefonom.

[ Szerkesztve ]

"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21

(#6687) soultrapp válasza Syl (#6667) üzenetére


soultrapp
senior tag

nyilván tudtam,hogy a memóriatfoglaltság nem a hálózattól függ.én arra gondoltam,hogy pl csak sima gsm-re van állítva akkor lehet tovább bírja az aksi....

(#6688) Syl válasza soultrapp (#6687) üzenetére


Syl
nagyúr

Ez biztosan így van, hiszen 3G-n mindegyik telefon jobban merül.
Viszont a sűrű task gyilkolászás is ezzel jár, ugyanis a rendszer ilyenkor újratölti a bezárt de számára szükséges taskokat.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6689) sir fg válasza -HajTömeg- (#6684) üzenetére


sir fg
aktív tag

MOndjuk az külön érdekes,hogy még az is romot cserél,akinek állítólag tökéletesen jól fut a telefonja...

Ezt kicsit magamra vettem, mert én mindig pozitívan nyilatkozom a telefonról, mégis egyedi ROM van rajta (ld. aláírás). Nos, nekem azért van így, mert a gyári ICS alatt 1) nem működik rendesen a LED, 2) gyorsan betelik az alkalmazásoknak fenntartott tárhely. Ezért cseréltem ROM-ot, nem másért. A gyári ICS sem fagyott nekem, nem okozott semmilyen kellemetlenséget. Van ilyen is. Nem tudom, mik okozhatják azt, hogy néha gyökeresen ellenkezőek a tapasztalatok a fórumon. Szerintem ezek az okok lehetnek.
- Más telefonhoz szoktunk, mások az elvárásaink.
- Elérő használati szokások, pl. telepített programok száma, típusa, használ-e az illető task killert, stb. Néha akár csak egyetlen alkalmazás tud galibát okozni (gyorsabb merülés, fagyás)!.
- Más széria, esetleg más szoftverváltozat (pl. eltérő régiós, szürkeimportos telefon).

Ja, meg azt nem értem, hogy akinek komoly gondjai vannak, miért nem teszi vissza a GB-et? Azzal tényleg nem kéne, hogy gondok legyenek. Amikor még nem volt ICS, emlékeim szerint nem volt ilyen megosztottság arról, hogy jó-e vagy sem ez a telefon. Az ICS hozott magával bugokat, oké, de 2.3.4-es Androiddal (és egy nem-gyári launcher alkalmazással) ez a telefon szvsz hibátlan.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#6690) -HajTömeg- válasza sir fg (#6689) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Nem kellett volna,nem rád gondoltam.
Nekem GB van, az ICS-ről írt negatív tapasztalatok miatt nem is frissítettem.
Fogalmazzunk úgy,hogy GB alatt is akadozik, belassul olykor.
Nem szrozom a készüléket,de sajnos korántsem akadás mentes.

Alias: Júzer error

(#6691) sir fg válasza -HajTömeg- (#6690) üzenetére


sir fg
aktív tag

Jójó, nem gond :) Meg attól, hogy nem rám gondoltál, attól még igaz rám is :).
Szerintem akkor itt leginkább az lehet, hogy mások az elvárásaink.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#6692) Syl válasza sir fg (#6689) üzenetére


Syl
nagyúr

Ezt én is magamra vehetem. A gyári (nordic) 4.0.3 egy tökéletes kiadás volt, eltekintve a LED-es problémától. Arról készült az 1000 órás uptime képem is. :K
A 4.0.4-gyel sem volt gondom, de gondoltam kipróbálok egy másik ROM-ot is (JJ és MIUI). Én ugyanis olyan vagyok, hogy szeretek rászánni pár órát a kütyü testre szabására, hogy a végeredmény nekem tökéletesen megfelelő legyen. Például amikor tavaly laptopot vettem, előtelepített Windows-zal, az első dolgom volt a formatcé és egy szűz win telepítése. Nekem nem kell az "egybecé" meg a két tucatnyi gyári vacak előtelepített program.
Aki szereti a "kész pi**a, meleg málé" megoldásokat, az vegyen iPhone-t :DDD Azon úgysem lehet szinte semmit hekkelni.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6693) ronda válasza Syl (#6692) üzenetére


ronda
aktív tag

notit én is "free dos"-ost vettem, mert én sem szeretem a kész megoldásokat. 17 éve magam építem, csinálom (hw/sw) a gépeimet, úgyhogy mondhatom, hogy nem riadok vissza egy kis mókolástól. De az androidból egész egyszerűen elegem lett. 7 hónap alatt, 3 andriodos telefon után kialakult egy stabil véleményem a rendszerről.

Imént írtad, hogy nem érted milyen telefonról írnak a többiek, mert nálad (és még pár embernél) minden OK vele.
Tudván azt, hogy másoknál (a többségnél) viszont nem elhanyagolható mennyiségű és súlyosságú hibákat produkál (mindezt elvileg azonos hardveres környezetben), ez is csak azt támasztja alá, hogy hát Khm...nem egy stabil rendszer.

Lehet szapulni az ájfont az ára miatt, ahogy én is teszem :), lehet szidni amiatt, hogy macerás a mókolás vele, de ha a gördülékeny, megbízható működésnek ez az ára, akkor vállalom. Nekem per pillanat most ez többet ér mint a droidos szabadság.

De ez csak az én véleményem.

"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21

(#6694) Syl válasza ronda (#6693) üzenetére


Syl
nagyúr

Nekem meg volt iPhone-om (sőt, most is megvan, csak egy ideje fiókban pihen. :D ), másfél évig használtam.
És egyáltalán nem nevezném smooth-nak. A legalapvetőbb programokra (számológép, naptár, beállítások stb.) is másodperceket kell várni. Oké, az csak egy iPhone 3G volt, a 4S már tuti sokkal gyorsabb, de ez most nem is érdekes.
Egyszerűen ráuntam, hogy a telefonáláson kívül ha valamit akartam kezdeni a készülékkel, akkor rögtön az iTunest kellett előszedni meg az USB kábelt. Inkább elviselem az Android lassulásait, csak ne kössék hátra a kezem.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6695) jani8787 válasza Gattsu (#6626) üzenetére


jani8787
tag

Tudom, hogy megvannak az infók össze vissza de lécci vki szedje nekem össze. Szóval a leggyorsabban hogy tudok feltenni egy romot? Vki kipróbálta? Tehát hogy tudom leggyorsabban lementeni az adataim, appokat...és utána hogy kell a romot feltenni? Rootolt cwm-es a telom. köszi. rootolni, és cwm-t feltenni már tudok, de a többit nagyon nem

mmint írja le aki már profi benne, nem akarom végigolvasni a fórumot :)

[ Szerkesztve ]

(#6696) Syl válasza jani8787 (#6695) üzenetére


Syl
nagyúr

Először mondjuk innen letöltöd a MIUI-t, vagy innen a JJ Hybridet.

CWM-ből lemented a jelenlegi rendszered (backup).

Az új ROM-ot kicsomagolva bemásolod a clockworkmod/backup mappába.

Utána belépsz a CWM-be, teljes törlést csinálsz (full wipe) és restore-ral felrakod az új ROM-ot.

Szerk:
Locked Bootloader esetén (pl. szolgáltatói telefon).

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6697) tomy86 válasza jani8787 (#6695) üzenetére


tomy86
addikt

törölve. Syl gyorsabb volt :)

[ Szerkesztve ]

(#6698) jani8787 válasza Syl (#6696) üzenetére


jani8787
tag

Bocsi de nekem ez még kevés... :) én ezt http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1788672 szeretném felrakni
Ha cwm-be lementem a rendszert, akk az mit ment és mit nem? utána azt hogy rakom vissza és mikor? erről a linkről amit írtam, a downloadsoknál mind a 3mat le kell szedni?

cwm-be h tudok belépni?

[ Szerkesztve ]

(#6699) tomy86 válasza jani8787 (#6698) üzenetére


tomy86
addikt

Ha cwm-ben lemented a rendszert, akkor az mindent ment(adatok, telepített programok stb.). Visszaállításkor olyan lesz, mint amikor mentetted.
Visszatenni ugyanúgy a cwm menü "backup and restore" menüjéből. Mikor??? Pl. ha nem vagy elégedett a főzött rommal és vissza akarod tenni a korábbi (gyári) romot.
Az általad linkelt rom esetén mindhárom zipet le kell szedni. leírás
cwm-be belépni úgy tudsz, hogy amikor bekapcsolod a telefont és megjelenik a Sony logo elkezded a hangerő le gombot nyomogatni.

[ Szerkesztve ]

(#6700) jani8787 válasza tomy86 (#6699) üzenetére


jani8787
tag

és a cwm az a csökkentett mód? ott hol vannak ezek a funkciók?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.