Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6151) Bobó_20 válasza Atawallpa (#6150) üzenetére


Bobó_20
aktív tag

végigpróbálgattam az összeset a hozzászólásokban :D
a CWM-ből feltehető verzió átírja az als_curve.conf fájlt is, ami az értékkészletet tartalmazza szerintem, de nem jöttem rá, hogy milyen értékek lehetnek benne. A zip az Arc S értékeit tartalmazza. Plusz 1,1,1,0 -ra módosít.

ronda: az als_curve.conf-ot törölted, módosítottad vagy hagytad úgy ahogy van? és kb hova állítottad a csúszkát? nem akarom felülvezérelni a fényerőt, mert mint írtam azt is lehet: gyári állapot max fényerejénél világosabbat is el lehet érni ezzel a módszerrel, ami hosszútávon tuti nem jó.

Amin végülis kiakadtam, hogy adott a hardver csak 2 percnél többet kellett volna foglalkozni vele és megfelelően implementálni. Teljes automatára kellett volna megírni: vaksötét 10% közvetlen fény meg 100%. Mindezt olyan lépésekben, amit már a K850i-m is tudott.

Amúgy most néztem egy X8 hw_configját de abban másmilyen érzékelő van.

(#6152) sir fg válasza Bobó_20 (#6148) üzenetére


sir fg
aktív tag

Teljesen igazad van.
Mindenekelőtt: a nyakamat ráteszem, hogy nekem gyári, CEU-s GB-en, gyári Nordic 4.0.3-on és 4.0.4-en, valamint a Superleggerán működik! Tapasztalati tény. :))
De megnéztem a hw_config.sh-t, amit írsz, és nekem pl. most ez van:

# LMU AS3676 Configuration
dev=/sys/devices/i2c-0/0-0040/leds/
echo 1,1,1,0 > $dev/lcd-backlight/als/params #[gain],[filter_up],[filter_down],[offset]
echo 1 > $dev/lcd-backlight/als/enable #Sensor on/off. 1 = on, reg 90h
echo 12900 > $dev/torch/max_current

A korábban használt ROM-okról nem tudok nyilatkozni, sosem néztem eddig, mi van ebben a fájlban.

Szerk, a legutolsó hozzászólásodhoz:
Szerintem ebben is van logika. A teljesen automata (10-100% között), amit írsz, az is egy jó megoldás, csak akkor legyen ki-be kapcsolható, hogy manuálisan is be lehessen fixre állítani, ha valaki úgy akarja. Mert ugye ha a teljes 10-100% tartományt lefedi az automatika, semmi értelme a csúszkának (ha nincs manuális mód).
MOst meg úgy van gyárilag, hogy a csúszkával beállíthatsz egy alapértéket, ami körül fel-le módosít egy szűkebb tartományban a fényviszonyoktól függően. Így már automata módban is van értelme a csúszkának, de azért illene kikapcsolhatónak lennie.
A legtutibb az lenne, ha három üzemmód lenne:
teljesen manuális - félautomata (beállított érték körül kisebb tartományban) - teljesen automata (10-100%).
(De nekem 25-30%-ra van állítva, és látom mindig - szóval én elégedett vagyok a gyári implementációval).

[ Szerkesztve ]

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#6153) Bobó_20 válasza sir fg (#6152) üzenetére


Bobó_20
aktív tag

köszi szépen, még egy lehetőség van, hogy nem jól adtam meg a lecserélt fájlnak a jogokat :((( de most épp flashelek, mert kíváncsi vagyok valamire szóval majd jelentkezem :DD

btw nem tudja valaki, hogy GSM boltban mivel függetlenítik a telefont? Lehetséges hogy bootloadert is tudnak nyitni vagy függetlenítéskor az is nyílik? Kósza gondolat, de remélem nem sérti a szabályzatot. Azért lenne fontos, mert kernelcsere nélkül a custom romok csak amolyan szépségtapaszok, igazi teljesítményjavulást nem nagyon hoznak szerintem. Overclock-hoz meg custom kernel kell, amihez nyitott BL szükséges. :U Vagy rosszul tudom? Valakinek tapasztalat?

Sose bírom ki, hogy ne berheljem rommá a telefonjaim :DDD

(#6154) Gattsu


Gattsu
tag

Már egy napja megy a miui nálam is. Jónak jó, de nagyon fáj már a szívem egy nyílt bootloaderre. Ezzel szemben azért labdába sem rughat: Ray unlocked

Nem tudja valaki, hogy mik a DRM funkciók? Mert bootloader nyitásnál ezek urganának.

[ Szerkesztve ]

Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray

(#6155) Essien


Essien
aktív tag

Sziasztok! eddig a jj rom-ot használtam , most felltettem superlegger rom-ot ezen sehogy nem tudom működésre bírni a mobilnetet. Se kézi beállításokra nem reagál se letölteni nem lehet a beállításokat. mitől lehet? köszi

(#6156) sir fg válasza Essien (#6155) üzenetére


sir fg
aktív tag

Szia!

Ugyanígy jártam, de nekem a kézi beállítás után ment. Miután mindent pontosan beírtam. Innen.
Hogy miért nem ment neked a beállítások letöltése, nem tudom. Én amikor felraktam, volt wifim, és elfelejtettem, hogy mobilnetet esetleg be kell állítani. Amikor meg láttam, hogy nem megy, wifi sem volt a közelben, hogy a beállításokat letölthesse (Mert gondolom, azt - kizárólagos alapon - csak wifin tudja :) ). Szóval beírtam a linkelt APN-eket, és úgy megy.

[ Szerkesztve ]

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#6157) sir fg válasza Gattsu (#6154) üzenetére


sir fg
aktív tag

Megnéztem a videót, kicsit tekerve. Az egész kb. arról szól, hogy milyen átvezetési animációk vannak az adott ROM launcherében. Ja, meg fel lehet húzni a procit 1,6 GHz-re...
A DRM-ről nekem az rémlik (javítsatok ki), hogy valami másolásvédelmi technológia. Régen, wmv fájlok kapcsán hallottam róla. Megveszel egy filmet, és csak te tudod lejátszani.. Vagy ez tök más? Nem tudom. De mintha azt is olvastam volna, hogy a TrackID sem megy hivatalosan nyitott bootloaderrel.
Figyelem, erősen sarkított magánvélemény következik :)
Nekem többet ér, hogy van FM rádióból felvenni képes TrackID, mint hogy 1024 felyett 1600 MHz-en menjen a processzor. (Ennek amúgy is milyen hatása van az élettartamra?)

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#6158) Bobó_20 válasza sir fg (#6157) üzenetére


Bobó_20
aktív tag

Élettartamra nem nagyon, de az akksi kb 20%-kal jobban merül ahogy olvasgattam. Tévedés ne essék: nem megy nonstop 1,6-on a proci, mint ahogy most sem megy 1024-en folyamatosan! Rendszerállapottól függően állítja a sebességeket. A kernelcsere nem is ezért fontos, hanem jobban lehet optimalizálni egy romot kernelszinten, bár annyira nem értek hozzá, ez csak erős sejtés, amit arra alapozok, hogy a pattogósabb gördülékenyebb romok, mint egyedi kernelre épülnek.

Az egyedüli szívás a szolgáltatós telók BL nyitásával van. Utánanéztem, külföldi oldalakon találtam konkrét függetlenítést 15 USD-ért, de hogy a loadert is nyitja-e konkrétan nem írták. Fel kellene keresni egy jobb GSM boltot és megérdeklődni, mivel van olyan módszer is elméletileg, amivel simlock, bootloader nyitás is megoldható, DRM elvesztése nélkül. De mivel mindenki azt hiszi, hogy ez lényegében függetlenítés így nem nagyon beszél róla fórumokon senki :(

(#6159) ronda válasza Bobó_20 (#6151) üzenetére


ronda
aktív tag

als_curve.conf-ot nem töröltem, nem is tudok a létezéséről. csak az ominózus "0,0,0,0"-át írtam át "3,2,2,0"-ra. a csúszkát kb 30%-ra állítottam. az a minimál érték. onnan felfelé szabályoz, tök gyorsan és jó mértékben.

drm-ről: még a vodás k700-al (boldog idők) volt olyan probléma, hogy nem engedte az mp3-at csengőhangnak beállítani. csak olyat, amit a vodától vettél. az SE válasza erre az volt, hogy a voda azért így kéri a telefonokat tőlük, mert (nem röhögni!) olyan élethűen szólalnak meg ezek, hogy veszélyes, félreérthető szituációk alakulhatnak ki (pl lövés vagy sziréna hang). a vodától letöltött hangot azért lehetett használni, mert azok szerintük nem jelentettek ilyen veszélyt (viszont bevételt igen:-) ). a vodától letöltött mp3-ban volt egy "vodaOK" jel, és ezt ismerte fel a telefon. ennek kezelése volt a DRM eljárás (digital rights management). aztán hamarosan az SE developer oldaláról le lehetett tölteni a DRM packager nevű kis progit, amin átküldve a tetszőleges mp3-at, az csengőhangként is működött.

"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21

(#6160) sir fg válasza ronda (#6159) üzenetére


sir fg
aktív tag

:W Na, ilyenek miatt fogadtam meg pár éve, hogy csak kártyafüggetlen telefont veszek, még ha többet is kell spórolnom (k750i óta). A szolgáltatók elég pofátlan korlátozásokat képesek kieszközölni... Tipikus példa még a hang nélküli fényképezés. k750i-men ment szépen, másoknak (szolgáltatósoknak) meg nem lehetett kikapcsolni az idióta mű-exponáláshangot.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#6161) fPApi


fPApi
őstag

Most épp a MIUI-t próbálgatom (zárt BL). Viszont ebben van két program, melynek a neve és minden egyéb dolga kínai jelekkel van (az ikon alapján biztonságit sejtet). Tudja valaki, hogy mik ezek? Törölhetők?

(#6162) Lasy válasza Gattsu (#6154) üzenetére


Lasy
veterán

Nem feltétel, hogy urgik...
A DMR funkciók kellenek pl a track ID progihoz, hogy azonosítani tudja...

+36702778032

(#6163) Atawallpa válasza Lasy (#6162) üzenetére


Atawallpa
aktív tag

Ez csak azért érdekes, mert amikor akciós volt megvettem a soundhound-ot. Kb 5x gyorsabb, mint a trackid, és valahogy a felisremés is jobban megy (volt amit a trackid fel sem ismert.)
Nem is igazán értem, hogy az emberek miért ragaszkodnának ehhez a drm funkcióhoz.

Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni

(#6164) Lasy válasza Atawallpa (#6163) üzenetére


Lasy
veterán

ez egy jó kérdés. én soha nem ragazkodtam hozzá a track id-t is törlöm. :D

+36702778032

(#6165) sir fg válasza Atawallpa (#6163) üzenetére


sir fg
aktív tag

A Shazam is nagyon jó például. A trackID-t én csak azért preferálom, mert tud az FM rádióból is felvenni. (Még utólag telepítve is beépül a rádió UI-ébe a TrackID gombja.)

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#6166) Pompi válasza fPApi (#6161) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Én nem találkoztam ilyenekkel.... csak az messagingban a recommended fülön van egy kazal kínai cucc.

A biztonsági rész az LBE Guard. Itt lehet bekapcsolni a root jogosultságot. Megnézni, hogy melyik programok kapták meg.
Továbbá az összes többi hozzáférést szabályozni. Melyik programnak milyen jogosultságai vannak. És itt lehet az autostart appokat is szabályozni. Elég jópofa kis cucc.

Feel Good Inc.

(#6167) Gattsu


Gattsu
tag

SE Smart oldalon volt egy nagyon jó és pontos leírás az összes romcseréről, rootról, cwm és/vagy costum rom felrakásáról zárt és nyitott bootloaderrel. Valaki be tudná linkelni? Nem találom.

Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray

(#6168) Lasy válasza Gattsu (#6167) üzenetére


Lasy
veterán

miért nem jó a többi amit tudsz. :D

én nem látok ilyet...

+36702778032

(#6169) fPApi válasza Pompi (#6166) üzenetére


fPApi
őstag

Nem a beállításoknál, hanem a programok között: ha az alkalmazások kezelése pontot nézed, akkor az all fülön az utolsó 3 (mégsem kettő) nekem kínai, átvitt értelemben és valójában is.

(#6170) Syl válasza fPApi (#6169) üzenetére


Syl
nagyúr

Igen, vagy egy ilyen pajzsos ikon emberalakkal csupa kínai betűvel. És valamit lehet benne állítani, csak kérdés mit. :F
Sheratan nem vágja véletlen a kínai nyelvet?

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6171) Bobó_20 válasza Syl (#6170) üzenetére


Bobó_20
aktív tag

ha visszaállítjátok a rendszer nyelvét angolra akkor az is angol lesz! amúgy blacklist, whitelist, spam sms szűrésre való.

(#6172) Syl válasza Bobó_20 (#6171) üzenetére


Syl
nagyúr

Nohát, te egy zseni vagy :R

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6173) Lasy válasza Syl (#6172) üzenetére


Lasy
veterán

Tehát, csak a magyar nyelvi része nem került bele ebbe az appba még. :D

+36702778032

(#6174) Atawallpa válasza Bobó_20 (#6171) üzenetére


Atawallpa
aktív tag

A miui.hu oldalán a magyar fordítók/programozók által még nem támogatott a ray. Nem tudom hogyan oldható meg, lehet ott kéne segítséget kérni. Egy update zip van 2.3.2 miui romokhoz.

Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni

(#6175) Lasy válasza Atawallpa (#6174) üzenetére


Lasy
veterán

ha elkülditek a két appot, megcsinálom. :D
és csinálok hozzá egy update csomagot is...

+36702778032

(#6176) Atawallpa válasza Lasy (#6175) üzenetére


Atawallpa
aktív tag

Én MÉG nem használok miui romot :DDD , de sejtettem, hogy lesz ötleted, mert ott is láttam egy Lasy moderátort. :) Csak segíteni akartam a miui romot használóknak.

Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni

(#6177) fPApi válasza Atawallpa (#6176) üzenetére


fPApi
őstag

Annyit legalább tudunk, hogy inkább hasznos, mint káros, vagy mindenki döntse el, hogy meghagyja-e? Mármint az a 3 app.

[ Szerkesztve ]

(#6178) Atawallpa válasza fPApi (#6177) üzenetére


Atawallpa
aktív tag

Mivel nem használom a miui romot, ezért nem tudok segíteni.

Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni

(#6179) Atawallpa válasza fPApi (#6177) üzenetére


Atawallpa
aktív tag

DND "In DND settings you can create Blacklists/Whitelists of users who can contact you. Other settings include Anti-Stranger mode (Muting first ring when an unknown number calls, Filter Spam Messages (filter SMS based on keywords)"
A beállításokban hozhatók létre feketelisták / fehérlisták felhasználók szerint, akik Önnel a kapcsolatot tartják. Más lehetőség, például Anti-Stranger üzemmód (némítás első csengetés, amikor "ismeretlen szám" hívja, vagy spam üzenetek szűrő (SMS szűrő kulcsszavak alapján).
Ez alapján mindenki döntse el, hogy kívánja e használni. Forrás: MIUI Guide

Van egy képes bemutató is a MIUI romról. Ebben van valami automatic backlight utolsó kép. Szerintem az az automatic light sensornak megfelelő.

[ Szerkesztve ]

Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni

(#6180) fPApi válasza Atawallpa (#6179) üzenetére


fPApi
őstag

Köszi! Tiszteletre méltó, hogy mindenben próbálsz segíteni (és a legtöbbször sikerül is)!

(#6181) Atawallpa válasza fPApi (#6180) üzenetére


Atawallpa
aktív tag

Mivel a telefonom buherálása lett a legutóbbi hobbim, ezért minden infót próbálok begyűjteni. A google keresésében ismerőseim szerint verhetetlen vagyok :))

Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni

(#6182) Bobó_20 válasza Atawallpa (#6179) üzenetére


Bobó_20
aktív tag

a képes bemutatóban szereplő rom nem ugyanaz mint ami zárt BL-es ray-re elérhető. ha pont ezeket tudná egy szavam se lenne. :))

(#6183) -HajTömeg-


-HajTömeg-
őstag

Valaki végül talált olyan romot,ami jobb,mint a gyári?
Feltehetne róla egy videót! :K

Alias: Júzer error

(#6184) sir fg válasza -HajTömeg- (#6183) üzenetére


sir fg
aktív tag

Attól függ, neked mik azok a szempontok, amitől jó egy ROM.
Nekem a Superleggera bejön, de erről már írtam beszámolót, hogy mik alapján mondom.
Valaki más pedig mind a három öt ROM-ot összehasonlította benchmark eredmények alapján (gyári GB, gyári ICS, Superleggera, JJ's, MIUI). Ha esetleg ez számítana. max. 1-2 oldalt kell visszalapozni.
(Azt is lehetne válaszolni, hogy tulajdonképpen mindegyik jobb, mint a gyári, hiszen azért csinálták. :) )
Videót mostanában én sajnos nem tusok összehozni. Ha egyszer mégis, abban mit kéne bemutatni?

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#6185) -HajTömeg- válasza sir fg (#6184) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Hogy milyen a rom.
Kinézetre,gyorsaságra.
Fontos,hogy ne fagyjon,gyors legyen és minden funkciója normálisan működjön.
Értem ez alatt a ledet, a fényképezőt,videót stb. :)

[ Szerkesztve ]

Alias: Júzer error

(#6186) Syl válasza -HajTömeg- (#6185) üzenetére


Syl
nagyúr

A MIUI például nem fagy, megbízhatóan működik, és tele van pakolfa minden jósággal. Csak egy párat említenék:
- A LED több színre állítható különféle eseményeknél.
- Van hívásszűrő/blokkoló (köcsögszűrő :DDD )
- A beszélgetés rögzíthető, figyelmeztető üzenettel.
- A statusbar komolyan testreszabható (aksi %, net forgalom stb.)
- Van benne busybox, részletes engedélykezelés (pl. root vagy rendszerindulás)

A fényképező jól működik, de a videót még nem próbáltam.

Két bajom van vele:
- Híváskor nem jó képet jelenít meg a partnerről (a híváslistában azonban jó)
- Nem valami fürge (nem tesztprogramra gondolok, azok nem érdekelnek). A telefon úgy viselkedik, mint anno az iPhone 3G az iOS4-gyel. szinte mindenre várni kell. A telefonkönyv is 2-3 másodperc mire betölt.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6187) fPApi válasza -HajTömeg- (#6185) üzenetére


fPApi
őstag

Szerintem nem úszod meg, hogy kipróbáld a ROM-okat. Én 1 nap alatt mindhármat belakva ki tudtam próbálni. Elsőre a superlegger tűnt befutónak, de most mégis a MIUI van fent. Nekem nem tűnik lassúnak, ugyanakkor a felhasználói élménye szerintem sokkal jobb, mint a többinek, a többi annak jó, aki "üres" ROM-ot akar és maga akarja teljesen testre szabni. Az pedig nekem egyértelmű volt, hogy mindhárom jobb, mint a gyári.

(#6188) sir fg


sir fg
aktív tag

Nem tudjátok, hogy a "SIM eszköztár"-ért milyen .apk a felelős?
Eddig ha beraktam a T-Mobile-os SIM kártyámat, megjelent egy ilyen menüpont az alkalmazások között, amiből el lehetett érni a T-Mobile SMS alapú szolgáltatásait (Mobil parkolás, lottó, autópálya-matrica, stb.). A Superleggerában nincs ilyen, viszont a Talk-hoz hasonlóan szeretném ezt is pótolni.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#6189) -HajTömeg- válasza Syl (#6186) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Köszi,akkor marad a gyári.
Ahogy olvasgatom egyik sem hibátlan.

Alias: Júzer error

(#6190) Syl válasza -HajTömeg- (#6189) üzenetére


Syl
nagyúr

Sőt! Most megy vissza a gyári rom! Kicsit kiakasztott.
Kb egy órája volt egy hívásom és azóta itt állt az asztalon. Felvettem és egyik gombra sem reagált :F Csak aksi ki-be segített rajta.
Úgyhogy, köszike MIUI. Nagyon szép, nagyon jó, de nem kellenek az ilyen fagyások.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6191) Pompi válasza Syl (#6190) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Azért azt hozzá tenném, hogy ez nem feltétlenül a MIUI hiábja. Inkább a zárt bootloaders rayre hackelt okosság okozhatja.
Mint már mondtam egy évig használtam MIUI-t gondok nélkül. A MIUI ott tart, hogy egy ideje saját telefonjuk van, amin alapból ez a rendszer fut.
A ray hivatalosan nem támogatott. Leginkább ez okozhatja a gondokat.

Feel Good Inc.

(#6192) Syl válasza Pompi (#6191) üzenetére


Syl
nagyúr

Lehet, de igazából ez nem változtat azon, hogy a gyári nálam soha nem fagyott, ez meg két nap után.
Lehet kipróbálom azt a másik két rom-ot. CWM-mel pár perc a csere :D

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6193) Pompi válasza Syl (#6192) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

OK, csak azért írtam, hogy nem biztos, hogy az egész MIUI-t le kell húzni emiatt.

(nálam a gyári 4.0.3 is volt, hogy újraindult)

Feel Good Inc.

(#6194) Syl válasza Pompi (#6193) üzenetére


Syl
nagyúr

Lehet adok majd neki még egy esélyt. Eltávolítás előtt azért készítettem róla egy mentést. ;)

A 4.0.3-mal nekem az égadta világon semmi bajom nem volt. Több mint 1000 órás uptime-om volt amikor jött a frissítés. 4.0.4-re frissítést követően öt percen belül egyszer magától újraindult. Ez az egy trükkje volt eddig. Na meg a LED-telen élet. :(((

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6195) Gattsu


Gattsu
tag

Jövőhéten megoldom a bootloader nyitást. Ezek a zárt loaderes romok csak parasztvakítások. Lehet, hogy néha lagmentesek, de általában menübe lépéskor, vagy képernyőváltáskor akadnak, lassúak, kezdetlegesek. Volt már pár androidos telefonom és a normális főzött rom egy oc kernellel tényleg csodát tud tenni. Elvileg ez a legerősebb telefonom eddig és 4.x-el olyan, mint egy 5 éves lassú tucattelefon. Nekem ez így nem fekszik. Inkább állítok rajta governort és adok rá 200Mhz+-t, akkor már nem fogok látni lagot egyik rommal sem. Van normális MIUI is, nem csak ez a csináljunk egyet, hogy menjen zárt loaderen is cucc. Vannak cm9es normális romok, pl cm9ből már van RC változat is, erre meg van egy aosp (legalább lenne aokp...) kezdemény. Szerintem aki ray-t vesz, az vagy maradjon a gyári romnál (lehetleg a 2.3-nál, mert az viszont lagmentes) vagy ne féljen a bootloader nyitástól.

Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray

(#6196) sir fg válasza Gattsu (#6195) üzenetére


sir fg
aktív tag

Ízlések és pofonok. Nekem különösebb bajom nincs a telefon sebességével, szóval el lennék én a gyári ROM-mal is. A bajom az volt, hogy hamar megtelt az alkalmazások tárhelye, még kevés alkalmazással is. Emiatt nekem nagyon jó a Superleggera (vagy a JJ's akár), szóval nálam van értelme. Sokkal jobb és egyszerűbb és gyorsabb megoldás, mint manuálisan törölgetni rendszeralkalmazásokat.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#6197) tomy86 válasza sir fg (#6188) üzenetére


tomy86
addikt

system/app/Stk.apk

(#6198) Bobó_20 válasza Gattsu (#6195) üzenetére


Bobó_20
aktív tag

majd beszámolót kérhetek róla? :U

(#6199) fPApi válasza Gattsu (#6195) üzenetére


fPApi
őstag

"Elvileg ez a legerősebb telefonom eddig és 4.x-el olyan, mint egy 5 éves lassú tucattelefon."

Már megint ezek a fölösleges túlzások! Azért kíváncsi lennék, mit szólnál, ha most kellene használnod egy 2007-es, középkategóriájú okostelefont. 2007-ben jelent meg az első iphone, de ugye az felső kategóriának számított már akkor is. Ennek ellenére most most nem lenne valami sikeres.

(#6200) Gattsu válasza fPApi (#6199) üzenetére


Gattsu
tag

Nálam gyári launcherrel a 4.0.4 olyan, mint egy gyári 2.1-el a spicám volt.
Mondjuk a lényeg akkor is az, hogy főzött 4.0-t nem láttam még lagolni egy telefonon sem, ez a Ray az első. De ez biztos, hogy a kernel baja.

[ Szerkesztve ]

Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.