Új hozzászólás Aktív témák

• Meridian

senior tag

Nekem is Grand Kama Cross CPU hűtőm van. Nagyon jó hűtő, Cool&Quiet legtöbb esetben megállítja a ventit, mert még így is csak 40 fokos a CPU, a 6 magos AMD 1100T... :)
    a CPU 100%-os terhelése esetén 49-50 fokos, miközben a venti csak 800-900- között pörög.

Viszont a CPUra való felhelyezése nagyon nehéz. Persze az AMD CPU foglalata és a hűtőrendszer felfogatásának kialakítása miatt van mindez, az Intelnél ugye 4 pontos a rögzítés, az AMD-nél csak 2, és itt bizony feszegetni kell rendesen mire be tudod akasztani a kallantyút (mellesleg nem is rászorítós, mint a a gyári hűtő esetén, hanem kézzel rá kell nyomnod, és közben valahogy beakasztani. Igaz, a múltkori CPU-s problémának köszönhetően már rutinosan tudom le- és feltenni ezt a bazi nagy hűtőt, de elsőre bizony nagyon szenvedős mire felvarázsolod - ügyelve arra hogy közben ne maszatold szét a pasztát...

A kábelek rendezéséhez meg nem árt egy ilyen kábelt is beszerezni:
    http://cgi.ebay.com/Akasa-8-Pin-2-x-4Pin-PSU-extension-Cable-/290545564434?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item43a5dd7b12

Nem azért mert esetleg rövid lenne a kábel, hanem azért, mert miután felhelyezted a CPU hűtőt, az annyi helyet foglal el, hogy a tápkábel 4PIN-es vagy 4+4 PIN-es kábelét nem tudod csatlakoztatni, mivel ha beszereled az alaplapot a házba, felül nem lesz helyed a kezedned, a ház tetejének közelsége miatt... pláne ha hátul van elvezetve az a kábel, ott már esetleg rövid is lesz a tápegység kábele.

Ezzel a kábellel meg felteszed a CPU hűtőt majd plusz még rányomod ezt a hosszabító kábelt, beszereled az alaplapot a helyére és ennek a kábelnek a vége ott lesz szabadon és könnyen hozzáférhetően, és így nem lesz gond rácsatlakoztatni a szuflát :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés