- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
l
ők
lök -
-
Tibor_560sec
aktív tag
És kettő réteg minimum kelleni fog (+az alapozó) , hogy valahogy kinézzen ...
-
-
Winner_hun
félisten
válasz
Mulderpapa #8 üzenetére
Miért ne lehetne? Van műanyag alapozó, csiszolás / takarítás után nem árt azzal kezdeni..
-
myteve
tag
A lényeg az, hogy zsírtalaníts, különben se szép, se tartós nem lesz. Gyári színed van?
szerk: mi wartburg-lököst fújtunk le, persze ott nem volt semmi gyári szín.
de két csiszolással csináltuk, és túlélte az autót...
-
Mulderpapa
aktív tag
Házilag nem lehet normálisan lefújni. Egy idő után ledobja a festéket és nagyon ronda lesz.
Bontóba, vagy vaterán is vannak 5k körül gyárilag fényezett lökösök Swifthez. Keresel egy szép állapotút és 10k-ból megoldottad, illetve van 2 tartalék is.
-
Winner_hun
félisten
-
beefjeez
senior tag
Házilag gépháznál nagyobbat nem fújtam még, azt már nem érdemes, nagyon kell tudni kezelni a szép végeredményhez a sprayt/airbrusht.
-
Jamby18
senior tag
Hali!
Egy régi bejegyzésedet visszakeresve úgy látom fényezetlen lökhárítóról van szó.
Lekapod az autóról, rá egy asztalra, a kavics felverődéseket (ha van) elcsiszolod egy parafa vagy valamilyen kemény műanyag kockára ráhajtogatva csiszoló papírral, hogy szépen simára tudd csiszolni a lyukakat. Ha kell kittel javítasz, ezután csak le kell mattítanod az egész lököst, hogy szépen tapadjon rá az alapozó.
A mattítást csinálhatod vizesen 600 és 800as pappírral és lehetőleg teli tenyérrel, mert ha minden ujjad "szét áll" akkor hullámokat csiszolsz a műanyagba. Lemosod, megszárítod a lököst. De lehet szárazon is mattító kendővel (scotch brite) de ilyenkor nagy odafigyeléssel portalanítani kell!
Zsírtalanítasz! Ezután jöhet a műanyag alapozó amit boltban kell megvenned spray formájában (általában átlátszó színű réteget ad)
Valami jó meleg helyen csináld, mert ezek az anyagok ilyen időben nem igazán száradnak meg, illetve fényezés előtt se jó ha tiszta pára minden a hidegtől.
Csak viszonyításképpen festő fülkében 60 fokra fűtik, a szárítás. 30-40 perc !!! -
DeltaPower
addikt
Hacsak nem egy lehúzós embert fogsz ki, átlagban 10-30 között meg lehet úszni egy elem fényezését (színtől, nagyságtól függően). Nekem tavaly az mk3-as fiestát C oszloptól hátra kompletten 37k-ért fújták le, szintén fehérre.
Otthoni fényezést nem ajánlják, mert lehet, hogy olcsó, de ha nem értesz hozzá, nem lesz olyan minőségű. Inkább megéri másfél-kétszer annyit költeni szakemberre.
Ha mégis megpróbálkoznál vele, ebben a topikban nézz körül [link]
-
aphra2
senior tag
Egy lökös fényezése itt a környéken (Pest) nem több mint max 18-20k, nem tudom mi az igény, és, hogy milyen ügyes vagy, de az ilyen házilagos kivitelezés nem szokott jól sikerülni.
Nem fikázni jöttem , csak ez a tapasztalat.
Talán az off topikban van felnifényezés , ott lehet tudnak konkrét sorrendet mondani a munkafolyamatokról. -
Vakegérke
félisten
"Valahol olvastam nemrég, hogy először szórógitt..."
Nem. Először csiszolás, aztán zsírtalanítás, ez fontos.
Egyébként nem értek hozzá, de ezt tudom.Ja, és nem lőkhárító, hanem lökhárító.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tudom, vigyem szakihoz, ahol gyári színnel majd jól megcsinálják nekem, csak félek, körülbelül annyi lenne, mint az...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest