Hirdetés
Aktív témák
-
őstag
Multitasking eh?
"In the bada platform, there are two application types:
Base applications
The base applications are the ones which are stored in the in-built memory of the device. The user cannot modify or remove these applications as they permanently reside in the system memory. Multiple base applications in the application manager such as phone idle, contact, camera and player can run simultaneously.Samsung bada applications
The bada applications can be third party applications, plug-ins or external installable programs. Being an external application, the bada application can be removed from the device. Only a single bada application can run at a time. However, a bada application can continue to run in parallel even if a base application is launched."
Nekem ebből az jön le hogy bár sokkal jobb multitasking támogatása van mint a szifonnak, azért még ez sem az igazi, hogy 3rd party appokbol csak 1 futhat egyszerre...
-
babosmiki
addikt
Hát a videó felvétel tényleg egyedülálló!
A minimum Frame rate 29,4 f/sec!
Ekkora felbontásban mobilban ilyet még nem láthattunk!A kijelző viszont ekkora mérethez szerintem is kicsi!
"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
csab2
veterán
válasz bmwk1200s #249 üzenetére
Egyértelműen megmondta, hogy erről nem beszélhet. Mit nem értesz ezen? Én is szeretném tudni, de nem lehet. Ráadásul Bocha nem a szolgáltatói árat tudja, hanem azt, hogy mennyiért adja a Samu a szolgáltatóknak.
Mondok én neked egy max árat: 200 000 forintnál biztosan nem lesz drágább egyik szolgáltatónál sem.
Bocs!
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Con Troll
senior tag
"a RAM mérete 256, a ROM-é pedig 512 MB"
Ez mit is jelent pontosan? Mi célt szolgál a RAM és mire jó a ROM?
-
AS
félisten
válasz Con Troll #254 üzenetére
A RAM a programok gyors futtatása érdekében elérhető memória, ez felelős azért, hogy ha a készüléken egyszerre több alkalmazást is futtatunk, azok elférjenek egymás mellett. A mai PDA-kban a beépített RAM mérete 16 (a nagyon régi gépeknél) és 576 MiB között mozog a leggyakrabban, de ebből a rendszer futtatása mellett a felhasználó részére szabadon felhasználható méret is igen eltérő, függ az operációs rendszer típusától és a mindennapi működéshez szükséges, előre betöltődő komponensek számától.
A ROM szolgál a programok telepítésére, de ROM-nak hívják - szokásjog alapján a szakmai szlengben - a tenyérgépre telepített operációs rendszert is, amely nevével ellentétben nem csupán olvasható memória (read only memory), de bizonyos feltételek megléte esetén írható is (Flash EEPROM). A szabad ROM, azaz a telepített operációs rendszer mellett felhasználható telepítési memória mérete manapság általában 128 MiB és 1 GiB között mozog, de ha van valamilyen bővítési lehetőségünk, akkor ennek már nem sok jelentősége van. A régebbi gépeken ugyanis lényeges sebességbeli különbségek voltak a ROM és a bővítésére szolgáló SD-kártya között, ezért kellett arra törekedni, hogy a gyakran futtatott szoftverek a belső memóriába települjenek. Ezek a sebességkülönbségek a mai bővítőkártyáknál már nem érzékelhetők, csupán azt kell figyelembe vennünk, hogy ha a bővítőkártyát eltávolítjuk a gépből, akkor az arra telepített alkalmazások is elérhetetlenné válnak, illetve ha a kártya meghibásodik, akkor a rajta települt szoftverek és adatok is elvesznek.
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
ClioRS
őstag
2 bajom van a telefonnal:
- a külseje, ami nekem kínai telefonokra hajaz, akármilyen minőségire is sikeredett
- az ikonok, amik megint kínai telefonokra emlékeztet
Amúgy fasza, meg minden, de semmi nem különbözteti meg egy mezei telefontól. Az i8910-től meg fényévekre van, az sokkal jobban néz ki
-
chabusch
tag
Funkcionálisan nagyon rendben van, de ez a Samsung UI az én ízlésemnek még mindig nagyon esetlen. Ha lesznek hozzá szép témák, megfelelő navi és pár alkalmazás, ami droidra/osx-re már megvan, akkor ősszel ez lehet a következő telóm..
Amit viszont nem értek, hogy ha a Samu ilyen jól össze tudott dobni egy ilyen rendszert, akkor mit tökölnek a többiek? Különösen a Nokia.. jó, tudom, ez a fórum most nem erről szól, de akkor is.
-
Zewa
senior tag
Szerintem frankó lett a telo és a cikk is.
Sajnos (?) nekem ennyit egy telefon nem ér meg de lassacskán mérséklődik majd a ára és eljut a használt piacra is."Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
FeRRaR1
őstag
"Mostantól nem csak az Android és az iPhone (jailbreakel talán esetleg) az a két okostelefonos rendszer, melyek érdemben, korlátok nélkül használhatók..."
-
Probber
őstag
Elég komoly cuccokkal dobálták tele, a belső tartalom és a sebessége is kiemelkedő.
A külső az meg olyan amilyen. Az a középső rombusz formájú gomb elég tré.[ Szerkesztve ]
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
zseko
veterán
válasz manchester85 #195 üzenetére
Persze, 1-2 év múlva lehet, hogy megváltozik a véleményem, de egyszerűen nem tudom felfogni, hogy aki ebben az árkategóriában gondolkozik, abból kit csábít egy frissen induló OS, ami max lohol a másik kettő után.
Engem pl. csábít Most WinMo-s mobilom van, és pl. cerka nélkül használhatatlan (A501, szóval nem egy nagy durranás már). WinMo-s mobilt mégegyszer nem vennék az biztos, bár az Omnia II az tetszik. Egyedüli indok ez mellett az lenne, hogy a legkönnyebb lenne a kontaktokat, sms-eket átvinni rá.
iPhone az nekem is bejött mikor indult, aztán megláttam a tudását. Hát mit mondjak, inkább maradtam a régi telómnál. Most már akkor sem kellene ha utánnam dobnák - vagyis kellene, addig míg egy ilyenre becserélném Az Apple amúgy is ellenszenves számomra.
Mikor bejött az Android rögtön megtetszett, ám a szinkronizálási mániája már kevésbé, igaz erről "lebeszélhető". Épp ma akartam megvenni a Spica-t, ám felemelték az árát a pannonnál és 65e-ért nem fogom megvenni tőlük.
Az i8910 szintén ütősnek néz ki, ám symbianos, az meg nem fekszik nekem, meg haldoklódni látszik.Ami számomra lényeges, az a dokumentumok kezelése (doc, xls, pps, pdf, "ebook"), néha jól jön ha tudok vele fényképezni és még értékelhető is a kép , navigáció az lényeges, és ezért meg nem akarnék még egy eszközt venni. És elfogadható sebességgel fusson.
HR24.hu
-
Maegoss
tag
Mármint arról beszélsz, hogy nemrég a Google "megnyilatkozott", hogy ő most aztán megoldja az Androidos szegmentáció problémáját? Igen, hallottam róla de szerintem csak a Google szája járt mivel ezt sokkal könnyebb kimondani mint véghezvinni. Az a probléma, hogy a Google csak az OS-t készíti, de a telefonokat már nem. Kíváncsi vagyok, hogyan fogja a Google rávenni a telefongyártókat (HTC, Samsung, Lg, Huawei, stb.) hogy a Google két szép szeméért update-eljék az összes eladott Android-os telefonukat a saját pénzükből a legújabb verzióra. Szép dolog, hogy a Google állandóan fejleszti az Android-ot, de egy mobiltelefon szoftverét nem olyan könnyű frissíteni, mint egy asztalit szoftvert. Szóval szerintem kb. két-három év múlva lesz a Google ígéretéből valami, ami engem és a többi jelenlegi Android felhasználót nem vígasztal...Ja, és a magyar Android Market-ről még egy szót se szólt senki, úgyhogy nagy valószínűséggel nem várható a közejövőben
-
veterán
Szerintem is unalmas már majd' 300 hsz után még mindig azt olvasni, hogy ez az OS felesleges, életképtelen, meg hogy az Apple már megcsinálta. Ez itt az egyik legerősebb telefon, amin egy új oprendszer van. Kell még vele dolgozni, de működik, használható és ahogy a tesztből kiderül, nincs tele bugokkal. Az iPhone OS 3 is hemzseg még a hibáktól, szóval azon is van még mit reszelni. Ez a dolgok rendje, felesleges itt károgni néhányaknak...
-
AS
félisten
Kinai teszt sok sok képel
linkNubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
zombinyul
addikt
Nem ugrálok az érintős telefonokért,de ez komolyan tetszik,mind külsőre,mind belsőre.Manapság mindenféle telefon átment a kezemen(K810,N95,K660,5310,stb),most egy V640-est nyúzok,de lehet hogy egy ilyenre be kéne fizetnem.Ennyi pénz nem sok érte,tud is komolyan,és még külsőre is tetszik
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
T0rnad0
addikt
Akkor is gáz, hogy a Samsung i5700-ra előbb jön hivatalos 2.1, mint a Hero-ra. Már ha egyáltalán kijön Majd veszek én is Desire-t inkább, minthogy várjak
Egyébként nagyon jól sikerült ez a Samu, remélem ki tudom majd próbálni. Lehet nem az Omnia volt az utolsó Samsungom?
-
manchester85
veterán
Látom, még mindig nem érted. Senki nem mondta, hogy felesleges elkezdeni valamit. A kérdés az, hogy ez így ebben a formában ígéretekkel kinek kell MOST, amikor alkalmazások, szolgáltatások terén a konkurencia már beért. Lehet jó a bada, de nem most. Nincs multitasking, nincsenek alkalmazások, majd lesz navigáció. 2010-et írunk, kit érdekelnek az ígéretek? Csinálja a samu, semmi baj ezzel, de a rendszer akkor lehet vonzó, ha már beért. Sokadjára írom le, de te még mindig ott tartasz és azt súlykolod, hogy én arról akarom meggyőzni a fél topikot, hogy ne erőlködjön a samu, mert az apple már mindent megcsinált. De, erőlködjön, csinálja, de aki iPhone vagy Android között gondolkodik az majd pont egy induló rendszernél köti le magát?
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
AS
félisten
válasz manchester85 #282 üzenetére
De ugyan úgy WP7 re és Symban 3th vagy 4 th-ra nem lesznek programok az elején, ugyan úgy előröl kezdi a többi cég is.
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Integra
titán
én nem védem tisztában vagyok a hibáival is, csak gyűlölöm már ezt az általános és mindenhol jelen lévő sírást és nyavajgást, azért vannak a problémák, hogy megoldják őket.
nincsen tökéletes rendszer, soha nem is volt és még nagyon sokáig nem is lesz....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
user137
őstag
nem unalmas ezt még neked szajkózni?
én pl a symbian3, a WP7 és most már a Bada mellett őrlődök, ebből még csak a Bada van kész telefonnal és OS-el, a Nokia hallgat, a WP7 készülékei meg valahova a homályba vesznek egyelőre...
aki szifonon gondolkodik, annak úgyis mondhatsz bármit, aki meg androidon, annak van elég választása már most is. egyik sem célcsoport.
-
leroyclub
senior tag
Szép telo. És jonak is tünik. Mondjuk jobb lenne ha lehetne választani a 4x4-es elrendezést, és kissebb betű méretet.
-
erdoke
titán
Van multitasking (futhat 3rd party navigáció vgy zenelejátszó a háttérben), és már indulás után lesz valamilyen navigáció. És ha lehet választani 1 év hűség + MédiaMánia L konstrukcióban, akkor mondjuk a badás lesz 60e Ft, a 16 GB-os 3GS meg 102e Ft. Arról nem is beszélve, hogy a Samsung minden bizonnyal fog kidobni nagyobb kijelzős és QWERTY-s verziókat is, tehát lefed egy csomó olyan szegmenst, ahol a szifon labdába se rúg. Pl. ha a feleségnek sok a szifon széltében, és kellene a QWERTY, akkor mit ajánlasz almáéktól?
Sőt, a Samsungot ismerve az ütősebb modellek mindhárom szolgáltatónál elérhetők lesznek, tehát kvázi a 180e Ft-os 3GS-sel kell majd összevetni a pannonos és vodás akciós készülékeket...A legjobb aláírás a héten
-
ClioRS
őstag
válasz BoneDragon #272 üzenetére
Minek a multitasking? Használtál már okostelót?
-
urdongo
tag
A teszthez gratula! Nagyon durca lett ez a telefon. Ennyi pénzért szinte ajándék sztem.
-
manchester85
veterán
Így legyen! Mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy mennyire fogják tudni futószalagon kidobálni a készülékeket, anélkül, hogy bármi gubanc legyen. Android és WM fronton is külön kézben volt a szoftver és a hardver. A Samsung egy maga akar szoftver+hardver téren széles körbe betörni? Nekem ez így hihetetlennek tűnik, de ha jól sikerül, miért ne.
i6 Silver
-
veterán
Én azt nem értem, miért temeted? Ha most nincs rá szükség, csak kiforrottan, akkor hogyan forrjon ki? Lehet, hogy tényleg nem értem, de ebben nem találok logikát. Semmi köze ennek az iPhone-hoz. Nem teljesen egy árkategória és nem is annak trónját követeli a Samsung. Beléptek a piacra egy OS-sel. Valahol csak el kell kezdeni, nem? Ráadásul ez a telefon így, elsőre is vonzóbb, mint annak idején az első iPhone volt (szvsz).
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
válasz manchester85 #292 üzenetére
Azért nem kis cégről van szó.
Ezt simán megteheti a Samsung.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
erdoke
titán
És mondjuk 20-ért a Wave-et, ami a fele. Aztán számolgass, mi történik, ha a többséghez tartozol, és nem T-s vagy...
(#292) manchester85
Sokkal könnyebb az adott vasra optimalizált szofvert készíteni, és az alkalmazásokat is csak arra íratni a fejlesztőkkel. Talán lesz egy gagyib anyagokból összerakott, lassabb (de ugyanúgy Cortex-A8!) processzorral szerelt változat, aztán lesznek nagyobb kijelzővel + mindezek QWERTY-s változatai, és máris van 8-féle készülék a középkategóriától a felső kategóriáig, jó 20-40%-kal olcsóbban a konkurenciánál. Miközben akár azt is el tudom képzelni, hogy egyetlen kijelző felbontás lesz (WVGA) + kétféle vas erősség. Erre fejleszteni SOKKAL könnyebb lesz, mint Androidra vagy akár WP7-re, kvázi iPhone (3GS + HD) szinten, de több kialakítású és méretű készülékkel tudnak majd nyomulni.
Ha okosan csinálják, szvsz meredeken mászhat fölfelé a platform.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
manchester85
veterán
Nem temetem, csak a platform sikerességét nem most látom.
"Ha most nincs rá szükség, csak kiforrottan, akkor hogyan forrjon ki?"
Valószínűleg úgy, ahogy erdőke is mondta. Megpróbálnak minél nagyobb célközönséget kialakítani. Sokféle modell, minden szolgáltató, csábító árak.
"Semmi köze ennek az iPhone-hoz. Nem teljesen egy árkategória és nem is annak trónját követeli a Samsung"
Hát de hardveresen simán lekörözi, saját platform, alkalmazásbolt, már miért ne a felsőkategóriát célozná meg? Legfeljebb mérsékeltebb áron.
Valahol csak el kell kezdeni, nem?
Persze, de ezt már sokszor leírtam, mindenesetre a célközönséget nem látom ebben a készülékben. Véleményem szerint a Wave csak egy szimbólum, egy reklám a Badának, és ha több készüléken keresztül beindul ez a rendszer, a szolgáltatás, akkor lehet majd átlátni, hogy kinek és miért lesz jó ez a platform. Az android rendszer se a G1-gyel futott be.
i6 Silver
-
Bayzee5
tag
válasz manchester85 #292 üzenetére
Hát biza, Droidnál és WM-nél külön kézben van, van is belőle gondjuk elég. Samunál miért lenne probléma?
Amúgy a Nokia is egy kézben fejleszt HW-t és SW-t is. Bizony, a nagyoknál így megy ez És ha átgondolod, miért hagynák, hogy más cég alkalmazásboltjában költsék el a lelkes tinik apuci pénzét Hello Kitty alkalmazásra?A Samsungnak a sláger termékei egészen nagy példányszámban mennek el, ez éppen elég bázis lesz ahhoz, hogy vonzó legyen rá fejleszteni. Főleg, hogy így támogatják a fejlesztőket. Én szerintem ez egy jókor kitalált, életképes koncepció, szép nagyot fognak vele kaszálni.
-
veterán
válasz manchester85 #298 üzenetére
"Valószínűleg úgy, ahogy erdőke is mondta. Megpróbálnak minél nagyobb célközönséget kialakítani. Sokféle modell, minden szolgáltató, csábító árak."
Erről beszélek én is, hogy ez 1 készülék, de csak az első, nem az utolsó, szóval nem értem a károgás okát. A Samsung széles körben elterjedt és a kínálata is széles, miért, ne lenne ez is sláger? Pont most mondtál ellent az eddigi állításaidnak.
A "kategória" és az "árkategória" nem, ugyanaz. Nem azt mondtam, hogy nem felső, de árban mindenképp az iPhone alá várom én is és más is. Márpedig ha erősebb és olcsóbb, igencsak meggondolandó a vásárlás, ha valaki nem elvakult almás... és alakul, bővül a felhasználók köre is majd.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Milyen házat vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió