Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:35

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy W – racionális döntés
i8150
[olvasd el az összefoglalót!]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) Rotate válasza BadGe (#1000) üzenetére


Rotate
veterán

szívesen hallgatjuk (olvassuk) :)

(#1002) Dexter-2000


Dexter-2000
őstag

netezésnél hogyan tudok jobb klikket nyomni? dolphin hd -t használok

Szépnapot!

(#1003) Rotate válasza Dexter-2000 (#1002) üzenetére


Rotate
veterán

hosszú katt?

(#1004) MeGabee válasza BadGe (#1000) üzenetére


MeGabee
senior tag

:C

1000. hozzászólás

[ Szerkesztve ]

"Ha az ember elegendő információ nélkül dolgoztatja az agyát, az éppolyan, mintha üresen pörgetné nagy fordulatszámmal a motort."

(#1005) Wovbagger válasza stefi68 (#986) üzenetére


Wovbagger
tag

Üdvözletem minden topiclakónak!

Az úgy van, hogy az ember (legalábbis a magamfajta) valamiért azt képzeli, hogy az egyre újabb és újabb "technikai vívmányok" egyre többet tudnak, ráadásul ami a korábban gyártott termékben hasznos megoldás volt az az újabban automatikusan benne lesz. Na az ilyenek szoktak koppanni, amikor szembesülnek, hogy ez messze nincs így.

Az elmulasztott események miatt villogó akármi nekem az aktuális telefonomban volt először, de én is nagyon hasznosnak találom. Lakáson belül ugyanis nem szoktam hurcolászni, hanem leteszem valahova, aztán van mindenféle háttérzaj, oszt' amikor eszembe jut, hogy hopp, már egy ideje nem néztem a telefon felé, akkor elég csak pár méterről odalesni, hogy villog-e. Meg ilyenek.

Nyilván az enyém is symbian alapú készülék, és én is most készülök váltani, és annyi szépet és jót hallottam az androidról, hogy gondoltam, hogy ebben aztán egy ilyen apróság megvalósítására biztos huszonharminc alkalmazás van a marketen. De ahogy olvasom valamely gyártó androidos készülékén van ilyen villogó - meg van amelyiken nincs.

A fent említett váltás miatt olvastam el ezt a topicot, mert ez a készülék is fent van a listámon. Amire én kiváncsi lennék: lehet-e ezt a készüléket számítógéphez (notebookhoz) úgy csatlakoztatni, hogy modemként funkcionáljon? Az utóbbi pár készülékemet lehetett, így abból indultam ki, hogy ez nem lehet gond, de ha a villogó is az, akkor azt hiszem jobb, ha megkérdezem.

(#1006) macimeister


macimeister
aktív tag

[link] Pár kép az eltérsekről. Nagyrészt a fehéregyensúly volt állítgatva.

(#1007) Rotate válasza Wovbagger (#1005) üzenetére


Rotate
veterán

azt is meg tudod csinálni, hogy wifin megosztod a mobilnetedet, és mint wifi hálózatra csatlakozol rá a notebookkal, meg azt is meg tudod csinálni, hogy USB-n osztod meg neki a mobilnetet... milliónyi lehetőség van erre :)

(#1008) francizj válasza stefi68 (#996) üzenetére


francizj
tag

Köszönöm ez is tetszik :K

(#1009) balhmm válasza Rotate (#998) üzenetére


balhmm
tag

hat ez egy eleg nagy flotta eleg fontos elofizetese:) igy nagyon korrekten csereltek is egybol. most mar csak remenykedem, hogy ez a telefon reggel mukodni fog:)

(#1010) Wovbagger válasza Rotate (#1007) üzenetére


Wovbagger
tag

Köszönöm szépen, akkor feleslegesen aggódtam emiatt!

A következő kérdésem a Névjegyek szinkronizálása. Olvastam, hogy a gmail accountommal ez remekül működik, meg a facebookkal is, ami szintén csodálatos, csakhogy nekem egyik sincs. Van viszont egy számítógépem, ahol több formátumban is létezik az aktuális névjegyzékem. Milyen formátumban (milyen alkalmazásban) kell lennie a Névjegyzéknek ahhoz, hogy könnyen feltölthessem erre a telefonra?

(Én is érzem, hogy ez nem telefon specifikus kérdés, és látszik belőle, hogy mennyire nem értek az androidhoz. Ha tudtok ajánlani egy "útmutató frissen megtérteknek" topicot, akkor azt szívesen átnyálazom ahelyett, hogy ide írom a buta kérdéseimet.)

(#1011) macimeister válasza Wovbagger (#1010) üzenetére


macimeister
aktív tag

Google accountot rád erőlteti. Amúgy vCardot ból be tudsz olvastatni meg expolrtálni is.

[ Szerkesztve ]

(#1012) Rotate válasza Wovbagger (#1010) üzenetére


Rotate
veterán

VCF formátum lenne a legideálisabb, mi pl a barátnőmnek abban mentettük ki a Sony Ericsson C510-eséből, és azt az egy file-t rámásoltuk a Galaxy W belső memóriájába, és automatikusan betöltötte a névjegyeket a Névjegyzékbe, nem is kellett semmire kattintani...

ha van gmail fiókod, akkor már most is fel tudod tolni a névjegyeket a www.google.com/contacts oldalra, és majd ha meglesz a telefon, csak bejelentkezel a google fiókodba (első dolog mikor bekapcsolod először a telefont) és automatikusan ott lesznek a számok. Egyébként ezen az oldalon CSV és VCF formátumban tudod importálni a névjegyeket.

ha nincs gmail fiókod akkor mindenképp csinálj, mert markethez fog kelleni, a másik meg az, hogy még nem teremtettek annál jobb levelező szolgáltatást... :)

[ Szerkesztve ]

(#1013) stefi68


stefi68
addikt

Egyre jobban zavar ez a hívás közbeni hangerő probléma :F
Biztos, hogy szoftveres gond lehet, csak azt nem értem, hogy egyes telefonokon mért jelentkezik másoknál meg nem. Az enyémen sajna igen :W

Külföldi fórumokon is panaszkodnak miatta...
Az az érdekes, hogy nem mindig jön elő.

Ha a hívás közben megnyomom a hangerő LE, majd a hangerő FEL gombot (mint ahogy írták is több helyen), azután normális lesz a hangerő.
Remélem lesz rá valami szoftver update hamarosan mert ez így nem OK.

Most xxkk1 firm van rajta

[ Szerkesztve ]

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#1014) Rotate válasza stefi68 (#1013) üzenetére


Rotate
veterán

nagyon kevés telefon jön ki teljesen hibátlanul, ezt az árat kell fizetniük azoknak akik egyből megvesznek egy telefon-t, amint kijön, lesz ez sokkal jobb is, csak ki kell várni :)

(#1015) BadGe válasza Rotate (#1001) üzenetére


BadGe
aktív tag

igen :) tényleg csak az 1000-re gyúrtam..

nekem fejlesztéshez kellett, egy ár-teljesítmény bajnok zte blade-et cseréltem.

különben meg íme néhány:

- épp elég fejlett.
- épp elég a memóriája
- elég szép a kijelzője.
- elég nagy a kijelzője.
- épp elég a belső tár mérete.
- épp megfelelő az android verzió
- elég új ahoz hogy 1 év múlva se legyen régi,
- elég jó a formája
- épp elég jó anyagokat használnak
- elég jó a kamerája
- épp megfelelő volt az ára (céges - minusz a zte blade újabban vaskos ára)
- épp erre volt szükségem :)

egyébként samsung wave-et használok a mindennapokban, a zte-blade nagyon cool teló volt és szerintem A telefont még ma is úgy hívják hogy NOKIA. Sajnos én is gigahertz fertőzött vagyok, de ezért utálom is magam. Hihetetlen hogy már az 1.4Ghz-es SGW-t is úgy vezeti be a cikk, hogy "épp elég".

megyek is lövök egy N8-at és leszarom hogy milyen proci van benne.

ge.

[ Szerkesztve ]

(#1016) Wovbagger válasza Rotate (#1012) üzenetére


Wovbagger
tag

@macimester: köszönöm!

@rotate Neked is, ezek szerint tényleg kénytelen leszek gmailt csinálni ez esetben.

mármint annál jobbat, mint hogy egy amerikai tulajdonú cég tárolja az összes e-mailemet, és ha valami állami szerv összehúzza a szemöldökét akkor remegő térdekkel adja ki nekik az összeset? Ne bolondozzunk kérem! :N

(#1017) Rotate válasza Wovbagger (#1016) üzenetére


Rotate
veterán

bármire regisztrálsz, bárhol, bármilyen szolgáltatást veszel igénybe, onnantól az adataid potenciálisan veszélyben vannak az adataid...

ez bármelyik mail szolgáltatásban így van, nem értem mi a gond a gmail-el... a netszolgáltatód, mobilszolgáltatód is mindent tud rólad, tőlük miért nem félsz?

(#1018) macimeister válasza Wovbagger (#1016) üzenetére


macimeister
aktív tag

Én jobban bízok a googleban mint bármi másban. Lehet elfogult vagyok velük és néha tényleg elég érdekes dolgokat csinálnak meg van pár meredek húzás. pl, hogy robot tutira scanneli minden e-mailed, illetve, hogy használod a szolgáltatásaikat rengeteg adatot gyűjtenek rólad és akikkel kapcsolatba lépsz. Már csak a google keresési előzmények is vad. Mikor a 4 éve aktív accountomon egyszer visszanéztem. Egyértelműen láttam magamon, hogy mikor milyen téma érdekelt, mikor voltam elérhető. stb. Ennek ellenére még mindig inkább google mint mint bármi más. Mint mikor haverom köttetett magának vezetékes telefont amit direkt letiltatott, de rá pár hétre már hívták is az ingyen wellness miatt :)

(#1019) Wovbagger válasza Rotate (#1017) üzenetére


Wovbagger
tag

mobilban két másik cég közül választhatnék, netben meg 1 másikból, a technológia ugyanaz, vagyis ezek nem reális választási lehetőségek (adatok szempontjából)
az e-mailjeim felhő alapú (google) vagy lokális (itt a gépemen) tárolása viszont nem ugyanaz, nagyon nem

ja, és mindenkitől félek, még magamtól is :U

elnézést az OFF miatt!

(#1020) Rotate válasza Wovbagger (#1019) üzenetére


Rotate
veterán

miért azt hiszed, hogy a többi mail szolgáltató nem rakja el a maileidet? attól még mert nem látod, mindenki szépen gyűjti az adataidat... amit egyszer elküldtél, vagy neked küldtek, abból szépen út közben maradt egy példány a szolgáltatónak is :)

(#1021) macimeister


macimeister
aktív tag

Ez a Swype iszonyat jó :)

(#1022) Rosep


Rosep
senior tag

Valószínű holnap veszek egy ilyet én is. Remélem nem bánom meg. :)

Az Optimus One egy rémálom....

(#1023) Rotate válasza Rosep (#1022) üzenetére


Rotate
veterán

mi a gond az Optimus One-al?

(#1024) Rosep válasza Rotate (#1023) üzenetére


Rosep
senior tag

Egy kalap sz...
De most már semmi. :)

[ Szerkesztve ]

(#1025) Wovbagger


Wovbagger
tag

No akkor kérdezek mást.
Próbáltam utánanézni a telefon navigációs képességének. Ha jól látom van benne GPS-vevő, útvonaltervezéshez meg google mapset használ. Ez azt jelenti, hogy ha reggel el szeretnék menni Budapestről Miskolcra, akkor letölti a megfelelő térképrészletet, és elnavigál, majd amikor odaértem és végeztem akkor törli az egészet, és ha este vissza akarok találni, akkor újra letölti ugyanazt a térképet?

(#1026) oliverkiss32 válasza Wovbagger (#1025) üzenetére


oliverkiss32
aktív tag

Előre telepített világtérképet használ, azon rajzolja be az útvonalat.

;]

(#1027) Wovbagger válasza oliverkiss32 (#1026) üzenetére


Wovbagger
tag

Köszönöm, ez jó hír.

(#1028) oliverkiss32 válasza Wovbagger (#1027) üzenetére


oliverkiss32
aktív tag

Azért vannak jobb programok is navigációra, nevet nem említek, de biztos segít a google.

;]

(#1029) Arween válasza oliverkiss32 (#1028) üzenetére


Arween
senior tag

GPS engem is érdekelne (párom első kérdése az volt a telefon megvételekor GPS-t tud? :DDD )valami olyan kellene ami azért naprakészebb útvonalakból,és az sem lenne baj ha nem fogyasztana folyamatosan netet.Hozzáértők mit ajánlanátok?

(#1030) Varszegig válasza oliverkiss32 (#1026) üzenetére


Varszegig
veterán

Nincs előretelepítve semmi. A szükséges térképrészleteket letölti, és macska 30 napig tárolja. Lehetséges 20 km sugarú darabokat előre letölteni.

[ Szerkesztve ]

(#1031) Izzé válasza Arween (#1029) üzenetére


Izzé
őstag

Én Sygic-t használok. Arra figyelj, hogy ha ezt rakod fel a telóra akkor legyen a közelben fain Wifi jel, mert 400-500MB-ot le fog rántani. :)

(#1032) sheep


sheep
addikt

kétféle navi van: online (ami folyamatos adatforgalmat igényel, mert letölti a térképet), és offline (nem kell adatforgalom mert a térkép a telefon memóriakártyáján van)
alapvetően majdnem az összes navi offline, egy "kivétellel", ez a google maps
a google maps a netről szedi a térképet, illetve meg lehet oldani hogy előre letöltöd a térképet, de mégsem ajánlom navigációra mert:
-sokat kell szórakozni vele mire beállítod
-a térképet letöltöd a memóriába, ha másfelé mész akkor újra és újra le kell töltened azokat, a másik térkép pedig törlődik, mert a memória meglehetősen limitált
-a térkép részletessége sem a legjobb

tehát a google mapsot nem ajánlom navira, vannak ennél sokkal jobb offline appok is.

pl a sygic gps navigation, a próbaváltozat letölthető a marketről. Ha a teljes kellene akkor a google a barátod... (sygic gps navigation .apk)
ez nagyon szép, nagyon jó, két ujjal nagyítható, 3d, épületek, de a Mo-térképe ennek sem a legjobb (azért elvisz ahova akarod de nem a legfrissebb a térképe). Európára viszont jó.
Vagy ott a 3betüs navi, Magyarországon a legjobban használható mivel a térképei annak a leg részletesebbek. Ennek eléggé fapados a menüje de a legfrissebbek és a leg részletesebbek a térképei.
mindkét app offline, le kell tölteni a kívánt országok térképét előre, ezek után semmiféle adatfogalomra nincs szükség, akár sim kártya nélkül is lehet navigálni
az alábbi oldalon lehet olvasgatni az elérhető androidos navikról:
[link]

még egy fontos dolog:
ha semmilyen adatforgalom nincs engedélyezve a telefonon, akkor a gps -nek akár 10 percig is eltarthat mire talál műholdat. Ha be van kapcsolva a 3g/2g vagy van elérhető wifi akkor néhány mp alatt talál jelet, mert lekéri a műholdak adatait (ez néhány kb adatforgalom, nem drága). Én ajánlom hogy aki navigál az ha lehet kapcsolja be az adatforgalmat. Természetesen maga a navigálás nem kerül semmibe, csal gyorsabb lesz a pozicionálás az elején.

remélem sikerült felhomályosítást adnom a témában

[ Szerkesztve ]

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#1033) Wa2x_


Wa2x_
veterán

[video] milyen f*sza a menüje. :D

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#1034) orosmet


orosmet
tag

Sziasztok.
Már nekem is több, mint 2 hete megvan. Gyors kis szerkentyű, bár jelentkeznek az említett gondok nálam is.Amikor az internetről kilépek a kezdőképernyőre, várni kell 2-3 mp-et, de érdekes, hogy ez csak beltérben fordul elő, buszmegállóban netezve gyorsan visszalép. A telefonálás hangerő probléma engem is zavar, a K550I-m hangosabb volt. Ha mobilnetről vagyok, akkor általában a kisebb méretű mobilos oldalakat látogatom, így egyáltalán nem használ vészes adatmennyiséget :) Már kérdeztem, de nem kaptam rá választ, hogy ez a dslr controller nevű program működik-e rajta?[link] Leszedtem valami ingyenes verziót, és arra azt írta, hogy nem kompatibilis ez a telefon az usb host móddal(remélem csak a program hibája). S2-nél biztosan megy, a Canon EOS 550D-mhez lenne nagy szükségem rá.

[ Szerkesztve ]

(#1035) Rotate válasza orosmet (#1034) üzenetére


Rotate
veterán

akkor valószínűleg nem fog menni, mivel az USB OTG kábelt csak az S2 és a Note kezeli :(

(#1036) kacsuszka


kacsuszka
aktív tag

nektek nem csöng halkan max hangerőn is a telo?
én alig hallom így is meg :S

(#1037) Rosep


Rosep
senior tag

Megvettem... csak 4 hibás pixelje van.

(#1038) dipeti válasza Rosep (#1037) üzenetére


dipeti
senior tag

Elég...
Visszavinném, hogy állandóan fagy. Adjanak újat, MOST!

Some say I'm condescending. That means I talk down to people.

(#1039) Rosep válasza dipeti (#1038) üzenetére


Rosep
senior tag

Viszem is holnap vissza. Csak mikor vásárlás előtt rákérdeztem a csajnál, hogy hány nap a pixelhiba garancia nem nagyon értette miről beszélek...

(#1040) Richee11


Richee11
senior tag

Sziasztok!
telefon vásárlás előtt állok. Valaki nem tudna mondani pár infót a telefonról. Milyen gyors, a kamera (videó és képminőség), szokott e fagyni, zenelejátszó stb. egyéb hasznos infó.
Két telefon jött szóba a SE xNeo és ez.

(#1041) adamfriday


adamfriday
senior tag

116 óra uptime-nál járok, mindenféle fagyás vagy lassulás nélkül, 2. hete nyúzom elég rendesen, eddig nekem nagyon bejön. :)
Itt érdemes néha csekkolni van-e új fw.

(#1042) dipeti válasza adamfriday (#1041) üzenetére


dipeti
senior tag

Látom, van egy januári új FW. Nekem nem elérhető. Valaki feltette már?

Some say I'm condescending. That means I talk down to people.

(#1043) Rotate válasza dipeti (#1042) üzenetére


Rotate
veterán

ez ázsiai rom, ne rakjátok fel...

(#1044) Arween válasza sheep (#1032) üzenetére


Arween
senior tag

köszi számomra nagyon hasznos hsz-volt,így képbe kerültem ezügyben :))

Sajnálom ,hogy ilyen sok hibáról olvasok :U Nekem is cserélve lett a teló az állandó fagyás miatt.Azóta semmi gondom vele.Hang nálam okés,néha belassul de nem vészes a gyakorisága.Kijelző tökéletes.Egyedül a kevés ram zavar de azzal meg nem sok mindent tudok kezdeni.

(#1045) Rotate válasza Arween (#1044) üzenetére


Rotate
veterán

ha azt vesszük, hogy az első romok egyike van még csak rajta, ez így eddig nem is rossz :) gondolj bele, ennél csak jobb lesz, S2 is nagyon sokat fejlődött az első romok óta :) és akkor még a főzöttekről nem is volt szó :) csak még el kell telni 1-2 hónapnak :) de ez kezdetnek nagyon is jó :) mi 275€-ért vettük az asszonynak, ennyit szerintem megért, ebben az árkategóriában, ebben a méretben újat nem kapni jobbat... Neo szorongathatná meg, de az az anyaghasználat... egyik ismerősömnek van Neo-ja, 1 hónapos, és a hátulja már most olyan mint a korcsolyapálya...

(#1046) adamfriday válasza dipeti (#1042) üzenetére


adamfriday
senior tag

Az a 2.3.6 Nekem felrakta a szoftver frissítése menüből wifin (mármint az európai verziót)

(#1047) dipeti válasza adamfriday (#1046) üzenetére


dipeti
senior tag

Azt hittem ez egy újabb 2.3.6.

Some say I'm condescending. That means I talk down to people.

(#1048) Arween válasza Rotate (#1045) üzenetére


Arween
senior tag

Igen így van,mi "túl" korán vettük meg :) Már alig várom mikor válogathatunk a jobbnál jobb romok közt :U Ezért is fontos aki mostanában vett ne legyen rest ,szavazzon a telefonra az XDA-n ,hogy hamar kapjunk fejlesztéseket.

(#1049) dipeti válasza Arween (#1048) üzenetére


dipeti
senior tag

én ad blade-emet decemberben vettem - ugye novemberben jelent meg Mo-n. Már akkor szét lehetet romolni. Ez is novemberi készülék. Kezdek kicsit pesszimista lenni...

Some say I'm condescending. That means I talk down to people.

(#1050) Wa2x_ válasza dipeti (#1049) üzenetére


Wa2x_
veterán

Nekem már akkor gyanús volt vmi, amikor kiderült, hogy a T nem fogja forgalmazni. Kevés telóval esik ez meg.. ami sokat jelenthet. Nem egy népek készüléke lesz az tuti, de ezt már lehetett sejteni, mikor kijött az S+, mivel szinte ugyan az a vas. Akinek "szép" telefon kellett, olyan HW-ben az már megvette azt, aki várt annak maradt ez, ha fordítva lett volna a sorrend talán nyerők lennénk..

Such is life..

[ Szerkesztve ]

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.