Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:35

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy W – racionális döntés
i8150
[olvasd el az összefoglalót!]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4001) atike


atike
nagyúr

Ehhez kapcsolódva kinek mennyi szabad ramja van most? Nekem 150 mega körül szokott lenni, úgy hogy nincs telepakolva widgettel, de azért használok egy keveset... Pont időjárást is, bár SNS-t semmit.... Zeam Launcher gyári 2.3.6-al...

(#4002) SkyLine3000 válasza SkyLaci (#3999) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Én azért csak nem cserélném el a w-t egy optimus one-ra. Ha mondjuk véletlen egy kis gta-ra kerülne sor, gyanítom, h az one dobna egy hátast...;-)

(#4003) HSM válasza atike (#4001) üzenetére


HSM
félisten

173MB free, 257 órás uptime után, és nem lőttem ki rajta a google-szolgáltatást, fota klienst, task managert. Ez még legalább egy tizes.
Gyári legfrisebb rom, amit enged (még nem tudtam a leges-legfrisebbre váltani) gyári TW, érzéssel adagolva a widgeteket. :D Miért kérded?

(#4004) Mathiassa válasza SkyLaci (#3999) üzenetére


Mathiassa
tag

Én a W-met tesóm Galaxy minijével hasonlítottam össze. Ugyanannyi a szabad RAM-unk: 150-150 MB. :O A minin viszont CyanogenMod 7.2 van, szemben a W-m gyári romjával. A két telefont ugyanolyan gördülékenynek éreztem. Valóságos messiásként várok egy CyanogenMod-ot a W-re. (Mindegy, hogy 7 vagy 9) :DDD

Nokia 3100 -> 6020 -> 6300 -> c5-03 -> Samsung Galaxy W -> LG Nexus 4 -> Xiaomi Redmi 4X -> Mi A2 -> Google Pixel 4a 5G

(#4005) SkyLaci válasza atike (#4001) üzenetére


SkyLaci
őstag

nekem is kb annyi szokott lenni, nagyon nincs is vele bajom, bár jó lenne ha nem lépne ki azokból a progikból amiket csak épp egy félpercre raknák félre, és persze ennek megvan a fordítottja is, pl a böngészőnél.

SkyLine3000: én sem cserélném el, bár ha GTA-záshoz kéne telefon akkor a W sem a legjobb választás.

Mathiassa: Na ez az, megy itt a ICS őrület meg CM9 várás, na de hol a CM7, azt miért nem sikerült megcsinálni W-re, szerintem sokaknak jobb lenne, mint a gyári, vagy alpha cm9, vagy bármely másik főzött ROM.

[ Szerkesztve ]

(#4006) Rotate válasza Mathiassa (#4004) üzenetére


Rotate
veterán

azért ilyen összehasonlításokat helyükön kell kezelni... a mininek már milyen kicsi felbontása van...

(#4007) SkyLine3000 válasza SkyLaci (#4005) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Nekem tökéletesen fut a gta. Néha-néha röccen meg picit, de nem számottevő. Úgyh én meg vagyok elégedve vele.

Mathiassa: Azért egy W-t, sztem nem a legszerencsésebb egy Minivel összehasonlítani. Teljesen más kategória. A Mininek nagyon gyatra kijelzője van. Van egyáltalán gpu-ja? A benne lévő elég gyengusz hardver is röhögve meghajtja, meg gondolom a gpu-nak sincs memória fenntartva. Úgyh nem nehéz gördülékenynek lennie.

(#4008) SkyLine3000


SkyLine3000
addikt

Egyébként azt figyeltem meg az okostelókkal kapcsolatban, h nagyon sokan állandóan fúrják, faragják, hegesztik, romolják, odinozzák, szerelik és nem használják. Régen mi volt? Vett az ember egy telót és telefonált rajta, vagy sms-t írt. Most meg állandóan megy a turkálás. (Persze, mindenki a legjobbat akarja kihozni belőle.) Én speciel belaktam a telót, leszedtem hozzá azokat az alkalmazásokat, amik szükségesek. Összesen 4 oldalon elférek. Telefonálok, megnézem a szokásos oldalakat, emaileket, időjárást, híreket és néha játszom. Ennyi. Az sem érdekel, h van 6 millió app a marketen. Ami kell, az megvan. Jól elvagyok vele és nem b@szogatom állandóan a lelkivilágát. Hiba nincs, megy minden, mint a karikacsapás. Ez az, ami nekem kell. És mondom mindezt úgy, h kezdek elég elfogult lenni a telóval kapcsolatban, mert ez végre mindent tud, amire nekem szükségem van és úgy, ahogy a gyárból kigurult. Nem irigykedem arra, akinek HTC One X,y,z-je van, vagy SGS3-at vesz. Nekem ez így tökéletes.
De azért ti csak nyugodtan romolgassatok srácok. Sok sikert hozzá! :DDD

(#4009) stvnppp válasza atike (#3997) üzenetére


stvnppp
senior tag

LG Optimus L7:
Most volt ugye MA Tv-ben. Bár nem sikerült az elejétől kezdve, de elhangzott, hogy nagyon be tud akadni, már a főképernyők lapozgatásánál is. Valamint nem tud 720p felvenni és lejátszani. Mondjuk utóbbit lehet az Adreno 200 számlájára írni, de akkor is lehet, hogykevés az ICS-hez. Csütörtökön lesz írásos teszt róla itt az MA-n

Amúgy ehhez az ICS témához hozzászólva, nekem sem létszükséglet az ICS, most is jól megvagyok a GB-vel, lehet, hogy nem is tudnám használni rendesen, mert nálam elég sok plusz alkalmazás fut pluszban is a háttérben. (Viber, Skype, Accuwheather, stb.) Így nekem 100 MB körül van most a free RAM, de sokszor látom azt is, hogy csak 50!!! (mondjuk ez változna, ha minden felesleget kipucolnék, de azzal még várok)

Azért ha lenne, örülnék és kipróbálnám, de nem fűznék hozzá nagy reményeket.

[ Szerkesztve ]

(#4010) HSM válasza stvnppp (#4009) üzenetére


HSM
félisten

Azért elég vicces, akárhányszor előkerül ez a téma, hogy bezzeg a konkurens hasonló vasakon már ICS fut, utólag valahogy mindig kiderül, hogy nem frankó azért.... :D

Nekem szuper ez a telefon, teljesen jó, ahogy van, megbízható a gyári szoftver, és tényleg másfél havonta jön a frissítés, optimalizálás, és jól működik az egész. Tényleg az egyetlen bajom, hogy hajlamos nem azon spórolni a memóriával, amivel én spórolnék, de azért ez nem egy felróható hiba. :)

(#4011) s_roland


s_roland
tag

Mától én is egy ilyen teló boldog tulajdonosa vagyok! :DD
Igaz még csak 1 órát ha nyomkodtam, most kikapcsolt állapotban töltöm 8 órát (ezt mondta a boltban a csaj)! Mivel első androidos mobilom,nem vagyok jártas benne, szóval nincs véletlenül egy felsorolás a leghasznosabb alkalmazásokról, widgetekről? Eddig csak a call meter 3g került rá, csak h lássam az adatforgalmat.
Meg remélem sikerül rá fóliát találnom, mert a gyári borzalmas, és a headset is jó gagyi (ahhoz képest h a régi montémhoz ilyet adtak)
Remélem nem bánom meg h ez mellett döntöttem! :)
A választ meg köszönöm előre is!

(#4012) SkyLaci válasza s_roland (#4011) üzenetére


SkyLaci
őstag

a boltban nem volt hozzá fólia? (én a telenor üzletben rögtön tudtam venni fóliát rá)

hát hogy milyen programok ajánlottak az attól függ hogy és mire szeretnéd használni, de azért mondok 1-2-t ami eszembe jut, opera mini, dropbox, viber

[ Szerkesztve ]

(#4013) Varszegig válasza s_roland (#4011) üzenetére


Varszegig
veterán

nem kell kikapcsolt állapotban 8 órát tölteni. Ezt nem tudom mikor felejtik már el :W

(#4014) s_roland válasza Varszegig (#4013) üzenetére


s_roland
tag

leírnád kérlek akkor a pontos menetét? Már annyi variációt hallottam én is!
SkyLaci: Amúgy szintén telenor, de sajna nem volt nekik :S

[ Szerkesztve ]

(#4015) pyron25 válasza Varszegig (#4013) üzenetére


pyron25
aktív tag

Ezaz semmi kulonbseg nincs az elso es otvenedik toltes kozott hala a litium akksinak.

Nincs menete. Felrakod toltore amikor kiabal es leveszed amikor akarod majd barmikor visszarakhatod.

[ Szerkesztve ]

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!!!

(#4016) stvnppp válasza Varszegig (#4013) üzenetére


stvnppp
senior tag

Én azt hallottam, hogy érdemes egyszer mindenképpen teljesen (kikapcsolásig) meríteni az android miatt. Ezzel beállítja magának valamennyivel a pontosabb akksijelzést.

(#4017) pyron25 válasza stvnppp (#4016) üzenetére


pyron25
aktív tag

Mar ket honapja hasznalom a W-t de teljesen kikapcsolasig sose meritettem. Ha kiabalt a toltoert radobtam. De azthiszem hogy most van az akksim a legjobb allapotban mert a leghosszabb uzemidoket igy 2 honap tavlatabol most erem el.

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!!!

(#4018) Varszegig válasza stvnppp (#4016) üzenetére


Varszegig
veterán

elvileg a kalibráció miatt lenne értelme ennek, de nincs:) Én feltölteném 100%-ra a kalibráció miatt és kész. Különben semmi extra igénye nincs az akksinak. (Én mondjuk az S2-t minden éjjel töltőre rakom, mivel ráér töltődni, amíg alszom. Van hogy nem kéne, mert mondjuk 60%-on áll este, de miért ne töltsem fel, így ha esetleg másnak játszani támad kedvem egy jót, nem kell az akksi miatt aggódni.)

(#4019) stvnppp válasza Varszegig (#4018) üzenetére


stvnppp
senior tag

Mondjuk én sem szoktam teljesen lemeríteni, hanem éjszakára mindig bedugom. Akár 15%, akár 50%.

(#4020) iMaverick


iMaverick
addikt

Nemrég olvastam valahol, hogy nem szabad a Li-os aksikat csumára lemeríteni, mert nem tesz nekik jót... Ezért van a kitudja már hanyadjára megfigyelt jelenség: a telefon már rég üvölt a töltőért és még órákig nyomkodja az ember...

Szerintem ez a kalibráció magától működik: feltöltöd-használod-lemerül-feltöltöd... Gondolom magának vezetgeti a statisztikát (ha jól emlékszem úgy is írja, hogy "battery stat") és ebből átlagol vagy mifene. Ezt a statisztikát lehet a CWM-ből letörölni, de gondolom az is csak új aksinál érdekes...

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#4021) stvnppp válasza iMaverick (#4020) üzenetére


stvnppp
senior tag

Alapból le se tudod meríteni teljesen, hamarabb kikapcsol. Ezután még jó párszor vissza lehet kapcsolni, bár betölteni soha nem fog teljesen, mert a védőmechanizmus megint kikapcsolja...

(#4022) pyron25 válasza iMaverick (#4020) üzenetére


pyron25
aktív tag

Igen, ezt én is így tudom. Épp ezért ajánlott annál a bizonyos 20%-nál rárakni a töltőre. A kalibráció az valószínűleg úgy működik hogy folyamatosan mérheti az üzemidőt és egyéb adatokat és ebből számolgat, tehát az első töltés sem mérvadó. Esetleg az első 10 töltéstől már lehet valamit spekulálni. Gondolom szépen a statisztikát a gyártók és a fejlesztők megkapják és elraktározzák majd ebből szépen tudnak profitálni :)

[ Szerkesztve ]

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!!!

(#4023) Rotate válasza pyron25 (#4022) üzenetére


Rotate
veterán

nyugodtan lehet kikapcsolásig meríteni, a fontos az, hogy utána már ne kapcsold be, és ne merítsd tovább...

(#4024) HSM válasza Rotate (#4023) üzenetére


HSM
félisten

És ha 0%-ra merítetted, a legfontosabb, hogy néhány napon belül fel kell tölteni, különben az önkisülés miatt mélymerülésbe megy a móka, és az, ami árt a Li-ion akksiknak. :K

(#4025) pyron25 válasza Rotate (#4023) üzenetére


pyron25
aktív tag

Nem azt mondtam hogy nem lehet odáig lemeríteni, csak azt írtam ajánlott akkor töltőre rakni amikor kiabál. :))

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!!!

(#4026) pyron25


pyron25
aktív tag

Egy közérdekű közlemény a romokról illetve egyéb finomságokról.
Íme a lista a főzött dolgokról
Itt pedig a gyári romok

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!!!

(#4027) babosmiki válasza pyron25 (#4026) üzenetére


babosmiki
addikt

Köszönjük! :R

"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."

(#4028) Rotate


Rotate
veterán

mellesleg asszonynak hétvégén megcsináltam a gyári visszaállítást, legyalultam az sd-t is, a fontos progikat visszaraktam titanium backuppal, közben felment ota-ról az xxlm8 is, és basszus megtáltosodott a telefon...

lassulásnak semmi nyoma, a telefon gyors, stabil, 55 óra az uptime, és semmi lassulás... igaz csak másfél óra kijelzőhasználat volt, de 24 óra után még 60% aksi van... valszeg kukáztunk valami aksivámpírt is... de lényeg a lényeg, most nagyon fasza lett neki a telefon :)

(#4029) SkyLine3000 válasza Rotate (#4028) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Ezt a szlovák LM8-at érdemes feltenni, vagy várjam meg, ha kijön magyar verzió? (amit lát a telefon is, ha frissíteni akarom OTA-val.) Mert jelenleg nem lát még frissítést a teló LM8-ra.

(#4030) babosmiki válasza SkyLine3000 (#4029) üzenetére


babosmiki
addikt

Én feltettem van benne magyar, mehet fel nyugodtan.

"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."

(#4031) SkyLine3000 válasza babosmiki (#4030) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Akkor miben különbözhet majd a magyar verzió? (főleg, h nyilván abban meg lesz szlovák nyelv is... :DDD )

(#4032) Rotate válasza SkyLine3000 (#4031) üzenetére


Rotate
veterán

az összes európai romban ugyanazok a nyelvek vannak :)

(#4033) babosmiki válasza SkyLine3000 (#4031) üzenetére


babosmiki
addikt

Szerintem semmiben, csak alapértelmezett a magyar.

"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."

(#4034) gipsztigris válasza SkyLine3000 (#4029) üzenetére


gipsztigris
addikt

Tedd fel nyugodtan! Hibátlan!

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#4035) G3R!94


G3R!94
aktív tag

Sziasztok!
Rootolási gondjaim adódtak, eddig az update.zip-es megoldás működött, kipróbáltam pár costum rom-ot, de végül visszatértem a legújabb gyári rom-ra. Szlovák verziót raktam fel és megy is rendesen, semmi hiba, viszont a superuser eltűnt és próbáltam újra rootolni, unrootolni de mintha semmi se történne. Kipróbáltam már a superoneclick-et is és a parancssoros módszert is.
Valami ötlet van? :F

Igazából csak az app-ok fagyasztásához kéne.

[ Szerkesztve ]

(#4036) gipsztigris válasza G3R!94 (#4035) üzenetére


gipsztigris
addikt

Gyári ROM felrakása után elveszik a root, de eddig mindig sikerült az update.zip-es megoldással rootolni. Legutóbb már úgy csináltam (XXLM8), hogy mielőtt elindítottam volna frissítés után, rögtön rányomtam a root-ot is. Mindjárt rootolva indult a teló. :-)

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#4037) SkyLine3000 válasza G3R!94 (#4035) üzenetére


SkyLine3000
addikt

És tapasztalsz/látsz valami különbséget az LM6-hoz képest? Már ha az volt fönt.

(#4038) Zeager


Zeager
csendes tag

samsung push service v1.0.5 ez frissen került a telóra. Mivel jobb nekem h fenn van ? (nem én telepítettem csak megjelent)

(#4039) G3R!94 válasza SkyLine3000 (#4037) üzenetére


G3R!94
aktív tag

Volt fent még a kalandozások előtt, egyenlőre nem látok különbséget, gördülékeny, gyors, mint eddig. A ram kezelés se változott, ezért kéne fagyasztgatni.

(#4040) Rotate válasza Zeager (#4038) üzenetére


Rotate
veterán

samsung apps rakta fel...

asszony telóját véletlenül leöntöttem üdítővel, és nem tudjuk eldönteni, hogy most jól kattan-e a home gomb... nem emlékszünk, hogy hogyan kattant eddig... és ahány nyomás annyiféleképpen kattan most... nektek hogyan kattan, minden nyomásra ugyanúgy? mert nekünk most ha csak a gomb oldalát nyomjuk, akkor tompábban kattan, és csak akkor kattan rendesen, ha totál a közepét nyomjuk...

(#4041) SkyLine3000 válasza Rotate (#4040) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Én ha a közepén nyomom, akkor hallok kattanást mindig (ugyanolyat), ha a szélein akkor nem.

[ Szerkesztve ]

(#4042) Laci4 válasza G3R!94 (#4039) üzenetére


Laci4
senior tag

Csak egy ötlet ; gyári recovery van fent, vagy CWM?

Rotate vagy mi is a neved..
En metrón vagyok, hallani nem hallom, de érzetre mint ahogy fölöttem írták..
Bocs, telorol vagyok, nem néztem vissza a nicked...

[ Szerkesztve ]

(#4043) stefi68 válasza Rotate (#4040) üzenetére


stefi68
addikt

Ja, nálam is, ha a szélein nyomom nem kattan csak ha középen...

(#4035) G3R!9: Nem értem. Én is a szlovák XXLM8-at raktam fel ODIN-nal, majd update.zip -es root megoldás (persze gyári recovery-vel) és minden rendben ment. :F

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#4044) G3R!94 válasza Laci4 (#4042) üzenetére


G3R!94
aktív tag

CWM van fent.

(#4045) iMaverick válasza G3R!94 (#4044) üzenetére


iMaverick
addikt

He-he... Ebbe én is beleszaladtam, amikor W-s lettem...

Először a gyári Recovery-rel kell root-olni, majd utána lehet felrakni a CWM-et.

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#4046) lekka2


lekka2
csendes tag

Sziasztok!

ACE-t cseréltem a W-re. Minden fontosnak ítélt dolgon túl vagyok(root, CWM, ICsSkin), köszönhetően az itt olvasottaknak.
Amit nem tudok eldönteni, mennyivel gyengébb ez a kijelző mint a gorillás ACE?
Van olyan, aki régebb óta védő nélkül használja?

[ Szerkesztve ]

(#4047) Jim74 válasza lekka2 (#4046) üzenetére


Jim74
nagyúr

Szia!

Kb. 2 hónapja használok W-t. Fólia nincs a kijelzőn és semmi karc nincs rajta. Mondjuk az tény, hogy kulcs-csomót, aprópénzt nem tartok a zsebemben mellette, meg egyébként is vigyázni szoktam a műszaki cuccaimra.

[ Szerkesztve ]

(#4048) gipsztigris válasza lekka2 (#4046) üzenetére


gipsztigris
addikt

Szerintem ne aggódj a kijelző miatt! :-) Nekem is több, mint két hónapja van meg, de egy hajszálkarc sincs rajta. Igaz, nadrágzsebben nem hordom, csak ing, vagy mellény felső zsebében. Nadrágzsebben roppant már szét kijelző. :-)

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#4049) HSM válasza gipsztigris (#4048) üzenetére


HSM
félisten

Majd lesz rajta karc.... :U
Nem rosszmájúságból írom, de kijelzővédő fóliát könnyebb cserélni egy "baleset" után, mint a teló komplett elejét. :U

(#4050) SkyLine3000 válasza HSM (#4049) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Nem nagy megerőltetés rakni rá fóliát és akkor nem kell aggódni a karcok miatt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.