Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz Gizmo94 #9189 üzenetére
Két dolog roothoz, első része válasz:
Nekem a Spica és az S2 is ki volt rootolva, kellett is főleg a Spicán, itt viszont nem érzem azt a késztetést, hogy megtegyem. Számomra most ez így egyszerűen tökéletesen működik, az előzőekhez képest semmi problémám nincs ami indokolná a rootolást. A samus bloatware progikat gyárilag engedi fagyasztani így ez a része megoldva, azt tudnám elképzelni indoknak, hogy bele tudjak nyúlni abba, hogy milyen programok indulhatnak automatikusan. Mert ez a része qrvára idegesít benne. De ez a telefon számomra tökéletesen használható így, ebben az állapotban ahogy van. No meg én utálom újra meg újra belakni a rendszert.
A másik dolog roothoz kapcsolódóan: így root nélkül ugye nem lehet belenyúlni a rendszerbe. Az x-plore filekezelő appnál, amit egyébként a legjobbnak tartok eddig lehet állítgatni a hozzáférési jogot, és az egyik beállításnál látom a teljes telefont, tehát a rendszeralkalmazásokat és egyebeket is. És itt van amit nem érek, ugyanis a gyári, előretelepített programok mappáját is látom (/system/app/) és ki is másolhatom belőle a gyári cuccokat, viszont az általam telepített programokat meg nem látom (/data/app/)
HR24.hu
-
mycso
veterán
Remek, hogy magad ismétled, csak hát hiába. (erről beszéltem valamelyik nap, hogy leírsz egy szerinted fenn álló dolgot, és hiába írják neked, hogy hülyeséget beszélsz, átnézel rajta, mert szerinted csak neked van igazad --> ezért nem is nagyon válaszolgatnak már neked, eme kirohanásaidra, hiszen felesleges).
DE, mivel te képtelen voltál utána nézni és konkrétumokat szeretnél akkor "mobiltelefon jogozzunk picit":
A jogszerű szoftvermódosítás tulajdonképpen tág értelemben vett
módosítást jelent, mivel ez a telefonkészülék rendeltetésszerű használata
során következik be, és nincs szükség semmilyen segédeszközre sem: a
telefonkészülék operációs rendszerének valamely funkciója biztosítja a
lehetőséget a telefon memóriájában tárolt digitális adatok módosítására.
Tehát nem változtathatod meg a CSC/PC-ot.Mivel azonban a telefont működtető szoftverben a
telefonkészülék rendeltetésszerű használatával is elérhetünk bizonyos fokú
változtatásokat, e ráutaló magatartást (ti. az operációs rendszer erre
alkalmassá tételét a szoftver készítője részéről) el kell fogadnunk
24Kósa Ferenc Mobiltelefonok Szoftverének Módosítása, és ennek...
hallgatólagos beleegyezésként.
Ezt a jogot biztosítja a Szerzői jogi törvény 59. § (1) bekezdése:
“59. § (1) Eltérq megállapodás hiányában a szerzq kizárólagos
joga nem terjed ki a többszörözésre, az átdolgozásra, a feldolgozásra, a
fordításra, a szoftver bármely más módosítására r ideértve a hiba
kijavítását is r, valamint ezek eredményének többszörözésére annyiban,
amennyiben e felhasználási cselekményeket a szoftvert jogszersen
megszerzq személy a szoftver rendeltetésével összhangban végzi.”
Arról van szó, hogy az újabb típusú telefonkészülékekben
található csengőhangokat, képüzeneteket, és egyéb más hanghatásokat
illetve vizuális elemeket a telefon használója megváltoztathatja.
Mtszaki értelemben persze a készülékben tárolt ilyen digitális
adatok elkülönült memóriaegységbe kerülnek, tehát nem magát az operációs
rendszert módosítja ezáltal a felhasználó.
Tehát még mindíg nem piszkálhatsz bele a szoftverbe mélyebben, ergo nem módosíthatod a CSC/PC-ot.Tehát attól, hogy te valamiről nem hallottál, attól még az a dolog él/létezik --> megvonhatja a samsung szerviz a garanciát ha akár a legapróbb módon is bele van biszkálva a szoftverbe.
Remélem ez már mélyságesen kielégítő válasz lesz a számodra.Illetve akkor már menjünk el a custom romok felé is, mert múltkor azt is felvetetted:
A telefonon, nem a vele vásárolt szoftver használata. Érdekes ez a típusú “szoftvermódosítás”, hiszen gyakorlatilag
nem módosítják a szoftver “tartalmát”, csupán kicserélik azt egy eredetivel,
de másik verzióval.
Ilyenkor lényegében nem szoftver módosításról van szó jogi
értelemben, hanem jogosulatlan felhasználásról, mert a mobiltelefon➇
készülékkel vásárolt szoftver (annak beágyazott operációs rendszere)
tartozéka a készüléknek, mely kicserélhet➆ ugyan a gyártó (szerz➆i jog
31Kósa Ferenc Mobiltelefonok Szoftverének Módosítása, és ennek...
jogosultja) engedélyével, de anélkül nem, mivel az adott felhasználónak a
több szolgáltatást nyújtó szoftverre nincs felhasználási engedélye.12
(Büntet➆jogi szempontból azonban ez is számítógépes csalás, mivel “egyéb
meg nem engedett m➈velet” haszonszerzési célzattal – lásd alább.)És akkor még egy picit a régiókódokhoz:
Nyelvi modulok kicserélése
Általában a telefonkészülékek több nyelven “beszélnek”,
alapértelmezettként a készülékbe helyezett SIM kártya országkódjának
megfelelően. Mivel azonban a telefonok memóriája véges, a világ
nyelveihez képest csekély mennyiségű ú. n. “nyelvi modul” tölthető fel
gyárilag a telefonba.
E probléma áthidalására a gyártó cégek általában a hálózati
szolgáltatókat olyan telefonkészülékekkel látják el, amelyekben a
szolgáltató telephelye szerint beszélt nyelveket töltik fel.
Mivel azonban nem ritkán a használt mobiltelefon kereskedelem
átnyúlik a határokon, szükség lehet a nyelvek kicserélésére. Ezt általában a
mobiltelefon gyártók területi képviseleteiben lehet borsos áron
megvásárolni.
Ezzel azonban a használt mobiltelefon ára máris nem annyi
amennyi. Néha olyan drága is lehet ez a művelet, hogy megérné újabb
telefont vásárolni. Pedig a költség nem nagy, csupán a telefongyártók
33Kósa Ferenc Mobiltelefonok Szoftverének Módosítása, és ennek...
érdeke, hogy minél újabb telefonokat vásároljanak, hogy gyorsabban
lecseréljék a felhasználók készülékeiket, így is hasznot termelve a gyártó
számára.
Itt is a szolgáltatás magas árát kihasználva jöttek létre olyan
“vállalkozások”, melyek a gyártó (szerzői jog jogosultjának) engedélye
nélkül végzik el ezt a szolgáltatást.
A kár értéke a telefon készülék gyártó által meghatározott nyelvi
modult feltöltési szolgáltatás árának összege.És akkor a forrás: link jó olvasgatást.
Hogy ON is legyen: az eredeti kérdésre az a megfelelő válasz, hogy ne módosítsa a PC kódot, vagy garanciális szervizelés előtt állítsa vissza gyári állapotba, mert a szerviz megvonhatja a garanciát.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
tesopapa
aktív tag
válasz tesopapa #9044 üzenetére
Ha valaki torrenten töltené:
I9505XXUBMF8_I9505OXABMF8_DBT.zip.torrentDatára is feltettem, mert a 4pda-s csak regisztráltaknak működik.
-
lajki7
senior tag
Beszarok rajtad mycso ez szép ! Ilyenkor a biroságon a biró nyil egyenes itéletet hozz és sajnos nem zack részére (bocsi zack,de igazuk van ) Persze en tudtam már akkor is,de szartam bele nem nagyon irogatok már fölöslegesen,csak ha muszáj. Inkább read only
iPhone 11 Pro
-
2008Kft
tag
Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni. Tulaja lettem egy ilyen készüléknek,de a kontaktok melleti mosolygos pofák kiboritanak! Le lehet cserélni vagy eltüntetni? Gyári minden ma frissitette magát... Köszönök mindent!
-
zack
nagyúr
Szerinted börtönt kapott valaki az IMEI átírásért? Vagy bírósági ügyet azért mert függetlenítette a telefonját? Vagy esetleg olyanról hallottál hogy szerzői jogok védelme miatt bármelyik Androidos felhasználót elítéltek volna warez miatt Magyarországon? Pedig ahogy a szavaidból kivettem korábban, te sem veted meg ez utóbbi részét ennek tiltott tevékenységnek.
Majd ha jössz sírva, hogy torrenteztél, és 2-3 tört progi miatt eljárás indult ellened, majd akkor papolj a jogszabályokról, és hogy mit lehet és mit nem. Addig amíg szót emelsz a warez ellen, addig kicsit visszás papolnod mit lehet és mit nem. De ez utóbbi maradjunk annyiban, az Androidos társadalom nagy részére igaz. "Virágzik" a warez holott mindenki nagy mellénnyel rohangál a drágábbnál drágább telefonokkal, amiket esetenként 24 havi részletre vett szolgáltatótól. Volt olyan kollégám, aki inkább 22k előfizura váltott a Vodánál 2 év hűségre, csak el tudja hozni 30-40k környékén az S4-et. Mennyit keres havonta? Jah...110k-t. A látszat ami számít, az hogy 4 fal között este legszívesebben az S4-et rágcsálná, mert lemondott a normális táplálkozásról az S4-ért cserébe az már más kérdés. De ha feltölti a gyomrát a másnapi "villogás" az S4-el tegye. Magányügye.
Légy nyugodt, ha a Sony, LG topikba lennénk nem irkáltam volna ilyeneket, mert ott a nyitott bootloader is gondot okozhat a garanciában. Bőven elég ha a szoftvert visszaállítja módosítatlanra egy 3+1 fájlos rommal.
Linkelhetsz itt fél oldalas paragrafusokat, Mindenki a saját életének és telefonjának a kovácsa.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Gizmo94
veterán
Én tényleg próbáltam értelmezni ezt, igyekeztem nagyon. Már csak azért is, mert az érdemi vita mindkét fél részéről érdekelne ebben a tárgyban. De ez egy akkora képzavarrra sikeredett, hogy nem megy..
"Majd ha jössz sírva, hogy torrenteztél, és 2-3 tört progi miatt eljárás indult ellened, majd akkor papolj a jogszabályokról, és hogy mit lehet és mit nem. Addig amíg szót emelsz a warez ellen, addig kicsit visszás papolnod mit lehet és mit nem."
Segítenél?
-
legenda
pda + modem + csc + pit, illetve mehet még hozzájuk külön bootloader is, tehát lehet 4 + 1 is.
csak pda állomáy esetén sima frissítés lehetséges, de több állományos firmware esetén mehet a re-partition kipiálás, ami mindent legyalul tisztára, törölve az előzményeket.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
zack
nagyúr
Mutatsz nekem hivatalos gyári 4+1 fájlost?
(#9209) Gizmo94
A szövegértelmezés általános iskolai tananyag. Ebben én nem tudok segíteni, max a magyar tanárod, vagy volt magyar tanárod.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
charlie1975
aktív tag
nem tudjátok miért nem akar a hotfile os linkről letöltődni a rom?már 5 ször próbáltam és mindig megszakad.sehonnan nem tudom letölteni
BMF8
[ Szerkesztve ]
Galaxy S4,Galaxy Note3,Note7,S7 EDGE
-
mycso
veterán
Úgy látom, sajnos soha nem fogod megérteni, amit írok/írunk, nem baj, hagyjuk. Hajtogasd csak a magad igazát.
(Egy dolgon gondolkozz el, hogy 4-5-en állítjuk azt amit leírtam, hivatalos formába öntve, mert neked szavakkal dobálózva nem felelt meg. Most kiderült így sem felel meg. Szerinted kivel lehet a probléma???)mod.: jah igen, a továbbiakban kérlek ne reagálj a hozzászólásaimra, hiszen úgysem fogok tudni neked olyan választ adni, ami NEKED megfelelne, így meg teljesen felesleges a további "beszélgetés".
[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
simici
csendes tag
Hali!Mondjatok egy böngészőt s4 -re 4.2.2-re!Flash-ses kellene!Kösz!
Samsung Note 3+Samsung Gear,Samsung Slll mini,Samsung Tab 2 7" Wifi,Samsung Tab 3 8"LTE
-
zseko
veterán
Most ősszel jön a 4.3 rendszer, és mikor jön az 5? Azt remélem még azért megkapjuk?
HR24.hu
-
Gizmo94
veterán
Nem válaszoltam volna így, de ha te megengedhetted magadnak én miért is ne? Tehát akkor:
Az szövegértés lenne, ha már pontosan fogalmaznál, de látom az nem megy. Nem akartam belemenni vitába, mert ma másról sem szólt a topik, de ha te így reagáltál, akkor én is kimondom, hogy ezt az ostoba értelmetlen hülyeséget amit ideokádtál értelmes válasz helyett, rajtad kívül senki nem érti.
Teljes képzavart, összevissza fogalmazott hülyeséget, aminek se füle, se farka, nem lehet sem érteni, sem értelmezni.Másrészről ez a kollégádról való történet hogyan kapcsolódik ehhez? Hol lehet az általános és középiskolákon kívül villogni ezzel a telefonnal? Amiből tízmilliókat adnak el és mint írtad is, kamatmentes részletre bárki megveheti. Még aki munkanélküli, az is, legfeljebb nem fizeti, és letiltják. Na és? Pda-nak akkor is jó, még wifin telefonálni is lehet vele. Még ha azt mondtad volna, hogy egy Reventónt vett az ember és azzal villog, az ok, arra még megpörögnek a fejek, na de egy telefonra?? Ha pedig mint említetted, magánügye, akkor miért publikálod, valamint miért foglalkoztat? Azért, mert úgy látszik, számodra egy villogásra alkalmas eszköz egy szaros telefon. Ezt az egész hsz-t nem értette rajtad kívül senki, nem volt érdemi válasz Mycso hozzászólására, de még értelmes írás sem..
Az egész vita egyébként abból indult ki, hogy nem érdemes átírt product code-dal szervizbe vinni a telefont. Ennek ellenére, aki akarja, vigye. Szerintem zárhatjuk is ezzel a történetet, mert ez már csak árnyékharc, csapkodás, abból is a gyenge fajta... Tudomásul vettük, igazad csak neked lehet, a véleményed szent és megkérdőjelezhetetlen minden kérdésben.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Nem azt mondtam hogy külön nem beszerezhető hozzá bootloader.
(#9219) Gizmo94
Mondod ezeket te...Aki WD40-el fújkálja a 160k telefont, úgy, hogy szerinted semmi baja sincs látszólag, és még ajánlod is. Van itt 2-3 ember (mint általában minden topikban) akik istennek képzelik magukat. Ők úgy fejezik ki, ha valakivel nem értenek egyet, vagy állításuk szerint, jobban mint mások, hogy éreztetik, mekkora spílerek burkoltan. És itt most nem a segítségnyújtásról beszélek. Hanem hogy te megszólsz engem, szinte minden vita témában úgy, hogy közben WD40-et ajánlgatsz másoknak. Itt egy újabb visszás probléma.
Nem. Nem magyarázom el még1x. Értelmezd.[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
válasz Gizmo94 #9219 üzenetére
kitaláltam egy történetet, de inkább neked mesélem el, meg annak aki akar röhögni. íme:
tegyük fel h a szervizes technikus reggel elindul munkába. dugó van, késni fog... siet, nem indexel, rendőr lekapja 10k helyszínire, 1 órát késik. főnökével összefut a bejáratnál, pár megjegyzés, mind1, továbbmegy. leül az asztalához, szürcsölgeti a kávéját, szétb@ssza az ideg. első melója zack s4-e, kicsomagolja. nézi a garjegyet, eredeti, a partneros pecséten azért megakad a szeme. félredobja a garjegyet, nézi a munkalapot, hibajelenség: gyakran lefagy, szaggat, kijelző be van égve. az asztalon hever zack kikapcsolt s4e. nincs mit tenni, gondolja, hard reset recoveryből. nyomja a gombokat, bekapcsol a teló, product kód BTU. na itt veszíti el a türelmét, fénykép, jegyzőkönyv, piros filc, garancia megvonva illetéktelen szoftver használata miatt.
kimegy elszívni egy cigit és felhívja az asszonyt h elmesélje miért büntette meg a rendőr.
ez persze mind a beteges fantáziám szüleménye, a való életben ilyen nem történik sose
"szenyor dzsíííí"
-
legenda
kérted, tettem be képet.
a külön beszerzéssel csak óvatosan, mert nem párosítható bármelyik bármivel, re-partition alatt veszélyes művelet lehet a nem összeférhető párosítás!
adott kombóval tisztítottam a terepet re-partition kipipálással a t-s firmware után, erre ment fel a xeh xxubmea pda.netcore; én nem tenném fel, most jött ki a friss telenor firmware, nem feltétlenül ad többet az általad hivatkozott verzió, de legalább elmászik a product code, és - papíron - ugrik a gari, bár visszaállítható a dolog.
mehet odin által, de a szolgáltatós firmware miatt, én biztos nyomnám előtte a teljes gyári visszaállítást, meg utána is, bár mint írtam, szerintem felesleges, elég friss az új szolgáltatós firmware.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Gizmo94 #9219 üzenetére
Lemaradt...
Kezdve itt a magasröptű párbeszéddel a mai napon, hogy "gányolt" a telefonom, mert nem XEH. A gányolt, és a "szürke import" közötti különbséget is elmagyarázzam, vagy ezt érted? A Part Nero fikázásával folytatódott, pedig bárcsak minden bolt ennyire korrekt lenne (bolti garanciában is) mint ők. De ez van. Ti megtehetitek, menők vagytok, köpködhettek bárkit, és bármit. WD40-et ne használj gáz spray helyett. Nem jó önvédelemre.
Csak hogy most már "on" is legyek...
16%
18ó16p készenlét, 3ó50p kijelző, 20p net, 15p hanghívás.Alakul, a 4 óra először lesz meg!
[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
Tetszett, jó történet. Fiction today, reality tomorrow... Tedd még hozzá és hangsúlyozd ki, hogy a történetben szereplő személyek mind profi kaszkadőrök, az események lezárt területen, hivatalos biztosítás mellett történtek, ne próbáld ki otthon!
zack: Püff neki. Nem használok önvédelemre semmit, nincsenek ellenségeim, engem mindenki szeret.
P.S.: Adjak zsepit?[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Azért maradhatunk annyiban a fikcióddal kapcsolatban, hogy nekem még így is maradna a garancia...Nem. nem írom le miért. A fantáziádra bízom az úgyis kellően élénk.
Tudtad hogy két Budapest méretű objektum tart a föld felé, és 20 év mire elérik a földet? Valahol a Mars magasságában járnak. Bizonyságot ne keress, mert minden ezzel kapcsolatos hírt töröltek a netről.
Lehet ezt a történetet is te gyártottad.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
tesopapa
aktív tag
válasz charlie1975 #9213 üzenetére
Küldtem privátban is még 2 linket, de ide is beteszem:
-
-
tsuckware
tag
;-)
csc: mf8 (xeh)
[ Szerkesztve ]
-
b.bela1
őstag
Sziasztok! Kérdésem a következő: Ha független a telefon, de pl. németországban, vagy ausztriában vettem, tudom-e magyarországon frissíteni kies-sel?
Aki bárhol, és bármikor tud nevetni az élet dolgain, az megéri a súlyát aranyban. Notesz5 C csodálatos blekzafír gyöngyszem
-
kacsuszka
aktív tag
hali
most próbáltam rootolni az s4-et de folyamtosan fail-t kapok vissza. most ugye be se jön semmi csak a download mód.
mit tegyek?
-
legenda
válasz b.bela1 #9232 üzenetére
szia,
miért ne tudnád?!?!
a firmware verziónak és a product code azonosítónak megfelelő frissítést fogja alapban felkínálni/engedni, de azt a világ bármelyik pontján, ahol van internet, megfelelő oprendszeres munkaállomás, kies és adatkábel.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
nagyúr
-
legenda
válasz b.bela1 #9237 üzenetére
vagy tényleg nincs frissítés, vagy akkor ott más lesz a hiba!
tegyél már be egy ilyen kies képet, hogy nálad mit ír ki;bulikavagyok; a product code is megfelelő? lásd; fenti kép!
tőlem távol álljon, hogy kies által frissítek, de attól még stimmeljen a dolog ott is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz bulikavagyok #9240 üzenetére
Megnéztem, sajnos BTU. Gondolom azért nem frissít...
-
legenda
válasz bulikavagyok #9240 üzenetére
az a lényeg, hogy a product code a firmware verzió összetevőinek megfelelő legyen, mert nem mindig jól áll be alapban, ha odin által kerül felhúzásra egy firmware, a kies pedig nagyon kényes erre, az operációs rendszer regisztrációs adatbázisában is rögzíti, és mindig ellenőrzi;
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
legenda
válasz bulikavagyok #9248 üzenetére
(f)ota is úgy ellenőrzi a szerveren, szóval marad az odin, vagy product code módosítás kell.
b.bela1; odin, ha frissíteni akarsz - valami korrekt verzióra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest