Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-11) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-18) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitör84
tag
Más is tapasztalt ilyet a 4.1 frissítés után, hogy egyszerűen egy alkalmazást nem tudtam megnyitni teljesen lefagyott a felület, ami az érdekes hogy frissítés után pár órával jelentkezett ez a hiba, de újraindítottam és akkor valamit még frissített és utána már működött...(telekom telefonom van)
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz gerner1 #2957 üzenetére
Tehát az sem megy, hogy mint a bonyolultabb indonéz folyamat, csak XEH-re... köszi!
Na, erre viszont nem számítottam, hogy ünnepre hozzák ki, ha eddig vakarták a ...
"Megjegyezném, hogyha odinnal felrakjuk a XEH romot Home CSC-vel akkor gyakorlatilag kapunk egy frissebb TMH-t, mert ugyan úgy rámegy, és beáll a Telekom CSC."
Ezzel akkor, ha minden kötél szakad, becsődöl a Telekom, összevesznek a Samsungggal stb. ki lehet kényszeríteni a legfrissebb verziót, ugye? Macera, de így nem teljes a függés a Telekom szeszélyeitől. -
gerner1
nagyúr
-
gerner1
nagyúr
~2-3 éve, már annyi közük sincs a szolgáltatóknak az egyes firmware release -ekhez, mint azt megelőzően. Korábban is, a szolgáltató megrendelésére volt bennük saját-szolgáltatós-bloatware, szolgáltatós boot-animáció a marketing-dallammal, stb, amelyet a Samsung teljesített, és a Samsung osztotta a saját OTA szervereiről..
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Én bekapcsoltam egyelőre. Nagyon hamar hozzá lehet szokni, az 5 éves akkucsere nélküli Redmi 4X-em világ életében 90%-ig töltött, valami root-os trükkel, és nem jelentett problémát, eszembe sem jutott, megszoktam, cserébe most is jó.
Itt meg jóval kényelmesebb üzemidő mellett eredeti gyári megoldás van rá!
A 100% marad egyedileg szűkös, töltőhiányos körülményekre, olyan napok elé, amikor tuti masszív lesz a terhelés, stb. -
gerner1
nagyúr
Az egyes régiókra, egymástól eltérő időpontokban & eltolva kerül kiosztásra minden firmware release. Leginkább azért, mert így elkerülhető az OTA szerverek túlterhelése. A másik ok, hogy vannak régiókódok, amelyek a sorban azért is elől vannak (Európában, pl a DBT..) mert pl a piaci méretük okán is tesztelési célt is szolgálnak. Ergo, ha van valami hiba egy adott új release -ben, akkor az a nagyobb merítésben hamarabb kiderül, és a többire [amelyek szintén ugyan abba a firmware-CSC -be tartoznak (ami itt: OXM) ] már nem kerülnek kiosztásra.
Az anyacégnél, az az általános rutin, hogy a független régiókódokra kerül a kiosztás előbb, és csak utána a szolgáltatós kódokra. Van egy pár kivételes eset (pl a szolgáltató hálózatában bekövetkezett változás miatt) amikor másképp van, de ahhoz az is kell, hogy az a kód önálló (single-CSC firmware) legyen, vagy önálló szolgáltatós 'multi-CSC' (a Samsung más típusainál: ilyen a Telekomos ODX, vagy a Vodafonos VFG,VFR ,stb... ) firmware.Tehát, itt nem marad más, mint vagy várok, amíg ugyan azt az OXM -et megkapom én is TMH kóddal, vagy nem várom meg, és lehívom ugyan azt az OXM release -t plö XEH kóddal, és ODIN -nal felrakom (a "HOME_CSC*... "file -t használva), ahogy már -az- szóba került ma, és akkor az úgy települ, mintha OTA -n érkezett volna.
A végeredmény, mindkét (⇑) esetben ua lesz, csak az egyikkel kevesebb a vesződség, de türelmesebbnek kell lennem, míg a másiknál fordítva.Az persze "X-akta" itt is, hogy mi az oka(?) annak, hogy néhány user -nél több release sem érkezett/érkezik meg, azaz, vannak akik akár 2-3 release -zel korábbin vannak, mint ami aktuálisan elérhető/kiosztásra került.
[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
-
Matia
friss újonc
Szia, új telómon wifi belépéskor rosszul írtam be a hálózati nevet, de nem engedi törölni. Előre is köszönöm ha tudnátok segíteni hogyan töröljem.
-
sxxorp
őstag
válasz gerner1 #3015 üzenetére
Köszönöm a tisztázást! Az Odin-os XEH-út azért annyira nem teljesen "mintha OTA-n érkezett volna", mert ez is újra belakással jár, mint az ILO, stb., ugye? Az igazi vesződséget az adja, sokkal kényelmesebb volt most anélkül. Túl szép lenne, hogy mégis van lehetőség, ahol egy kis extra telepítgetéssel megúszhatjuk
-
nagyúr
Képernyővédő funkciót érdemes használni?
-
gerner1
nagyúr
"Az Odin-os XEH-út azért annyira nem teljesen "mintha OTA-n érkezett volna", mert ez is újra belakással jár, mint az ILO, stb., ugye?"
- Nem. Amennyiben, ODIN -ba, azt a file -t tallózom be, amit írtam .... ⇒akkor nincsen FR. Ergo, nem kell újra belakni, mert minden -személyes is(!)- marad a helyén (Firmware letöltés +telepítés...) .
Tehát, a 'mecera' részt az adja, hogy le kell tölteni a firmware -t, + ODIN -t kell használni, és ezekhez több figyelem kell, mint egy OTA -s frissítéshez. -
nagyúr
Igen, hogy töltés közben csinálja, kikapcsolt kijelzőnél. Vagy valami felett elsiklottam?
Nekem ez ilyen "átmosás"-nak tűnik, mint anno plazma TV-knél (lehet, hogy az OLED-eknél is van most is).Arra gondoltam, hogy amikor éjszaka töltőn van, akkor lenne egy szabály, hogy valamikor kapcsolja be pár percre ezt a képernyővédő funkciót.
Azt már megcsináltam, hogy éjszaka ne működjön az AOD, mert számomra akkor felesleges (elég ha felébredek és érintésre 10 mp-ig megmutatja az időt és az esetleges értesítéseket. Pl. hívtak DND alatt.)
-
nagyúr
"képernyővédő funkció"
Ez egy CRT monitor korszakból itt ragadt, mára értelmét vesztett funkció. Asztali gépen tovább él, mint képernyőzár, de hogy telefonra mi az ördögnek honosították, arra nem tudok rájönni. Eleve van képernyőzár az androidon, minden másra ott az AOD. Szóval egy redundáns funkció, legfeljebb eye-candy-nek lehet használni, ha van ilyen igényed. Egy biztos: a képernyő védelmében semmi szerepe, az OLED-nek nincs szüksége ilyesmire. A plazma tv a CRT-hez hasonlóan viselkedett beégés szempontjából, a szerkezete is hasonló, és bár az OLED is hajlamos a beégésre, a Samsung telefonokon évek óta nem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ma egész nap egy másik lokációban voltam, mint a munkahelyem. Bp., Damjanich utca. Itt is volt 4G-ről ledobálás EDGE-re. Mondjuk itt olyan is volt, hogy a telefon 4G-t mutatott szinte fullos térerővel, de egyáltalán nem volt mobilnet. Az volt a szerencse, hogy feleségem készüléke is ott volt (szintén Yettel SIM és A52S 5G készülék) és azon sem ment a mobilnet.
Tényleg ennyire botrányos a Yettel hálózata mostanában, vagy az A52S érzékenyebb rá?
-
Csillary
lelkes újonc
Sziasztok, tegnap megszűnt a telómon az internet, pedig a Vodafontól vett 10 giga még érintetlen. A Voda ügyfélszolgálat alaposan kikérdezett, de végül közölték, hogy forduljak a Samsunghoz, szerintük készülékprobléma. Ráadásul mivel nem otthon töltöm az ünnepeket, a teló nem engedi a vendéglátóm wifijét se feltölteni. Szerencsére nálam van a régi telóm, amiben sim ugyan nincs de a vendéglátóm wifije még rajta van, arról írok. Szóval van egy pár napos internet nélküli, amin csak telefonálni tudok és egy 4 éves amin telefonálni már nem lehet, de wifi van. Kíváncsi vagyok kedden mit mond a Samsung.
Csillary
-
sxxorp
őstag
Majdnem követtelek, ne ostorozd magad Pont ezen múlott, hogy ha valami félremegy, ne hajnalban jelen hegeszteni. Egy kicsit örültem, hogy Húsvét ide vagy oda, nem ezzel kell foglalkozni. Mivel a hívásrögzítés nem létszükséglet, ha ilyen van a kényelmesebb XEH-es utat fogom választani.
-
sxxorp
őstag
válasz Csillary #3039 üzenetére
Se mobilnet, se wifi?! Mikor párom először utazott a telefonnal elment a mobilnet, és Samsung-laikusként én is a Hálózati beállítások visszaállításával tudtam távgyógyítani. De 1) kétlem, hogy az ügyfélszolgálat ezt nem mondta, és 2) valószínűsítem, hogy nálunk nem egyszerre lett kakukk mindkettő... Ha mégis kimaradt, hajrá.
-
Csillary
lelkes újonc
Sajnos a hálózati beállítások visszaállítása nem segített.
Csillary
-
gerner1
nagyúr
válasz Batistuta7 #3046 üzenetére
Pl, a sammobile.com :
-
Csillary
lelkes újonc
Köszi, légyszi mondd meg az újoncnak pontosan hogyan kell mindent lementeni?
Csillary
-
gerner1
nagyúr
válasz Csillary #3049 üzenetére
Nem tudom megmondani, mert mindenkinél más a "minden". Amennyiben, valakinek -ez- a 100% -ot jelenti, annak root -olnia kell .. Akinek, önmaga számára megfelel a Smart Switch általi mentés, és PC -re/USB-meghajtóra (stb) le tudja még menteni plö a számára fontos fotó & videoit ... ⇒talán az is közel járhat a számára "minden" -hez ... Szóval, relatív ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest