Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

alt="" title=""

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2701) Nozy82 válasza hellboy4591 (#2700) üzenetére


Nozy82
tag

Így már érthető :) Erre nem is gondoltam :D Köszi...

(#2702) porker válasza cidalain (#2693) üzenetére


porker
tag

Ha állandóan bizergálják, akkor le lehet meríteni 8 óra alatt.

Hát ez az! Manapapság egy gyerek ezen kapja a házi feladatot, ezen meetingeél a zoomon az osztályfőnöki órán, tölti ki a tesztet, stb. Ha nem tud 5 óra SOTot akkor ez sem jó.
De minden Xiaominál van mostanság egy rakás bug: mi a frászt lehet egy kölyöknek venni? :(

(#2703) cidalain válasza porker (#2702) üzenetére


cidalain
veterán

Mindennél van bug, nem találkoztam még bugmentes telóval. Bár ezen mondjuk nálam semmi extra nem jelentkezett (a gyári kamera appot leszámítva, de azt könnyen lehet cserélni)
5 óra képernyőidő azért szerintem megvan, bár nem próbáltam. Amiben nagyobb akku van, az többet is fogyaszt. Javasolt akkor egy 20000 mAh power bank is, aztán akkor mindenki happy lesz.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#2704) ρσгτσ válasza porker (#2702) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Szerintem nagyon felhasználás függő, hogy egy telefonból mennyi képernyő- vagy üzemidő hozható ki. Ráadásul a mai telefonok már nem arra vannak kitalálva, hogy napokig menjenek töltés nélkül. Sőt...

Így aktív használat mellett át kell gondolni a különböző alternatívákat, funkciókat is. Általánosságban nézve például munkahelyi/iskolai töltési lehetőség, normális autós töltő, power bank, vagy hogy mennyire képes az adott eszköz a gyorstöltésre.

ZX Spectrum - Commodore 64

(#2705) porker válasza cidalain (#2703) üzenetére


porker
tag

Ehh!
Van amikor a PowerBank nem megoldás. ... A legegyszerbb példa, hogy egy kirándulásra rendszeresen eszük ágában sincs elvinni vagy ha igen akkor elfelejtik :)

Egyébként jó is, hogy említed a kamerát! Mennyire lépi át az átlagot? Vagy semennyire?
Neked mi az ebben a telefonban ami miatt ilyet használsz?

(#2706) porker válasza ρσгτσ (#2704) üzenetére


porker
tag

Én LG vonalon mozgok. Igaz, hogy az utóbbi időkben az LG-k sem olyanok mint 5 éve de azért még a G6 is elmegy simán egy napot sok nyomkodással. Viszont 100 ezer alatt nem látok olyan telefont aminek ne lenne valami nyűgje.

(#2707) Laca0 válasza twine (#2653) üzenetére


Laca0
addikt

Nem tudom, hogy aktuális-e még, de csatlakozom dniki88-hoz, meg kell takarítani a hangszóró rácsot.
Pont azt tapasztaltam, mint te, hogy belenyomom a fülembe a telefont, akkor sem hallom rendesen.
Én nem tűt, hanem fogkefét használtam. Enyhén nedvesítettem és finoman keféltem vele, majd szárazon kicsit erősebben. Ezeket ismételgettem.
De ez nem volt elég. Gondoltam nem veszíthetek semmit, feltelepítettem egy hangszóró tisztító appot. Nem volt jó. Majd elérkeztem a harmadikhoz, ami bevált! Speaker cleaner a neve, kék ikonos. Ennél kiválaszthatod, hogy melyik hangszórót akarod tisztítani. Nem sok remény fűztem hozzá, de egy párszor lefuttattam.
Próbaképpen felhívtam a voda ügyfélszolgálatát és majd hanyatt estem, úgy beleordított a fülembe :DDD azóta is jó, vissza kellett vennem a hangerőt kb 60%-ra, hogy ne süketüljek meg ;)

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#2708) cidalain válasza porker (#2705) üzenetére


cidalain
veterán

Kamera szerintem totál átlagos. A gyári appnak vannak hibái, néha túlságosan elmosta a képet (pl embernél a haj néha egy homogén paca lett), de a Gcam app használatával kiváltható a gyári app. A kamera fizikailag oké, csak a gyári szoftver nem tetszett.
Én azért ezt vettem, mert jó ára van, tudja az NFC-t, vállalható méretű. Nálam nem szempont az erő, nem játszom. Nem szempont az üzemidő, mert meló alatt van PC-m, otthon meg tabletem, a többi időben meg oké, 2-3 napig elmegy nálam. Nem szempont a sok beszédidő sem, mert erről ritkán telózok napi max 15 perc, mert a cégesről beszélek sokat. Korrekt minőségű általános, mindenes telefonként olcsón meg totál ideális.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#2709) BRobee válasza cidalain (#2708) üzenetére


BRobee
tag

Hello Cidalain,

Pontosan hasonlo szempontok alapjan keresek IPS kijelzos telefont es a note 8-on akadt meg a szemem. Probaltam mar a pro 9-et, de tulsagosan nagy, nehez, kenyelmetlen hasznalni, ezert ugrottam erre. Viszont sokat fotozok, ezert van javaslatod esetleg atlagosan picit jobb keszulekre? (Amoled nem johet szoba, fejfajasom van tole) Vagy marad az atlagos kamera es rendeljem ezt? Jah es tapasztalatod szerint, a 4GB eleg a miui-nak? Nem laggol? Koszi!

[ Szerkesztve ]

If I can see it and believe it, then I can achieve it. //Schwarzenegger

(#2710) cidalain válasza BRobee (#2709) üzenetére


cidalain
veterán

3 GB is elég a miuinak, a céges telóm Redmi 4X 3GB rammal, a tabletem meg Mi Pad 4, szintén csak 3-mal.
Ugyanakkor a 8T kicsit bénábban kezeli a ramot, vagy az újabb android / miui rendszer igényei mások.
Annyira nem vágom milyen lehetőségek vannak most teló fronton. De van szaktopik telókereséshez, ott tudnak segíteni: [link]

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#2711) porker válasza cidalain (#2708) üzenetére


porker
tag

Köszönöm! Kezdek tisztábban látni 8T ügyben! :)

(#2712) viktorhu válasza porker (#2706) üzenetére


viktorhu
veterán

Ennek a 8T-nek ez az egyik erőssége, hogy nem kell gyakran tölteni. Extrém használattal is kibírja a napot, már lassan el is felejtek töltőt vinni magammal.

(#2713) ρσгτσ


ρσгτσ
őstag

Merülés, üzemidő nagyon-nagyon felhasználás függő, illetve az sem mindegy milyen területen használod. Alapvetően e tekintetben jónak számít a 8T, de senki ne várjon tőle kiugró képernyő időt.

Sok függ a feltelepített programoktól, milyen neten használja valaki, milyen a vételi jelerősség, mennyit kell keresgélnie, mennyi szinkron megy....stb...stb. Az előbb említettek tükrében az is, hogy milyen szolgáltató alatt használja.

Gyári kamera app szerintem tragédia, de ez a legtöbb Xiaomi -n így van (vagy mondhatni szinte az összesen). Annál még sokszor egy félig kompatibilis Gcam is jobb. Főleg beltérben halnak meg a dolgok, de borult időben kültérben is vannak betegségei.

Azt gondolom, hogy ebben a kategóriában nincs kompromisszum mentes telefon, de lehet törekedni arra, hogy az egyéni preferenciákat maximálisan kielégítse.

ZX Spectrum - Commodore 64

(#2714) Laca0 válasza ρσгτσ (#2713) üzenetére


Laca0
addikt

Szerintem meg egyáltalán nem létezik kompromisszum mentes telefon.
Viszont megfelelő beállításokkal ez egy igazi best buy készülék! Nekem sima note8 van.
Xiaomi.eu szoftverrel használom, mert kell a hívásrögzítés. 6 email, 2 onedrive, 2 gdrive szinkron megy, időjárás widget, gps útvonalrögzítő app és a hívás rögzítés fut folyamatosan rajta. Így is 2 napot bír. Elmúlt 1 éves.
A kamera is nagyon jó, az UltraCam nevű appot használom. Sokat fotózom különféle körülmények között a munkám miatt. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve!
Nemrég egy családi összejövetelen fotóztam ezzel és egy sony fullszuper fényképezővel. A teló jobb képeket csinált

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#2715) ρσгτσ válasza Laca0 (#2714) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Létezik. Inkább az igények túl nagyok olykor...mert ez alapján nincs semmi olyan dolog a világon, amiben ne kellene kompromisszumot kötni.

Customot ne hasonlítsunk kereskedelemben általánosan kapható szoftverhez, mert az emberek nagy része nem fog mókolni. Bár tudom ez nagy divat egy-két cégnél itthon is a szürkén behozott eszközökre. Ennyi erővel különböző portolásokat, vagy ROOT -olt, enyhén, de manuálisan pucolt ROM -ot is lehetne említeni a legtöbb Xiaomi -n (is).

De akár már egy global dev is lehet teljesen más, mint egy EU -ba szánt hivatalos stabl ROM.

A kamera - mint azt feljebb írtam - teljesen megfelelő. Természetesen vannak gyengeségei, de ebben a kategóriában, illetve a telefonba szerelt fizikai korlátok miatt teljesen vállalható és jónak mondható. Xiaominál sosem a fizikai résszel szoktak gondok lenni (nyílván erre is van példa), hanem a saját szoftveres megoldásokkal. Ezért népszerűek a harmadik féltől származó appok, vagy a portolt, esetleg csak félig működő Gcam -ok. Az se rossz dolog, hogy már nem kell hozzá szétmókolni a build.prop -ot, mint anno ebben a márkában.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#2716) Laca0 válasza ρσгτσ (#2715) üzenetére


Laca0
addikt

Ez a Xiaomi.eu nem egy szétmoddolt rom. Igazából csak a gyári tárcsázót tették vissza a google tárcsázó helyett, meg egy pár javítás, pici optimalizáció és néhány feature [link] . De gyári rommal is ugyanannyi volt az üzemidő, csak a hívásrögzítés nem volt elérhető benne.
Talán fél éve használom.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#2717) ρσгτσ válasza Laca0 (#2716) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Nem is írtam, hogy szétmoddolt ROM. Ezért említettem a devet is. Csak szimplán nem releváns egy olyan készülékhez képest, amin global stabl fut. Gondoltam a fent leírtak alapján kiderült, hogy ROM -ok terén nem sötétben tapogatózok.

Ahogy azt sem írtam, hogy rossz lenne az üzemidő. Inkább arról írtam, hogy felhasználás függő. Erre is hoztam feljebb néhány példát.

Olyan, mint azt mondani 4 órát bír folyamatos játékkal a telefon. Közben azt elfelejtve, hogy nem mindegy milyen játékkal, mennyi erőforrást használ, online vagy offline, van -e folyamatos szinkron, mekkora adatforgalommal jár, wifi vagy mobilnet...stb.

Én például sokkal hamarabb kivégzem a 100 százalékot, mint a nagy átlag. Életképtelen lenne bármelyik okostelefon, ha nem lehetne napközben tölteni. A mostani eszközök már nem Nokia 3210 -ek. Érdemes alternatív megoldásokon gondolkozni.

De ha már Xiaomi...Mi Max 3 -at is simán kivégzem egy nap alatt, és ugye annak fizikai adottságai miatt jóval izmosabb az üzemideje, mint ennek. Pedig ott eléggé szétkaptam a ROM -ot és inkább china alapokat használtam, némileg portoltam.

Igaz, már csak a polcon hever, de az egyik legjobb modell volt.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#2718) Laca0 válasza ρσгτσ (#2717) üzenetére


Laca0
addikt

Igen, felhasználás függő, de ez mindenre igaz.
Annyira talán nem is neked írtam az egészet, csak neked címeztem. Játékkal nincs tapasztalatom, elhiszem, hogy az jobban meríti. Lehet, hogy az IPS fogyasztása elég nagy, OLED-el jobban bírná. Viszont nekem az IPS is pozitív indok volt, mert szépek a színei és erős napfény mellett is jól látható (a sima 8-ban jobb a kijelző -legalábbis a beállítása- mint a T-ben).

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#2719) porker válasza viktorhu (#2712) üzenetére


porker
tag

Ennek a 8T-nek ez az egyik erőssége, hogy nem kell gyakran tölteni

Köszi!

(#2720) porker


porker
tag

Köszönöm srácok (ProtiHUN, Laca0) !
Sokat segítettetek! Nekem ilyen mélységben ezek ismeretlen telefonok.

(#2721) Laca0 válasza porker (#2720) üzenetére


Laca0
addikt

Ja és azt még nem is írtam, hogy 2 SIM kártya van benne, dual 4G :) .
És a volte funkciónak köszönhetően beszéd közben is megy a net, lehet osztani is pl. laptoppal.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#2722) Joe1


Joe1
tag

Sziasztok!
Van valakinek olyan müködő app ehhez a telefonhoz ami bemodja a hívó, email, sms küldő nevét?

(#2723) kanyi51 válasza Joe1 (#2722) üzenetére


kanyi51
senior tag

Caller name Talker ---- próbáld ki, RN4 en kiválóan megy de a RN9 en nem beszél valamiért Pláyon fenn van

[ Szerkesztve ]

(#2724) porker válasza Laca0 (#2721) üzenetére


porker
tag

Ez is pozitív! Köszönöm!

(#2725) simico válasza porker (#2692) üzenetére


simico
aktív tag

Én pont a 12 éves lányomnak vettem ilyen telefont, mert hosszas keresgélés után nem találtam jobbat 60e Ft alatt. Imádja :) Hétköznap 4 órára van korlátozva a használat, ezt főleg játékokkal (Among Us, Jurassic Monster World, Stickman Hook, Fruit Ninja), Youtube-val tölti ki, meg persze Messenger, WhatsApp, Google Classroom. Általában 40-50% között szokott az akkutöltöttség lenni nap végén. Hétvégén nincs korlátozva a telefonhasználat, akkor is elég este töltőre rakni.

(#2726) Joe1 válasza kanyi51 (#2723) üzenetére


Joe1
tag

A Caller name Talker-t már próbáltam én is, de nem akar beszélni.

(#2727) kanyi51 válasza Joe1 (#2726) üzenetére


kanyi51
senior tag

Akkor Neked se, Pedig kiválóan beszél a RN4 -es telomon, de a RN9 pron- már nem beszél, azt hittem csak a 9 es a probléma, de akkor a 8- is az sajna. Pedig nagyon jó kis progi szerettem agyon.

(#2728) porker válasza simico (#2725) üzenetére


porker
tag

Köszi!

(#2729) aminat


aminat
tag

Felraktam ezt a Xiaomi.eu romot. Bekapcsoltam az NFC-t és nem tudom kikapcsolni. Az állapotsávi kapcsolót sem és a beállításokban sem. Közben a Google Pay vagy a Simple alkalmazást ha elindítom meg kéri, hogy kapcsoljam be.

[ Szerkesztve ]

(#2730) ρσгτσ válasza Laca0 (#2718) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Nekem sincs már semmilyen játék a telefonokon. Mióta van Xbox Game Pass és akár gép nélkül is lehet tolni felhőből, azóta számomra értelmetlenné vált a Google Play games. Persze ez megint más tészta, mert az még jobban eszi az aksit...de ez nem zavar.

ZX Spectrum - Commodore 64

(#2731) koshmar


koshmar
őstag

2018 január óta használok egy 4X-et, szerintem most egy Note 8T minőségi előrelépés lenne.

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#2732) nfer válasza aminat (#2729) üzenetére


nfer
tag

Nekem nincs ez a hiba, az NFC jól működik.

(#2733) aminat


aminat
tag

Mostmár az enyém is. Megoldottam.

(#2734) Lacopapi válasza koshmar (#2731) üzenetére


Lacopapi
addikt

Mindenképpen. :))

(#2735) nfer válasza aminat (#2733) üzenetére


nfer
tag

Megírhatnád a megoldást, lehet más is belefut, nekik nagy segítség lehet.

(#2736) koshmar válasza Lacopapi (#2734) üzenetére


koshmar
őstag

A 4x-nel nekem a 32/3gb boven megtette; note 8t-bol is jo lenne, vagy inkább a 64/4-est ajánljatok?

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#2737) Lacopapi válasza koshmar (#2736) üzenetére


Lacopapi
addikt

Jobb a több,ha megteheted inkább a nagyobb. Nem annyira a tárhely,mint inkább a ram szempontjából.

[ Szerkesztve ]

(#2738) MATEO6600


MATEO6600
őstag

Oké, hogy fotózni GCam (vagy egyéb) a bevált, de videózásra is ezt használjátok?
Ami nekem feltűnt, hogy egy rövidebb (30mp) felvétel elkészítése után is hosszas perceket tököl vele a telefon mire lejátszható lesz.

(#2739) aminat válasza nfer (#2735) üzenetére


aminat
tag

1. Telepítse a ROM Paranoid Quartz 5 Dev
2. Indítsa el a rendszert (ROM Paranoid)
3. Indítsa újra a TWRP- ben
4. Telepítse az nfc-fix-pa-willow.zip fájlt
5. Telepítsen más MIUI ROM-ot

(#2740) hellboy4591 válasza aminat (#2739) üzenetére


hellboy4591
csendes tag

Ennek szerintem a mélyvíz topikban lenne a helye, itt a gyári rendszerről és annak nyűgjeiről kellene beszélgetni.

(#2741) szanysa


szanysa
csendes tag

Sziasztok!

Hívásrögzítés - CUBE ACR.

XIAOMI Redmi 8T esetében próbáltam több verziót, több féle beállítással VOIP felvételeket rögzíteni-eddig sikertelenül.

Bármire módosítom a hangforrást és még a normál hívásmódot is a VOIP hívásokhoz, mivel azt ajánlja a progi HA nem hallom a másik felet - de semmi , csak magamat hallom vissza.

Működik-e valakinek illetve mit rontok el?

Netalán mikor felajánl a telo RAM felszabadítást majd lefut és hasonlo tisztitások mennek végbe időnként talán AZ belepiszkál és azért nem rögzít?
Esetleg valami működő alternatíva?

Köszönöm a segítséget, ötletet!

(#2742) aminat válasza hellboy4591 (#2740) üzenetére


aminat
tag

Kérésre tettem ide.

(#2743) pomm válasza szanysa (#2741) üzenetére


pomm
tag

Az acr tedd fel, root nélkül is megy a telefonon hibátlanül (headset-en elég gyatra, de szoftveresen még ez is javítható)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nll.acr&hl=hu&gl=US

üdv: pomm

(#2744) koshmar válasza Lacopapi (#2737) üzenetére


koshmar
őstag

Értem, köszi!

5 col után hatalmas ugrásnak érzem a 6,26-ot, de az 5,5 colos Note 4 szerintem már "picit" elavult lenne most, az újak közt meg egyszerüen nincs kisebb. :D

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#2745) szanysa válasza pomm (#2743) üzenetére


szanysa
csendes tag

Köszi az ajánlást. Felraktam de nem látok opciót VOIP hivás felvételére, esetleg útbaigazítanál?

(#2746) pomm válasza szanysa (#2745) üzenetére


pomm
tag

Húú, azt soha nem használtam. Gőzöm sincs.

üdv: pomm

(#2747) estikornel


estikornel
tag

Az új rendszer mikor jön OTA? Kb egy hete megjelent már elvileg aztán még mindig sehol semmi, recoveryből most nem szeretném telepíteni pedig..

(#2748) viktorhu válasza estikornel (#2747) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem a globalra jött ki? Még EU-ra szerintem nincs kint.

(#2749) Gery1987 válasza estikornel (#2747) üzenetére


Gery1987
őstag

Kb. 1 hete a Global Stabil jött ki. Az EEA még nincs kint. Elvileg napok vagy 1-2 hét mire kijön, de persze kérdés lesz-e komolyabb gond a Global verzióval. Az sem mindegy. Remélem minnél hamarabb kijön.

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk

(#2750) F.B.I.


F.B.I.
veterán

Üdv!

Védőtok van alapból, az új, bontatlan, hazai vásárlású csomagban hozzá? :F :R

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.