- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tudjátok ki a profi? Aki pénzért pakolta és pénzért rakja is el ugyan azt.
-
Elvileg a szigeten már jár busz. Azért pofátlanság ami megy. Simán mehetne szoló busz egy-egy. Az árvíz ideje alatt állítólag még P.majorba sem ment busz. Mire föl?
Ezért úsztattam a robogót a k anyjukat. -
Azt vágod, hogy nincs volán se? Pedig lazán mehetne szóló busz. A BKV-t megbszák 1 nap kimaradásért itt meg napok óta semmi. A bérletemet mióta megvettem nem használtam. Helyette úsztatóm a robogót a vízbe. Ma nagyon durván megúsztattam.
-
föccer
nagyúr
Ahogy nézem Budapesten most van tetőzés 891 cm magassággal.
üdv, föccer
-
-
David93Pecs
tag
Szerintem pedig az egyértelmű, hogy ártérbe és a Duna mellé nem érdemes költözni pontosan emiatt.
Én tényleg nem értem ezeket az embereket. Mért döntöttek annak idején amellett, hogy a Duna partra építsék házukat? Lehet, hogy szép, de nem veszélytelen.Annak is komoly büntetést adnék, aki kiadta az engedélyt, hogy ártérbe építkezhessen valaki....
-
Olyan házat aminek meg sem kottyan az árvíz nagyon nagyon sok pénzbe kerül felhúzni. Itthon az új építésű lakóházaknál talajszint alatt minimum 80cm-re kötelező lemenni az alappal. 1-2szintes lakóházaknál általában egy méter körüli alapot szoktak csinálni ha valaki biztosra akar menni csináltat egy 1,20-1,50-est de annál mélyebbet teljesen felesleges. Amikor egy terület egy hétig a víz alatt áll ott jó két méter mélyen átázik a talaj ergo baszhatod a 1,50-es jól bevasalt alapodat mert ha az nem is reped el akkor az egész épület egyben fog akár centiméterekre is megsüllyedni valamelyik sarkára.
Dunakeszi anno, az építkezés előkészületei:
és most, a kész lakópark:
Ezek két napos képek azóta jócskán nőtt a vízszint, most gyakorlatilag a házakat nyaldossa a Duna. Annak kívánok száraz csiszolópapírba tekert jó nagy lófaszt a seggébe aki anno ilyen árterület(ek)re jó pénzért építési engedélyt adott ki. De az megérdemli aki ott lakást vett
-
Huma
addikt
Huh, én tuti nem pakolnék homokzsákokat. Amúgy nem vágom hogy aki egy folyó mellett lakik az miért nem gondol az árvízre? Ha én a Duna mellé költöznék akkor egyértelmű, hogy olyan házat építenék aminek meg sem kottyan egy kis árvíz.
-
törölt tag
Tegnap én is pakoltam 4-5 órát a zsákokat, nem messze tőlünk a parti vityillóknak még 30-40cm volt az ablakig. A pincék meg végig beáztak.
Ilyenkor örülök, hogy a "hegyen" lakunk.
-
Itt már a 11-es úton van a víz. Vicces, de berendeltek innen dolgozni. Valszinleg az éjszakát a víz mellett töltöm el.
-
föccer
nagyúr
Még 2 cm hiányzik a Budapesti vízmércén az LNV-hez.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Van esetleg olyan kimutatás, térkép, hogy mekkora vízállásnál, mekkora részét öntené el Budapestnek a Duna? 1-2 percet szántam rá, de nem találtam, ha valaki találkozott volna ilyennel, az linkelné azt megköszönném
üdv, föccer
-
raczger
őstag
Árvíz, földrengés, tényleg közel a vég
-
lapa
veterán
térkép hol lehet segíteni.
@raczger: 2006... kicsit benéztem ja. bocs.
-
Dunakeszi dunapart. Állítólag majd csak pénteken tetőzik...
Korábbi árvizek képei vegyesen.
-
raczger
őstag
A mobilgát kész van, a tereprendezés nincs készen csak. A patakról nem tudok, hogy figyelembe lett-e véve vagy sem, de ott nem valószínű, hogy gond lenne, nincs megáradva.
A régi gát nem is gát volt, csak egy földkupac egy kis kővel, 2006-os árvíz után úgy meggyengült, hogy a kisebb 2010-esnél is már aggódtak, hogy át fog szakadni, elég komolyan meg is erősítették a gyengébbik részt. A korzó nem volt szép, lehet, hogy a gáton sétálva jó volt, de aki beült oda valahová, vagy bringázott csak azt a düledező gátat látta, nekem jobban tetszik az, amit építenek.
Ha Szentendre benyelné a vízet, az minimálisan hatna csak ki Budakalászon meg a Rómain, semmit sem számítana.
(#5) lapa: olvasd el még egyszer, 2006-os árvízről írtam azon a részen
-
raczger
őstag
Hol írnak múltidőben?
Visegrádon nagy gáz lesz, csak egy részen van gát. 2006-ban épült ideiglenes védőgátat egy éjszaka alatt 1-2 métert is alrébbtolta a Duna.
Esztergomban a Suzuki helyett én kivezényelném a munkásokat a gátakra, 1-2 hét kiesés nem a világ vége talán még nekik sem...
-
hoffman_
nagyúr
Szentendre kapcsán, nem voltam régóta. a mobilgát tudtommal megvan úgy, ahogy, viszont a patak nem lett figyelembe véve, ott maradt a régi töltés, ez korrekt? mert akkor úgy nyakba fogja önteni az óvárost hátulról, ahogy illik.
amúgy az én elgondolásom az, hogy hagyni kellett volna a szentendrei részt úgy, ahogy van, elcseszték azt a fantasztikus korzót. cserébe, ha tényleg jó a mobilgát, akkor kalászon, meg itt rómain jóval több vizet kell majd benyeljünk, legalábbis én így logikáztam ki, vagy tévednék?
-
lapa
veterán
szerintem visegrádnál meg szentendrénél még nem tetőzött, szóval nem tudom miért a múlt idő. kérdeztem én is menjek-e esztergomba, de úgy néz ki lett egy csomó spórolt pénz a közvilágításból meg a tömegközlekedésből, úgyhogy van homok is, zsák is, víz is, strand is. ja, az nem. vagy nem mindig.
-
raczger
őstag
ja és állítólag válság van, szóval nem tudom honnan a pénz ennyi vízre
Új hozzászólás Aktív témák
lo Vészhelyzet van.Komolyra fordítva a szót, tényleg nagy lesz ez az árvíz előrejelzés szerint: [link]2006-ban is sok...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest