Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
raczger
őstag
ja és állítólag válság van, szóval nem tudom honnan a pénz ennyi vízre
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
lapa
veterán
szerintem visegrádnál meg szentendrénél még nem tetőzött, szóval nem tudom miért a múlt idő. kérdeztem én is menjek-e esztergomba, de úgy néz ki lett egy csomó spórolt pénz a közvilágításból meg a tömegközlekedésből, úgyhogy van homok is, zsák is, víz is, strand is. ja, az nem. vagy nem mindig.
-
hoffman_
nagyúr
Szentendre kapcsán, nem voltam régóta. a mobilgát tudtommal megvan úgy, ahogy, viszont a patak nem lett figyelembe véve, ott maradt a régi töltés, ez korrekt? mert akkor úgy nyakba fogja önteni az óvárost hátulról, ahogy illik.
amúgy az én elgondolásom az, hogy hagyni kellett volna a szentendrei részt úgy, ahogy van, elcseszték azt a fantasztikus korzót. cserébe, ha tényleg jó a mobilgát, akkor kalászon, meg itt rómain jóval több vizet kell majd benyeljünk, legalábbis én így logikáztam ki, vagy tévednék?
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
raczger
őstag
Hol írnak múltidőben?
Visegrádon nagy gáz lesz, csak egy részen van gát. 2006-ban épült ideiglenes védőgátat egy éjszaka alatt 1-2 métert is alrébbtolta a Duna.
Esztergomban a Suzuki helyett én kivezényelném a munkásokat a gátakra, 1-2 hét kiesés nem a világ vége talán még nekik sem...
-
raczger
őstag
A mobilgát kész van, a tereprendezés nincs készen csak. A patakról nem tudok, hogy figyelembe lett-e véve vagy sem, de ott nem valószínű, hogy gond lenne, nincs megáradva.
A régi gát nem is gát volt, csak egy földkupac egy kis kővel, 2006-os árvíz után úgy meggyengült, hogy a kisebb 2010-esnél is már aggódtak, hogy át fog szakadni, elég komolyan meg is erősítették a gyengébbik részt. A korzó nem volt szép, lehet, hogy a gáton sétálva jó volt, de aki beült oda valahová, vagy bringázott csak azt a düledező gátat látta, nekem jobban tetszik az, amit építenek.
Ha Szentendre benyelné a vízet, az minimálisan hatna csak ki Budakalászon meg a Rómain, semmit sem számítana.
(#5) lapa: olvasd el még egyszer, 2006-os árvízről írtam azon a részen
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Dunakeszi dunapart. Állítólag majd csak pénteken tetőzik...
Korábbi árvizek képei vegyesen.
[ Szerkesztve ]
...
-
lapa
veterán
térkép hol lehet segíteni.
@raczger: 2006... kicsit benéztem ja. bocs.
[ Szerkesztve ]
-
raczger
őstag
Árvíz, földrengés, tényleg közel a vég
-
föccer
nagyúr
Van esetleg olyan kimutatás, térkép, hogy mekkora vízállásnál, mekkora részét öntené el Budapestnek a Duna? 1-2 percet szántam rá, de nem találtam, ha valaki találkozott volna ilyennel, az linkelné azt megköszönném
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Még 2 cm hiányzik a Budapesti vízmércén az LNV-hez.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
félisten
Itt már a 11-es úton van a víz. Vicces, de berendeltek innen dolgozni. Valszinleg az éjszakát a víz mellett töltöm el.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
törölt tag
Tegnap én is pakoltam 4-5 órát a zsákokat, nem messze tőlünk a parti vityillóknak még 30-40cm volt az ablakig. A pincék meg végig beáztak.
Ilyenkor örülök, hogy a "hegyen" lakunk.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz #57018880 #23 üzenetére
Kolléga is kint van az újpesti szakaszon. Én most estem haza melóból, így inkább nem merem bevállalni az éjszakai műszakba. Holnap megint meló van
üdv, föccer
-
Huma
addikt
Huh, én tuti nem pakolnék homokzsákokat. Amúgy nem vágom hogy aki egy folyó mellett lakik az miért nem gondol az árvízre? Ha én a Duna mellé költöznék akkor egyértelmű, hogy olyan házat építenék aminek meg sem kottyan egy kis árvíz.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
8th
addikt
Olyan házat aminek meg sem kottyan az árvíz nagyon nagyon sok pénzbe kerül felhúzni. Itthon az új építésű lakóházaknál talajszint alatt minimum 80cm-re kötelező lemenni az alappal. 1-2szintes lakóházaknál általában egy méter körüli alapot szoktak csinálni ha valaki biztosra akar menni csináltat egy 1,20-1,50-est de annál mélyebbet teljesen felesleges. Amikor egy terület egy hétig a víz alatt áll ott jó két méter mélyen átázik a talaj ergo baszhatod a 1,50-es jól bevasalt alapodat mert ha az nem is reped el akkor az egész épület egyben fog akár centiméterekre is megsüllyedni valamelyik sarkára.
Dunakeszi anno, az építkezés előkészületei:
és most, a kész lakópark:
Ezek két napos képek azóta jócskán nőtt a vízszint, most gyakorlatilag a házakat nyaldossa a Duna. Annak kívánok száraz csiszolópapírba tekert jó nagy lófaszt a seggébe aki anno ilyen árterület(ek)re jó pénzért építési engedélyt adott ki. De az megérdemli aki ott lakást vett
[ Szerkesztve ]
...
-
David93Pecs
tag
Szerintem pedig az egyértelmű, hogy ártérbe és a Duna mellé nem érdemes költözni pontosan emiatt.
Én tényleg nem értem ezeket az embereket. Mért döntöttek annak idején amellett, hogy a Duna partra építsék házukat? Lehet, hogy szép, de nem veszélytelen.Annak is komoly büntetést adnék, aki kiadta az engedélyt, hogy ártérbe építkezhessen valaki....
-
föccer
nagyúr
Ahogy nézem Budapesten most van tetőzés 891 cm magassággal.
üdv, föccer
-
-
félisten
Azt vágod, hogy nincs volán se? Pedig lazán mehetne szóló busz. A BKV-t megbszák 1 nap kimaradásért itt meg napok óta semmi. A bérletemet mióta megvettem nem használtam. Helyette úsztatóm a robogót a vízbe. Ma nagyon durván megúsztattam.
-
félisten
Elvileg a szigeten már jár busz. Azért pofátlanság ami megy. Simán mehetne szoló busz egy-egy. Az árvíz ideje alatt állítólag még P.majorba sem ment busz. Mire föl?
Ezért úsztattam a robogót a k anyjukat.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
félisten
Tudjátok ki a profi? Aki pénzért pakolta és pénzért rakja is el ugyan azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- eBay
- Motoros topic
- Politika
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest