- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Na, várható egy Opera port?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #287 üzenetére
Felvenném a kívánságlistára, de valamiért nem tudom módosítani a cikket.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Egy javaslat a további fejlesztésre (számomra nagyon hasznos lenne):
adott topic olvasottnak jelölése a bővítmény popup-ablakján belül.Elképzelhető, hogy adott esetben más böngészőben már megnéztem az új hozzászólásokat, (vagy egyszerűen csak épp nem vagyok kíváncsi rá, de zavar a piros ikon a Prohardver-ikon felett
) és nem akarom még egyszer betölteni a teljes oldalt (vagy csak rákattintani a linkre) ahhoz, hogy eltűnjön az új hozzászólás jelölése a bővítmény ikonján.
Fejlesztés szempontjából nem tűnik nehéznek (én is pöcsöltem már bővítmény-fejlesztéssel, azért merem mondani), viszont annál hasznosabb. Tulajdonképpen elég lenne akár csak egy pici ikon a topic neve mellett jobb oldalt (vagy máshol), amire kattintva az újnak jelölést inaktívvá lehetne tenni.
Köszi, ha esetleg megvalósítod!
-
ntomka
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #284 üzenetére
Nem tagadom, hogy lehetnek ilyen hibák, biztos vannak is. A fejlesztés elején egész sok ilyen volt, de sikerült minimalizálni a számukat annyira, hogy elmondhatom, ezek már egyedi esetek. És mivel nehéz reprodukálni őket (mert csak a nálad lévő környezetben jelentkezik), javítani sem egyszerű.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #282 üzenetére
This is not a bug, this is a feature! Think different!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #281 üzenetére
megint a PHP-s topicnál csinálja, egyre következetesebb.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát akkor valszeg tényleg az az oka, amit mondtál, hogy paráznak a spammerektől (valszeg tényleg nem fog mindenki kidobálni 5 dollárt).
Reméljük, lesz valami a szinkronizációból.Lesz Operás változat?
Egy érdekes hibajelenség, ami nálam rendszeresen előfordul, az az, hogy a PHP kérdések topic miatt érkező értesítésekre hiába kattintok rá (akár a popupon, akár az extension ikonján), hiába mutatja is szépen más színnel az újonnan érkezett hozzászólásokat, valamiért nem akarja "olvasottnak" jelölni, tehát továbbra is ott szerepel a kis ikonnál az 1-es piros szám.
Érdekes jelenség. Ilyenkor ugye törölni kell a PHP kérdések topicot az extension-beli "kedvencek" közül, majd újra hozzáadni.
Persze ez sem következetes hiba, mert a törlés-újrahozzáadás után egy darabig működik, aztán megint nem. Az viszont következetes, hogy ennél a topicnál. -
Penge_4
veterán
Ja, várom, hogy mikor lesz Operás változat.
Nálam is elvi kérdés. Mert akkor legyen valami bonyolult verifikáció, mint Vaterán/eBay-en és nem töltenek fel olyanok, akik nem gondolják komolyan. Ezt amúgy Operánál is bevezethetnék, akkor talán nem spamelnék ott is tele a kiegészítő adatbázist olyan haszontalan cuccokkal, ami belső funkció.
Hozzáteszem, ez ugyanúgy nem biztosíték, tehát ettől még át kell nézniük a forráskódot, Giorgio Maone is elismert fejlesztő volt.
-
ntomka
nagyúr
Te figyeled ezt a topicot?
Majd meglátjuk az Opera meddig bírja átfésülni az összes kiegészítőt, amit feltöltenek hozzájuk. A hivatalos magyarázat a googlenál is az volt anno, hogy túl sok spammer van, ők meg nem pazarolnak erőforrásokat minden egyes felkerülő kieg vizsgálatára (a mozilla sem győzi). Ez érthető is ha tényleg így van, és ha belegondolsz, azért az az 5 dodó nem nagyon összeg, tehát nem ezen fog meggazdagodni a google, főleg, hogy egy accounthoz csak egyszer kell fizetni, utána bármennyit tölthetsz. Ahogy írtam, ez nálam elvi megfontolás volt, és a source ettől még mindenkinél open. Ha holnap bejelentenék, hogy az Ubuntuért és változataiért 5 dodót kell fizetnem kiadásonként, megtenném, mert szeretem és használom, és attól még az ő kiadásaik is open source maradnak, mert gnu (l)gpl alatt letölthetem minden komponensét az oprendszernek.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #275 üzenetére
Az szinkronizációval azért nem foglalkoztam, mert nem sokkal azelőtt, hogy nekifogtam, kezdtek el arról értekezni, hogy legyen alapból ilyen API a kiegészítőknek: [link]. Csinálják, bár egyelőre a tervezési fázisban járnak ahogy nézem, mert nincs megjelölve verzió amikorra kész lesz.
A kiegészítő valóban szinkronizálódna így több böngésző között, persze most azért nem megy így, mert a Google szimplán letiltotta ezt a dolgot nem galériabeli kiegésztők számára, számomra teljesen érthetetlen módon, merthogy biztonsági értelme ennek nulla, az is biztos.
Az elvi megfontolásomra még nem kérdezett rá nyíltan senki: 5 dodót kell azért fizetni, hogy feltölthessek oda valamit. Szerencsére 1k pezetát még megengedhetnék magamnak, nem ez tart vissza, de pofátlanságnak tartom, hogy fizessek azért, hogy megosszak valamit, amit szórakozásból írtam (ami nem két napba telt), és az másoknak is örömet okoz. Talán pont emiatt a sáp miatt nem engedi szinkronizálni böngészők között a google a nem galériás kiegészítőket.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Köszönjük ntomka, nagyon igényes munka.
Bocs, ha lemaradtam, de milyen elvi megfontolásokból nem szeretnéd felpakolni a Chrome extension-oldalára?
Mert ezzel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy ebben az esetben még megoldható lenne esetleg a bővítmény szinkronizációján túl elvileg a beállítások szinkronizációja is, bár utóbbit még nem próbáltam. -
olbaidhun
őstag
Grat a progtamhoz, talán kellene neki egy kis reklám, még csak most találtam meg.. ilyesmire gondolok [ link ]
-
ntomka
nagyúr
-
v.tom
őstag
Gratula, nagyon jól elkészített kis kieg!
-
molnarpeter
nagyúr
Profi cucc, köszi és gratula!
-
petipetya
nagyúr
Belestem az Ubuntu topicba, erre ntomka aláírásában megláttam ezt a kiegészítőt. Gratula hozzá.
-
helkis
veterán
BÚÉK és kitartás a fejlesztőnek, nagy megelégedéssel használom a kiegészítőt!
csak így tovább!esetleg egy kis kérés/ötlet, sehol nem találtam meg a telepítés után, hogy épp hányas ver. van fent.. előre is köszi!
-
ntomka
nagyúr
Vissza 100-ra? Miért, mennyin szokott lenni?
(#254) San398: Lehet túl sok adatot kap olyankor az AJAX lekérés, jobban mondva az adatmennyiség nagy amit fel kell dolgozni, és a scriptjeim futási ideje túllépi a böngésző kiegészítők felé elvárt válaszidejét. Meg fogom vizsgálni a dolgot.
-
San398
őstag
válasz
napocska2 #247 üzenetére
Nekem ha időrendben növekvő, elég ha magára hagyom a gépet van úgy hogy 10-15 perc alatt fagy, van úgy hogy 5 perc alatt 3-szor. Most időrendben csökkenőre van állítva és ma csak 2-szer volt fagyás Ezzel a napi kétszeri fagyással ki is egyeznék ha időrendben növekvőnél csinálná! Remélem ntomka tud majd egy kis időt szánni rá, hogy utána nézzen, hogy mi is okozhatja ezt.
-
San398
őstag
Már írtam, hogy megoldódni látszott a fagyási problémám: [link] de úgy látszik nagyon elkiabáltam!
Azóta is fenn áll a sorozatos összeomlás! Már azon a ponton voltam párszor, hogy hagyom a fenébe és letörlöm a Chrome-ot! 8-10-ig majdnem minden verziót kipróbáltam (stable, beta, dev) de mindegyiknél fenn áll a véletlenszerű fagyás!
Amit észrevettem: a fagyásokat az okozza, hogy a PH Beálításoknál ha a Fórumhozzászólások-nál a Rendezés az "időrendben növekvő"-re van állítva akkor jelentkezik. Amint átállítom "időrendben csökkenőre" azonnal megszűnik a hiba!
Valaki használja még az általam használt rendezési módot?(Fórumhozzászólások - időrendben növekvő)ntomka: utána tudnál nézni a hibának? Ez a fordított rendezési sorrend már volt hiba forrása. Előre is köszi!
-
föccer
nagyúr
válasz
JetiRulez #239 üzenetére
Nem erre a topikra gondoltam, hanem arra, amelyikról folyamatosan kaptam a téma értesítést. Megcsináltam azokat a lépéseket, amit alább írtak, és azóta nem írtak abba a topikba, hogy lássam, hogy javult-e a helyzet. Azért attam itt hangot, hogy lássa a fejlesztő, hogy nincs elfelejtve a dolog, csak éppen síri csend és hullaszag.
üdv, föccer
-
JetiRulez
őstag
Síri csend, mert nem tudok mit hozzászólni a témához. A mai napig használom, meg vagyok vele elégedve az első vélemény nyilvánítás óta.
Azért vagyok itt, mert kíváncsi vagyok sikerül-e kielégíteni az Opera felhasználók igényeit. Bár nekem nem szimpatizál az a böngésző, azért csak szeretem szemlélni a történéseket. -
ntomka
nagyúr
Akkor csináld azt, hogy elnavigálsz a kiegészítő kezelő oldalra, ott a fejlesztői módra váltasz, majd a kiegészítőmnél a bg_page.html-re kattintasz. Itt kiválasztod felül a console fület, és beírod ezt majd enter:
localStorage["observedTopics"] = null;
ObserverBG.notifications = null;És kapcsold ki majd be a kiegészítőm vagy indítsd újra a böngészőt.
-
-
ntomka
nagyúr
Ha az én kiegészítőmről van szó, akkor az nincs kategória, hiszen én csak Chromera fejlesztettem le.
(#226) Penge_4: Nem volt időm vele foglalkozni egyáltalán, még a Chrome verzióval sem.
(#229) föccer: Na de várj, hogy kapsz arról a témáról értesítőt, amit nem vettél fel (ha jól értem, mert azt írod alapból be volt kapcsolva, de lehet én nem értem jól amit mondasz).
-
föccer
nagyúr
Bug report:
Felraktam a kiegészítőt. A témák figyelése automatikusan be volt kapcsolva. Kaptam is náhány üzenetet tőle, egy topikból. Kikapcsoltam ezt a funkciót, viszont arra a topikra, amire már egyszer küldött értesítőt, továbbra is küldözgeti a figyelmeztetéseket. A többi topikról nem küld.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
10/10 pont.
Win 7 telepítése óta megint kerstem ezt a bejegyzést. PH! keresőbe nem találtam, kerstem vagy 2 napot. Asztán no, mondom egyszerűbb lesz a szabadszavas google motort használtni.
1/2 perc alatt meglett
üdv, föccer
-
F34R
nagyúr
Most akkor működik operában redesen vagy nem ?
mert akkor használnám énis
-
Penge_4
veterán
Ha gondolod a Dev Operán kérdezd meg, hogy miért nem jó.
Az XHR csak egy tipp volt.Az, hogy nem kell rajta sokat alkotni arra értettem, hogy egyszer megírod úgy, hogy működjön Operával, akkor biztos, hogy platformfüggetlen lesz és még a Firefoxban Jetpack addonként is fog működni.
-
Penge_4
veterán
A struktúra kész, a scripteket kéne csak leellenőrizni, hogy fusson Operában is.
Például az XHR-t nem nagyon szereti az Opera, helyette inkább postMessage-t.Platformfüggetlen kódnál már a struktúrát át lehet alakítani, hogy ne kelljen külön dolgozni egyikkel se pluszban.
Meg arra figyelj, hogy az Opera szigorúbb a kód szabványossága terén.
Tehát például aposztróf, idézőjel, vagy a nyitó és lezáró tagek sorrendje, ilyesmi. Bár arra a JS is érzékeny, de azt tudom, hogy a Chrome elnézőbb, például az entitásokat is felismerte pontosvessző nélkül.
Ja, és ha teszteled, ne a bétában tedd, mert ott volt egy kiegészítőket érintő durva bug, a legújabb a b1140 (telepíteni sem kell, portableként is kicsomagoltathatod a telepítővel tetszőleges helyre).
Fejlesztésnél pedig van Developer Mode, mikor kibontod zip-ből a kiegészítőt, majd a config.xml fájlt ráhúzod a megnyitott Extension Manager lapra (Opera gomb->Extensions->Manage Extensions), ilyenkor megjelenik egy Reload gomb is, tehát valós időben tesztelheted.
-
San398
őstag
Megoldódott a sorozatos fagyás de hogy mitől azt pontosan nem tudom!
Először is eltávolítottam minden kiegészítőt majd áttértem a beta-ról a dev verzióra és csak a Te kiegészítőd volt fenn! 1-2 naponta feltettem egy általam használt kiegészítőt és figyeltem a fagyásokat, azaz hogy figyeltem volna de nem volt összeomlás!(az elmúlt hét alatt talán csak 1-szer) Nem tudom mitől maradtak el az összeomlások de nem hiányolomMost elégedett vagyok a Chrome-al (kopp-kopp).
-
fatal`
titán
Gratula!
Nincs kedved Operához is megcsinálni?
-
Lemaradtam pár verziót.
Elég csak újra feltennem, vagy a problémák elkerülése végett az előző verziót szedjem le? -
JetiRulez
őstag
Nagyon hasznos kiegészítő. Kösz szépen!
De ez a színkiemelés hogy is van?
-
ruti
Közösségépítő
félreértesz...
#198-as kérdésedre válaszoltam az előbb, azaz IGEN, szabályosan ki szoktam magam léptetni a fórumról amikor elhagyom az adott gépet - nem pedig két cikk vagy hsz elolvasása között, aztán meg várom a témafigyelést offline, láma módjára
(?minek is lépnék ki-be?)
magyarul soha nem maradok belépve két gépen egyidőben,
egy gépen viszont órák hosszat, folyamatosan bent vagyok, aktív vagyok,
és mondom még1xr: az ikonon nem jön a kis szám, se a pirosított téma cím és az új hsz-ek száma, ugyanakkor a topicba belépve az újonnan érkezett hsz-ek háttere a megfelelő, eltérő színű, tehát újnak jelzetta privát üzeneteket eddig mindig jelezte (az esetleges lag-ot mondjuk nem is figyeltem), a fórumtémák jelzésével van a gond továbbra is
-
ntomka
nagyúr
Szerinted ha kilépsz akkor a levegőből nyeri ki, hogy hány üzeneted jött?
Ehhez bejelentkezve kell lenned, úgy lekéri az üzenetlistás és megnézi jött-e új. Ha kilépsz, akkor értelemszerűen nem kapja meg az üzenetlistát. A kiegészítőm semmi olyan adatot nem ment, ami személyes lehet számodra, így jön ez ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Horgász topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Filmvilág
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- AM2 és AM"+ Ritka darabok!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- i5-6400
- Gombászkönyvek egyben
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!