Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sanyek2

senior tag

válasz Nőci2 #38 üzenetére

Szerintem felejtsd el!
    Nem véletlenül nincs még belőle, vagy ha van is, nem elterjedt.
    A homályos vágási felületet szinte lehetetlen eltüntetni, hogy csillogó legyen. Amennyiben ez sikerül is, úgy a harmadik öltözésnél a ruha elmattítja. hajszálkarcos lesz.
    Esetleg lézeres eljárással vágható, de a tisztává varázsolása kétséges.
    Még az üveget is egyszerűbb így megmunkálni.
    Csiszolás=súrlódás=hő=olvadás

• sanyek2

senior tag

Mindenkitől elnézést kérek, amiért nem írtam, miután publikáltam az írást!
    Elköltöztem, és a sok tennivaló közepedte meg is feledkeztem a cikkemről.

Nagyon szépen köszönöm mind az észrevételeket, a kritikákat, mind az elismerő, és építő jellegű kommenteket!
    Örülök, hogy sokaknak segít az írásom! Bevallom, kicsit büszke is vagyok magamra, a kommenteket olvasva. :)

Hogy válaszoljak néhány észrevételre:

szmore84 kommentjére: Bizonyára van kifejezetten plexihez fűrészlap, de egy vidéki városban, faluban nem feltétlenül találni meg eme szerszámot.
    Mindazonáltal nekem volt akkora szerencsém, hogy vidiás fűrészlapom volt a műhelyben, hisz sok szívfájdalomtól kímél meg egy minőségi szerszám.

Teasüti felvetése a gravírozásra: Örülök hogy felhívtátok többen is a figyelmem a gravírozásra, ami sajnos kimaradt.
    Sokat nem foglalkoztam gravírozással, de a legprecízebb, és legszebb a lézeres megoldás.
    Lehetséges a sokak által ismert kéziszerszámmal csinálni, amelynek megnevezése nem jut eszembe, de azzal moddolni csak nagyon stabil kezű embereknek ajánlott. Én magam is próbáltam. Nem szép látvány.
    A képen látható matt felület nem gravírozással készült ;)
    A homokszórást nekem is ajánlották, de kompresszor hiányában sajnos nem volt alkalmam kipróbálni.

InHell kérdésére:
    Eddig a legeredményesebb eljárás, amit kipróbáltam, az a hőlégfúvóval való melegítés volt, de ez csak kis felületen, minimális, hajszálkarcos felületen alkalmazható, ugyanis a plexi meghajlik, deformálódik, és fénytörés hatására teljes mértékben látható lesz, hogy azt valaki már megmunkálta.
    Engem is foglalkoztatott sokáig a dolog, de végül feladtam.
    Olvastam fogkrémmel történő polírozással egy finom kendővel, de én ehhez rendkívül türelmetlen vagyok.
    Szintén találtam megsütött plexiről szóló próbálkozást, de ha nincs rendes sütőd, akkor felejtős. Nekem nem volt :)
    Polírozást azért nem foglaltam leírtakba, mert ez a kevés kis sikerélményem kevés volt ahhoz, hogy belekerüljön.

r-chee, kedves szomszédom.... Agyamra mész már a szakkifejezéseiddel!!!! :D :DDD

Új hozzászólás Aktív témák