Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
Szerintem felejtsd el!
Nem véletlenül nincs még belőle, vagy ha van is, nem elterjedt.
A homályos vágási felületet szinte lehetetlen eltüntetni, hogy csillogó legyen. Amennyiben ez sikerül is, úgy a harmadik öltözésnél a ruha elmattítja. hajszálkarcos lesz.
Esetleg lézeres eljárással vágható, de a tisztává varázsolása kétséges.
Még az üveget is egyszerűbb így megmunkálni.
Csiszolás=súrlódás=hő=olvadás -
sanyek2
senior tag
Mindenkitől elnézést kérek, amiért nem írtam, miután publikáltam az írást!
Elköltöztem, és a sok tennivaló közepedte meg is feledkeztem a cikkemről.Nagyon szépen köszönöm mind az észrevételeket, a kritikákat, mind az elismerő, és építő jellegű kommenteket!
Örülök, hogy sokaknak segít az írásom! Bevallom, kicsit büszke is vagyok magamra, a kommenteket olvasva.
Hogy válaszoljak néhány észrevételre:
szmore84 kommentjére: Bizonyára van kifejezetten plexihez fűrészlap, de egy vidéki városban, faluban nem feltétlenül találni meg eme szerszámot.
Mindazonáltal nekem volt akkora szerencsém, hogy vidiás fűrészlapom volt a műhelyben, hisz sok szívfájdalomtól kímél meg egy minőségi szerszám.Teasüti felvetése a gravírozásra: Örülök hogy felhívtátok többen is a figyelmem a gravírozásra, ami sajnos kimaradt.
Sokat nem foglalkoztam gravírozással, de a legprecízebb, és legszebb a lézeres megoldás.
Lehetséges a sokak által ismert kéziszerszámmal csinálni, amelynek megnevezése nem jut eszembe, de azzal moddolni csak nagyon stabil kezű embereknek ajánlott. Én magam is próbáltam. Nem szép látvány.
A képen látható matt felület nem gravírozással készült
A homokszórást nekem is ajánlották, de kompresszor hiányában sajnos nem volt alkalmam kipróbálni.InHell kérdésére:
Eddig a legeredményesebb eljárás, amit kipróbáltam, az a hőlégfúvóval való melegítés volt, de ez csak kis felületen, minimális, hajszálkarcos felületen alkalmazható, ugyanis a plexi meghajlik, deformálódik, és fénytörés hatására teljes mértékben látható lesz, hogy azt valaki már megmunkálta.
Engem is foglalkoztatott sokáig a dolog, de végül feladtam.
Olvastam fogkrémmel történő polírozással egy finom kendővel, de én ehhez rendkívül türelmetlen vagyok.
Szintén találtam megsütött plexiről szóló próbálkozást, de ha nincs rendes sütőd, akkor felejtős. Nekem nem volt
Polírozást azért nem foglaltam leírtakba, mert ez a kevés kis sikerélményem kevés volt ahhoz, hogy belekerüljön.r-chee, kedves szomszédom.... Agyamra mész már a szakkifejezéseiddel!!!!

Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független gyári 91% akku megkímélt
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest