Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulupeti
senior tag
Jalapeno magot melyik magyar oldalról lenne érdemes rendelnem, aki megbízható?
M-Gardent azt kihagynám, volt tőlük magom talán tavaly előtt, de kritikán aluliak voltak.
Eddig minden év elején Semillastól rendeltem, de idén már csak Jalapenom lesz, semmi kínai brutál paprikát nem tervezek, így marad a itthoni beszerzés.
Köszönöm. -
vince
őstag
válasz Digitalpimp #7897 üzenetére
Igen, valami ilyesmi a terv nálam is
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Digitalpimp
senior tag
Tavalyelőtt egy ilyen minimál "füstölővel" [link] csináltam én is, működik. 3-4 óra, utána daráló.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
vince
őstag
válasz vendingo #7894 üzenetére
Nekem is van egy csomó szárított jalapenom tavalyról, sőt tavaly előttről is, csak meg kellene füstölni valahol/valahogyan
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
vince
őstag
Ebben a topikban biztosan ismeritek a Gabko piros szószát, nagyon erős, de mellette fantasztikus aromájú. Az összetevői közül (Carolina Reaper, Trinidad Scorpion Moruga, Naga Jolokia) egyiket sem kóstoltam, nem is tervezem, a gyengébb fajtákat kedvelem, de felmerült bennem a kérdés, hogy a szósz karakteres ízét vajon melyik fajta adja? Egyáltalán szét lehet választani, dominál valamelyik vagy a három együtt hozza ezt az intenzív ízt?
A minap elfogyott a szósz és egy narancs habanerost vettem helyette, most azt eszegetem, de az teljesen más világ, nekem kicsit csalódás, hiányzik a piros szósz zamata. A chipotle szószuk viszont nagyon ott van, szerintem az telitalálat
-
vendingo
veterán
Végre megjöttek a magok!
Vetettem 3 féle jalapenot: early, rioverde f1, bravo f1. Próbálkozok kettő fogott kaliforniai paprika maggal is. 3 pekedlit üresen hagytam san marzano paradicsomnak.
Ennyi az idei tervezet. Még fűszereket és dinnyét vetek, de az még ráér. A virágoskertbe évek óta csak a gazt kapáljuk, így oda lehet vetek pár numexet dísznek. Remélem jó lesz a kelési arány, idén nem csíráztatok.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
lakisoft
veterán
válasz Digitalpimp #7890 üzenetére
Nekem megindultak a reaperek (2/9) és a bhut jolokia (3/9). Régi magok voltak és lehetséges hogy nem az lesz belőle amit várok .
- Árad -
-
Digitalpimp
senior tag
Ma elstartoltattam az erőseket (kínai fajták), hó végén március elején meg majd a gyengébbeket. Kíváncsiságból áztattam be 2016-os magokat is, meglátom, hogy megindulnak-e még.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
vendingo
veterán
chilimag.hu
Több magot rendeltem: dinnye, fűszerek, chili. 2 nap alatt feladták a csomagot. Hétfőn remélem már csíráztatok.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
G**@**B**!
tag
válasz lakisoft #7873 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint nekem is 2 héten belül kikeltek. Azért a hőfok sem mindegy, az enyémek radiátoron voltak. 10 magom volt a chillimania.hu-ról. 7 vagy 8 palánta maradt meg. Ajándékba is adtam, 3 még mindig él. Átteleltettem őket.
4K ULTRA beállításokon játtszom, egy GTX 1080 Titaniumot kérnék. Tessék, kettő lett maradhat?
-
Thrawn
félisten
válasz lakisoft #7871 üzenetére
A Reaper magokat mindig tőlük rendelem, sosem volt a minőséggel problémám. Nyilván nem a legolcsóbb megoldás, de inkább kerüljön többe a szállítás, csak a vetőmag legyen rendben.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
lakisoft
veterán
válasz vendingo #7870 üzenetére
Gondolkodom azon hogy jövőre az USA-ból berendelek magokat. A Reaper kifejlesztőjétől. Bízom benne hogy ők komoly minőséget képviselnek. . https://puckerbuttpeppercompany.com/
[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
vendingo
veterán
válasz lakisoft #7869 üzenetére
Nem létezik olyan, hogy fogyasztóvédelem (megszűnt). ~4000 forintos rendelésem van, írtam neki, hogy elállok a vásárlástól, küldje vissza a pénzt. Közben megrendeltem máshonnan. Ha ez is késik, akkor jövő hétvégén bemegyek az obiba, aztán nézek valamit és reménykedek, hogy jó magokat kapok. Nagyon rühellem a hazai online kereskedelmet, többnyire külföldről vásárolok, igaz most azzal is megjártam legutóbb.
-
lakisoft
veterán
válasz vendingo #7867 üzenetére
Azt hiszem érdemes a fogyasztóvédelemhez fordulni ilyen esetben. Amúgy se egy komoly minőség amit képviselnek. Mint ha bármelyikőnk vetőmagtermelési ismeretek nélkül nekiállna vetőmag előállításnak. Nagyot csalódtam bennük. Jalapeno-t rendeltem tőlük és a palánták nagyon gyengék lettek, a többséget ki kellett dobnom és a megmaradó alig termett valamit. Vásárolt palántán viszont termett bőven (https://www.facebook.com/dankachili)
- Árad -
-
vendingo
veterán
Jól ráfaragtam az m-garden rendeléssel, amit előre ki is fizettem. Január 12.-én rendeltem, a mai napig nem kaptam semmit. Emailre nem válaszoltak, telefonos megkeresésre is csak kifogások jöttek, hogy nem találják a magokat, mert kupi van. Ígérték, hogy hétfőn megkeresnek, meg jönnek a magok. Semmi nem történt. Ezt csak azért írom, ha más is tervezne rendelni tőlük szezon elején. Ilyenkor nekem már grow boxba szoktak lenni a palánták, most még magom sincs. Újabb szar szezon van kilátásban.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Lehet volt már róla szó. De nem találom sehol. Mennyi idő alatt csirázik a Reaper? 01/29-én raktam el 2 napi áztatás után a magokat és még semmi. Ez normális vagy kezdjem előlről?
Köszi előre is a válaszokat.- Árad -
-
Digitalpimp
senior tag
Én a Numex Pinataval voltam úgy, hogy van valamilyen "rossz" íze, ami miatt nem jön be annyira. Meg nem az hogy csíp, inkább olyan maró íze is van. Mint növény nagyon szép, a termések gyönyörűen váltják a színeiket, mikor sok van már rajta teljes színkavalkád.
-
porcii
csendes tag
válasz Digitalpimp #7863 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom milyen íz ez, mert semmihez nem tudom hasonlítani. Jolokia még nem volt, úgyhogy rápróbálok, köszi a tippet.
-
Digitalpimp
senior tag
Az érdekes alatt mit értesz? A "kínai" fajtákra jellemző ízt, vagy mit? Mert a legcsípősebbek mind azok, ezért nagy eséllyel azokban is jelen lesz. Nekem mondjuk nagy kedvencem a piros Jolokia, annak számomra valami fantasztikus illata és íze van. Ha még nem próbáltad, azt ajánlom neked.
-
porcii
csendes tag
Sziasztok!
A nagyon erős chilik közül melyiknek nincs az az "érdekes" íze mint a Carolinának? A Carolina erősségben nagyon szuper, de az íze miatt (kis túlzással) számomra ehetetlen. Most akarok újabb fajtákat rendelni, és ha ajánlanátok akkor kipróbálnám.
Köszi!
-
Sziasztok,
Régi nóta újra. Magot honnan szereztek be?
Én legutóbb még UK-ből, de hát annak a vonalnak vége.
jalapeno érdekelne meg vmi erősebbA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
vince
őstag
válasz vendingo #7855 üzenetére
Nekem a tőzegkorong (vagy jiffy korong) nagyon bejött a palántákhoz. Földbe ültetéskor a korongon levő fátyolszerűséget (ami egyben tartja) levágom, így nem akadályozza a gyökérzetet a növekedésben.
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7854 üzenetére
Én majd márciusban vetek, rögtön mennek majd lámpa alá mylar-os dobozba. Valami normális földet nekem is kellene vennem, a tavalyi katasztrófa volt.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz vendingo #7846 üzenetére
Én még nem indítok, majd kb. 1 hónap múlva az erőseket, meg még később a gyengéket. Remélem, a tavalyi katasztrofális idény után idén jobb lesz. A föld már megvan, Jó Föld, meg Kekkila, meg vettem új tápokat is.
-
b4zsi-
őstag
válasz G**@**B**! #7851 üzenetére
Nem. Trinidad Scorpion-nal próbálkoztam hasonlóan termésből nyert maggal.
A növény növekedett, de 1 db paprika se lett rajta. -
G**@**B**!
tag
Sziasztok!
Tettem el tavalyi carolina reaper termésből magokat.
Kíváncsi vagyok milyen paprika lesz ebből. Próbálta már valaki? Érdemes ezeket elvetni?4K ULTRA beállításokon játtszom, egy GTX 1080 Titaniumot kérnék. Tessék, kettő lett maradhat?
-
peestike
őstag
Sóval eltett darálékom kb 3 évre elég a hűtőben. Viszont már keltek ki piros skorpiók, olyan 3-4 centisek most. Ezzel úgy vagyok, hogy csak marad meg pár azért, hogy valami mégiscsak legyen.
Meg próbálkozom a teleltetéssel is, bár csak 1 tő van, az is piros skorpió. Majd kiderül...42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
lakisoft
veterán
Én még sehova nem sietek. Ha megint olyan hüvös lesz a tavasz vége/nyár eleje akkor nem lesz értelme kirakni őket. én még várok az indulással. Jalapeno-t és Reapert akarok idén csak.
Szerk: A jalapeno-t az összes haverom annyira szereti hogy nem tudok annyit csinálni ami ne fogyna el.[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
vendingo
veterán
Nekem szósz nincsen, erőspistát szoktam készíteni, de hamar elfogy. Csípős porok vannak itthon, ami egy életre elég. Friss jalapeno mindig elfér itthon, jó grillezni, tölteni, mártásokba... Imádom a grillezett jalapenot, idén smokerba fogom elkészíteni.
-
vince
őstag
Én az idén fogom pihentetni a témát. Annyi szószom van már tavalyról, tavalyelőttről és talán még '19-ből is, hogy az idén nem tervezek chilit ültetni. Persze paprika, paradicsom és a szokásos, kb. 800 tő csemegekukorica tervben van 2022-re is
-
vendingo
veterán
Készültök már?
2 évnyi kudarc után ismét próbálkozok.
A fűszernövényekkel nem volt gond, paradicsom is volt bőven, de a paprika nagyon silány lett. Idén lehet megint nevelek lámpával, aztán tavasszal már terméssel együtt űltetek a kertbe.
Numex és F1 jalapeno lett rendelve. A hibrid jalapenok nekem beváltak, ezt a fajtát még nem próbáltam.
Amúgy gyalázat egyik másik shop, alig van készleten valami, pedig még csak január van.
Nincs valakinek 2-3 db san marzano paradicsom magja?
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Mikor hűvösebb lett októberben, bevittem a 20+ tő életerős paprikát (1.5-2.5 évesek) az udvarról az alagsorba, kaptak 3 növesztőlámpát reggeltől estig és óránként 10 perc szelet ventillátorral. Nagyon nem érzik jól magukat, hiába nedves a földjük, nem veszik fel a vizet, sorban száradnak el. Próbáltam már mindent, szellőztetni, fűteni, áttettem őket természetes fényre, adtam nekik oldott műtrágyát (Poly-Feed), semmire nem reagálnak. Meg is tetvesedtek kicsit, azt majd most orvosolom Mospilannal.
Időközben kaptam egy hatalmas jalapenobokrot, ugyanott van mint a többiek, ő csodásan érzi magát. A régiek közül is van, aki jobban van, de teljesen kiszámíthatatlan, pl chili de arbol 2 tő volt 1 cserépben, az egyik elszáradt, a másik tele van paprikával. A habanero is terem, míg a scotch bonnet teljesen elszáradt, pedig egymás mellett voltak végig.
Mit kéne csinálnom velük? Át kéne ültetni őket újabb földbe, mert a régi kifáradt?
Előre is köszi!
#7844 Weareus
Valamikor nyáron elém került egy üveg bolti tört Carolina Reaper, elhoztam belőle egy magot, elültettem, kikelt, egészséges, de még pici. Ha majd hoz paprikát, szívesen adok magot.
Próbálkoztam így a Kotányi őrölős madárszemmel is, az lehet hőkezelve van, mert nem kelt ki. -
Weareus
addikt
Üdv.
Ha van valakinek saját termesztésű/növesztésű Carolina Reaperje (jó könnyhullatós), kérem dbjon P.M.-et.
Vennék.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
zsiga68
őstag
válasz Digitalpimp #7842 üzenetére
Csak sóval,lecsöpögtetve egy kis levet, aztán üvegbe, majd mikróban felforrósítva. Van régebbi /Nagyon erős és lassan fogy../ ami 2-3 éve is jó és nem romlott meg. Mondjuk én hűtőben tartom.
Ha túl erős lenne akkor egy kis kápiát is teszek hozzá. Persze nem mindig..
UI: A képen azért van fólia mert úgy melegítem, pár lukat készítve hogy a nevesség kijusson..[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz zsiga68 #7841 üzenetére
Nyersen sóval van eltéve? Vagy főzted is? Egy félévet biztos elég lesz.
-
G**@**B**!
tag
válasz Digitalpimp #7839 üzenetére
Okés.
4K ULTRA beállításokon játtszom, egy GTX 1080 Titaniumot kérnék. Tessék, kettő lett maradhat?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz G**@**B**! #7836 üzenetére
Fajtafüggő is, van ami már 10 fok alatt sínylődik, de vannak olyanok is, amik az 5 alattit is simán bírják. Azért 5 alatt már vidd be őket.
-
lev258
veterán
válasz G**@**B**! #7836 üzenetére
A jelenlegi, hajnali hideg idő már veszélyes rájuk. Nem egészen korrekt megállapítás, de tekintsd úgy, hogy minél csípősebb valami, annál inkább hideg érzékeny.
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
G**@**B**!
tag
Sziasztok! Megvolt a paprikaszüret. Namost a carolina reapereket át szeretném teleltni. Meddig maradhatnak kint. Tehát,hogy meg ne fagyjonak. Némelyik hatalmasra nőtt. Nagyujjnyi vastag fás szára van. Lemettszeném őket, helygazdálkodás céljából, mert így nem férnek el.
-
válasz Digitalpimp #7831 üzenetére
Én is pont cayannel szivtam. Semmi csípős ize nem volt. 5 éves fiam vígan ette a kertben. Néztem nagyot, hogy WTF, de aztán én is megkóstoltam és valóban semmi csípős íze nem volt.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz tocsek18 #7830 üzenetére
Nem a forrással van baj, hanem az árakkal. Ezek az árak olyanok, mintha a Pepperseedsről rendelnék. Meg ha hozzáadom még a jó magyar posta ajánlott levél díjszabását, akkor teljesen.
Sonar 7827: Mert? Miből mi lett? Olyan volt nálam is, hogy elkezdett gyengülni a Cayenne, de azért nem lett teljesen édes. Mondjuk a fazék húslevesbe 3 db. helyett 4 kellett.
Fausto 7828: Ez a videóban nem is Jalapenoból készült, én úgy tudom, a szárított füstölt Jalapeno a chipotle. Viszont hűtőben egy pár hétig biztos eláll.
[ Szerkesztve ]
-
tocsek18
senior tag
válasz Digitalpimp #7826 üzenetére
-
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Füstöltem itthon jalapenot, utána pedig csináltam chipotle krémet ez alapján a videó alapján.
Szerintetek mennyi ideig áll el? Hűtőben tartva és persze úgy, hogy figyelek rá, koszos kanállal ne nyúljak bele.
Köszi előre is! -
válasz Digitalpimp #7826 üzenetére
Az se baj, úgyis mindig az erősebb dominál
Ezt saját tapasztalatból meg tudom cáfolni.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Digitalpimp
senior tag
Az se baj, úgyis mindig az erősebb dominál. Arról nem beszélve, hogy sokan panaszkodtak, hogy a nem éppen olcsón árult Blumen magokból is keltek ki érdekességek. Mióta a Premier Seeds elszállt, azóta nem nagyon van olcsó magforrás.2-3 eurót +postát nem nagyon adok 10 szem magért. Főleg, ha azokból se lesz semmi.
-
Thrawn
félisten
válasz Digitalpimp #7824 üzenetére
Csak nehogy meglepetés érjen, ha a kikelt magokból keresztezett növények nőnek.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Digitalpimp
senior tag
Akinek szintén nem sikerült a szezon, vagy magokat szeretne menteni, érdemes szétnézni a helyi piacokon. Tegnap Miskolcon a Búza téren találtam egy zöldségest, akinél egy ládában sokféle chili volt. (Jamaicai piros, sárga, Bohócsapka, piros, csoki Habanero, Pepperoni, sárga 7Pod stb.) 2000-Ft/kg áron. Vettem magnak 2 nagy Habanerot meg 1 7Podot 90-Ft volt. Nem kell venni a sok eurós 10 szemes magokat.
-
Digitalpimp
senior tag
Majd ha jó száraz lesz, füstöld meg, nagyon szuper lesz. Egyik legjobb fűszerpaprika a cayenne.
-
lev258
veterán
válasz mephi666 #7820 üzenetére
Nem tudok róla, hogy a poloskára létezne ilyen módszer (feromonos).
Egyébként nálam az idei jó idénynek tűnik. Nem volt komoly jég a kertben, ahol vödörben vannak a paprikák. Cayenne, black royal, ancho. Az utóbbi kicsit lassabban kötött/fejlődött, de talán lesz abból is termés. Cayenne-ből meg van marékszámra, gyártjuk a füzéreket folyamatosan.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
mephi666
nagyúr
válasz lakisoft #7819 üzenetére
a zöld poloskák? abból nálunk is akad mocskosul sok, életben nem láttam ennyit (főleg a paradicsomot szívogatták ki)
...ami idén sok volt még a kertben: kunsági zöld / rezes cserebogár... ez a szőlőt támadta meg úgy, hogy csapatokban zabálták a levelét: tettem ki ilyen A4 méretű ragadós sárga lapokat nekik, mert közösségi kertben van a parcellánk és "irtsuk őket akkor bio módszerrel, örüljenek a szomszédok" ...mindenféle beleragadt ebbe a papírba (még egy szerencsétlen rozsdafarkú is), de 1 ilyen rohadék zöld bogarat nem fogott meg aztán rendeltem párezerért csalomon csapdát, rezes cserebogárhoz való feromonnal: elsőre kamunak hittem az egészet, összeraktam 1 csapdát (2 volt a csomagban), bele a feromont, kiakasztottam... legközelebb mentem a kertbe és 2 centi vastagon állt az aljában ez a rohadék bogár és a szőlőn 1 darab nem maradt 99%-ban ezt a bogarat fogdosta össze... néztem, de csalomon webshopban poloskához nem találtam most feromont, de lehet jövőre ilyenjük is lesz, amivel felszámolható az invázió
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
TeeJay
félisten
Sziasztok
Valakinek nem lesz esetleg eladó Moruga vagy Reaper darált paprika? (krémre gondolok nem szárított darált paprika porra)
Már nem ettem 2éve és panel erkélyen nincs kedvem a poloskáknak termeszteni
Esetleg ha tudtok forrást kitől lehet venni Pesten megköszönöm[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Digitalpimp
senior tag
válasz tocsek18 #7814 üzenetére
Mint már írtam, nekem idén teljes katasztrófa, vagy 15 szem termés lett összesen. 12 év után ilyennek is kell lenni egyszer. Na majd jövőre!
-
tocsek18
senior tag
jöhetnek ám a termésről a képek, kinek mi lett, mit csinált belőle
én márciusban rendeltem magokat, de elamradt elültetni , idén semmi, majd jövőre -
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7812 üzenetére
Évek óta oda ültetek, ősszel és tavasszal is felásom, komposztot is szoktam beleforgatni, illetve tápsózni is szoktam. Paradicsom kegyetlenül nő, paprika meg nem.
-
Digitalpimp
senior tag
Idén már elengedtem, vannak tavalyról még szószok, meg sós nyers darálék is, idén abból lesz szósz főzve. Cayenne-t meg veszek a piacon egy pár füzérre valót, aztán elég lesz jövőig.
Vendingo: Akkor ott is a földdel lesz valami. Vagy ha mindig ugyanoda ülteted, akkor jövőre máshova kellene.
-
vendingo
veterán
-
6500k
újonc
válasz Digitalpimp #7809 üzenetére
Köszi! Sajnálom, hogy nem úgy alakult ahogy tervezted. Korai fajtákból nem próbáltál másodvetést? Azokról még simán szedhetsz néhányat
ilovecsülköspacal
-
Digitalpimp
senior tag
Szépek, gratulálok! Nekem az idei év teljesen elment, tiszta szégyen, hogy 10+ év után a piacra kell majd mennem paprikáért. Csak tudnám, hogy idén mi baxott ki velem.
-
6500k
újonc
Amilyen nyögvenyelősen indult az idei szezon, ahhoz képest tök jól alakul.
A jalapenot már egy ideje szedem, de ma végre már letudtam szedni 1 (!!! ) csoki habát. Nem sok, de örültem.
Több bokor is elkezdett pirosodni, ha minden jól megy pár napon belül másfajta habanero is kóstolható.
Amire nagyon kíváncsi leszek, az ez a bokor. Ez eredetileg habanero lenne, de már kis palántakorban elkezdtek lilulni a levelei, mint a Black Pearl chilinek, az (is) volt mellette. Az a vicc, hogy most már szép nagy bokor, és szép lilás levelei vannak. A termések rajta se habanerora, se Black Pearlre nem hasonlítanak. Nagyon várom már hogy szedhető legyen, kíváncsi vagyok mi lesz belőle...?!
ilovecsülköspacal
-
tag
válasz vendingo #7804 üzenetére
nálam szépen megmaradtak, csak nem nagyon akartak megnőni. Az egyik még virágzik is, de hogy azon milyen mini termés lesz azt el sem tudom képzelni, mert hogy egy normál paprikát nem bírna el szegény növény
Talán megpróbálom átteleltetni őket, a tavalyi egész szépen megnyúlt a szobában a téli időszak alatt.
(mondjuk én csak 4-5 tővel játszom csupán az erkélyen)[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Digitalpimp
senior tag
válasz vendingo #7804 üzenetére
Én az amúgy is gyatra és kevés állomány 90%-át sikeresen túltápoztam, úgyhogy ez a szezon ment a levesbe.
-
Soulfly842
addikt
A Carolina reaper esetében a keresztbe porzás lehetősége brutálisan nagy (mint minden chinese-nál). Szinte biztos, hogy nem ua. lesz a következő vetésből fogott mag esetén.
Eleve egy, egyedi termesztett paprika változatról beszélünk, így a fogott magból nem lesz ua. méginkább garantált.
Rendelj inkább jövőre is
-
vendingo
veterán
Olyan jó az idei szezon, hogy reggel kitépkedtem a paprikák jelentős részét. 2 db csökevényes paprikám nőtt eddig. 2 éve nem megyek semmire a palántákkal.
-
6500k
újonc
Sziasztok!
A sárga Carolina Reaper az hibrid? Olvasgattam, de elvileg nem. Azért kérdezem, mert ezt a fajtát idén ültettem először, de annyira tetszik a színe(egyelőre csak képek alapján ), hogy szeretnék belőle magot fogni.ilovecsülköspacal
-
peestike
őstag
válasz Digitalpimp #7798 üzenetére
Most 2 sárga, szerintem skorpió van a kertben, mellette egy sima, semmi extra csípős paprika. Ezeket az anyós szerezte a miskolci piacon.
Itthon van egy tő paprika, még valamikor múlt év október végén, november elején bújt ki. 16 cm, most mértem
Kaszás, vagy skorpió, már nem is emlékszem, nekem kb. mindegy, csak legyen belőle valami.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
lev258
veterán
válasz Digitalpimp #7798 üzenetére
Nekem eddig jól alakul. Májusban kikerültek a kertbe a palánták, vödörbe (tavaly a vödrösek jobbak lettek a szabadföldieknél). 1 black royal, 1 ancho és 5 cayenne, ha még jól emlékszem. A virágokat egy ideje már nem bántottam, így jövő héten elindul a virágzás is. Meglátjuk.
Szerk.: Az elején nem igazán akartak kikelni (pár éves magok), de aztán sikerült.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest