Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mofarguru
csendes tag
válasz Miklósbácsi #12929 üzenetére
Szia! Az előző Samsung mosógépünknél rendszeres volt egy idő után a penészedés az ajtó tömítés környékén. Sajnos jobb híján maradt, hogy mindig takarítottam. Igazából nem is gondoltam bele, hogy akár az öblítő lehet a gond. Viszont, mi folyékony mosószert használunk az nem generálhat idővel ilyen penészedést? De ha már itt tartunk, akkor nincs olyan "valami" amivel időnként át lehet mosni a gépet pont az ilyen és ehhez hasonló problémák végett?
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13092 üzenetére
Szia!
"...Korszerű inverteres motor..."
Nem okoskodásként, de annyiban javítanálak, hogy ez nem inverter motoros mosógép.
[link]A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13095 üzenetére
Szia!
Köszi.
Be tudtál regisztrálni a 10 év inverter motor garanciára is? Ha elfogadta a rendszer, akkor valóban inverteres.Közben rákerestem pár helyen, ez az 'I' jelű ez valóban inverter motoros, de már kifutott termék lett. Már csak a 'H' jelzésűt kapni, az meg már nem inverteres. Itt volt nálam a félreértés. Elnézést kérek.
[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13103 üzenetére
Szia!
Nekünk is inverter motoros gépünk van, igaz még csak két hete jött meg és csak azóta használjuk. Ezt vettük.
Bár soknak tűnik ennek a mosógépnek az ára elsőre, de már alapból 5 év garanciával adják (ez benne is van az árában persze), de mivel nőnap előtt rendeltük, meglepetésünkre kaptunk egy 15%-os nőnapi akciós kupont, így került a gép számlásan 212.490 Ft-ba. A régi gépet meg eladtuk 20 ezerért, és ha ezt a pénzt is beleszámolom a vásárlásba, plusz a jattot a szállítóknak, akkor így ez az új mosógépünk 195 ezer forintba került. Szerintem egy ilyen tudású géphez, 5 év garanciával és a 10 év inverter motorra, ez már nem is annyira húzós összeg.
Beregisztrálva egyébként 10% kedvezmény jár az elux és az aeg oldalán is, egyszeri felhasználásra, de max. öt tétel egyidejű vásárlására. Én élve a 15%-al, rögtön vettem/rendeltem is a mosógéphez egy ilyet amit a mosógéppel együtt kiszállítottak..
Panelben lakunk és olyannyira csendes ez a gép, hogy becsukott fürdőszoba ajtónál semmit nem hallani ki. Első mosásokkor többször is rá kellett nyitnunk a fürdőszoba ajtót, hogy megy ez a gép vagy leállt...? Mert akkora csend. Most már nyitott ajtónál használjuk....mert ilyenkor legalább azt hallani, amikor szívja a vizet...[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13108 üzenetére
Szia!
Köszi az infokat. Én is utána olvastam ennek a mágneses vízkezelésnek, mielőtt vettük ezt a mosógépet. Találtam olyan cikket is akkor, hogy a paksi erőműben a vízhálózatra ilyenek vannak felszerelve, persze nagyobb, ipari méretben és hatásosak.
Szomszédnak már két éve megvan ez a mágneses cucc felszerelve és néztem a mosógép dobját, mielőtt mi megvettük ezt az AEG-et, hát nem igen látni vízkőnek nyomát, szép fényes a dob felülete kívül-belül. Nálunk az előző gépnél (ott még nem volt meg ez a mágnes, nem is tudtam, hogy létezik ilyen) már néhány mosást követően kezdett egy kis mattos, homályosodós felület kialakulni a dobon (iszonyat kemény a vezetékes víz Pécsen) és ezt vagy a citromsavazás (amit nem igazán szerettem) vagy a spec. mosógéptisztító folyadék használata oldotta le. Ezért kényszerűségből az utóbbi években már Calgonoztunk. Calgonnal ugyan szép fényes maradt a dob felülete, de a kifolyó csatlakozást 3 havonta kitisztítottam, mert a Calgontól szivacsos, sárgás barna trutyi szerű valami volt a kifolyó fali csatlakozásnál a bűzzárban, a nagyobb darabok fenn akadtak. Ilyen sárgásbarna szivacsos állagú trutyira alakította át a Calgon a vízkövet.
Most ezzel a mágneses cuccal már kimostunk kb 25-28 mosást, de még mindig tükör fényes a dob kívül-belül, mintha új lenne. Calgon felejtve azóta. Eddig úgy látom, hogy van haszna ennek a máneses vízkezelésnek. Ha mégsem akkor buktam 4 ezer forintotA gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13113 üzenetére
Szia!
Sok igazság van abban amit írtál.
"...A felültöltős gép ajtaját egyébként használaton kívül mindig nyitva tartottuk, szellőzött..." Mi is így teszünk már sok éve.Valóban így igaz, hogy ezek az öblítők nem igazán jók másra csak illatosításra, vagy még sokszor arra sem.
A ruha puhasága az inkább lenne szempont és elvárás a mosás végére.
Ez a mosószóda ez ha használod, ez puhítja a ruhát? Feleségemnek mindig az volt a baja, hogy (például a törölközők) kemények maradtak a mosás végére, amikor kiszedte a gépből a ruhákat.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13116 üzenetére
Szia!
Ma megtörtént az első, gőz funkcióval bővített mosási program. Feleségem mondja, amikor szedte ki a ruhákat, hogy érezni azt, hogy érezhetően puhábbak (tapintásra) a törölközők.
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13143 üzenetére
Szia!
Azok a boldog szép napok...'80-as évek...
EVRIKA 3 SZMP-3 típusú forgódobos mosógép...meleg vizet kellett bele önteni, mert fűtőbetét mint olyan az nem volt benne. A meleg vizet legpraktikusabban és legegyszerűbben zuhanyzóval lehetett beletölteni... ...öblítés előtt szivattyúzni majd újból mehetett a zuhanyfejes víz a ruha öblítéshez és nem is lehetett elveszni a sok program között mert csak ennyi volt választható: MOSÁS - ÜRÍTÉS - CENTRIFUGÁLÁS - MOTOR KI
Bocsi az offért...[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz Miklósbácsi #13143 üzenetére
Szerencsére elmúltak ezen idők.
Most lehetőség van sz@rt , vagy még inkább sz@rt venni.
De inkább vennék olyat, amelyik jobban segíti a család hétköznapjait, mint a nosztalgiába fulladva siránkoznék a múlton.
Van ilyen barátom, sajnos megmaradt a 70-80-as években. Pár éve vett egy AEG - gépet, addig forgótárcsással mosott és kèzzel csavarta ki a ruhát. Nem azért mert nem tellett rá, hanem megmaradt a 70-es években. A szüleitől ezt látta, szerinte ez a tuti.
Én nem sírom vissza az NDK sz@rjait, elég volt néhány évig trabantot birtokolni. Igazi szabadidős autó volt az ndk-sz@r, ami szabadidőm volt, ráfordítottam.
Felnőttem 60 éves koromra és rá kellett jönnöm, hogy nosztalgiázni felesleges, mert akkor ezek is sz@rok voltak a többiekhez kèpest.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Z_A_P
addikt
válasz Miklósbácsi #13156 üzenetére
Melegvizet igényelt, mert fűtőbetét nincs benne.
Vagy csak megelőzte korát......hisz ma már a 30 fokért lobbiznak, lassan eljön hogy hideg víz a legjobb (a bogárvacsora mellett)OK
-
Tocika
aktív tag
válasz Miklósbácsi #13173 üzenetére
A szárítási funkció miatt szükséges a nagyobb mosási kapacitás, mert azzal eggyütt nő a szárítási kapacitás is.
-
mathgery
aktív tag
válasz Miklósbácsi #13304 üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlást.
Nézegettem az Elektrolux gépeket (az AEG már nekem drága), vegyesek a tapasztalatok nálunk. Nekem van egy 15 éves gépem, ami tökéletesen működik, de most előltöltős kell a szárítógép miatt. Édesanyámék 4 éves gépe viszont 2x volt már javítva vezérlőpanel miatt.
LG gépekről tud valaki tapasztalatot mondani? -
cOxeR
Ármester
válasz Miklósbácsi #13403 üzenetére
Egyelőre nehezen haladok, de rajta vagyok.
-
cs.david94
tag
válasz Miklósbácsi #13536 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, időközben sikerült megjavítani a mosógépet, így marad, de legalább most tisztába lettem a mosógép piaccal, hogy miként megy mostanában.
max kb. 1000 eurós keretet szántam a dologra, így a Miele kiesik, de mivel most nem is kell venni semmit, így ez jelen állás szerint lényegtelen.
Amúgy félig off, olvasgattam itt ott, néztem a gépeket, 120-140 perces mosásidők vannak. Ez teljesen normális? 66 percet tud az öreg, sacc kb 10++ éves samsung, és minden ruha tökéletesen tiszta, és ez nem a gyorsprogram, az 15 vagy 18 perces. És nem épp hogy a szekrényből kivett ruhák vannak mosva, hanem hanem koszos munkásruhák, és megoldja ennyi idő alatt is. Persze a mosópor is német Persil-Ariel, mikor mi akciós. -
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13576 üzenetére
Szia!
"... Olyan csendesen forgatja a dobot az inverteres szabályozású motor, hogy fülelni kell mellette, egyáltalán működik - e ?.."
Mi is így vagyunk ezzel. Előtte tizenéven át egy Fagor felültöltősünk volt. Mondjuk az nem volt közel sem ilyen halk, de amikor eladtuk, akkor is hibátlanul és rozsdásodás mentesen működött. Eleinte főleg becsukott fürdőszoba ajtónál, állandóan néztük, hogy megy az a mosógép? Mert semmi hang nem jött át a fürdőszoba ajtón. Most már nyitott ajtónál használjuk és amikor ezeket írom, tőlem kb. 6 méterre van a gép, de csak akkor hallom a hangját ha szívja a vizet.
Az emeleti szomszédom erre azt mondta, hogy drága (bár megtehetné anyagilag, hogy vegyen ilyet), hát vett egy Whirpoolt még a nyár közepén eMAG-tól,akciósan az árak forradalma alatt. 119.990 Ft volt a 170 ezres mosógép akkor. Na kicsomagoláskor már látszott, hogy valaki által már egyszer visszaküldött termék lehetett, állt a víz a mosógépben és sérült is volt az oldala, be volt nyomódva a lemez és a csomagolása is gyanúsan újracsomagoltnak tűnt. Visszaküldte, nagy viták árán de sikerült kicseréltetni. Na a másik gép az úgy nézett ki elsőre, hogy hibátlan, de azért mégsem. Nem akart a beállított programon végig menni, idő előtt lekapcsolt. Vagy többszöri próbálkozásra volt csak hajlandó elindulni, vagy nem oldotta ki a mosószertartóból a mosószert vagy az öblítőt. Víznyomás az megfelelően magas volt. Na ezt is visszaküldte két nap múlva. A mostani, a harmadik gép az annyira hangos, hogy a lépcsőházban ha állok a lift előtt ott hallom már hogy megy a mosógépük. De a lényeg, hogy olcsón vette...A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13579 üzenetére
Szia!
Az előbb lett vége a heti mosásnak és vagyok (önként vállaltam kijelöléses alapon ) a mosások utáni mosógép takarítója. Mondjuk nem sokat kell takarítani/törölgetni, kitörlöm szárazra a dobot belül, de a dob külsejét is letörlöm és kimosom a mosószer adagolót, sosem nem marad benne semmi, de már csak megszokásból. Nagyon örülök, hogy ilyen kivehető ez a mosószer adagoló és nem az a béna megoldású, ami a felültöltősöknél van, a gép tetejében van. Fagornál előtte mindig szenvedtem vele.
Tavasz óta, március 19.-e óta van meg ez a gép és olyan fényes még mindig a dob, mintha most jött volna ki a gyárból. Nálunk Pécsen van az egyik legkeményebb vezetékes víz az országban. [kép] Előző mosógépünket 2 havonta kellett mosógéptisztító folyadékkal 90 fokon átmosni mert a rárakódott vízkőtől a fényes dob matt színű lett. Használtunk aztán már az utóbbi időben minden mosásnál Calgon adalékot is, de használt is meg nem is. Most ennél az AEG-nél - már tanultam az előzőekből- rákészültem, rögtön az első perctől kezdve egy Mágneses vízkőmentesítő van bekötve a bejövő hideg víz csatlakozás elé. [link] Először, mert nem ismertem, kicsit kételkedtem benne, hogy valóban hatékony lesz-e, de gondoltam egy próbát csak meg ér. A gyakorlatban bevált. Ezt a mosógéppel együtt rendeltem, így erre is érvényes volt az AEG mosógépre kapott 15% kedvezmény.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Miklósbácsi #13581 üzenetére
Azt azért érdemes megjegyezni, hogy az ecet lassanként tönkreteszi a gumi alkatrészeket, tömitéseket, csöveket. Szóval csak módjával, vagy ha lehet akkor inkább mosogatógép/mosógép tisztitót használni. Nekem ez bevált: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13602 üzenetére
Szia!
Asszony most mossa, pontosabban az AEG mosógép mossa... a szobai sötétítő függönyeinket.
Véleménye: nagyon szépen mos a gép és tökéletesen sima sötétítő függöny amikor kiveszi a gépből, még kisebb igazító vasalás sem kell. Előző gépünknél itt-ott kellett kicsit utána vasalni, volt egy-két kis ránc a mosás befejeztével. Szóval a gőzfunkció az mégis csak hasznos lehet.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
eboostr
aktív tag
válasz Miklósbácsi #13604 üzenetére
Igen szinte bármelyik sorozatban/filmben az társasházi alaksorban, családi ház pincéjében vannak
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13604 üzenetére
Szia!
Azt kérdezted, hogy használt a sötétítő függöny mosásánál centrifugát, milyen ford.számmal vagy centrifugálás nélkül akasztotta fel őket, esetleg vizesen ?
Megkérdeztem a "főnököt" (azasszonyt) a mosásról.
Nem rakta tele a gépet, bár elbírta volna a 7 kg-os ruhatöltetet, gép és függöny kímélése miatt több alkalommal részletekben mostuk a sötétítőket. Féltünk, hogyha megrakjuk a 7 kg töltettel, a szobánkénti 2 db sötétítővel, akkor esetleg gyűrődhetnek a függönyök... Így aztán erkélyes szobánál 2 külön mosás lett, a másik szoba szintén 2 részben mosva a sötétítő függönyök, konyhai sötétítőket (ezek vékonyabbak) ezeket egy mosással. Sötétítők 40 fokon 30 perc és Szintetikus (műszálas) programon centrifuga 600-as fordulaton. Fehér függönyöket 30 fokon és 400-as centrifuga fordulaton. Sötétítőket azonnal felraktuk vissza, amint kivettük a gépből. Vizesnek nem mondanám, tapintásra érződött, hogy nedvesek, de a 25 fokos hőmérsékletű lakásban délutántól este felé már meg is száradtak.
Minden esetre nagyon örülünk ennek az AEG-nek, kár hogy nem cseréltük le már jóval előbb a régi mosógépünket.[ Szerkesztve ]
-
Miklósbácsi
tag
válasz Miklósbácsi #13607 üzenetére
Ha jól emlékszem, a régebbi Elux gépünk programjai között volt olyan, hogy paplan, pokróc mosás, valamint függöny mosás. Ezek eltűntek a mai kínálatból, pedig jók és fontosak voltak. Helyette van farmer, sportruházat, kültéri ruházat. Most lehet gondolkozni, hogy a függönyömet farmernek minősítsem vagy kültéri ruházatnak ? Persze ez nem a panasziroda - inkább csak érdekességként jegyzem meg. A divat még a mosógépek konstruktőreit is befolyásolja, legalább is az AEG _ Elux csoportban.
-
Nagya21
addikt
válasz Miklósbácsi #13608 üzenetére
HAli!
6 éves múlt az elux mosógépem, van rajta farmer pokróc, függöny program is.....
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13608 üzenetére
Szia!
AEG LTN7E272E-nél vannak ilyen programok. [kép]
-
BlackJack21
tag
válasz Miklósbácsi #13615 üzenetére
A paplant még megértem, de Babát mosni mosógépben?
-
hotkar
aktív tag
válasz Miklósbácsi #13630 üzenetére
Nna, már csak a "csendesebb és erősebb teljesítmény" fogalmát kellene tisztázni.
Értem én, hogy marketing, de nem ártana, ha vagy a fizikához, vagy a magyar nyelvhez értenének valamelyest.
Abbahagytam a háborgást.
-
Sinesol
veterán
válasz Miklósbácsi #13630 üzenetére
Az a helyzet, hogy azért ilyen bátor mindeni a motor garival, mert az inverteres motor garantáltan túléli a gépet, nagyon ritkán hibásodnak meg, mivel nincs benne mozgó/kopó alkatrész, szóval különösebben nálam nem szempont a dolog, csak egy marketing eszköz.
Ez olyan mint amikor amikor a mosogatószerre ráirják hogy xy anyagtól mentes, aztán rákeres az ember, hogy mi is az és kiderül hogy 20 éve amugy be van tiltva.
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13666 üzenetére
+1 az Eluxra vagy AEG.
-
divad81
újonc
válasz Miklósbácsi #13658 üzenetére
Szia,
nagyon szépen köszönöm a részletes választ, ez sokat segít. Még annyi kérdés, hogy a rövidítéssel a ruhatöltet nem változik, ugye? Mert a legtöbb gyorsmosásnál (pl. Boschnál a SpeedPerfect) csak féltöltetet engednek a leírás szerint.
Én is így gondolom, hogy nem életszerű 3-4 órás programokkal dolgozni, az ősrégi Indesitünk 1ó 20 perc alatt végez egy 6 kg-s 60 fokos programmal.
(persze lepedős felmosás még itt is előfordulhat..
Köszi szépen! -
Egon
nagyúr
válasz Miklósbácsi #13684 üzenetére
Én azért nem vagyok elragadtatva ettől a márkától, de lehet hogy mi fogtunk ki pár rosszabb darabot. Most is leginkább azért gondolkodunk ezen a vonalon, mert felültöltős kell (az asszony nem akar hajolgatni az elöltöltőshez), a Miele meg túl drága.
Ez előtt egy AEG volt (igaz, a legolcsóbb verzió), ami kb. 6-7 éves korára elromlott (már nem emlékszem pontosan, de a dobbal volt valami), a szerelő akkor mondta telefonban, hogy a tünetek alapján 50-60K a javítás (akkor még 100K körül lehetett kapni újat, tehát inkább cseréltük). A jelenleginek (ez már nem egypálcás) meg már olyan 5-6 év után rozsdásodott a teteje (pedig nem fürdőszobában van, hanem mosókonyhában, ahol nem nagy a páratartalom, és mosás után legalább egy napig nyitva van a fedél). Most az a tünet, hogy erősebb centrifugázás (800 fölött) esetén folyik a víz alóla (nem a csatlakozásból, azt megnéztem): lehet hogy javítható lenne, de a rozsdásodás miatt amúgy is cseréltük volna rövid időn belül.
Mondjuk az is igaz, hogy heti szinten 7-8 mosást csinál az asszony: 2 gyerek, edzőcuccok stb."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
ekrisztian
őstag
válasz Miklósbácsi #13736 üzenetére
Csak az nem világos hogy három mosógép közül ugyanazzal mosószerekkel, öblítővel, ugyanúgy penészmentes lakásban, miért csak a Bosch gép penészedik.
-
vilga
tag
válasz Miklósbácsi #13736 üzenetére
Az asszony ecetet használ oblítő helyett évek óta, eddig nem tett kárt a huszon pár éves whirlpool-ban ami egy szivattyú és x2-es kondi cserén és némi burkolat festésen van túl, centrifugáláskor kis csapágy hangja van már, / a kamrában nem zavar/
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13752 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy sikerült egy jó segítséget/tippet adnom. A bejövő hideg víz sarokszelepe és a mosógép aquastop befolyócső közé kell betenni ezt a mágneses kütyüt. Semmi perc alatt beszerelhető. A hozzá való tömítések is benne vannak a csomagolásban.
Anno március elején, amikor az AEG mosógépet megrendeltük, akkor rendeltük hozzá ezt a mágneses vízkőmentesítőt is. Az AEG oldalán nem található ez, csak az elux-nál van, de telefonon egyeztettem az AEG ügyfélszolgálattal, rögtön az után, hogy leadtuk a mosógépre a rendelést, (kiváló az AEg/Elux kommunikáció) és mert az Elux társ cég az AEG-el, mondták, hogy megoldható és rögtön hozzá tették a rendeléshez és a kiszállításkor ezt is hozták a mosógéppel együtt. Erre is érvényes volt az akkor nőnapra kapott 15%-os kedvezményünk.
Asszony kapta a kedvezményt, mert Ő regisztrált be az AEG-nél.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #13754 üzenetére
Szia!
3/4" -os tömítések kellenek. Nekem van ebből a méretből (is) itthon pár darab, és 1/2"-os is mert sosem lehet tudni mikor kell valahová.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Seangaijin
aktív tag
válasz Miklósbácsi #13767 üzenetére
Valami hasonló válaszra vártam, köszönöm szépen!
YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel
-
BlackJack21
tag
válasz Miklósbácsi #13767 üzenetére
A vízütés ellen mi egy-egy ilyet építtettünk be a automata csapok elé...
-
Csápájev
őstag
válasz Miklósbácsi #13771 üzenetére
[kép] Na, hát a vizbeömlő csőhöz külön kellett vennem tömítést. Itthon vettem észre hogy kicsit vékonyabb, mint a gyári. Szerintetek? Beépítettem, működik, csak gondoltam megkérdezem ezt érdemes -e cserélni?
[kép][ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz Miklósbácsi #13775 üzenetére
-
fradi81
veterán
válasz Miklósbácsi #13784 üzenetére
Lehet hogy még a régi kondenzációs gépek miatt van ez a címke ami melegebb, na de puding próbája az evés
moto g72, Ninebot d28e
-
Jenne
őstag
válasz Miklósbácsi #14540 üzenetére
Szia!
Gondolom ezt vetted Te is [link]
Én a két szomszédomat is rábeszéltem erre, azóta engem áldanak, hogy javasoltam.
Előtte amíg nem volt ilyen felszerelve, kéthavonta mindig citrmsavval kezelni kellett a gépet, mert a dobon (kívül és belül) egy vékony homályos/matt vízkőréteg képződött. Nálunk Pécsett 20-21 nK keménységű a vezetékes víz.
Ezt a mágnesgolyót megrendeltem, meg is jött közben és más mind a kettő benne van a WC tartályban. Két nap után megmérve a tartályban a vízkeménységét, az addigi 20 nK helyett most csak 11Nk keménységet mérek. A WC tartály feltöltése után 3 -4 óra elteltével mérve. Ezek szerint biztosan van vízlágyító hatása. Most fogok rendelni újabb kettőt, a konyhai csapra kívül ráhúzom az egyiket. A másik meg lehet, hogy a fürdőszobában a kézitus gégecsövére megy majd fel...
Kávéfőzőt is rendre megdolgozta ez a kemény víz, de amióta rátaláltam erre [link] azóta jóval ritkábban kell vízkőtelenítenem a kávéfőzőmet. Itt helyben Pécsett készül. (fél évente elég és KRUPS 15 baros karos főző) Sajnos a napokban emelték fel az árát ennek a víznek, 820 Ft/5 l ...[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz Miklósbácsi #14550 üzenetére
A dob nekem is szép fényes, 20 éve, mindenféle hókuszpókusz nélkül. A mosogatógép belseje dettó, bár ott a só+gyanta intézi a dolgot, de a mosószer egyébként minden szükséges vízlágyítót tartalmaz, mint linkeltem is korábban. Az adagolásnál fel van tüntetve milyen vízkeménységhez mennyit kell adagolni, egyébként is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest