Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    A Miele vitához ;-) Kár ezen rugózni.
    Egyrészt: otthoni szerelőknek sok tapasztalata nem nagyon lehet velük, mert szerintem az eladott gépek igen kis százaléka Miele.
    Másrészt: egy ideje halogatom már a cserét, de igen öreg a gép. Hozzáteszem, kívül mint az új, és bár kb. 10 éves használt, "lomis" gép volt, amikor megvettem, és eszméletlen sokat mosunk vele az elmúlt kb. 15 évben, amióta megvolt (a múlt héten kíváncsiságból megszámoltam: 13 mosás ment le, teletömött géppel) , már a negyedik lakásban lakik velünk, stb., szóval bírta a gyűrődést ;-)
    Na szóval egy ideje kérdezgetem háztartási gép szerelős fórumon, hogy mit, és kb. egybehangzóan azt mondják, hogy egyértelműen Miele-t. Ez az, ami még mindig minőség, a többi (gyártó) csak szerencse kérdése, kb. egy hulladék mind. Ja, ami nem mindegy: az 1-2 legolcsóbb Miele már nem Németországban készül, hanem talál Lengyelországban, és műanyag üstje van, nem "NiRoSta". Ezt az itteni kereskedő is pont ugyanígy elmondta.
    (Azt már nem is mondom, hogy amikor megemlítettem, hogy esetleg valami jobb Bosch, akkor kb. azt mondták, hogy neeeeee!)
    Harmadrészt: olvasgattam az értékeléseket (Amazon, MM) , rendszeresen írják a vevők (akiknek nem Miele gépük volt előtte ;-) , hogy döbbenet, de tisztábbak lettek a ruhák, a fehér hosszú idő után újra fehér lett, stb. Ilyen emlékem nekem is van: a Miele előtt egy Whirlpool gépünk volt, a gyerekzoknikat mosás előtt kézzel elő kellett mosni, különben koszosak maradtak, a Miele gépbe meg beszórtuk őket, és tisztán jöttek ki. És állítólag még kíméletesen is mos... Szóval tud valamit ;-)
    Végül: szerintem ott a márkahűség is, akinek régebben Miele gépe volt, az valószínűleg annyira elégedett volt vele, hogy félve venne mást. Nekünk volt Whirlpool, aztán megtudtuk, milyen egy Miele, szóval csak eljátszottam néha gondolattal, hogy esetleg valami komolyabb Bosch, vagy LG, de igazából tudtam, hogy Miele lesz a vége. Az asszony mondjuk eleve megmondta, hogy ne is gondolkodjunk másban... OK, fennáll a veszélye, hogy volt az embereknek (több) évtizedes jó tapasztalata a Miele gépekkel, ezért újra azt vesznek, de a minőség már köszönőviszonyban sincs azzal, amit régen képviseltek - de ez majd csak pár év múlva fog kiderülni ;-) De ha hamar megadja magát az új Miele, akkor venni fogok egy régebbi, tartós, kitakarított Miele-t erre szakosodott cégtől szerintem ;-)
    Végül 2.: a fene sem akar X évente olcsó gépeket csereberélni! Én abban bízok, hogy kedden bevágták a sarokba a mosógépet, és majd 2040 körül kell legközelebb azon gondolkodnom, hogy milyen mosógépet vegyek?! ;-)

Új hozzászólás Aktív témák