Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spuros
őstag
Sziasztok, érdekelne a véleményetek. Egy candy cst gp370d-s gépről lenne szó. A media markt akciózza most 70K-ért. Itthon megguglizva semmi infót nem találtam csak a MM linket. Ez kicsit aggaszt. Mennyire lehet megbízható? Milyen lehet az alkatrész utánpótlás?
Köszi
-
Gömbike
senior tag
Én az Electrolux gépeit használom.
Az AEG lavamat 74850a mosógép már 7 éve hibátlanul teszi a dolgát.
A szárítógép Elecrtolux EDH 3686 GDE.
Az AEG/Electrolux/Zanussi egy alom. Ezek közül bármelyiket veszed, belül szinte ugyanaz. Nyilván a prémiumot meg kell fizetni, ilyen a kijelző, dobmegvilágítás stb.
Mindegyik ebből a családból származó mosó, valamint szárítógépről találsz bemutató videót a markabolt.hu oldalon. Így nem kell elmenned boltokba megnézni a gépeket.
A fórumokon megelégedéssel használják a BEKO gépeket, szerintem is ezek az igazi ár/érték bajnokok, főleg az 5 év gyártói ( nem biztosítói) garanciájukkal.
A Gorenje is a topban van, régebben a Gorenje szárítóinak az ajtótömítéseire volt sok panasz, de azt megoldották.
A Bosch/Siemens (bármelyiket veszed meg, ugyanaz belülről) gépeiről sok infót nem tudok, nem igazán olvastam róluk sem jót, sem rosszat. Az egyik barátomnak hőszivattyús Bosch szárítója van, 4 éves már. Igaz, ők nyáron nem használják, teregetnek. Annak nem lehet takarítani porszívóval, vagy kefével a kondenz egység elejét, bizony azt szét kell bontani a takarításhoz. Ő műszaki beállítottságú, könnyen megy neki, velem ellentétben.
Személyes, átélt tapasztalatom miatt a WH márkát nem engedem a lakásom közelébe.
Ha sokat megy a mosógép, akkor érdemes a hőszivattyús szárítóba belefektetni. Ha keveset, akkor nem éri meg a hőszivattyús felára a normál kondenzációshoz képest. Annyival nem fogyaszt kevesebbet. illetőleg nagyon sokat kellene menni a hőszivattyúsnak, hogy a min. 40.000 Ft különbséget áramszámlában visszahozza. Miközben a hőszipkás is fogyaszt áramot.
A normál kondenzációs kondenz egységének a karbantartása nem igényel szaktudást/szerelőt, 5 perc alatt elvégezhető, csak tus alatt ki kell mosni és visszatenni a helyére. Elég évente 1-2 alkalommal.
-
beji
tag
Üdv. Mindenkinek!
Ngaba mellett én is a most kiadott Gorenje mosógépek felől érdeklődöm hogy mennyire megbízható gépekről van szó?
Úgy döntöttem közép "felső" kategória az irány.Gorenjének a WS168LNST típusát nézegetem meg a hasonló árszegmensben lévő LG F4J9JS2T mosógépeket.Egyenlőre ezek között vacillálok.Az 1600 fordulat vajon hosszútávon bírja-e majd?
Lg 1400rpg Gorenje 1600rpg
Lg 30 as ajtó Gorenje 34 plusz led világítás
Lg okos mosógép Gorenje meg nem
Lg direkt drive Gorenje inverteres
Lg prog.14 Gorenje prog.14
Mindkettőben van gőz funkció
Az egyik dobmozgással a másik ionizálással próbál meggyőzni.
Lg 3 Gorenje 5 év gariLÖVÉSEM SINCS MELYIK LEGYEN!
-
ngaba
aktív tag
A Gorenjénél kijött egy új mosógépcsalád (nekem a keskeny jön szóba): Van az 1000-es fordulatos (sallangmentes) olcsó szénkeféstől a 100k körüli inverteresig sok variáció. Az utóbbi az érdekes szerintem, mert eddig Gorenjéből nem volt keskeny inverteres tudtommal.
A méretei pont ideálisak nekem (az eddig nézegetett "45 cm"-es LG-k és Beko-k egy picit már nagyok lettek volna a lakásomba, ez pont optimális, lemértem MM-ban), szóval szerintem ezek közül fogom valamelyiket választani. Nyilván ilyen új gépekről még nincs tapasztalat, de pl. a Gorenje inverter motorjairól lehet valamit tudni? A régebbiek megbízhatóak?
-
Gömbike
senior tag
Bocs, ha dúrva voltam.
Az eddig használt gépeim közül a kombó volt az, aminek nem voltam megelégedve a szárításával. Plusz a kombó dobjának a mérete adott, ami ugye a mosáshoz van tervezve. Ezért pl. egy takaró megszárítása már kompromisszumos megoldás.
Nagyobb családnak nem megoldás, hogy a fele mennyiségű mosott ruhát lehet csak megszárítani.
Nyilván helyszűkére nincs más megoldás, csak a kombó.
De az eddigi tapasztalataim alapján a szárítási végeredmény tekintetében a normál kondenzációs gép a nyertes. -
Gömbike
senior tag
válasz
blattida #4947 üzenetére
Ebben igazad van, azért írtam, hogy szükségmegoldás.
De a tökéletes megszáradással továbbra sem értek egyet.
Mindhárom felépítésű gépet használtam már, jelenleg hőszivattyús van.
Továbbra is fenntartom, hogy a kombi gép csak végszükség egy családban. Természetesen 1-2 főre megfelel, de kisgyermekes családba erősen nem ajánlott.
-
blattida
nagyúr
válasz
Gömbike #4946 üzenetére
Persze, ugyanúgy, ahogy a dongók sem tudnak repülni.
Hagyjuk ezt a hülyeséget, a kombi gépek is tökéletesen megszárítják a ruhát, csak azon az áron, hogy ehhez sokkal több energiát használnak, rengeteg vizet folyatnak el és mindezt sokkal hosszabb idő alatt, ráadásul, nem is lesznek a ruhák olyan puhák, viszont, tökéletesen megszáradnak.
Magam sem ajánlottam soha senkinek a kombi gépek használatát, de van olyan élethelyzet, amikor nem fér el két gép, csak egy. Na, erre van kitalálva a mosó-szárítógép. -
Gömbike
senior tag
A kombó gépek NEM tudnak szárítani. Azt csak a szárító gépek tudják. Azért az a nevük. Csak szükségmegoldás, de szöszteleníteni, puhává tenni a ruhát technikai megoldásuk, felépítésük miatt képtelenek.
A különálló szárítógépek külön gyűjtik a szöszt és ezen felül a kell a kondenz egységet is karbantartani. A szösz gyűjtőt minden szárítás után kell takarítani, a kondenz egységre félévente-évente illik ránézni.
A szárítógépek a kondenzvizet vagy tartályba gyűjtik ( ott van a mosóportartó helyén), vagy rá lehet őket kötni a csatorna hálózatra.
De pl: itt meg tudod nézni, itt egy videó egy szárító gépről:
-
Gömbike
senior tag
válasz
jozsi252 #4943 üzenetére
Mindegyik mostanában kapható szárítógép kondenzációs. Van normál és hőszivattyús technológiával gyártott szárítógép. A normál egyszerűbb felépítésű és 5 perc alatt karbantartható gép. B energia osztályosok, de nem kell tőle félni, heti 3 alkalommal használva sem fogyaszt 1500-2000ft-nál több áramot.
A hőszivattyús technológiával gyártott gépek kevesebbet fogyasztanak, viszont a karbantartásuk macerásabb.
A kondenzegység takarítása a normálnál csak annyi, hogy ha eltömődött, egyszerűen csak ki eszed a gépből és tussal átmosod.
Na a hőszivattyúsnál ez nem játszik. Van olyan gyártó, amelyik lehetőséget ad arra, hogy a kondenzegység elejét porszívóval kitakarítsd, de van olyan gyártó, amely teljesen elzárja a kondenzegységét.
Na itt már csak szerelő tud karbantartani. Nem kell megijedni, ezek a gépek is elmennek 1-2 évet karbantartás nélkül.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
A Samsung DV80-as szárítógépet néztem ki, az lenne a kérdésem hogy van olyan dolog ami miatt esetleg nem érdemes megvenni?
Illetve még egy kérdésem lenne. A Bosch oldalán is nézegettem a szárítógépeket, és mindegyiknél az van hogy kondenzációs gép hőszivattyúval. Akkor most ezek szerint kondenzációs meg hőszivattyús is? Vagy mindegyik kondenzációsba van benne egy hőszivattyú is?
-
-
Yany
addikt
Én nem ismerek sokat, csak a sajátom. Mivel annyira elégedett voltam az LG mosógéppel, így LG-re cseréltem le. Teszi a dolgát, ahogy kell, csendben, kis helyigénnyel, jó eredménnyel. Nem olcsó masina, de a mosógéptől is úgy váltam meg 7 év után, mintha még mindig új lenne, így bátran mertem invesztálni egy szárítós egybegépükbe. Én még 20-szal olcsóbban vettem.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Érdemes egyben mosó és szárítógépen venni?
Ha igen milyen típust ajánlanátok, ami jó?
Ha nem ajánljátok, milyen jó á/érték arányú mosó és szárítógépet vegyek? -
BlackJack21
tag
A Boschnál a tápkábelt áthúzzák a dobrögzítőkön, így egyszer mindenképp látni kell a csavarokat, illetve addig nem tudod bedugni( illetve bedugni be lehet egy hosszabítóba, de letekerni a kábelt nem), amíg(minimálisan) meg nem lazítottad a rögzítő csavarokat. Megjegyezném, hogy ennél is a 28. oldalon van infó a használati útmutatóban, hogy hogy kell beüzemelni.
Az lenne ideális, ha a kábel/tömlő vége addig nem hozzáférhető, amíg egy zacskó, perforált papír, stb. el nincs távolítva. Ezen fel lehet tüntetni az első fontos információkat. Ennek a letépése, meg a "megértettem és elfogadom" ... -
válasz
maximilian4 #4936 üzenetére
Odateszik az ember szeme elé.
Neked is ott volt, mégsem csináltad amit kellett volna.
-
maximilian4
addikt
grabber
Na ja, meg lettünk vezetve.
Jó lett volna még a vásárlás napján, azaz ma tönkretenni a gépet. Kicsit megijedtem. Még jó hogy a csavarokat kivettem. Mondjuk az egyértelmű volt a kép alapján. Mind a hármat ki is vettem, csak ez a műanyag genyó nem akart kijönni, meg nem is úgy nézett ki mint a képen, így azt hittem más típushoz van a leírás. Egyébként utána olvasva itt a fórumon, jól megszívtam volna ha mondjuk a rögzítő csavarokat hagyom benne. Szerintem a gyártó is jobban tenné ha kiemelten figyelmezhetné a felhasználót az eltávolításra. Mediában vettem, de ott sem szóltak, szállítók sem mondtak semmit, pedig még fizettem is nekik, holott teljesen flegmák voltak. A kapott piktogramon is csak a kis ábrák vannak lépésenként. Igaz azon rajta van hogy el kell távolítani, de különösebben nem hívják fel a figyelmét az embernek. A használati utasításban is a kisbetűs sorok közt van leírva. Én azért tennék oda egy kiba××ott nagy felkiáltó jelet, meg a gépre is a csavarok mellé matricát vagy valamit. -
válasz
maximilian4 #4932 üzenetére
Igen ez elég hülyén van leírva a BEKO-nál is. Abból lehet rájönni,hogy nem kell oda,hogy színesek a dugók
-
válasz
maximilian4 #4932 üzenetére
Dobrögzítő az is, de mikor kiszeded a csavarokat, a rugókon lóg az üst/dob. Nem lett semmi baja ne aggódj.
-
maximilian4
addikt
Kihúztam, köszi. Csak nem mertem először, mert nem akart kijönni, aztán féltem ha erőlködök és kihúzom annak ellenére hogy nem szabadna tönkreteszek valamit.
Ettől érhette valami baj a gépet hogy benne hagytam? Nem sokat ment. Illetve azt néztem hogy nem igazán érhetett hozzá mosás közben semmihez, a forgó dobhoz biztosan nem. -
válasz
maximilian4 #4930 üzenetére
Azt a pirosat húzd ki onnan. Az 5-ös pontnál láthatod is.
-
maximilian4
addikt
Sziasztok!
Vettem egy electrolux EWT 1066ESW mosógépet. Ez előző whirpool elromlott sajnos. Na most a program vége fele kicsit megijedtem, mert az öblítés-centrifuga résznél eléggé hangos volt a gép (legalábbis az előzőhöz képest) és ha megfogtam éreztem némi rezgést is. Ez mennyire normális? Van még valakinek ilyen gépe a topikban?
Illetve még pár kérdésem. A kartonon amin a beüzemeléshez szükséges ábrák voltak, azt mutatta, hogy a gép hátsó oldalán, az alsó résznél 2 oldalt távolítsam el a csavarokat, illetve fentebb is egy csavart középtájt, az alatt ahol a vizet kapja. Ugye nem tettem rosszat? Az a piros valami jól van az úgy ott?bocs a hülye kérdésekért, eddig nem én foglalkoztam a mosással
5.-6. ábrát nem tudom értelmezni, mert abból a piros cuccból csak a csavar jött ki, de kihúzni nem lehet.Csavarok helye:
-
blattida
nagyúr
válasz
vittorio7 #4926 üzenetére
A hibás vezérlőpanel cseréje önmagában nem javítás, mivel sokszor nem "magától" száll el benne valami, hanem külső okból, amit a szimpla panelcsere nem old meg. Sok mesternek fingja nincs arról, mit, miért és hogyan kellene csinálni, csak a gyors pénz számít, okosba...
-
vittorio7
őstag
Erre én is kíváncsi vagyok.
Ha 5 éven belűl galyra megy, akkor az Aldi elvileg vissza adja a vételárat.Sok opció nincs. Az 1-2 garis mosógépek esetén sincs semmi garancia arra, hogy nem romlanak el.
Most 3 éves 90.000 Ft-s Indesittel szenved a rokonom.
Alig talált mosógép szerelőt. Majd 24-ért megcsinálták neki, 2 nap múlva megint hibás... -
Sziasztok,
Új, felültöltős mosógépet szeretnék venni, maximum 100 ezer forintig.
Ami érdekel:
- rövid program (max. 30 perc)
- hátralevő idő kijelzése (digitális)
- könnyen tisztítható adagoló tartály
- esetleg kerék, ha alatta is fel akarnék mosni (nem kritikus)Ezt javasolták: Electrolux EWT1266ESW
Esetleg valami jobb?
Köszi!
-
vittorio7
őstag
Most írtam a Bekoról.
Hívd fel holnap az Alidi ügyfélszolgálatot. Múlt héten még nagyon sok budapesti üzletükben volt a raktárban a mosógépből.
Van olyan üzlet, ahol már üzletvezetői döntésre csökkentették is az árát. Egy telefont megér. Akár az is megoldható, hogy átszállítják a közeletekben lévő Aldiba. -
Tombi
őstag
Illetve a korábban ajánlott
BEKO WTV 6633 B0
az euronicsből rendelve megkapja a +3 év garit? köszi
jelenleg 85k +3k szállítás -
Tombi
őstag
sziasztok 80e környékén inverteres mosógép elérhető olyan ami ajánlott is?
Lehetőleg felültöltős érdekelne.Köszi
-
ginola
addikt
Sziasztok
Elöltöltős, lehetőleg inox mosógépet szeretnék venni, ami jó ár/érték arányú, és max 120 e Ft.
Mit ajánlanátok?
-
sequator
senior tag
válasz
Alias LaLee #4915 üzenetére
Akkor passz. Esetleg az telítettség érzékelőjénél akadt fent valami szösz/vízkő/mosószer/stb.
Ha az nem hozzáférhető, valószínűleg akkor kénytelen leszel szerelőt hívnisautia
-
sequator
senior tag
válasz
Alias LaLee #4913 üzenetére
Nekem akkor csinált hasonlót, mikor a a falon belüli lefolyó szifon romlott el. 1-2 mosás után mindig fennakadt a szifon golyója és így a szivattyú programnál megakadt. A második alkalom után rászántam magam és kivéstem a falból a szifont és kicseréltem egy falon kívülire. Azóta minden rendben.
Remélem segíthettem.
sautia
-
Alias LaLee
tag
Hali mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni
Van nekem egy Indesit számítógépen
( 8kg IDCL G5B HR)
Nos az a baj vele elindítom és rá 1-2 percre leáll
Azt jelzi a gép a szűrőt/víztartályt ürítsem.
A szűrő tiszta a tartály üres. Valami ötlet? Jó lenne.... -
makoss
veterán
Üdv!
Nem tudom jó helyen járok-e...
Van a kolegámnak egy Orion mosógépe és lenne a mosógépben egy flexibilis cső, a mosószertartót és üstöt összekötő belső cső és ez a vízkő miatt tönkrement.
Honnan lehetne ilyet beszerezni, ami ehez az Orion mosógéphez jó, és mi az ára?
Nincs pontos típusa.
Köszönöm előre is! -
zozek
tag
Sziasztok,
150 ezer-ig van valami ajánlott gép?
AEG -re látom ezt az 1+3 év garit. Van amelyik márkára adnak most többet? -
ÖregFefe
újonc
Hali All!
Segítséget kérek szépen!
1./ Van e olyan, beszerezhető e olyan elöltöltős mosógép, amelynek a az ajtaja jobb oldali pántos?
2./ A mosógépek általános magassága 85 cm. Van e alacsonyabb, akár csak 3-4 cm-el alacsonyabb elöltöltős mosógép, ami az 1. pontnak is megfelel.Köszönettel: ÖregFefe
-
BlackJack21
tag
Ha már ennyit írtunk róla, gondoltam megmérem a kábel hosszát. Az esetemben, illetve a Bosch WAT24440BY (series6) esetén ez 2m.
-
válasz
BlackJack21 #4901 üzenetére
Télen többet vannak zárva a nyílászárók, ezen kívül fűtünk is. Inkább legyen tíz darab riasztó, mint meghaljon valakink szerintem. Pontosan, a megelőzés fontos. A gázkészülékeket, használatban lévő kéményeket időnként ellenőrizni, karbantartani szükséges, különben előfordulhatnak mérgezések, halálesetek. Elektromos eszközöknél nem áll fenn ilyen probléma.
Hogy legyen egy kis ontopik is szerintem a mosógép - házhozszállítás igénylésekor lehet kérni beüzemelést is a nagyobb boltokban, ekkor talán lehet jelezni a szerelőnek a kábelhossz problémát.
Ők csak beállítják a helyére, kicsomagolják. Az elektromos kábel csere már szervizes kérdés. Ki kell hívni a területi szervizest és jó pénzért kicseréli.
-
BlackJack21
tag
Igazad van a megelőzés fontos! Azonban a média is nagyban segíti és kihasználja ezt a hype-ot. Egész télen a CO mérgezésekkel volt tele a sajtó meg a CO riasztókat mantrálták folyamatosan. Egy esetet sem hallottam, hogy valaki áramütést szenvedett. Szerintem statisztikailag sem helytálló, hogy egy ilyen eset sincs a baleset súlyosságától függetlenül.
Hogy legyen egy kis ontopik is szerintem a mosógép - házhozszállítás igénylésekor lehet kérni beüzemelést is a nagyobb boltokban, ekkor talán lehet jelezni a szerelőnek a kábelhossz problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/I5-8600K/Seasonic focus plus 750w gold/GTX 6GB)
- ÚJ ASUS B760 Core I5 14400 Gamer ErőmŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD ASUS PRIME RTX 5070 12GB DDR7 2ÉV GAR
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest