- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
hotkar
senior tag
válasz
gyulank #14598 üzenetére
Minden mosógépben lehet mosni és centrizni nagyobb ruhákat (pl. takaró, paplan, stb.).
Az a nyílt titok ebben, hogy egyet nem szabad mosni, mindig kell mellé tenni 2-3 db nehezebb textíliát, pl. nagy törülközőt. Így van lehetősége kiegyensúlyozni magát centrifugálásnál, és nem veri szét a saját csapágyazását idő előtt.
A legtöbb gép (szerintem inkább mindegyik) nem is pörög fel, ha nagyon kiegyensúlyozatlan a dob.
-
gyulank
addikt
válasz
Hori05 #14597 üzenetére
Nem hiszem, hogy jobban járok, ha azért veszek 160e-el többért mosógépet. Mindenesetre akkor úgy látom nem fogok kapni ismereten alapuló javaslatot. El akarnám pedig kerülni a nem tartós darabokat. Szóval mondjuk jó lenne, ha lehetne benne centrifugálni nehezebb ruhákat, és gyorsan. Mármint aminek a használati útmutatója szerint is megfelelő használatnak számít ez a művelet.
-
Nagya21
addikt
válasz
gyulank #14591 üzenetére
Hali!
Az a gond, hogy a candy szerviz lassan dolgozik.
A gép árban jó, amíg a gép jó addig nagyon jó.
De a mindent egybe gép nem lesz olyan jó, ha a keret engedi, akkor inkább külön külön vegyél mosó, és szárítógépet.
Szétszedhető üsttel rendelkező gépet nem fogysz manapság már találni, anyám 22 éves Ardó gépe az szétszedhető rozsdamentes acél üsttel van szerelve, de olyat már nem kapsz...... -
Gömbike
senior tag
válasz
gyulank #14591 üzenetére
Mindegyik gépnek azt tesz jót, ha az optimális töltettel dolgozik.
Én írnék a forgalmazóknak egy-egy e-mailt, benne a kritériumokkal és a szétszedhető dob igényével, hogy gyártanak -e ilyet valamelyik gyártó.
Kérnék tőlük konkrét ajánlást is. Viszont a kombi gép szárításra erősen korlátozottan alkalmas, azt az eredményt nem tudja hozni a fizikai adottságai és technológiai kialakítása végett, mint egy különálló szárító.
-
gyulank
addikt
válasz
Nagya21 #14590 üzenetére
Oké, akkor mást gondolunk a jóról. Nem tudom mit tartasz, és mit nem tartasz jónak, és miért. Milyen szempontok alapján? Én nem költök szervízre. Ez alapján az a jó, amelyik javítható, például, a mosógépem dobja eltört, és hegeszthetetlen anyagból van, ezért az ilyen anyagú dobbal szerelteket például kihagynám. Nagyon kemény a víz, ez is szempont lehet, ha mondjuk valami gőzöl, ezért nem ez, és nem is a wifi alapján választottam ezt, hanem az alza ezt dobta ki jó (A) hatásfokúnak, és még szárítani is tud, ami jól jönne, mert egyelőre a szomszéd mindig füstöl, meg elég nedves a levegő vizes ruhák nélkül is. Szóval olyan kéne ami hatékonyan mos, hatékonyan öblít, lehet vele 30 fokon mosható polár ruhát is mosni, meg akár 70 centis szivacspárnát, vagy paplant is, és keveset fogyaszt, és nem olyan drága a javítása se. Az a jó ennél is, hogy leírja, hogy akkor a legjobb a hatásfoka, ha telerakom, de már egy paplanhuzatra azt írja, hogy inkább ne centrifugázzam, mert az nem tesz jót a mosógép élettartamának. Szóval azokból nem javasolt kicentrifugálni a vizet amikben a legtöbb víz van.
-
gyulank
addikt
A Candy jó?
-
A_Papa
senior tag
Bocsi Urak,
De most látom, hogy sajnos nem rendelhető a MediaMarkt-ból ez a gép (akkor miért van kint, az egy másik kérdés... mindegy) Azért ragaszkodnék az MM-hez, mert ott vállalnak bekötést és szállítást is.
Tudnátok esetleg egyéb típust javasolni ebben az árkategóriában?
Köszi a segítséget! -
A_Papa
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
[Ez] például már jó lehet? -
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
Erről a gépről mi a véleményetek?[link]
Köszi a válaszokat! 🙂 -
RicsiSuly
aktív tag
Elektrolux mosogépet vettem agusztusba akkor 5év garit adtak rá azt kell valahol regisztrálni? Vagy már mind1
-
Gömbike
senior tag
Kérdésedre a következőket tudom mondani a saját AEG tapasztalatomból.
2011. Január elején vettük [link] ezt a gépet, akkor 135 ezer forint volt az ára. Az kb. annyi most, mint amennyibe a linkelt gép kerül.
Azóta hibátlanul teszi a dolgát, számomra lényeges, hogy legyen rajta 50 Celsius beállítására lehetőség ( az Általad említett gépen is van).
Heti 4-5 alkalommal biztosan munkára van fogva.
-
Még mindig nem vettem mosógépet, bár már úgy tűnt, hogy megvan a befutó, a szembeszomszéd most vett egy AEG gépet (ha jól rémlik, LFR73944QE, segítettem felrakni a szintén AEG szárítót a tetejére), ami bár bőven a megszabott keret felett van, elgondolkodtatott, nekik nagyon bejött, a szárító is, az előzőt is azért cserélte ki, mert büdös lett (12 éves, gondolom a lerakódások), tett bele trisót, az meg úgy felhabzott, hogy egész éjjel ment a gép, még reggel is. A tudásukhoz képest (értsd: már gyártó olcsóbban kínálja ugyanezt) elég drága gépek, kb. Bosch árban mennek, megérik a felárat?
-
Gömbike
senior tag
válasz
btoth0413 #14576 üzenetére
Azért én várnék még azzal a felelőtlen kijelentéssel, hogy “ piszok jó minőség.”
A huszonéves PELGRIM kombi sütőt cseréltük le erre az ipari hulladékra, mert az hittük, a neve a minőséggel van egybeforrva:
32 éve családos ember vagyok, sok gépet használtunk már sok gyártótól. De a gorenje 3 év alatt sz@ré vált, a kijelzőjét látod, a hátsó fűtés szál gari után cserés lett, az alsó fűtése kritikán aluli, egy igazi melléktermék. Kenyeret, igazi kenyeret képtelenség benne sütni.
Amit írtam, évek tapasztalata, nem a szimpátia.
A sütő a szememben Bosch / NEFF/ , AEG ( Elux), a mikró minőségben a wiccpúl, a hűtő a Bosch, Elux, Lg, Samu.
Ami talán a gorenje a háztartásban, ami nem romlott el, az a gyümölcscentrifuga, talán azért, mert 14 év alatt ha ötször használtuk.De pl. a sous-vide gép is Steba, a vákuumozó is, Steba, a mosó és szárító gépek sem a gorenje nevet viselik.
Kérlek, ezt ne bántásnak vagy másnak vedd, mindössze azt szerettem volna jelezni, hogy nem minden a dizájn.
A belső tartalom és a felhasznált anyagok fontosabbak.
-
btoth0413
kezdő
De most mindent leváltottunk Gorenje-ra. Piszok jó minőség és hogy mondjam… Esztétikus megjelenése van ennek a márkának
-
btoth0413
kezdő
Nekünk a samsung az ami bevált! Bár ha betörik a kijelzője vigyázni kell vele, hajlamos önéletre kelni!
-
Leonaprofi3
csendes tag
Sziasztok! Van egy ilyen Electrolux mosógépem.
https://www.electrolux.hu/laundry/laundry/washing-machines/8-kg-washing-machine/ew9f248be/
Pár napja elöl, a jobb alsó részén, a szűrő alatt, alulról folyni szokott mosás közben a víz. A szűrőt már kitisztítottam. Van esetleg valakinek ötlete, vagy szervíz? Köszönöm előre is. -
Csorbi
addikt
válasz
dorika87 #14571 üzenetére
Én ezt javaslom: WPRO SKS-101
-
Csorbi
addikt
válasz
dorika87 #14566 üzenetére
A véletlen ledőlés ellen azért ajánlott, főleg ahol kisebb gyerek is van (megmászandó tornyot láthat benne, ha hozzáfér, akár neki is indul, nem egy ilyen történt már sajnos - nem véletlenül kell falhoz rögzíteni a magasabb szekrényeket is - , van gyártó amely az összeépítő keret mellé spaniferes rögzítést is mellékel.
-
atala
addikt
válasz
dorika87 #14566 üzenetére
Én nem tenném rá keret nélkül. Még ha nem is rázkódik nagyon a mosógép az apró rezgések miatt le tud táncolni a tetejéről.
Én univerzális keretet vettem ami kihúzható tálcás, és nagyon jó. Nem kell hajolgatni a kiszedésnél, és a tálcára is lehet pakolni. Arról nem is beszélve mennyivel több hely lett a moszóhelységben. -
dorika87
őstag
Sziasztok! Tanácstalan vagyok... tervezünk venni egy Samsung szárítógépet a szintén Samsung mosógépünk mellé. Mindenképpen muszáj ilyen összeépítő keret hozzá? (úgy rémlik pl. anyósoméknak sincs)
Egyelőre még nem is biztos, hogy a tetején lesz, mert úgy néz ki lehet máshol is elférne. Ezért nem biztos, hogy van értelme venni 10-20 ezrekért ilyen keretet, ha el tudjuk helyezni a padlón is a gépet.
Tehát ha csak ki szeretnénk próbálni pár napig, hogy megbizonyosodjunk róla 100%-ban, hogy a tetejére szeretnénk-e vagy sem, gondolom addig elvan csak úgy a mosógép tetején is pár napig? Köszönöm! -
queens
tag
Sziasztok!
Alzás LG mosó+szárítógép házhozszállítás - fürdőszobába + beszerelés opció van 7900 ft-ért, ezt láttátok már, vagy igénybe vette már valaki?
Van még olyan hogy a gari csak akkor él ha valami xy szaki kötötte be? (mintha régen lett volna ilyen)
Gondolom az alzás ember is ilyennek számít, ugye?Másik kérdésem léenne még, hogy helyszűke miatt ha az előltöltős mosó+ szárítógép altaja nem lenne 0-24 nyitva szellőzni, az gond? Penészedés, ilyesmi miatt kérdezem.
Vagy ezek ki tudják magukat szárítani egy program után?köszi
-
TotO'
aktív tag
Hali!
Van ez a EW6F228E modell az electrolux oldalán [link]. "Őszi akció"-ban 200 helyett 180k, azonban semmi vélemény nincs róla, árukeresőn se találom, csak egy nagyon hasonló, de mégis más EW6F2282E modellt (ami szintén itt már 220k [link], illetve árukeresőn is van bejegyzése [link] még 0 véleménnyel), szóval ennek lehet valami butább tesója?!
Tud erről a modellről bárki bármit? Gondolom inkább óvakodni kéne az új, még ismeretlen modellektől?!köszi
-
válasz
plömplöm #14556 üzenetére
Huszonöt, és poénból használva teljesen rendben van.
De ez minőségi kérdés. Van olyan mágnesem, amelyik nyolc év alatt érezhetően, mérhetően gyengült.
A szomszéd bácsinak ezelőtt bő harminc éve én segítettem delejeztetni vinni valami autóalkatrészét. (Dinamó, önindító -- nemtom.) Az öreg szaki úgy adta vissza, hogy 10-15 évre rendben lesz.MaCS
-
plömplöm
őstag
elmúlik belőle a mágnesesség?
ha egymás mögé tekerek belőle mondjuk hármat, akkor még jobb? -
Sziasztok!
Egy ideje már én is cserélném az öreg Hajdú Zérówatt felültöltős gépünket, mert amellett, hogy a lengés háát.. csillapítónak nem nevezném azt a surlódó izét, szóval a lényeg hogy az nagyon kivan, és bizony random táncra kell.
Így inkább felügyeletet igénylő automata mosógép, mint automata..
Csapágyat már cseréltem rajta, de ilyen csodát már nem találtam hozzá..
Emellett néha random megmagyarázhatatlan sérülések keletkeznek a ruhákon, csak a masinára tudok gondolni.. kis lukacskák, karmolások..
(Nincs benne semmi.. viszont a dob ajtó már nehezen zár, a rugója egyik oldala már törött.. szóval simán lehet ott valami gikszer..No de nem is ez a lényeg..
Jött a Glamour.. MM-t, oh.. nézzünk valami jó gépet.
Panel, mivel a hely liminált, így vagy valami keskeny gépet (sose volt még elöltöltős gépem.. sőt.. igazándiból ezelőtt csak a tárcsás hajdú), vagy felültöltőset néztem.
Végül a MM kínálatából max 200 környékén két Electrolux gép maradt, egy elől egy felül..
A felül kicsit komolyabbnak tűnik, ezért a mellett tettem le a voksom.. (gőzprogram, 7kg, 1300 fordulat.. több lépcső a centiben, folt tisztítás funkció, jobban elfér, talán a kijelzője is informatívabb.. már nem is tudom, annyi gépet néztem.. ) Bár ezek nagyrésze lehet csak parasztvakítás, mondjuk a centri hogy tud 400 tól 200 lépésekben menni, az lehet nem rossz opció.. nem tudom, az öreg hajdúnak volt egy max, és csókELECTROLUX EW7TN3372
ELECTROLUX EW6SM426BEAztán ma reggel amikor megint elkezdtem nézegetni, láttam meg, MM oldalon a külön dedikált glamour ajánlatokat, és kérdeztem most rá, hogy basszus, csak azokra érvényes, amik ott vannak..
És ott csak az elöltöltős van benne.
Sőőt, egész pontosan a
ELECTROLUX EW6SM426WE
nem is igazán tudom mi a különbség, talán csak az ajtó keret színe?
A nagyon profik tudják esetleg?Aztán ebben a csoportban vagy 2-3 óra olvasgatás után elérve ide a végére, lejött a B terv, hogy a electrolux honlapról, a még működő kuponokkal 180 ezerre le lehet hozni a ELECTROLUX EW7TN3372 gépet.
Olvastam az 5 év garit, gondoltam, oh.. szuper, akkor nem is gáz a MM kiesés, az a plusz 15 ezer megéri ezt.
De tovább olvasva láttam, hogy ez lehet már nincs is.. és ez lett volna a kérdésem, de pont most válaszolt az EL. chat.. kivezették az 5 év garit..
Francba, hogy nem kapcsoltam hamarabb..No de akkor még kérdés, ami felmerült már itt másnak is, de az lett csak válasz, hogy csak előnye van felül vs elöl töltős gépek, de konrét nem volt írva..
Gyakorlatban milyen előnye van az elöltöltősnek pl. az én esetemben amikor keskeny elöltöltős vs felül.. vagy úgy általánosságban..Megmondom őszintén, mostanra én is úgy vagyok, mint amit valakinél olvastam, hogy reggel óta olvasgatok, nézegetek, már jojózik mindenem, főleg, hogy keveset aludtam, és még a végén elmegyek, megveszek egy random gépet, oszt csók!
Még az se nagyon játszik, hogy amelyikre a több gari van, mert már szinte mindegyik gépre csak az előírt sávos (ebben az árban 2 év) gari van, kivéve a gorenje, de az nem gyere be..
Szóval mindenhol plusz összeg az 5 év gari.. (meg is nézem, hol mennyi.)
Kicsit elfilóztam most, hogy legyen 40 ezerrel olcsóbb (ha még van a MM-os elöltöltős
ELECTROLUX EW6SM426WE szállítással kb. 152 e (ha még találom valahol kuponos újságot) kevesebb, fapadosabb elöltöltős, vagy legyen a drágább "okosabb" felültöltős gép. ELECTROLUX EW7TN3372
Valakinek bármi amivel még jobban össze tudna zavarni?
Még megnézem, hol mennyi a plusz gari, de már totál kész vagyok
Esetleg van még ez MM glamourban LG F2WR709S2W 168 ra jön ki.. még keresek róla tesztet véleményt.. illetve MM nem látok a kiterjesztett garira árat.. hívjam őket.. -
Csorbi
addikt
válasz
Miklósbácsi #14550 üzenetére
A dob nekem is szép fényes, 20 éve, mindenféle hókuszpókusz nélkül. A mosogatógép belseje dettó, bár ott a só+gyanta intézi a dolgot, de a mosószer egyébként minden szükséges vízlágyítót tartalmaz, mint linkeltem is korábban. Az adagolásnál fel van tüntetve milyen vízkeménységhez mennyit kell adagolni, egyébként is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256 Gb
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest