Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• agemate

addikt

válasz Enszuke #156 üzenetére

"Attol nem lesz jobban hasznalhato egy gep, hogy feleslegesen akar 2x olyan eros proci van benne.
    Ha az az eros proci tobbet fogyaszt (=AMD), akkor hangosabb hutes kell hozza es no a villanyszamla, ezert rosszabb, mint a feladatra megfelelo kisebb teljesitmenyu proci."

Nem vitattam, nem is írtam ilyet, hasonlót, ehhez kapcsolódót. Láthatod a processzor oldalnál, hogy i3-at nem is ajánlottam office géphez.

És amennyivel drágábbak az olcsó AMD-k az olcsó 775-ös prociktól, annál kétszer jobb választások is. DDR1-es ramot nem adsz el olyan drágán, én tavaly ilyenkor adtam el DDR400-as élettartam garis 512-es modult, hát 2k-nál többet senki nem kínált érte. 4k-ból meg nem veszel 1GB DDR3-at.

DDR2 vs DDR3 sebesség: Valóban nincs számottevő különbség, illetve i5/i7 már tud profitálni 1600-as ramokból is pl AutoCAD használta során. Csak az új (tavasszal megjelenő) architektúrába a DDR2-t nem fogod tudni belerakni.

Amúgy az általad lehúzott AMD kínál olyan alternatívát, hogy DDR2-es ram+hozzá való alaplap + akár hat magos Thuban = AM2+. Ez annak jó, akinek még vannak DDR2-es ramjai.
    Az Intel ilyet nem kínált, és nem is fog.

Nem fogyaszt sokkal többet az Athlon II X2 az Exxx-nél. Ha már Te tuningolnál egy Exxx-t, hogy elérje az Athlon II X2 szintjét, akkor én meg utóbbit alulfeszelném mint az állat (mert ezek bírják már végre, nem úgy mint az AM2-es lomha cpu-k), hogy nagyjából annyit egyen, mint az Exxx.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés