Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
agemate
addikt
Megmondom őszintén, én is örülnék, ha valaki megírná, ugyanis fogalmam sincs, hogy milyen notebook jó és melyiket kell elkerülni. Van itthon egy Dell Inspiron 1545, az elég masszív gépzet, már ami a borítást illeti, viszont a kijelzője gyatra, filmnézéshez alkalmatlan, még szerencse, hogy munkára használjuk
-
agemate
addikt
válasz ZolikaE46 #215 üzenetére
Szia, ajánlom ezt a topikot!
-
agemate
addikt
Szia, azért van kiemelve, mert nagyon jó az ár/érték aránya. Igazi LED-es monitorok (OLED) még nincsenek elterjedve, csak LED háttérvilágításúak, ezek meg értékükhöz képest drágák. Nem ajánlom. Ez a BenQ jó választás lehet, de kérdezz be a hozzáértőkhöz is a "Milyen monitort?" topikba!
-
agemate
addikt
válasz @matthew@ #206 üzenetére
DDR2-800/1066 és DDR3 1333 között nincs észrevehető különbség játékokban.
Nekem is volt 4850-em, 512-es, én is full hd-ben játszottam vele, pl Dirt2-t, CoD6-ot, de Crysis-t, Metro2033-at, Far Cry 2-t már nem nagyon bírta játszható fps-sel
A GTA IV-nek meg sok memória kell, semmint erős videokártya. -
agemate
addikt
"Egy jo hutesnel nem a venti, hanem a hdd hangja zavar."
Érdekes, a házamban van 3 darab 12cm-es AC 12 PWM és egy Xigmatek 12cm-es PWM venti és furcsamód, most én is csak a vinyót hallom.. Pedig az nem egy Veloci raptor, aminek hangja van, hanem egy F3-as Samsung, ami igencsak halk.
A 3 AC venti került 3k-ba, egy ilyen S-Flex Schyte meg mennyibe is kerül?
Azért mert japán és ilyen-olyan csapágyas, nem biztos, hogy jobb. Az AC pl svájci, azok is a szarról híresek nem? Svájci órák is milyen pontatlanok.. -
agemate
addikt
Íme egy kép azoknak, akik szerint felesleges négy magos processzort venni játékra.
-
agemate
addikt
válasz Intel fan11 #176 üzenetére
-
agemate
addikt
"Attol nem lesz jobban hasznalhato egy gep, hogy feleslegesen akar 2x olyan eros proci van benne.
Ha az az eros proci tobbet fogyaszt (=AMD), akkor hangosabb hutes kell hozza es no a villanyszamla, ezert rosszabb, mint a feladatra megfelelo kisebb teljesitmenyu proci."Nem vitattam, nem is írtam ilyet, hasonlót, ehhez kapcsolódót. Láthatod a processzor oldalnál, hogy i3-at nem is ajánlottam office géphez.
És amennyivel drágábbak az olcsó AMD-k az olcsó 775-ös prociktól, annál kétszer jobb választások is. DDR1-es ramot nem adsz el olyan drágán, én tavaly ilyenkor adtam el DDR400-as élettartam garis 512-es modult, hát 2k-nál többet senki nem kínált érte. 4k-ból meg nem veszel 1GB DDR3-at.
DDR2 vs DDR3 sebesség: Valóban nincs számottevő különbség, illetve i5/i7 már tud profitálni 1600-as ramokból is pl AutoCAD használta során. Csak az új (tavasszal megjelenő) architektúrába a DDR2-t nem fogod tudni belerakni.
Amúgy az általad lehúzott AMD kínál olyan alternatívát, hogy DDR2-es ram+hozzá való alaplap + akár hat magos Thuban = AM2+. Ez annak jó, akinek még vannak DDR2-es ramjai.
Az Intel ilyet nem kínált, és nem is fog.Nem fogyaszt sokkal többet az Athlon II X2 az Exxx-nél. Ha már Te tuningolnál egy Exxx-t, hogy elérje az Athlon II X2 szintjét, akkor én meg utóbbit alulfeszelném mint az állat (mert ezek bírják már végre, nem úgy mint az AM2-es lomha cpu-k), hogy nagyjából annyit egyen, mint az Exxx.
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Nézd csak meg, kedvenc E3200-as processzoroddal van szerelve az első, alapgép, ami office használatra hivatott.
A másodikban, melyen már játszhatsz is régebbi játékokkal a GF8100-as IGP-nek köszönhetően, már Athlon II processzor van, de én nem látok egyik office/home gépben sem i3-as processzort.
Amúgy tájékoztatlak, hogy a két és három magos Athlonok 13-20k-ba, nem 20-30k-ba kerülnek. Azok a kis i3-asok; ezért nem is értem, miért írod azt, hogy akinek elég egy 10k-s proci, az miért vegyen szerintem 20-30k-ért..[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Valamit nagyon keversz, a processzorok összefoglalójánál foglalatok szerint vannak rendszerezve a különböző chipek. Adott kategóriában kitértem többféle felhasználói kategóriára, nem állítottam szembe egymással az i3-at 775-ös cerka duókkal, sem az AM3-mal.
1156-os foglalaltban a Pentium g6950, az i3-530 az office/home processzor, AM3-ban az Athlon II két magos, esetleg három magos modellek valók otthoni, irodai felhasználásra, kerülnek amennyibe kerülnek. Ha megnézed a konfigokat, egy irodai gépben sincs i3, hogy miért? Mert arra a célra drága, nem vitattam ezt sosem."Csak azt nem ertem, hogy ha Te a szukseges proci helyett a dragat favorizalod, akkor mi a bajod a q9xxx procikkal. Meg az amd-nel is dragabb, ezzel a Te logikad, szerint jobb is!"
Nézzük meg az ár/érték arányokat is:
Q9550: gyenge, mivel állat drága, ennyiért lassan i7-et lehet venni, ami meg ugye nyilván nem lassabb..
i3-530: erős, mivel 25-29k, virtuálisan négy szálas, óriási tuningpotenciál, alacsony fogyasztás
Athlon II X2 240: közepes, mivel 13-15k-ért beszerezhető, a hozzá való DDR3-as memória később (1155, Bulldozer) szintén használható lesz, valamint a foglalatba igény szerint később négy illetve hat magos procik is belemennek.
E3200: gyenge, hiába olcsó, mivel DDR2-es, új architektúrára nem bővíthető, Q9xxx szériás procikat visszafogja a G31-es alaplap ami ehhez a procihoz dukál, úgyhogy a bővítés lehetősége is jóval költségesebb.Szerk.: Hiába jössz itt az Intel vs. AMD szöveggel, én nem az AMD-t védem, ezt már pár hsz.-al előrébb leszögeztem. Egyik ebben, másik abban jó.
Az egy dolog, hogy az új DDR2 ára megy fel, de ez a használt cikkekre nem igaz.Ha benézel a "Milyen asztali gépet vegyek?" topikba, visszaolvasol pár oldalt (esetleg használod a keresőt "775" keresőszóval, láthatod, hogy olcsó, irodai vagy netezős gépbe legtöbbször Exxx-t ajánljunk, vagy prestested kétmagosított Semrpont.
"Bar Te azt akarod, hogy minnel tobbet koltsenek feleslegesen, ezert megertem a velemenyedet."
Ha nekem az számítana, hogy minél többet költsenek feleslegesen számítógépre a felhasználók, nem ajánlót írtam volna, hanem boltot nyitottam volna.
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Minek ajánljak AMD-s alternatívát, ha egyszer a cikkben is E3200-as procival adtam meg az irodai gépet?
Olyan számítógépbe, amin office programoknál egy kicsit erősebb hardverigényű cucc is futna néha, abba már kell egy erősebb AMD Athlon II-es processzor. Nehogy már ezeket az AM3-as prociknak a régi, kifutó 775-ös E3xxx processzorokkal hasonlítsuk össze.. Azok az AM2-es Athlon 64-el vannak párban, ami szintén kifutó, elavault cumó.
A Q9xxx szériával bármikor versenybe száll az AMD Phenom 9xx, sőt, az i5-tel is, ha játékról van szó.
De itt most nem az AMD-t védem, hanem a 775-öt temetem inkább.Kérdés: 2010-ben te vennél újonnan Quad-ot 45-50-60k-ért, amikor olcsóbban kaphatsz i5-öt, vagy 9xx szériás Phenom II-t, amit később jobb áron el tudsz adni, esetleg a hozzá való memóriákat egy újabb gépben is fel tudod használni?
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
válasz HUNNIA1920 #127 üzenetére
Ha elolvastad a cikket, láthattad, hogy írtam arról, hogy egy ilyen kaliberű gépet még felesleges cserélni.
Ha új gépben gondolkozik valaki, akkor viszont véleményem szerint rossz alternatíva az LGA775, kivéve olcsó lassú office gépbe Celeron Duo, win2000-re[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Az átlag LCD monitorok képfrissítése 60Hz. A kép akkor tökéletesen folyamatosa, ha pont hatvan, vagy annak fele, kétszerese, stb az fps. Ezért látod a Blu-ray, mkv, újabb DVD filmeket olyan furcsának, mert azok is 24 fps-sel mennek (24p), a monitorod frissítése viszont nem egész többszöröse ennek a számnak.
Próbáld ki a bármelyik fps játékot lekorlátozva 24 fps-re, majd 60 fps-re (lehet akár alacsonyabb beállításokkal is), érezni fogod a különbséget. Pl 40 vs 60 fps között lehet, hogy nem veszel észre semmit, csak azt, hogy 15-20 perc után kicsit forog veled a szoba, ez azért van, mert nincs szinkronban a monitor frissítésével az fps.[ Szerkesztve ]
-
-
agemate
addikt
Nem kell sem Raptor, sem venti nélküli táp, ha nagyon halk tápot akarsz, akkor Corsair CX400-at veszel, még az FSP400-60APN-nél is halkabb, pedig az aztán csöndben van
i5-760 tökéletes neked, ha egy Hyper 212+ hűtőt raksz rá, nagyon halk lesz a géped, csak valami finom susogást fogsz hallani a lábad mellől, vagy még azt sem. -
agemate
addikt
Való igaz, amint lesz egy kis időm, pótolom a fotós gépet!
Amúgy szerintem jobb a minél erősebb, gyorsabb Intel processzor (azért i7 nem kell, de egy négy magos i5 jól jöhet), rendszermemóriából sem kell szerintem 8GB, elég 4GB is, az SSD biztosan sokat javíthat a munka sebességén
Ennek még utánajárok!
-
agemate
addikt
válasz Silentfrog #119 üzenetére
Ha például egy erős tápról van szó, ami nem volt leterhelve, akár lehet az 4-5 éves is, nem lesz vele gond.
Azonban ha egy kisebb tápról van szó, ami eléggé le volt terhelve, 2-3 év után cserélni kell, mert eshetnek a feszültségek a különböző ágakon, ami instabillá teheti a gépet (lekapcsolgathat terhelésnél pl.). -
agemate
addikt
válasz #98593280 #113 üzenetére
Már átírtam, elavultnak tényleg nem elavultak a kavdok, csak ugye rohadt drágák meg nem lehet tovább bővíteni a platformot. Meg ugye 2010 van, a kvadok mikor is jelentek meg, 2006-ban?!
Ez az LGA775 téma valahol mindig előjön, ha ÚJ GÉPEKRŐL VAN SZÓ, pedig pont akkor nem kéne eszébe jutnia senkinek..
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Igen, belátom, hogy az "elavult architektúra" túlzó jelző. Erősen gondolkozom, hogy átírjam-e arra, amit mondasz, persze nem azért, hogy megadjam magam
Ebben igazad van, abban is, hogy netezős/szövegszerkesztős gépbe is jó lehet egy keveset fogyasztó Celeron Duo, nade azt Te is beláthatod, hogy a Q)9xx és E8xx széria marha drága, E8500 árából már i5-öt veszek, ami szintén sz@rrá tuningolható, a legtöbb példány meg 4.2-4.5GHz-et ám
Igen, a Q9xx széria valóban felveszi a versenyt az i5-tel és a 955-ös Phenommal, van ahol utóbbit jól meg is veri, pl Adobe programokban, de 45-60k-t kár kifizetni érte, amikor ugye 48ért már i5 kapható. -
agemate
addikt
Mint láthattad, irodai gépnek Intel Celeron Dual Core-ral ellátott képet ajánlottam, DDR2-es alapokon. Valóban, ez még megéri az árát, és oké, a legtöbb irodai gépbe túlzás az i3, ezért is írtam a konfigoknál az említett Celeronos gépet.
Egyébként meg mindig érdemes az újat megvenni, mert később drágábban és könnyebben eladható.
blackrulz: Ez igaz, a memória csak az akadozást befolyásolhatja, az FPS-ekhez nagyon már nincs köze 1.5-2GB felett a mai játékoknál.
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Néhány dologra reagálnék:
LGA775: Senki nem vitatja a teljesítményét, a négy magos AMD Phenom II processzorok sem az i5-ök párjai, hanem a Q9xxx szériájé.
De mivel újonnan borzasztóan drágák a 775-ös processzorok, nem tartom alternatívának új számítógép vásárlásánál. Az, hogy elvault architektúra, nyilván nagy túlzás.Monotorok: Nos igen, írhattam volna professzionális monitorokat, de sajnos erre már nem futotta, lehet, hogy pótolom.
Videokártyák&felbontás: Az összehasonlítást a játékok valós gépigényeinek átlaga alapján készítettem, nyilván vannak durva kilengések, és a 4850-el lehet FullHD-ban 4xAA-val Dirt2-zni akadás nélkül 40-60 fps-el. Vagy a másik, hogy GTX470 is kevés FullHD-ben Metro2033-hoz maximális beállításokhoz, DX11-hez.
A táblázatot nem hasra ütés szerűen csináltam, a legtöbb saját tapasztalat, de van, amit tesztből írtam ki, van amit meg hallottam PH! fórumtagoktól. -
agemate
addikt
válasz stevenson #17 üzenetére
Bírnia kell, de azért nézesd át egy hozzáértővel!
Valamint azt is jó lenne tudni, pontosan milyen típusú a táp.Prociból vagy 925, vagy 955.
stevve: Én meg köszönöm még egyszer! Szeretem, ha ilyen hozzászólásokat kapok, jó rájönni a hibára és kijavítani, legyen az nyelvi, szakmai, vagy esetleg olyan, amivel én is egyetértek, csak az ellenkezőjét írtam le, mert éjszaka is dolgoztam a cikken
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Köszönöm az észrevételeket, kritikákat, amit úgy ítéltem meg, javítottam!
Köszönöm továbbá az elismeréseket is!Most megyek Metro-zni, aztán jövök és reagálok az újabb hsz-ekre is!
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
"Amúgy csak véletlen vagy állásfoglalás, hogy ATI kártya alig szerepel a konfigokban?"
ATi kártyákat megadtam a felbontásos táblázatnál, a konfigos oldalnál meg ugye a gépek felbontástól függnek, tehát amilyen ATi kártya szerepelt a felbontásos táblázatnál, az nyugodtan beilleszthető az adott felbontásos gépbe, ízlés szerint
Azért vannak főként nVidia kártyák a konfigokban, mert véleményem szerint egy HD5750 34k, míg a nála hajszálnyit erősebb GTS450 30k-ért beszerezhető és még fizikszet és Cudát is kap mellé az ember, ráadásul ezekben a kis fermikben is bitangnagy tuning potenciál van.
A másik jellemző páros, az 5850 és az 1GB-os 460, szerintem egyértelműen a GTX-et kell választani, mivel 8-12k-val olcsóbb jelenleg, kb 3-5%-al lassabb (ráadásul DX9/DX10-ben sokszor veri az 5850-et), és ott a fiziksz, Cuda. A PhysX igaz nem nagy dolog, de látványos lehet, feldobhatja a játékot bőven, már amelyik támogatja.
Tavasszal és nyár elején például csak ATi kártyákat ajánlottunk a topikban, mivel az nVidia le volt maradva, mint a borravaló. Csak azokkal a kazán 470/480-al hülyítették a népet. Amióta megjelent a 460, 450, megváltozott a helyzet. Szerintem.A többi észrevételedet is olvastam, amelyikkel egyetértek, javítottam
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
válasz baraksumoron #8 üzenetére
A Windows-élményindex nem sokat ér. 160GB-os vinyód elég lehet új rendszer alá egy darabig, után érdemes cserélni. Játékokat nem húzza vissza, de pl programok betöltődése, office-ban lassabb.
pechman8: köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest