Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KRM

csendes tag

válasz stopperos #103 üzenetére

Szia!
    Kipróbáltam, nem ez lesz a megoldás. Annak a value számnak szerintem köze van a snapshot méretéhez, mert amikor elkészült a pillanatkép még 0 b volt a mérete és akkor még az értéke is 0 volt, de pár másodperc múlva felugrott valamennyire, általában ugyanakkora volt a mérete. 4 percre állítottam az automata kép készítést és pár pillanatkép után volt, hogy a mérete 0 volt, utána annyi mint általában és utána megnőtt valamennyivel megint, ha töröltem fájlokat, maradt az "általános" méretén.
    Virtuális gépben próbálkozom még vele, megcsináltam egymás után háromszor, hogy töröltem a poolt és újra megcsináltam mindent és smb-vel megosztottam, először és másodszor 3 lemezes z1 poollal, utána 5 lemezes z1 poollal teszteltem, az utolsó két próbálkozásnál ugyanazokat a fájlokat másoltam rá, hogy lássam, milyen értékek lesznek, de mindegyik felállásnál más volt az alap mérete a snapshotnak.

Lehet érdemes lenne a Qnap-os fórumban érdeklődni, hátha, aki Hero-t használ elő tudja valahogy kotorni, hogy működik ez? Igazából nincs szükségem rá, mert ha áttérek zfs-re nem fogok pl óránként pilanatképezni, de így már zavar, hogy nem jövök rá :D mert hátha jó lesz még egyszer.

Új hozzászólás Aktív témák