Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KRM

csendes tag

válasz stopperos #105 üzenetére

Kipróbáltam többféleképpen is, többlemezes poolon fájlrendszerrel, fájlrendszer nélkül, egy lemezes poolon fájlrendszerrel, és fájlrendszer nélkül is.
    Nincs változás.

• KRM

csendes tag

válasz stopperos #103 üzenetére

Szia!
    Kipróbáltam, nem ez lesz a megoldás. Annak a value számnak szerintem köze van a snapshot méretéhez, mert amikor elkészült a pillanatkép még 0 b volt a mérete és akkor még az értéke is 0 volt, de pár másodperc múlva felugrott valamennyire, általában ugyanakkora volt a mérete. 4 percre állítottam az automata kép készítést és pár pillanatkép után volt, hogy a mérete 0 volt, utána annyi mint általában és utána megnőtt valamennyivel megint, ha töröltem fájlokat, maradt az "általános" méretén.
    Virtuális gépben próbálkozom még vele, megcsináltam egymás után háromszor, hogy töröltem a poolt és újra megcsináltam mindent és smb-vel megosztottam, először és másodszor 3 lemezes z1 poollal, utána 5 lemezes z1 poollal teszteltem, az utolsó két próbálkozásnál ugyanazokat a fájlokat másoltam rá, hogy lássam, milyen értékek lesznek, de mindegyik felállásnál más volt az alap mérete a snapshotnak.

Lehet érdemes lenne a Qnap-os fórumban érdeklődni, hátha, aki Hero-t használ elő tudja valahogy kotorni, hogy működik ez? Igazából nincs szükségem rá, mert ha áttérek zfs-re nem fogok pl óránként pilanatképezni, de így már zavar, hogy nem jövök rá :D mert hátha jó lesz még egyszer.

• KRM

csendes tag

Sziasztok!
    Én egy Openmediavaultot (és docker konténereket) használok a régi pc-men (újrahasznosítás céljából, amíg megy) 5*1TB Hdd-vel és egy ssd-n van a rendszer, egy sata bővítőre van egy 2TB-os lemez még dugva backup céllal és usb-n egy 2TB laptop vinyó szintén backup célból... Abszolut hobby projekt.

Annyi lenne a kérdésem, hogy azt hogyan lehetne megoldani zfs-nél csak akkor és arról készüljön snapshot, amikor módosítva volt valami, vagy új fájl került rá?
    Qts Hero-ban működik ez az opció, ami szintén valami linuxra épült, de sehol nem találtam róla semmi infót, hogy más rendszereken ez miként lenne megoldva. Pedig hasznos lehet, ha valahol sűrűn kell snapshotolni.

Új hozzászólás Aktív témák