- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Du-Pi
csendes tag
Én is mosószódát használok. A közvetlen laminálást próbáltam, nekem gyűrődött. GBC Creativ Laminátor nevezetű készülékem van. A hengerek tengelye rugós, de elég erősen nyomja össze, lehet tán sok neki. Az 1,6 mm-es nyák két oldalán filmmel még átmegy rajta.
Ha a mail címemre megírod a postacímed, akkor küldök egy kis darab fóliát kipróbálásra, akkor meg tudnánk beszélni mi lehet a gond. esetleg skype-on is tudunk beszélni, ott is vagyok rendszeresen. -
Du-Pi
csendes tag
Én Pest mellett lakom, akkor kicsit messzi vagy.
A lamináló gépem hengere 120 fokos, az elektronika átalakitásával lehetne lejjebb venni, kérdés megoldom-e a problémát, vagy hagyom az egész dry fóliás dolgot a fenébe.
Több mint 50 éve foglakozom elektronikával, mindenféle nyák készítési eljárást kipróbáltam már, de ez lehet kifog rajtam? -
Du-Pi
csendes tag
A belső, befelé pöndörödő oldalról jön le a fólia könnyen. Víz alatt szoktam rásimítani a lemezre, nincs is semmi gond eddig. A laminálógép túl meleg a szárításhoz, könnyen hólyagos lesz, vagy csíkossá válik.
Kb. 80-85 fokos vasalóval egy papírlapon keresztül vasalom a fóliát, akkor tökéletes lesz. Ha nem melegítem fel, nem vasalom rá rendesen, akkor a védőfólia nem is jön le, inkább a polimert is lehúzza. tehát jól rá kell vasalni és akkor könnyedén lejön. Saját készítésű UIV ledes levilágítóval világitom, ezzel sincs gond, nagyon szépen elő lehet hívni és szép erős a rajzolat.
Csak marad ez a ragasztóanyag. :-(
Fóliákról: a belső oldali kicsit homályos és puha, a másik átlátszó, fényes és csörgős, mint a celofán.
Szóval nem tudom mi lehet a gond, hacsak nem a kínai koppintás. Viszont elég olcsón lehet kapni pl. itt.Rá kellene jönnöm mi oldja gyorsan ezt a ragacsot. Nem is ragacs mert nem is érzed az ujjaddal, látszani is csak súrlófénynél látszik, de elég ahhoz, hogy ne tudjam kimaratni a panelt.
Merre vagy helyileg? Esetleg adnék egy darabot a fóliából kisérletre.
üdv. Du-Pi -
gordonfreemN
addikt
Ezekkel a lezernyomtatokkal nekem meggyult a bajom. Sajnos barmelyik utat valassza a delikvens, mindbe beletorhet a bicskaja.
Sok nyomtatonal mar a driverekkel is lehet problema. Regi nyomtatoknal erre nem art figyelni, XP -tol nincs teljeskoru tamogatas, igaz XP mode viszont van... korulmenyes.Ha maszk gyartasra hasznaljuk a lezert, itt is van cumi rendesen.
A lezerfolia nem olcso mulatsag es sok esetben egy retegben nem eleg a fedes. De hogy sporolj, lehet egy lapra nyomtatni ket abrat is. Na nalam ekkor jottek a problemak igazan, sajnos barmilyen hihetetlen, a gyarban hasznalt uj 40-60ezres HP is pontatlan volt, meghozza vizszintes iranyban, tehat nem a laptovabbitas tevedett. Errol az itteni nyomtatos topikban is folytattam beszelgetest, illetve a hobbin is.
Persze ha el tudunk tekinteni aprobb epteresek felett, akkor nincs gond. En ezt tapasztaltam.
Emiatt maradtam a tintasugaras megoldasnal, mert azzal egy foliara 3x egymas utan tudtam nyomtatni ugyanoda ugyanarra a foliaraz ha szukseges.
Jelenleg belefektettem egy kis penzt, atalakitottam CISS rendszerure, a fekete tinta az eredetivel megegyezo minoseg es igy mar takarekos is, pontos is es a fedes is best of.A nyaktervezo programot en a Sprint layout -ot ajanlom. Kezdoknek plane, haladoknak meg meginkabb hobbi szinten.
Szerintem az eagle tul bonyolult egyszerubb munkakhoz (mondjuk egy erosito). Bonyolultabb kapcsolasokhoz viszont jobb lehet.A cikk tetszett, en eddig nem is figyeltem, a dry-nak melyik oldalarol szedtem le a foliat... mert azt hittem ez egy varosi legenda
Es a dry-al levedett kesz panelod nagyon vagany -
vodkaboy22
addikt
Nincs mit
Forrasztani mivel szoktál Pb-s forrasszal vagy anélkül? És használsz ilyen kis rasztertávolságú smd-khez vagy 0402 és alatti mérethez forraszpasztát ha igen milyetCsupán érdeklődés mivel látom úgy hogy én ezt tanultam egyetemen még így is sokkal kevesebb gyakorlati tapasztalatom van házi szinten benne mint neked.
Pl tipp lehet van nagyon jó Ag-s ólommentes forraszpasztám ami 240 fokon olvad azt lehet használni jó sütőben. Előmelegítés 250 fokon aztán bent tart 10 perc kiveszem és hibátlan(najó én gyári nyákokra használom aminek immerziós ezüst vagy tűzi ón bevonata van)
Ja a lényeget lehagytam azért kérdem a pasztát mivel ez az Ag-s paszta csillagászati árban megy és fél év után meghal.. -
dezz
nagyúr
"minden a kinyomtatott maszktól függ, az meg a nyomtatótól."
Maratásnál nem egyre könnyebb túlmaratni, minél vékonyabb?
(#59) buherton: Természetesen tudom, de jellemzően olyan NYÁK-okat tervezek, ahol minden mm2 ki van használva. (A tápvezetékeket persze vastagabbra veszem, ahol lehet.) Azt hiszem, akkor egyelőre nem próbálkozom az itthoni elkészítésükkel.
-
vodkaboy22
addikt
Hali!
http://plum.hu/termekeink/szemoblites/szemoblitok/
Munkahelyeken kötelező meglétük (szemüveg is jó de még úgy is szemedbe mehet alatta/mellette stb...)
Pl Hatvani Boschnál alapfelszereltség legalábbis fél éve amikor voltam ott a gyárban volt ilyen is majdnem minden fontos helyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Modding során előfordulhat, hogy a célhoz nyomtatott áramköri lap szükséges, melyet mi is elkészíthetünk.
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest