Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Szerintem ez túl van lihegve. Legalább 1 évig hajtottam egy R9 290-et egy 350-es FSP-vel (a CPU ugyanaz, mint akkor) és az is csak egyetlen játékban, jól meghatározott helyen (többször futottam bele, de ott sem mindig történt) okozott, de nem lefagyást, nem képhibát, hanem simán lekapcsolt a táp. Tudtam, hogy kevés (lehet) a táp, de FSP, bírja és nem sokat játszom. Aztán kellett családtagnak egy gyengébb gépbe egy táp és vettem magamnak a mostanit, ez 500W, szintén FSP, ezzel még sosem fordult elő ilyesmi (a CPU és VGA - ez azóta cserélve lett gyorsabbra - is kicsit meg van pumpolva, előbbi 4.3GHz-re, itt még nyáron is hűthető léggel, utóbbi csak egy szolid 2100-ra). A tápegység, ha kevés, és normális minőségű, inkább kikapcsol, nem program lefagyást és képhibákat okoz.
The only real valuable thing is intuition.
-
Kansas
addikt
válasz #00137984 #11 üzenetére
Ne viccelj már, ha ezzel a táppal 350W-ot vesz fel a falból, akkor a 88-89%-os hatékonysággal számolva 310W körüli a tényleges fogyasztása a konfignak... ehhez használ 500W-os tápot... mégis mennyire kéne túltervezni, minimum duplára, hogy ne a tápra gyanakodjál? Vagy annál is jobban?
"Ezekben a gamer konfigokban erős procit és videókártyákat tesztelgettél" - nem, nem tesztelt se erős procit se erős videokártyát, fogyasztás szempontjából semmiképp: a VGA-k fogyasztása 75-160W TDP, a prociké sem éri el a 100W-tot(65W ill. 95W TDP kategória), játékok alatt tán még a 60-at sem, ráadásul kifejezetten VGA-limites beállításokat használt.
Arról nem is beszélve, hogy pl. a Navi kifejezetten szar driverekkel indult, és bár rengeteget javult, még most sincs ott, ahol a megjelentekor a Polarisok voltak stabilitásban...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
addikt
500 watt bőven elég, még sok is ide.
Nálam 350-es táppal elketyegett undervoltolva az RX 5700 Ryzen 5 1600-zal, amióta 450-es tápom van, azóta meg ki van tolva a kártya powerlimite +50%-kal, ennek megfelelően a videókártya egyedül 200 watt fölött fogyaszt.[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Sundesz
őstag
Lehet igazad van, de konnektorból mérve 1660 Ti-vel (mással nem mértem) max 220W-ot fogyasztott a teljes konfig. Játék közben meg 75 fps-re lockoltam, akkor pl F1 2019 alatt sokszor el sem indul a ventilátor.
Nvidiaval újraindulás és fagyás nem volt, csak kidobás az asztalra. Az 5600 XT indult újra, illetve csontra fagyott. Előtte volt 1600X mellett RX 5700, ami szerintem együtt többet fogyasztott, főleg a proci miatt, de ott nem volt gond.
Most egy Thicc II 5700 XT-t van a gépben, konnektorból 350W a peak, itt már tényleg necces.
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest