- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
callmeakos
veterán
Friss élmények:
Reggel jöttem haza melóból a 105össel és felszálltak a kallerek. Az előttem lévő pár férfi tagja egyből kérdezi az ellenőrt hogy tud e nála venni jegyet, mert ahol ők várakoztak nem volt jó az automata. A Kaller egy kicsit heves vérmérséklettel közölte: A járatokon csak előre megváltott jeggyel vagy bérlettel lehet utazni, nála nem lehet így most pótdíjat kell fizetni. A srác kicsit meglepődött hogy ez most hogy, ha nem tudott hol venni, de beletörődött, minden különösebb szájhúzás nélkül lepengette a !!!A helyszínen fizetendő pótdíjat!!!. Nem volt egyetlen egy szájhúzása sem. Ilyet azért ritkán látni, hogy valaki lepenget több ezer forintot különösebb szájhúzás nélkül.
Ez az egész vedd meg a megállóban a jegyet dolog is olyan fura. Mintha maguk az ellenőrök sem tudnák hogy hogy van ez. Mert azt nem tudom elképzelni, hogy ha nem jó az automata, és a közelben sincs trafik, akkor ne tudna venni jegyet az ellenőrtől. -
Huma
addikt
válasz
callmeakos #130 üzenetére
Már mióta hajtogatom ezt. Sajnos nem akarnak kiskirállyá koronázni. Pedig van pár ötletem amivel helyre tudnám rakni az országot.
-
baluka26
veterán
válasz
callmeakos #128 üzenetére
Elolvastam. Azért vagy te a hibás, mert az esélyt sem kéne megadni az ellenőrnek, hogy ilyesmibe belekössön.
-
callmeakos
veterán
válasz
baluka26 #125 üzenetére
Akkor szerinted mért vittem magammal pénz? Talán azért mert gondoltam arra hogy haza kell valahogy jutni és ezért akartam jegyet is venni de....
a teljes bejegyzés elolvasása után folytatható a fenti sor..Értem én hogy nem értesz egyet, de....
Még mindig kurvabékávé? Szerintem Te vagy a hibás.
Ez esetben meg te, hogy nem olvastad el a teljes bejegyzést.. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
callmeakos #124 üzenetére
ha a mávra gondolsz, a "kallerek" a sima eladásból kapnak %-ot, és a pénztárosok is (~15 és ~5 körül)
@Huma
van olyan hely, ahol így is van
-
Huma
addikt
A tömegközlekedésnek ingyenesnek kellene lennie.
Hogy miért?
Mert én azt mondom. -
baluka26
veterán
válasz
callmeakos #117 üzenetére
Aham, tehát úgy indultál már el, hogy tudtad, hogy visszafele nem lesz érvényes jegyed?
Boncoljuk tovább, gondolom nem hirtelen jött, hogy ki kell kísérned őt, azt is tudtad, hogy lejárt a bérleted.
Még mindig kurvabékávé? Szerintem Te vagy a hibás.
-
callmeakos
veterán
válasz
Mr.Csizmás #122 üzenetére
a jutalékot az valahol sejtettem. Ha nem így lenne, a kallerek is máshogy állnának a dologhoz.
(#123) Szabesz
A kommented utolsó 2 sorából látszik hogy véletlenül sem olvastad el az egész bejegyzést. Ha elolvastad volna, tudnád min háborodtam fel. -
Szabesz
őstag
válasz
callmeakos #117 üzenetére
Biztosra merem állítani, hogy ha holnap beiktatnának egy olyan kitételt, hogy menet közben is meg lehet venni a jegyet (ugyan ilyen ellenőrsűrűséggel), ha annyit mondasz az ellenőrnek, hogy te márpedig mindent megtettél, és mégsem kaptál, akkor következő hónaptól jelentős többség nem venne előre jegyet/bérletet. S ekkor még a metró bejáratnál álló bizt őrök sem lennének elrettentőek, mert sokszor annyira figyelnek, hogy pl én a hónap feléig jártam metróval napi szinten érvényes bérlettel úgy, hogy közben véletlen a régi mögé raktam be vásárlás után, és egy ellenőr szúrta ki, hogy HÁHÁ, ez le van járva. Tudtam, hogy megvettem, ezért kiszedtem, hogy mifene van, és ott volt a régi alatt...
Nem mondtam olyat, hogy megkérdezni tőle bűn. De szidni azért mert jogosan megbüntetett, nos... mert ugye jogosan büntetett meg.(#124) noxwill: de elolvastam. Nincs azon semmi felháborító. Az csak hangulatkeltés a részedről, hogy szerinted rád nézve megalázó.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
callmeakos #121 üzenetére
sőt, minden bünti után x forint jutalék
-
válasz
callmeakos #119 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem a napi limitet teljesíti, hogy ne tegyék ki?
Ahogy ajánlott teljesíteni egy nagy nevű mobil szervizben a napi limitet úgy itt sem lenne ez meglepő.
-
callmeakos
veterán
Ezt most úgy mondanád, mintha az egész nép bliccelne. Azért mert egy ilyet feltételezni, mert amikor rendszeresen jártam BKV-val az utazási kártyámmal, és jöttek a kallerek, akkor az utasok 90%ának volt jegye/bérlete. Így kb. maradt 3-4 ember akikkel nyugodt szívvel megcsinálhatnák az általam említett dolgot.
Azzal egyetértek hogy ha utazni akarsz akkor fizess érte, de ezt nem szabad összekeverni azzal, hogy akarsz utazni, fizetnél is érte de nem tudsz. És mondom, én vagyok a köcsög paraszt, hogy megmertem kérdezni az ellenőrtől hogy tudok e nála venni jegyet...(#114) baluka26
A tudatos bliccelés talán. De kinek a szemszögéből.
De azok akik azért "bliccelnek" mert nem tudtak jegyet (mint én) azokkal mi van? Azok is "taplók"?(#116) baluka26
Unokatestvéremnek van érvényes utazási kártyája. Ugyan olyan, mint nekem volt. Az a kártya pedig engedélyt ad egy kísérőnek is az ingyen utazásra. Az voltam én. Ezért nem volt gond az odajutással.
-
baluka26
veterán
Waitasec, hogyan jutottál el a buszpályaudvarra?!
-
Vakegérke
félisten
válasz
callmeakos #106 üzenetére
Nem akarlak babrálni, kivételes eset vagy. Benned volt szándék, hogy jegyet végy.
Azonban az ellenőr ugyanúgy a munkáját végzi, mint az asztalos, vájár, stb.
No meg mint a rendőr, és ez a hasonlat már közelebb áll ahhoz a lelki teherhez, amelyet el kell viselniük szolgálatuk idején.Mert ugye a rendőr k*csög, mert büntet. Joggal teszi? Igen. Mégis el kell viselnie a gyűlölködő pillantásokat.
Mert ugye a BKV ellenőr k*csög, mert büntet. Joggal teszi? Igen. A hullámvasútra sem lehet jegy nélkül felszállni. Ja, hogy rákészül az ember, és van jegye?
Akkor miért nincs BKV jegy a bukszában, zsebben, akárhol, ha bármikor számítani lehet szükségességére? Elég egy is, senkit nem ver földhöz a pár száz forintnyi biztonsági tartalék.
Ami pedig azt illeti, kapnak rengeteg szidalmat, és még csak pofán se verhetik a szándékosan bliccelőt. Meg van fizetve, hogy ezt eltűrik? Nincs.
Megjegyzendő a rendőrök kiérkezéséig visszatarthatják a renitenseket. -
baluka26
veterán
válasz
callmeakos #112 üzenetére
Szerintem a bliccelés is.
-
Szabesz
őstag
válasz
callmeakos #106 üzenetére
Sikerült az első mondatot elolvasnod, és reagálnod rá.
Még egyszer: Tudtad, hogy jegy/bérlet nélkül utazol? Nyílván. Tudtad, hogy ezért büntetés jár. Igen. Tudtál olyan kitételről, hogy ha nem tudsz jegyet venni, akkor felszállhatsz BKV járműre? Nem. Akkor mi a probléma?
"Ha a "mindent az utasért" elvet követnék, és ha minden megállóban lenne jegyvásárlási lehetőség, akkor amikor leszállnak a járműről az ellenőrök, megvetetnék a bliccelő utassal a jegyet azt engedi továbbutazni."
Elképzelted, ahogy az egész combinonyi utast leszállítják, és mindenkivel megvetetik a jegyet? Nem? Én sem. Mivel annyit nem tudnak majd leszállíttatni, hanem csak 1-2 / ellenőrnyit a mennyiből is? És akkor szerinted mégis hányan fognak bérletet / jegyet előre venni? Konvergál a nullához? Sanszos.
Persze lehetne ilyen jó mókákat kitalálni, hogy mindenkinek lenne x lehetősége / év amikor elfogadják a kifogást (mert x alkalommal tényleg előfordulhat). Nade hogy oldanád meg? Chipkártya? Ó jáj, azt is otthon hagytam, de biz úgy igaz hogy idén még egy sem voooolt! Nem hiszi el? Hülyeköcsögellenőr! Elhiszi? Goto boldog-boldogtalan ezt játszaná. Chipet a bőr alá? Na inkább ebbe ne menjünk bele, maradjunk annyiban, hogy vagy van jegyed/bérleted + érvényes igazolvány, vagy jogosan büntetnek meg. Pont. -
baluka26
veterán
Hm, pont volt a múltkor egy tökéletes ellenpélda, majdnem befostam
Felszállok 7E-re, Ferenciek tere, felszállnak velem az ellenőrök, hirtelen leugrana egy nő. Becsukódik az ajtó, elkezd a nő ríni, hogy ő bizony itt akart leszállni. Kérnék a menetjegyét, jön a hülye magyarázkodás, hogy életében először buszozik, meg elfelejtett jegyet venni, különben is az egész ország kiszúr vele (XDXD), meg hogy ő honnan fogja kifizeti a 16k forintot, meg stb.
Az ellenőrök baromi kedvesek voltak vele és segítőkészek voltak nagyon. Viszont szerencsére em nyelték be a nő hülye dumáját, és megbüntették. A nő viselkedése ellenben hányingerkeltően szánalmas szar volt.
Nem mindig az ellenőr a hülye.Egyébként a Te történetedet egy szemszögből ismerjük, szóval hitelessége megkérdőjelezhető. (Mármint, hogy volt-e kézrángatás vagy sem)
A füttyentés, stb bunkóság.
-
Szabesz
őstag
válasz
Jhonny06 #104 üzenetére
Tudod nagyon jól, hogy rengeteg mindenre nincs tökéletes megoldás. Valahol meg kell húzni vonalat mindig, és itt ez a legjobb. Ha ilyen helyzetbe kerülnék (és kerültem már), akkor vállalnám a kockázatot, nem tudok mit csinálni.
Ha reggel indulás előtt veszed észre, hogy lejárt a kocsid forgalmija / jogosítványod érvényessége, akkor sem hivatkozhatsz erre a rendőrnél. Vállalnod kell, hogy esetleg ellenőriznek, és elkapnak, vagy amíg el nem intézed, mellőzöd ezen közlekedési formát.Csak akkor lehetne ilyen "jólvan elnézem, mindenkivel megeshet"-et játszani, ha a társadalom 99%-a talpig becsületes ember lenne, és tényleg nem tudott jegyet venni önhibáján kívül .
-
callmeakos
veterán
és az kit érdekel, hogy ki mit akart?
Hát mondjuk őket érdekelhetné. Ez a dolog 2 irányú. Az utasoknak érdeke hogy lehessen mivel utazni, a BKV-nak meg érdeke hogy bevételt szerezzen. És ilyen leszarom mentalitással hogy akarnak nyereségesen működni? Itt egy példa: Az Oktogonon vagy 1 automata de én még az életben nem láttam hogy az 1x is működött volna ergo magas ívben leszarják. Az elvárják hogy fizessek az utazásért, de nekem abban a pillanatban az a 2 opció volt, egyik sem jött be. A harmadikról ne is beszéljünk. Nagy problémát jelent az is, hogy az ellenőrök nagy többsége leszarja az utast. Meg sem próbálnak nekik segíteni, egyszerűen megvágják abból ők is nagyobb profitot kaszálnak. Ha a "mindent az utasért" elvet követnék, és ha minden megállóban lenne jegyvásárlási lehetőség, akkor amikor leszállnak a járműről az ellenőrök, megvetetnék a bliccelő utassal a jegyet azt engedi továbbutazni.De nem így megy. Sajnos. -
Domxc
senior tag
Szerintem meg ellenőrök nem kellenek.
Angliában voltam bő 1 hónappal ezelőtt, és teljesen meglepődtem a tömegközlekedésen. A buszsofőr kedves, szinte minden megállóban van (ott nincs ahol van aluljáró a közelben) bérlet/jegy automata, és nem egyszer volt olyan, hogy késésben volt a buszsofőr és rá se pillantott a jegyünkre, hanem tovább engedett. Mert ugye ott nincs ellenőr, hanem a sofőrnek kell a jegyet mutatni..
De feltételezem ha lenne akkor sem egy bunkó tajparaszt lenne, hanem a sofőrhöz hasonlóan egy életvidám ember. Miért? Mert nekik más a mentalitásuk.Igen, nagyban a jókedvhez hozzájárul az is, hogy szép összeget kapnak, de ez nem mentség a BKV-soknak. Mért nem?
Azért mert csakis ők tehetnek róla, hogy nem kerestek egy normális állást, és a BKV, aki nem ad nekik pénzt.
Inkáb tüntessenek, minthogy azt, hogy nekik "fudeszarazéteük" és "kevésapénzük" az utasokon verjék le.
Ráadásul, hogy (már bocsánat), de az egy féreg aki jogot kap, hogy a rendőrséggel némely esetben együtt dolgozhat és visszaél ezzel, szvsz nonszensz. -
Jhonny06
veterán
És akkor mi a megoldás? Mert papíron ez így nagyon jól hangzik, hogy akkor nem szállsz fel, de ez olyan dolog, amit még te magad se tartanál be. Képzeld el a szitut. Felszállnál valamire, de a közelben nincs olyan hely, ahol jegyet tudnál venni. Gyalogolsz a semmi közepén? Esetleg visszafordulsz és nem mész munkába? Elég életszerű..
-
válasz
Jhonny06 #101 üzenetére
"És akkor továbbgondolva a dolgot, szerinted az úgynevezett "bliccelőnek" elkönyvelt emberek hány százaléka az a csoport, mint a bejegyzésben említett kolléga?"
Nagyon-nagyon kevés.
Szerinted tényleg azért nem vesznek jegyet az utasok, mert nem tudnak?
Ugye a BKV-ról van szó(Budapest, Magyarország, Európa, Föld Bolygó(naptól a 3.))? -
Szabesz
őstag
válasz
callmeakos #100 üzenetére
és az kit érdekel, hogy ki mit akart?
Nem ezen a bolygón élsz, vagy mi a gond? Ha lenne ilyen kiskapu, hogy ha nincs nyitva pénztár, és bemondják az emberek, hogy az automata sem működött, akkor boldog-boldogtalan ezt játszaná. Te minden egyes BKV járművön az elejétől a végéig ellenőröket látsz? Igen? Mert ha nem, akkor ez nem megoldható, mert azon ritka alkalmakkor lenne csak jegy eladás, és akkor is alig (vissza kell adni etc), amikor felszáll egy-egy ellenőr.
-
Jhonny06
veterán
És akkor továbbgondolva a dolgot, szerinted az úgynevezett "bliccelőnek" elkönyvelt emberek hány százaléka az a csoport, mint a bejegyzésben említett kolléga? Nevezetesen, akik nem tudtak hol jegyet venni és épp nem jött az ellenőr (ami mellesleg nem az utas hibája)? Mert szerintem elég nagy részüket ez teszi ki.
-
Def26
félisten
Szerintem tök egyszerű. Utazni csak jeggyel lehet. Ha nincs mehetsz gyalog, ha nem tudsz venni mehetsz gyalog.
Amikor tizenéves voltam és szét ittam az agyam a Margit szigeten, az utolsó pénzem is borra költöttem és már egy vasam sem volt. Este haverommal a Kosztolányi -ig elgyalogoltunk. Persze ott lekéstük az utolsó Érdi buszt de nem estünk kétségbe, lefeküdtünk aludni a Feneketlen tónál.
Hajnalban pedig rákezdett az eső... Nagy g*cik voltak akkoriban is az ellenőrök, de hát ez van. Túl kell ezen lépni.
-
Szabesz
őstag
válasz
Mr.Csizmás #95 üzenetére
Hogy jön ez ide (a példában repülőre gondoltam)? MÁV az más, mert minden vonaton van kalauz, és tudvalévő, hogy ha nincs nyitva pénztár, akkor lehet venni vonaton is büntetés nélkül. De a BKV-n ilyen nincs. Vagy meg van fizetve az utazás, vagy nem utazik az ember, vagy számol azzal a kockázattal, hogy elkapják. Ennyi. Aki gyorshajt, az sem hőböröghet, hogy hülyeköcsögrendőr, mé' kapott el büntetett meg (hisz jól tudja akinek jogosítványa van, hogy lakott területen 50km/h a határ, és nem 90...); tudta a kockázatot, vállalta, pont.
(#96) Jhonny06: Az hogy _NEM TUDSZ_ jegyet venni, az marhára nem jogosít fel arra, hogy használd a szolgáltatást.
-
Jhonny06
veterán
"ha van ellenőr veszjegy"
Elolvastad egyáltalán a bejegyzést? Kb. "csak" az egész vita alappillére az a tény, hogy a legtöbb ellenőrtől nem lehet jegyet venni, pont ez a probléma.
Szabesz: Igen. Használni akarom a szolgáltatást, de _NEM TUDOK_ jegyet venni. Ez az ő faszságuk, nem a kuncsafté. Minden erőjükkel azon kéne legyenek, hogy legalább ezt az alap dolgot biztosítsák. Ha nem felszállás előtt, legalább felszállás után. De nincs meg ez a minimális törekvés sem a részükről, ellenben megbüntetnek.
-
beefjeez
senior tag
Igazad van, nem megyünk bele, de mond hogy nem...
Sajnos itt a xx.ban van alkalmam ezt tapasztalni -
Szabesz
őstag
válasz
callmeakos #85 üzenetére
Szóval ha valakinek túl nagy táv gyalog Budapest - Bécs, és épp nem tud jegyet venni, akkor az feljogosítja, hogy felszálljon egy járatra?
I see. -
Mr.Csizmás
titán
-
Jhonny06
veterán
"Automata 24/7"
Lásd: #2 hsz. És továbbra is ott van a megállók 95%-a az országban, ahol semmiféle jegyvásárlásra nincs lehetőség, ellenben megbüntetnek, ha felszállsz.
"Ha lenne az ellenőrnél jegy még több lenne a bliccelő+ korrupció."
Milyen logika alapján lenne több a bliccelő? Semmit nem számít az egyenletbe, hogy van-e nála egy táska tele jeggyel, vagy sem.
-
válasz
callmeakos #85 üzenetére
24/7 lehet mindkét említett megállóban jegyet venni...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hm, nem volt szerencsés az utazásod. Egyébként az egy darab jegy a tárcában tényleg nem rossz ötlet.
Viszont az ellenőrök között is van bunkó, lehúzó, idióta ember. Nem tudom pár hete olvastátok-e hogy két ellenőr hogy lehúzott egy külföldi túristát 20k-val. Ami saját zsebükre ment.
Én egyébként céges béreltet kapok havonta(jóvan lehet dobálózni.
) de volt olyan hogy pénteken járt le, a következő meg csak hétfőtől volt érvényes.Amit én nem figyeltem.
Keletinél le a lépcsőn, ők ott állnak. Én haláli nyugodtan mutatom a bérletet. Ürge elkapja kezemet és visszahúz hogy álljak meg.Mondja hogy nem érvényes a bérlet.Én meg csak nézek hogy az lehetetlen előző nap délután kaptam melóhelyen. (mutatom a céges igazolványomat is, hogy nem hazudok)
Mondja hogy ok, de nem érvényes. Nézem, csak hétfőtől érvényes. Próbálom nyugodtan mondani neki hogy ne izéljen már ennyin, de hajthatatlan, nem enged át. Vegyek jegyet. Pénz nincs nálam már, ő vigyorog hogy ma én ugyan nem utazok. Ekkor jutott eszembe hogy bnőm adott egy jegyet vész esetére. Kijukasztottam és hazamentem.A lényeg, hogy van jópár ellenőr aki azt hiszi hogy ők a kiskirályok, nekik mindent szabad.
-
callmeakos
veterán
Ha ilyen vacak a szolgáltatás nem kell igénybevenni.
Lába szinte mindenkinek van.Ahha. Csak megnézném az arcokat hogy amikor le kell sétálniuk egy KÖKI-Újpest Központ távot. Vajon akkor is mosolyogna az ember?
(#83) Raucher
Elolvastad te az egész bejegyzést? Vagy csak kiemeltél belőle 1-2 részletet és most azt hozod fel?
-
Jhonny06
veterán
Persze, előre meg kell venni. Sőt, a kenyeret is hónapokra előre, mert ki tudja, hogy mikor nem lesz a boltban, ugye? Ez a legnagyobb faszság, amit valaha olvastam, ne haragudj. Mi van azokkal, akik vidékkel jönnek Pestre, vagy külföldről (és sorolhatnám)? Hogy a picsába vegye meg előre a jegyet?
Nincs mit ezen ragozni vagy szépíteni, arról van szó, hogy használni akarom a szolgáltatást és nem tudok jegyet venni. Innentől minimális joga sincs senkinek belém kötni azért, mert nincs nálam jegy. Ha talán meg tudnák oldani, hogy mindegyik ellenőrnél legyen egy kétszáz forintos táska meg pár jegy, akkor vennék. De nem, még _EZT SEM_ tudják megoldani.
"Ha ilyen vacak a szolgáltatás nem kell igénybevenni. Lába szinte mindenkinek van."
Majd ha egyszer becsődölnek megnézem, hogy te hogy fogsz gyalogolni.
-
Raucher
tag
..3 nő sunyin karszalag nélkül hoppant fel a villamosra majd..
Ez már hangulatkeltés. Érvényes jeggyel utazva nem mindegy?
(Csak a tisztánlátás kedvéért. Münchenben sem karszalaggal felvértezve szállnak fel a jegyellenőrök. Az ellenőrök már csak ilyenek.)És itt jön a pimasz dolog. Telefon elő, egyből hívta a rendőröket, akik pedig egy ilyen esetben naná hogy az ellenőrnek fognak igazat adni,..
Ez már többszörösen kimeríti a hangulatkeltés fogalmát. Gondolom itt sem érvényes menetjeggyel utazás állapotáról volt szó.Az érvényes menetjegy nélküli utazásnak mindenütt kockázata van. Lebukás esetén nem jön be a "talán a következő 5 megállóra nem jönnek a pajtások" elgondolás, tehát fizetni kell.
-
válasz
Psychonaut #69 üzenetére
A probléma az, hogy olyankor akar az ember BKV-zni, amikor "nemlehetjegyetkapni".
Megoldás: megveszed amikor még nyitva van minden.(#77) Jhonny06: Ha ilyen vacak a szolgáltatás nem kell igénybevenni.
Lába szinte mindenkinek van. -
Huma
addikt
válasz
Vakegérke #76 üzenetére
Én tudok fapofával hazudni. Ilyen vagyok és élek is vele ha kell.
Az alacsony fizetésekről meg annyit hogy én alkalmi munkákból élek. Nekem tényleg nem telik rá. Viszont én legalább építő jellegű és hasznos munkát végzek. (állványozás)A jegykezelő automaták pedig csak addig működésképtelenek amíg ki nem szedik belőlük az érmét. Fanatikus utasok úgyis kilyukasztják a jegyüket ha akarják. A múltkor pl bedobtam 3x5Ft-ot és volt olyan aki végigpróbálta őket majd a negyediknél lyukasztott egyet.
A lebukás tényleg gáz, de túl lehet élni.
Tudod, nekem addig nem lesz lelkiismeret furdalásom ameddig azért "lopok" mert nem tehetek mást mivel rákényszerítenek.
Akik szerint meg inkább gyalogolnom kéne ha nincs pénzem azok számolják ki, hogy meddig tartana pl egy félórás buszozás gyalog. Így is van mikor hajnali négykor kelek. Keljek éjfélkor?
-
Jhonny06
veterán
Én azt nem értem, hogy villamoson pl. miért nem lehet jegyet venni ellenőrtől? A HÉV-en az ellenőröknél ott van a táska és kész. Olyan rohadt nehéz lenne ezt megoldani? Egyből kevesebb lenne az elégedetlenség.
Ez a minimum (tényleg semmibe nem kerül nekik), ha már nem tudnak mindenhova automatákat tenni, meg kora este bezárják a pénztárakat (ez is egy vicc egyébként), meg hétvégén, stb. Úgy próbálnak működni, mint egy szolgáltató cég, de szart se csinálnak, majd elmegy a hátán a dolog valahogy.
D1Rect: Ha én az utolsó bivalybasznádi megállóban (ezt most képletesen, nem csak vidék) felszállok és nincs jegyem (honnan is lenne?), akkor onnantól meg vagyok büntetve? Ezt te sem gondolhatod komolyan, hogy elkezdjek sétálgatni, meg keresgélni, hogy hol lehet jegyet venni. Ott van az adott szolgáltatás, amit használni akarok, jegyet _AKAROK_ venni és nem tehetem meg és ezután én vagyok a rossz? Ez nagyon hülye gondolatmenet, remélem érzed (nem).
-
Vakegérke
félisten
Leszögezném, nem szándékozom tengelyt akasztani veled, csak beszélgetünk.
Tudom, hogy alacsonyak a fizetések. Ez nem indok a bliccelésre. Az ingyen utazás, ráadásul a jegykezelő automaták ötforintossal való működéssé tétele nem fér bele az erkölcsi normámba.
Életemben nem blicceltem. Inkább kevesebb jutott kajára, de megvettem a bérletet.
Tudod, engem becsületre neveltek. Hazudni sem tudok, mert remegek, elvörösödöm, csak a vak nem látja.
Én nem engedhetem meg magamnak, hogy lebukás esetén átessek a megalázó procedúrán, és megvetően nézzenek rám a jegyüket, bérletüket becsülettel kifizető utasok. Égne a pofámon a bőr. -
Huma
addikt
válasz
Vakegérke #73 üzenetére
Én sosem hepciáskodtam. A legtöbb helyzetből kidumáltam magam. Ha ez nem jött be akkor fogtam magam, leszálltam majd elsétáltam.
Észrevételem szerint a BKV ellenőröket a legtöbb bliccelő kb egy utolsó senkiként kezeli. Ha valaki emberként szól hozzájuk akkor hajlamosak szemet hunyni.(#74) GabN73: Na akkor aztán tényleg nem tehetnek semmit. Hiába írják fel az adataidat.
-
Vakegérke
félisten
Azért az remélem nem vita tárgya, hogy becsület is van a világon.
Volt munkahelyemen többen voltak a bliccelők, mint akik bérlettel utaztak. Kevés kivételtől eltekintve ki tudták volna fizetni, de ugye "vegyen a qrva anyja!"
Az ember még talán meg is sajnálja őket, de amikor nagy garral, röhögve fényezik magukat, hogy ők aztán soha, az ellenőr meg elmehet az anyjába, lelohad az érzés.Az ellenőr a munkáját végzi. Aki pedig megbukott, az viselje emelt fővel, ne hepciáskodjon.
Utóbbi mondatom természetesen nem vonatkozik az írás szerzőjére, hiszen nem került összetűzésbe az ellenőrökkel. -
callmeakos
veterán
"Inkább szereljenek minden járatra jegyvásárlási lehetőséget.
Igen, inkabb tegyek ezt."***
Ugye az azért leesett, hogy ez kb. ez azért nem ennyire egyszerű?
Érdekes mód mikor a 105ös busz még azt hiszem 3as busz volt, az alacsony padlós járatokon volt jegyautomata. 3-4 éve egy darab ilyet nem látok. A szándék megvolt. Csak az volt a baj hogy 10 eseből jó ha 3x működött a gépezet. Azt le is szerelték. Gondolom mióta ez az ellenőrtoborzás van azóta azt gondolhatják: "Jövedelmezőbb az ellenőr létszámot növelni, mint holmi buszon lévő jegyautomatákat fenntartani"
-
Psychonaut
veterán
Ugye az azért leesett, hogy ez kb. ez azért nem ennyire egyszerű?
Ugye azert az leesett, hogy ennek ellenere ez egy jo megoldas lenne? Senki sem mondta, hogy egyszeru. Sot, azt sem, hogy a jelenben/kozeljovoben megvalosithato.Azt kéne megérteni, hogy létezik egy ilyen "költséghatékony" c. izé, aminek ez a "minden járaton lehessen jegyet venni" kicsit macerásan fér meg.
BKV es koltseghatekonysag egy kontextusban? Vicces.meglévő problémára valós megoldást kínál a hőbörgés helyett
Nem kinal megoldast, a problema elkeruleset kinalja. Amivel nincs is semmi gond, de ettol a problema meg megmarad. A problema szova tevese pedig nem hoborges, csupan eszrevetel. Nekem egyebkent teljesen mindegy, mert hetkoznaponkent berletes utas vagyok, hetvegente autozom. -
Huma
addikt
320 Ft a jegy nem 300.
És elméletileg minden járaton lehet jegyet venni a sofőrtől. Gyakorlatilag nem próbáltam, de nem hiszem, hogy ez igaz.(#65) Vakegérke:
De hát sikkasszák a pénzt a főguruk!!!Amúgy persze igazad van csak azt se felejtsd ki a képletből, hogy nálunk a legtöbb országhoz képest iszonyatosan magas adóterhek mellé nevetséges fizetések párosulnak. Míg az árak eléggé közelítik a fejlett nyugatot. Én már azzal is támogatom a BKV-t, hogy veszek egy kiló kenyeret mivel a rajta lévő ÁFA az államkasszába vándorol amiből aztán megsegélyezik a BKV-t.
Amúgy ez az egész bliccelés mizéria eléggé hasonlít az illegális letöltésre.
(#66) GabN73: De nem állíthatja meg a buszt és szállíthat le ha minden klappol. Amúgy meg a buszvezető valszeg neked adott volna igazat így nem is állt volna meg.
Nem tudom (mivel még sosem büntettek meg), de nem kell aláírni a végén valamit? Nem írtad volna alá és a hajára kenhette volna a büntetését. -
Ringman
félisten
a "ha mindenki megvenné a jegyet, akkor nem lenne semmi baj" témára - nem felmentve a bliccelést, de nem túldimenzionálva annak hatását.
számok a bkv-ről:
[link]
+ cikk/bejegyzés/elemzés(#66) GabN73
diákot oda kellene adni a kezébe? nemhinném, mert közokirat. max nézheti szerintem. -
GabN73
addikt
Sajnos igen, leszállíthat. Az a gond hogy a diákomat a bérlettel együtt mutatni kell. Azt meg rögtön nem adta vissza, nevem, lakcím, iskolanév is rajta van.
Ha meg leszállít, mi a jóistent csinálok a puszta közepén?Itt ha kell megállítják a buszt, aztán baszhatom. (Igen, a hadnemondjamkihonnanszármaznak emberekkel előfordult már 2x)
Örüljenek, lehúztak 1500al, de ahogy már említettem megjegyeztem a gyerek nevét és arcát, sőt, most kapok róla némi infot. Neki nem 1500ba lesz, az tuti -
Vakegérke
félisten
Azt nem szabadna elfelejtened, hogy ha senki nem fizetne az utazásért, nem lenne tömegközlekedés.
Remélem, ebben egyetértünk.
Ha minden utas megvenné a jegyet, vagy bérletet, több pénz lenne a járművek karbantartására, sőt, új járművek vásárlására.
Remélem, ebben egyetértünk.
Az pedig tény, hogy minden bliccelő(, tehát te is,) a becsületesen fizetők kontójára utazgat.
Remélem, ebben is egyetértünk.Nem lenne ildomos az a védekezési forma, hogy hát ugye elsikkasztják a pénzt a BKV főguruk...
-
válasz
Psychonaut #59 üzenetére
"Inkább szereljenek minden járatra jegyvásárlási lehetőséget.
Igen, inkabb tegyek ezt."
Ugye az azért leesett, hogy ez kb. ez azért nem ennyire egyszerű?Azt kéne megérteni, hogy létezik egy ilyen "költséghatékony" c. izé, aminek ez a "minden járaton lehessen jegyet venni" kicsit macerásan fér meg.
Persze biztos lehetne, de akkor meg sipítozás lenne, hogy "milyen kizsákmányolás a járatokon dupla áron van jegy!"Nyilván lehetne minden (akár csöcsös szőkék is kényeztethetnék a férfi utasokat menetközben), de amíg épp szétrohad a géppark, sokmilliárd mínusz, és havi 10K-ért viszik a popsidat keresztbe kasul éjjel nappal egy ~1milliós városban, addig ezek nem fognak működni.
Aki meg nem engedheti meg magának a taxit, fektessen be 300Ft-ot, mert egy ideig úgysem lesz mindenhol jegyváltási lehetőség.
Azért ez a "vesszőparipám", mert a meglévő problémára valós megoldást kínál a hőbörgés helyett. -
Ringman
félisten
magánkézbe (normális esetben - nem Magyarországon) úgy kerülne, hogy lennének olyan feltételei a szerződésnek, mint pl járatsűrűség és max ár (+ a támogatás mértéke)
vagy minden megállóban jegyvásárlási lehetőség vagy minden járaton (viszonylatonként változó módon, ahogyan épp gazdaságosabb.)
-
Huma
addikt
Az ellenőr nem büntethet meg csak úgy tetszés szerint. Ha érvényes volt minden akkor nem tehet semmit. Leszállít? Fizikai erőszakot alkalmaz? Kihívja a rendőröket. Ugyan már. Nem kellett volna beadnod a derekat. Semmit nem tehetett volna ellened.
Legközelebb inkább állj ki magadért.(#61) Vakegérke:
Büszke éppen nem vagyok. Csupán nem szégyellem.
Ebben az országban szerintem nem nekem kell szégyellnem magam azért mert bliccelek hanem azoknak akik miatt erre kényszerülök.
Én nem kapok 750e-s fizut és még kb ugyanennyi juttatást mellé láblógatásért hanem dolgozok. Már ha épp van munka. -
Huma
addikt
Ott rontottad el, hogy leszálltál. Fütyüljön ha akar.
Amúgy meg ha rendőrt hív akkor mi van? Senki sem köteles megvárni míg kiérkeznek. A BKV ellenőröknek pedig nem áll jogukban senkit feltartóztatni.Engem már elkaptak vagy hatszor, de eddig még sosem tudtak megbüntetni.
Régebben csináltam azt, hogy dobáltam be az egyforintosokat a jegykezelőbe. Ezzel csak jót tettem. A BKV hozzájutott némi apróhoz az embereknek meg nem kellett lyukasztaniuk mert nem működtek a lyukasztók.
Néha-néha még most is bedobok egy-egy ötforintost felidézve a régi szép emlékeket.
-
Psychonaut
veterán
Nem minden esetben tudsz jegyet valtani, de enelkul nem utazhatsz, ergo vagy nem tudod igenybe venni a szolgaltatast, vagy akaratlanul is megszeged a szabalyzatukat.
Mert baromi megerőltető eltenni 1 BKV jegyet a tárcádba, ha már a "hívj egy taxit" megoldás nem tetszik.
Ez a vesszoparipad, de attol, hogy elkerulsz egy problemat, az attol meg nem szunik meg letezni. A "hivj egy taxit" opcio meg nem mindenkinek opcio.Inkább szereljenek minden járatra jegyvásárlási lehetőséget.
Igen, inkabb tegyek ezt. -
Blindmouse
senior tag
Multkor a Rosevelt téren (vagy tökömtudja mire nevezták át) állt egy túrista család, babakocsi, 2 gyerek. Megáll a buszocska, megkérdezik a sofőrt angolul lehet-e jegyet venni.
"Nem!" ajtó becsuk, busz el.
Hát ezért nem kellene ősembereket alkalmazni itt, nekem égett a pofámról a bőr, hogy itt élek. -
válasz
Psychonaut #53 üzenetére
Mi a probléma lényege?
(#54) Ringman: Mégis mi a megoldás?
Mert baromi megerőltető eltenni 1 BKV jegyet a tárcádba, ha már a "hívj egy taxit" megoldás nem tetszik. Inkább szereljenek minden járatra jegyvásárlási lehetőséget. Ezt egyszerűen nem hiszem el...
Ha magánkézbe kerülne a BKV olyan sírás lenne a járatritkítás és áremelés miatt, hogy öröm lenne nézni. -
Elmondjak én is egy ilyen történetet? Nekem nincs! Nem pesten lakom, de többet vagyok ott mint a nagy átlag ezt épp a napokban mondták nekem. Nem unod? - Nem, üzlet! Kereszte hosszába többször átmentem a városon és soha nem volt gondom velük. Miért? Nem tudom! Egyszer volt, hogy mondom a nőnek, látja ez a BKV, nem működött a lyukasztó, erre ő is belerak egy jegyet nem jó, előveszi a karszalagot és elkérte, majd ő kilyukassza.
-
Ptech
addikt
Tegnap majdnem én is hasonlóképp jártam. Késő este 4-6 Jászai, gondoltam veszek jegyet az automatából. Hát nem, mert visszadobja az összes aprót. Legalább a villamoson kaptam jegyet. Széll Sámán téren leszáll, automata ott sem megy. Közben beáll az éjszakai buszom, a sofőr is jóféle volt:
-Jó estét, egy jegyet szeretnék venni.
-Hát, azt ne szeressé', csak jövőre lesz.
-Ja jó, akkor majd jövök akkor. Viszlát. -
Ringman
félisten
alapjában véve nem megerőltető, csak kiakasztó ez a szocializmusból ittragadt örüljél, hogy igénybe vehetsz egy szolgáltatást hozzáállás, ami kb minden állami/önkormányzati kézben lévő vállalatnál létezik
ugyanez vonatkozik a közműszolgáltatókra, a munkaidőben történő óraleolvasásra, kéményellenőrzésre, stb.
-
Alexios
veterán
Meg se lepődök, 8 után próbálj a keletiben jegyet venni - nem fogsz tudni mert a jegypénztár bezár, az ellenőrök ugyan ottvannak a bejáratnál, de náluk nem tudsz jegyet venni, szerencsémre volt a barátnőmnél jegy, úgyhogy végül megoldottuk..
-
válasz
Psychonaut #48 üzenetére
Tényleg olyan megerőltető 1 BKV jegyet betenni a tárcádba?
(#49) noxwill: Örüljél már, hogy nem vágtak meg!
-
callmeakos
veterán
Persze ő legyen felháborodva. Mi az hogy próbálok venni az árustól, az automatából de semmi. Ja és akkor még én vagyok a tapló paraszt, hogy zavarni merem őt azzal, hogy megkérdezem lehet e nála is jegyet venni.
Tudod mivel van itt a baj? Azzal, hogy ezek sok esetben kizárólag a büntetésre mennek. Meg sem próbálnak segíteni. És akkor még ilyen stílusban kommunikálnak. De még mindig én vagyok a paraszt...
-
Vakegérke
félisten
Gyűjtőjegyet veszek. Mivel ritkán utazom, nincs szükségem bérletre. Ha már csak két jegy van benne, megveszem a következőt.
Javaslom mindenkinek, még olcsóbb is, mintha egyesével vennénk a jegyet."...a férfi egy kicsit hevesebben vette ki az ellenőr kezéből a személyijét..."
Hoppá, bliccelni akart a manus, és még ő heveskedik?A füttyentős leszólítás engem is zavarna, de ennyit talán el lehet viselni, ha nem büntettek meg.
-
"Vagy ott a 98-as busz. Ha nem Kökin szállsz fel, hanem később akár eggyel is, az útvonal feléig sehol nem tudsz jegyet venni hétköznap nappal sem. Gyárak vannak, ipari területek, vagy csak erdős rész. Sehol egy bodega, ahol jegyet árulnának."
Kiaknázatlan piac, konkurencia nélkül.
Sztem nyiss egy jegybodegát. -
Mr X
veterán
Én nem köcsögbékávéztam.
Csak írtam egy példát, amikor nem tudod megoldani. És igen, ha már szolgáltat, tegye normálisan, pláne, ekkora büntetések esetén. Az külön vicc, hogy egy 15-20km-es buszútvonalon az egyetlen végállomás kivételével az egész vonalon nincs ilyenkor egyetlen jegyvásárlásra szolgáló lehetőség sem.
Nem az a bajom, hogy nem vehetek minden megállóban. De hogy sehol?
Vagy ott a 98-as busz. Ha nem Kökin szállsz fel, hanem később akár eggyel is, az útvonal feléig sehol nem tudsz jegyet venni hétköznap nappal sem. Gyárak vannak, ipari területek, vagy csak erdős rész. Sehol egy bodega, ahol jegyet árulnának.
Ez a környék ebből a szempontból elég elmaradott.
-
Mr X
veterán
A "nem előre betervezett" kitétel magában foglalja, hog, nem tudok délelőtt jegyet venni, mert nem tudom, hogy mennem kell majd.
Mivel nem BKV-zom, autóval járok, így nem tartok jegyet magamnál, amit lehet, hogy fél évig nem használok.
És ez nem változtat azon, hogy egy ilyen esetben hiába akarok jegyet venni, nem tudok.
-
-
GabN73
addikt
Hiába panaszolom - vagy bármit mondok neki - nem érek el vele semmit. Buszost jól ismerem, mondta hogy ha délután megyek be, elintézi nekem, csak én délután nem értem rá.
Pedig eddig semmi bajom nem volt az ellenőrökkel, múltkor pl egy tök rendes csajt fogtam ki.
Jah, és tegyük hozzá, hogy feketén egyszer sem utaztam: mindig volt bérletem/jegyem. -
Vasárnap délutáni időszakban havanna-köki között "nem lehet jegyet" kapni.
De a kökinél már van.
Nem ismerem a környéket, de jól gondolom, hogy vasárnap délelőtt viszont van?
Érzed, hogy mennyire marginális ez a "nem tudok jegyet venni" dolog?Óriási befektetés 1db BKV jegy a tárcádban.
-
Mr X
veterán
Persze, hogy nem, de itt most arról van szó, hogy bizonyos esetekben nem lehet megoldani, hogy szabályosan utazz. Szeretnék jegyet venni, de jegyárusító hely nincs nyitva, a sofőrnél nem lehet jegyet venni, az ellenőrnél szintén nem. Menni viszont kell a jelen (fiktív) példában.
Tudom, sétáljak, vagy hívjak taxit. Jogos, csak épp nem rajtam múlik, hogy nem tudok jegyet venni.
-
GabN73
addikt
A bkv bekaphatja a f.....
Ugyebár van ilyen "igazoló lap". Távolsági buszon utazok, napi szinten. Pont aznap megvettem a bérletet, tök heppinesz van, erre persze hogy jönnek az ellenőrök. Oké, mutatom neki a bérletet, diákot, igazolólapot. Erre a gyerek: hohó, ez az igazolólap sérült, nem tudja elolvasni a számokat. (Egy számnál meg volt szakadva felül) Mondom neki, hogy fordítsa meg, a vonalkód mellett ugyan az a szám, sőt a bérletváltó kártyám is itt van. Hát ez bizony őt nem érdekli, írjunk egy csekket, xy napon belül kéne befizetni, ha nem akkor 8100 forint lesz. Nembaj köcsög, arcod, neved megjegyeztem, remélem még leszel szarban. Másnap reggel elmentem, vettem egy új igazoló lapot, majd felmutattam kedvesen mosolyogva a büntetést. 1500 forintból "megúsztam" ....
Egy kis Belga...Jah poén: a hadnemondjamkihogyhonnanszármaznak emberek nálunk 90%os jeggyel utaznak. 1-1ig. Na én ezt változtatnám meg, kártyára rá van írva hogy fogyatékos, közben meg semmi baja... Sparos, Pennys szatyor meg fullra mindennel....
-
Mr X
veterán
Próbálj meg mondjuk vasárnap délután bejutni a Havanna lakótelepről Kökire úgy, hogy nincs jegyed, mert nem előre betervezett útról van szó, de fontos, a kocsid meg épp nem indul. Sehol nem fogsz tudni Köki előtt jegyet venni, mert semmi nincs nyitva.
Persze ezt az ellenőrök is tudják, előszeretettel is járnak arrafelé. Legalábbis míg ott laktam, ez volt a trend.
-
Nem akart eléggé. Jegy/bérlet nélkül nem szállunk fel BKV járatra.
Biztos én vagyok valami szuperkülönleges, de ha akartam jegyet venni mindig sikerült."az ellenőr meg nem adhat el neki jegyet, csak megbüntetheti. szerinted ez így helyes?"
Őőőő, igen?
Gondolj már bele életszerűen, hogy mi lenne ha adhatna jegyet..."munkakörülmény, spec nem érdekel, hogy mit kell átélnie."
Milyen jogon háborgunk, hogy nem elég udvariasan büntet meg az ellenőr miközben visszafelé sem a legudvariasabb hangnemben kommunikálunk?Szemétség! "Lefüttyent a villamosról" ahelyett, hogy megvágna.
Mocsok rosszindulatú banda.Biztos én fogom ki a "jó" ellenőröket, vagy esetleg az játszhat közre, hogy emberszámba veszem őket, köszönök és még bérletem is van.
-
Ringman
félisten
akart jegyet venni csak nem tudott. az ellenőr meg nem adhat el neki jegyet, csak megbüntetheti. szerinted ez így helyes?
szerintem maga az eljárás nem erkölcsös, minden esetben rosszhiszeműen kell eljárni.
ha meg nincs mérlegelési jogköre, akkor gépet a helyére, nincs szükség emberi munkaerőre. (ugyanez a véleményem a rendőr-bírságolás esetében is)velük ugye nap-mint nap tisztességesen és korrektül bánnak az "utasok".
munkakörülmény, spec nem érdekel, hogy mit kell átélnie. -
Ringman
félisten
vagy legyen automata azon a járaton?
mondjuk ahelyett, hogy 3 év alatt most n+1 formaruhát gyártanak a dolgozóknak.
szerk:
(#26) amanoba
a keresetnek ehhez semmi köze, itthon, jó magyar forintért váltott frankért vettem jegyet.valószínű, hogy a genfi közl váll. nem a magyar turistákhoz lövi be a jegyárakat, hanem az ottani helyezetnek megfelelően.
-
Elmondtam: Ismered a helyzetet, láttál már olyan automatát ami nem működik, akkor veszel jegyet és beteszed a tárcádba.
Esetleg gyalogolsz/hívsz taxit/autóval mész/bicajjal mész.
Ha nem jelented, hogy nem működik az automata, honnan a viharból fognak rájönni?(#23) Ringman: Ha a buszsofőr adna jegyet, akkor meg az lenne a közfelháborodás tárgya, hogy "szarfosBKV késik".
-
Ringman
félisten
pedig de. vagy legyen lehetőség a buszon történő (felár nélküli) jegyvásárlásra. nem arra, hogy mindiglegyennáladjegy, örüljhogyutazhatsz.
szerk:
(#22) amanobamegjegyzem a vonaljegy az itthoni háromszorosába került.
és a Genf környéki átlagkereset hogy viszonyul a Bp környékihez?
-
amanoba
őstag
az jogos hogy nem megfelelően járnak el, holott ez lenne a dolguk.
"nem kötelező ott dolgozni." ne vicceljmá, nem hiszem, hogy 11% munkanélküliség mellett van lehetőség a válogatásra.
erre én azt mondom, nem tartanak senki fejéhez fegyvert, hogy jegy nélkül utazzon..#11: volt szerencsém Genfben és környékén eltölteni pár napot, és igénybe vettem a tömegközlekedést. városi busz ment ki a környező településekre, és bizony hiába volt az egyetlen megállóban jegyautomata, nem működött, mégse próbált meg senki (én, nagy magyar valóságból jövő kisparaszt sem) bliccelni.
felszálltunk, mondtuk mi a helyzet, azt mondta megáll egy másiknál, és majd veszünk, mert nála sincs. (ilyennel mondjuk nem találkoztam még itthon, de elképzelhető)megjegyzem a vonaljegy az itthoni háromszorosába került.
ja és tömbjegy? vagy előre megvett egy db jegy? simán lehet hivatkozási alap.
-
Csemike
aktív tag
Persze, nyilván megvan annak az útja-módja, hogy az elnyelt pénzemet telefonálgatás, bizonygatás után visszaszerezzem a BKV-tól de legalábbis adják oda a ki nem adott jegyet, de tudod, azért ezt nem kéne úgy felfogni, hogy hát ez van, miért nincs apród, miért nincs nálad jegy, így jártál, majd gyalogolsz haza. Nem velem van a hiba, hanem az automatával. Este 10-kor te nem veszel újságostól jegyet. Ezért van az jegyautomata, ami mint megoldás teljesen oké lenne. És igen, az teljesen életszerű, hogy minden helyzetben felkészült vagy, és van nálad BKV- jegy.
Nem, amúgy nem világvége, csak Budapest, uniós főváros, Európa közepe, blabla.Nem furcsa?
-
Szerintem szereljünk minden BKV járatra egy mozgó jegyárust...
Meg mellé egy technikust 24/7.Omg, tiszta sz@r, hogy csak apróval lehet használni. Világvége.
Ha nem működik meg reklamáljál, tuti van rajta telefonszám.(#17) Lenry: Bp.-en is sok, csak egyszerűbb háborogni.
Bemész az elsőbe és megmondják hol van legközelebb.(#19) Ringman: "azért kellene lennie működő ótómatának minden megállóban, hogy 24/7 tudj jegyet venni."
A legutolsó kis buszmegben is? Ezt nem gondolod komolyan. -
Csemike
aktív tag
Ez nem ultrakényelmes hozzáállás, hanem elvárható szolgáltatás a tömegközlekedést biztosító cégtől, aki bliccelés esetén irgalmatlan nagy összeget szakít le.
És az automatáikat csak érmével lehet használni, ami aztán nem is ad jegyet. Na ez vicces, nem az elvárás, hogy hadd vegyek már jegyet.
-
"A BKV nagyon sok esetben képtelen biztosítani a jegyvásárlás lehetőségét. "
Az ultrakényelmes hozzáálláshoz. Ha tudod, hogy néha BKV-zni kell veszel kettőt és beteszed a tárcádba.A BKV-re sok mindent lehet mondani, de ez a "nem tudok jegyet venni" egy vicc.
Rengeteg kisbolt/újságos is árul jegyet, meg vannak ezek az "1fős asztalos jegyboltok".Az ellenőrökre: mégis mit vártok?
Ennyi pénzért, ilyen munkakörbe általában nem az értelmiségi elit megy el. -
Ringman
félisten
-
Jhonny06
veterán
Aki a szentendrei HÉV vonalán jár, gondolom ismeri azt a dagadt (nem negatív jelző, tényleg az) ellenőrt, aki mindenkibe beleköt. És nem, nem én vagyok a hülye, egyszerűen már amikor felszáll, lehet látni a tekintetén, hogy újabb szar nap a melóba, kössünk bele valakibe.
Egyszer felrúgom a kurva anyjába.
-
amanoba
őstag
persze, fel lehet háborodni, de akkor a 'zellenőrnek is joga van felháborodni, naponta többször is, akár neadjisten napvégére türelmetlennek, parajnak lenni, esetleg füttyenteni..nem védeni akarom őket, véletlenül se, csak én igyekszem a másik fél részét is belevonni, mert hát ők is emberek.
#10: nehéz, nem nehéz, kinek hogy.(szerintem jó adag türelem, esetleg pedagógiai érzék kellhet egy-két utashoz is)
de mindenkinek lehet rossz napja, lehet fáradt, hibázhat stbstb...nem gépek vagyunk azt akartam mondani. -
Ringman
félisten
szabály szerint meg kellett volna büntetnie, viszont, nem lehet mindenhol jegyet venni, tehát erkölcsileg meg nem járt volna el helyesen.
hasonló:
buszon nem működik az a jegykezelő automata, amelyik a legközelebb van hozzám, akkor nem fogok a másikhoz menni. eddig az ellenőrök is elfogadták ezt a tényt, aztán kezelték a jegyem. -
Mr.Csizmás
titán
szerintem meg a bkv ne egy közép-afrikai bányászcég szintjén álljon az alkalmazottaihoz, és az utasokhoz, hogy szívességet tesz azzal, hogy indít járatokat, meg maga a jegyvásárlás is szívesség, már ahol tudsz venni jegyet élőerőtől, mert az automaták a magyar politikusok szintjén vannak megbízhatóságban.
ja és direkt nem balkánozok, mert a balkán közepén, szarajevóban egy putri újságostól tudtunk venni napijegyet (nem sima vonaljegyet).
f*ckbkv, inkább gyaloglok.
-
Kemény!
-
amanoba
őstag
elvonatkoztatva a hangnemtől meg a füttyentéstől...hol van olyan, hogy használsz egy szolgáltatást, amiért fizetni kellene, és ha megbüntetnek te vagy felháborodva? ezt te se gondolod komolyan remélem..
-
-
Szerintem tegyél panaszt, hogy jegy nélkül utaztál és nem büntettek meg!
Nem végzik a rendesen a munkájukat. Lustabanda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo .... a BKV ellenőrökről.Nem tudom ki vette észre, de az ellenőrök nagy részével felháborítóan elszaladt a ló. Eddig sem...
- Trollok komolyan
- iPhone topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest