Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Kempingezés és sátrazás
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Win 11 alatt statikusan kiszedtem Notepad-ot, és beállítottam a Notepad++-t helyette ezzen a módszerrel:
-"Notepad" uninstall:
-Start left klikk / "All >" klikk,
-Menuben kikeresni "Notepad", jobb klikk, "Uninstall" klikk-Elevated konzol-on:
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe\0" /v Debugger /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe\1" /v Debugger /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe\2" /v Debugger /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
reg delete HKCR\Applications\notepad.exe /v NoOpenWith /fForras:
https://npp-user-manual.org/docs/other-resources/#windows-11-right-click-workarounds
Azzal együtt, hogy a célt elértem, van egy kellemetlen következmény. Amikor Windows file explorerben nyomok egy jobb klikket, ott van egy olyan pont, hogy új szöveg file létrehozása. Illetve volt. Azzal együtt, hogy a Notepad-ot uninstall-ra dobtam, az a pont eltűnt. A Notepad++-nak a jelek szerint nincsen meg ugyan az a funkciója. Pedig bizony nagyon kényelmes egy feature!
Kérdés: Létezik erre valami külön beállítás, amit én néztem el / felejtettem el, vagy nem tévedésről van szó a részemről, hanem hiányosságról a Notepad++ részéről, és jeleznem kellene ezt a fejlesztők felé?
A tanácsot előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 256GB - BONTATLAN - (3év)
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4681
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest