Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

Win 11 alatt statikusan kiszedtem Notepad-ot, és beállítottam a Notepad++-t helyette ezzen a módszerrel:

-"Notepad" uninstall:
    -Start left klikk / "All >" klikk,
    -Menuben kikeresni "Notepad", jobb klikk, "Uninstall" klikk

-Elevated konzol-on:

reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe\0" /v Debugger /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
    reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe\1" /v Debugger /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
    reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe\2" /v Debugger /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
    reg delete HKCR\Applications\notepad.exe /v NoOpenWith /f

Forras:

https://npp-user-manual.org/docs/other-resources/#windows-11-right-click-workarounds

Azzal együtt, hogy a célt elértem, van egy kellemetlen következmény. Amikor Windows file explorerben nyomok egy jobb klikket, ott van egy olyan pont, hogy új szöveg file létrehozása. Illetve volt. Azzal együtt, hogy a Notepad-ot uninstall-ra dobtam, az a pont eltűnt. A Notepad++-nak a jelek szerint nincsen meg ugyan az a funkciója. Pedig bizony nagyon kényelmes egy feature!

Kérdés: Létezik erre valami külön beállítás, amit én néztem el / felejtettem el, vagy nem tévedésről van szó a részemről, hanem hiányosságról a Notepad++ részéről, és jeleznem kellene ezt a fejlesztők felé?

A tanácsot előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák