- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SlayR
senior tag
Én már azért párszor megszívtam ezzel a márka témával főleg cipővel kapcsolatban, de valakinek ez életfontosságú, hogy csak márkás cuccot vehet legyen mivel menőzni a társaságban....volt egy ismerősöm akivel egyszer volt egy egyforma felsőnk az enyém natur volt se felirat se semmi 3K-ért vettem neki rávolt rakva egy márkafelirat meg a nyakába márka címke anyagra mindenre ugyanaz, de ő 18ezerért vette ergo átverték kicsit.....
Nincs ezzel gond csak néha rossz nézni hogy belemerülnek az emberek ebbe...
-
Polaroid szemüveget hol vettél? Hol érdemes venni egyébként? Én is pályázom egy polarizáltra.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Crystalheart #134 üzenetére
Zsebkés, zsebnaptár, zsebzebra
-
csƵ
addikt
Nekem kb 2, max 3 éve van meg a Levi's, ahogy a telefonomat a zsebemben hordom kikopott egy csíkban. Majdnem ki van szakadva. Korábban a Pepe Jeans szintén, csak az két helyen, de az totál kilyukadt. Pedig én nem vagyok az a széthasználós típus.
Úgyhogy én azon vagyok, aki megteheti az vegye meg azt, ami tetszik neki és véletlenül se úgy öltözködjön, hogy másoknak megfeleljen. -
Vakegérke
félisten
válasz
Crystalheart #130 üzenetére
Érdekli a frászt az elegancia, meg a márka. Tartós cucc a poén, nem a virítás.
-
proci985
MODERÁTOR
lee nekem két hónap alatt elvásott itt svédeknél. amikor gariztattam egyébként vicces volt, eladók kb jobban meg voltak illetődve, mint én. pedig én is csak néztem, hogy egy ilyen árú farmer ilyen hamar elvásik.
levis/g star kb egy árban van vele, mindkettő sokkal jobb minőségben, kb napi kemény használatban kibírnak egyedül egy évet.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Crystalheart #128 üzenetére
Ahamm. Szóval a hosszanti barázda a lényeg. Köszönöm.
Megjegyzem a katonai, vagy munkásőr gyakorlónál jobb anyag nem hiszem, hogy van.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Vakegérke #127 üzenetére
Mittudomén, nem márkaspecifikus.
A lényeg, hogy kellően vastag tapintása legyen, azok a strapabíróbbak, de nem tudnék példát mondani. A sima farmeren átlós a szövetmintázat, és munka közben könnyen szakad egy idő után. Ezen pedig hosszanti barázdák vannak, mint a bársonyon, de attól még farmer anyagú.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Crystalheart #126 üzenetére
Nem tudom, melyik az, de érdekel a dolog. Adnál valami információt?
-
GabN73
addikt
-
tildy
nagyúr
Mit csinaltok ti a farmerekkel?
15 evesen Nemetorszagban kaptam egy citromsarga farmert. Evekig hordtam, 5-6 ev biztos volt benne, mikor kezdett tonkremenni, de mivel a kedvenc farmerem volt, eleg gyakran abba voltam.
Termeszetesen egy levis jo, de anno otthon gyakran volt lee cooper gatyank, itt meg fillerekert kapni, nem hinnem, hogy sokkal rosszabb lenne. -
Domxc
senior tag
Hat igen. Kinek a pap, kinek a papne. De szerintem nem mindegyik markasabb dolog penzkidobas. Peldaul, vettem a zaraban egy nagyon jo anyagbol keszult gatyat, amit imadtam, de 4 helyen is szetszakad, pedig nem hordtam agyon. (de ugyanez egyik haverommal is megtortent) Ezutan vettem egy Levi's farmert (lehet tippelni mennyiert), ami sokkal jobban szuperalt es meg mindig kitart.
Tehat csak ennyi. De nem mondom, hogy nehany esetben nem a markaert veszem meg a ruhakat, sznob vagyok nem tagadom, de nem vagyok hulye aki minden esetben csak felvagni akar es ezert veszi ezeket a dolgokat.
De minosegi kulonbseg bizony van (nem is kicsi) egy HM es egy Tommy Hilfiger polo vagy egy Zara es egy Levi's gatya kozott, vagy egy Deichmannos cipo es egy (jobb fajta) borcipo kozott. -
-
Valty
aktív tag
"Hol nem szarom én le, hogy ki mit gondol az öltözködésemről?"
Nem kötekedni akarok, de hidd el van ahol nem szarhatod le, pl. nálunk egy csajt egyszer hazaküldtek a munkából átöltözni (szerintem jogosan), mert szakadt nadrágban volt
tildy: olyan oldalt esetleg nem tudsz, ahol ugyanilyen széles választék van, csak nem sport, hanem casual?
-
DeFranco
nagyúr
Hihetetlen, hogy egy egyszerű, 1000 éves problémafelvetés hogy képes minden extra erőfeszítés nélkül kihozni az emberekből a lelki defekteket...
-
válasz
Jhonny06 #105 üzenetére
Van néhány ezer színárnyalat ami jól néz ki. Tudod mi a legfőbb "baj" veled? Az, hogy te másoknak, az íratlan társadalmi normáknak igyekszel görcsösen megfelelni. És ez gáz. Hol nem szarom én le, hogy ki mit gondol az öltözködésemről? Nem győzöm ismételni: nem a ruha teszi az embert. Nálam az az igénytelenség ha egy embernek koszos a körme, zsíros a haja vagy éppen mosdatlan. Ha koszos, szakadt, kinyúlt ruhában vagy lukas cipőben jár az szintén igénytelenség. Aki egyszínű mindenféle reklámfeliratoktól mentes pólót visel az nálad már igénytelen? Meg kell hagyni elég érdekesen látod a dolgokat.
-
Ha drága polót akarok, akkor 3.000 Ft-ért veszek, török anyagú Adidas polót pl., csak tudni kell jó helyen venni, értem ezalatt, hogy nem itthon.
-
Eastman
addikt
-
tildy
nagyúr
válasz
Jhonny06 #105 üzenetére
Oke , alap, hogy az ember nem hord szakadt ruhat, de egyebkent mi mas gond lehet? Mondjuk otthon meg a piercinget se nezik jo szemmel, itt meg munkahelyen egyik csaj feje felig borotvalt, legalabb 5-8 nak van piercingje, egyik srac "tarajos" frizuras, szoval hala egnek nem ez alapjan "itelnek".
Jahm es a polgarmesterunk sem piskota: [link]Siman bemegy egy megbeszelesre totalisan kocosan
-
Jhonny06
veterán
Miért, hány különböző színű póló van, aminek elviselhető a színe? Vagy végighordod az egész színskálát? Az meg, hogy különböző fajta póló, vicc. Van V-nyakú, kerek nyakú, de ettől még nem mutat rajtad másképp, csak egy póló.
tildy: Szerintem aki ilyen semmilyen módon öltözködik, az nem túl igényes saját magára nézve (nem a márkáról vagy az árról beszélünk továbbra sem, hanem a ruha kinézetéről).
-
Na most jól megaszontad' a frankót leülhetsz...
mod: "Nem a márka a lényeg, hanem a változatosság."
Mert ugye pólóból csak egy félét kapni ugye? Természetesen azt is csak egy színben. Nem lehetsz ennyire "egyszerű".
"Legyünk már legalább egy kicsit igényesek (ha meg nem, akkor legalább ne kérkedjünk vele)"
Te miről beszélsz? Hogy jön ide az igénytelenség?
-
Jhonny06
veterán
Nem a márka a lényeg, hanem a változatosság. Én se szoktam Nike/Adidas polokat venni. Nem azért, mert drágák, hanem mert szarul néznek ki. Ellenben a Vörösmarty téren levő boltokban fele ennyiért tényleg jó cuccokat lehet kapni és az ég világon semmi nem látszik abból, hogy milyen márka.
Biztos kurva nagy arcnak hiszed magad, hogy te ezeré' veszed a pólókat, én meg 3-ért, de legalább nem ugyanaz van rajtam minden nap. Persze mondhatod, hogy leszarod, hogy ki mit gondol rólad, de ez egy felnőtt férfinél akkor is gáz. Legyünk már legalább egy kicsit igényesek (ha meg nem, akkor legalább ne kérkedjünk vele).
-
tildy
nagyúr
Ha mar polok, meg 22 ezer forint, ha valaki jol be akar vasarolni, nem csak polokbol, es markas cuccokhoz is szetne olcsobban hozzajutni, ajanlom a sportsdirect.com-ot. HU-ba is szalloitanak. Nem egyszer vettunk adidas polot 7-8 fontert.
-
-
Hintalow
senior tag
Pólóknál az egészséges határ 3-5 ezer Ft között mozog számomra, és azt szeretem, ha egyedi valamelyest, így többször ebay-ről, webshopokból szerzem be.
Merthát hiába jön veled szembe ilyen-olyan márkás pólóban bárki, ha a tiédről laza mosollyal Megatron céloz felé az ágyújával, akkor bizony te nyersz -
Te képzeld. Vannak ingeim, zakóból is kettő lóg a szekrényben. Sőt még néhány nyakkendő is akad. Kérlek nézd el nekem, hogy a munkámból kifolyólag heti 5-6x kényelmes ruhába ugrok bele ami nem akadályoz a szabad mozgásban. A kimaradt egy-két napban pedig nincs kedvem itthon pingvinnek öltözni. Szóval szerinted lúzer az aki egy ezresért jobb minőségű pólót vesz mint te 5-6ezerért? Ja el is felejtettem. Hát azt ilyesmit csak a lúzer prolik hordják meg azzal amúgy sem lehet feszíteni a plázában mert nincs rajta 30cm-s betűkkel, hogy nike... Jót mosolygok a hozzád hasonlóan gondolkodó rongyrázó látszat embereken.
-
Jhonny06
veterán
"nem feltétlenül várnak el mindenhol ing, nyakkendő, öltönyt esetedben kosztümöt."
Hát nem tudom, ezen kívül kb. a farmer+póló kombó marad, ami szerintem nagyon gáz, még ha nem is várják el.
"Én is volt, hogy egyszínű póló, zakóba mentem el."
Ez teljesen rendben van szerintem.
-
PazsitZ
addikt
Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy nem feltétlenül várnak el mindenhol ing, nyakkendő, öltönyt esetedben kosztümöt.
De összességében, rosszul semmiképp nem járhatsz vele, ha adsz magadra. Ellenkező esetben viszont, egy hasonlóan megnyerő jelentkező öltönyben, sokkal hamarabb tűnhet szimpatikusnak, profibbnak.Én is volt, hogy egyszínű póló, zakóba mentem el. De ez függ a szakmától, esetlegesen a cégtől is.
Huma esetében mondjuk azzal is probléma van, hogy behozta a nem öltözök ki elegánsabban sehova, senkiért dolgot, de párhuzamosan a márkákról beszél, ami nem azonos metszet.
-
tildy
nagyúr
válasz
Crystalheart #69 üzenetére
Borcipok , csizmak voltak. Csak mint irtam szezon vegen, learazasokkor vettem.
-
Kassadin
addikt
Itt senki se állította eddig sem azt, hogy neked non-stop öltönyben kell megjelenned mindenhol. Csak ott, ahol úgy illik.
"Én elvből sem vagyok hajlandó megfelelni ennek a nagy márka mizériának. Egyszerűen szánalmasnak tartom azokat az embereket akiknek az egész életük a márkák körül forog és mindig mindenkinek meg akarnak felelni.
Tudod hány olyan embert ismerek aki azzal kérkedik, hogy épp milyen méregdrága ruha van rajta? Szerintem a többségük legszívesebben rajtahagyná a ruhán az árcímkét."Rossz körökben mozogsz. Én egy olyan embert sem ismerek, aki ezzel kérkedne. Van aki, sose tud felnőni, rájuk kell hagyni. Normális esetben ez a kivagyiság időben kiveszik az emberből, vagy még jobb az, ha meg se jelenik.
-
Huma
addikt
Szerinted igénytelenség szerintem meg az egyéniség része, hogy olyan ruhákat hordok amilyeneket szeretnék és nem pedig olyanokat melyeket mások szeretnének rajtam látni.
Én elvből sem vagyok hajlandó megfelelni ennek a nagy márka mizériának. Egyszerűen szánalmasnak tartom azokat az embereket akiknek az egész életük a márkák körül forog és mindig mindenkinek meg akarnak felelni.
Tudod hány olyan embert ismerek aki azzal kérkedik, hogy épp milyen méregdrága ruha van rajta? Szerintem a többségük legszívesebben rajtahagyná a ruhán az árcímkét.Volt amelyik azzal menőzött, hogy 45e-s rövidnadrágban jött dolgozni. És ezt minden alkalommal elmondta mikor rajta volt. Az persze már más kérdés, hogy nagy vetítőgép az illető és jó ha 5e-be került a rövidnadrágja.
Alapítani kellene egy céget. Balek lenne a neve. Minden ruhán rajta lenne a márkajelzés és méregdrága lenne.
(#83) GabN73:
Az már jó jelnek számít. -
PazsitZ
addikt
Szerintem az igénytelenség nem tesz se jobbá, se okosabbá.
Az meg, hogy egy társadalomban élsz, de mindenki véleményét leszarod fura. Persze nem ismerlek, de ez elsőre kb. egy eltájolt elszállt-beképzelt embernek mutat.
Szerintem rossz taktika az önértékelési problémákat ilyen felfogással kivédeni. -
JoeYi
őstag
két dolog van, az UV szűrés és a polarizáció. A cimkét amit a mostani szemcsiddel el tudsz olvasni azért van, mert polarizált. A régi nem volt az. De ez a tény nem befojásolja az UV szűrést. Attól hogy nem polarizált egy szemcsi még lehet UV szűrő képességű (igazából egy egyszerű üveglap is az)
Amúgy én azért nem kedvelem annyira a polarizált szemüveget, mert a telefonom kijelzője is polarizált így ha nem jó szögben tartom, akkor semmit nem látok a képéből. Ugyanez a fényképezőnél
-
Huma
addikt
"Persze te minden felett állsz és jobban tudsz"
Végre valaki nyíltan beismeri. Jó érzés ha értékelik az ember erényeit.
"Egyébként én pl. néha szeretek még hétköznap is inget zakót venni, kicsit elegánsabb lenni."
Engem meg egyáltalán nem érdekel, hogy mit gondolnak rólam mások. Tudod, madarat tolláról, embert barátjáról... -
PazsitZ
addikt
Azt azért bátorkodnék megkérdezni, hogy mekkora tapasztalatod van tárgyalások, hivatalos ügyek intézésében, ahol az elvárt öltözködési forma nem rövidgatya-póló? Ezek közül pedig mennyi könyvelhető el sikeresnek?
Csak mert nagyon az az érzésem, hogy a nagy határozottságod, 0 tapasztalati háttérrel rendelkezik és a levegőbe beszélsz.
De hátha egyszer talán felnősz.Egyébként én pl. néha szeretek még hétköznap is inget zakót venni, kicsit elegánsabb lenni.
Az, meg, hogy pl. állásinterjún, vagy említett bíróságon megtiszteled a a másikat, hogy nem sz@ros gatyában jelensz meg, pedig nem hiszem, hogy képmutatás vagy személyidegen viselkedés lenne.Persze te minden felett állsz és jobban tudsz, ezt már kezdem tapasztalni itt a forumon rólad.
btw.: Hallottál már egyébként a "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" szólásról?
ON topic:
Azért többnyire a márka minőséget is ad. Persze sok esetben túlzó az ár, de a negyed olyan árúak között pedig kicsi az esély, hogy tényleg tartós ruhát kapsz.
Szóval, inkább kifizetem a márkát is, hogy minőségi terméket kapjak. Hozzáteszem nem annyira rajongok a nagy márkafeliratokért, inkább a szolid kinézetű darabokat kedvelem.
Mondjuk az említett leértékelt 22 ezres póló már határozottan egy másik kategória, ami árban erős túlzás. -
Tessék: Gildan Ultra Cotton 700ft, Fruit of the Loom Super Premium 650ft/db. Bruttó kisker árak színes pólóra vonatkoznak. Én ezeket hordom. Több éves tapasztalat után kijelenthetem, hogy igencsak prémium minőség mindkettő. Annak meg kifejezetten örülök, hogy nincs rajta se pipa, se ugró puma se semmi hülye logo.
4-5éve csak Gildan Heavy Cotton pólókat hordok dolgozni. Extra igénybevételnek vannak kitéve egyik másik legalább 150x ki lett mosva még sincsenek elcsavarodva, nem nyúlt ki a nyakuk és nem keményedtek meg a sok mosástól. Ugyan olyan puha mind mint újkorában. Egyedül a színük fakult meg a sok mosástól. 450forintért vettem anno darabját. Bemész bármilyen butikba vagy akárhova tesco pl a legolcsóbb gagyi póló is 1rugó. Ez alig a fele és nagyon jó minőségű. Azt konkrétan tudom, hogy az Adidas többnyire Sol's pólókat használ. 1:1 ugyanaz a logo nélküli póló 1200forint/db. Ez a színesre vonatkozik a sima fehér olcsóbb is valamivel. Azokat a jó minőségű piké pólókat amit 6-8k-ért viszel haza a butikból szintén megkapod 1500-2500 között. Nem leszek népszerű de szerintem egyszerűen lúzer aki 2500 forintos pólót megvesz 8000 forintért csak mert belevarrtak egy címkét és vasaltak rá egy 5x5centis matricát. Fiatalabb koromban sokáig csak a menő márkákat vettem. Kizárólag J.Press zokni, Nike atléta, Nike rövidnadrág, Adidas póló volt a szekrényemben de szerencsére idővel kinőttem ebből a divatmajom korszakból. Manapság már kifejezetten szeretem ha egyik ruhadarabomon sincs 50méterről látható logo. Már feleslegesnek tartom a rongyrázást. Nem a ruha teszi az embert. -
Huma
addikt
válasz
Crystalheart #72 üzenetére
" illem, tisztelet, alázat és miegyéb"
Na ezek azok a dolgok amiket nem vagyok hajlandó mutatni, csak azok felé akik megérdemlik. A felfújt hólyag+öltöny kombót képviselő emberek nem tartoznak a megérdemlik kategóriába.
-
Huma
addikt
Mármint azok szerint lennék bohóc akik szerintem birkák?
Ez kb olyan mintha egy csöves azt mondaná nekem, hogy nem jól hordom a ruháimat mert nem használom wc-ként. Gondolom, te egy rakás csöves közé keveredve azonnal "alkalmazkodnál" hozzájuk.A bíró meg ne az én ruhámmal foglalkozzon hanem az igazságos ítélettel. Ez utóbbi amúgy sem az erősségük.
-
Crystalheart
őstag
Tényleg félreérthető volt, mert említettél cipőt is
Hát ha nem bőrcipő, akkor érthető, hogy ilyen olcsón szoktál azt is venni. Nekem egy olyan csizma kellett, ami bírja a telet, nem bűzlik be nyáron, kényelmes a végtelenségig, hogy túrázni is lehessen vele, no meg azért dizájnos is, és a talpán a csúszásgátló réteget leszámítva bőr.
Rendes ruhát én sem szoktam drágán. Sőt, szerintem 10 éve olyan ruhákban járok el itthonról, amiket valamelyik szekrény mélyéről kapartam elő, vagy épp ismerős kiszanálta és odaajándékozta. Nem kell sok kritériumnak megfelelniük, csak lehetőleg ne legyen béna szabása a mindig hosszú nadrágnak, és ne legyen hivalkodó felirat a pólón/félingen. Gondolkodom, lehet, kellene rendes inget is használni.
Most van néhány új kedvenc téli ruhadarabom, amit lomtalanításon szedtünk össze.
Gyerekek, igazi márka: Május 1 Ruhagyár!
Tiszta dizájnos hosszú kabát, vastag mint az istennyila. Ha a műanyag gombjait fémre cserélem, gagyinak sem fog tűnni. A másik egy régi katonai, két elemből álló kabát, ilyen halvány-levélzöld, a gallérján szőrmével, egy nagyon meleg alsókabáttal, már szinte csak egy szovjet fülvédős setyak hiányzik mellőle.
Aztán ott van, amit általában használni is szoktam, egy zsír új sokzsebes, vízlepergetős, drága hatású kabát, amit a derekánál meg lehet húzni, és karcsúsított hatása lesz. Nagyon praktikus, elfér a zsebében egy átlag regény. Ja, és a szintén egyszer sem használt, minimum 30 éves zöld vászon esőkabát, amin még a biléta is rajta volt. Ma már ilyet nem gyártanak.
Esküszöm, ma ezekkel jobban lehet villogni, mint ilyen béna lowend márkákkal.
Ezekben még volt anyag.Mák, hogy mindegyik szinte új, biztos ott álltak valami idős szekrényében és aztán halála után az örökösök kiszanálták. Bírom, amikor csodálkozva kérdezik, hol vettem...
-
tildy
nagyúr
válasz
Crystalheart #65 üzenetére
Nem igazan. Talan egy sportcipot tudok mondani , ami 10E forint volt, az elmult 32 evben. Meg a csizmam, 70 font korul.
Odahaza mindig learazaskor vettem kb fel aron, vagy kozvetlen a gyartotol (ELVÉ cipo") 5-7 ezer forintert/
Jahm es pumaim meg adidasaim voltak utobbi evekben, kb kb 6k-ert a Hervisbol.
Kicsit felreertheto az elozo hozzaszolasom, soha semmilyen ruha nem vonatkozik cipore . Polo, pulcsi,bluz, farmer, nadrag, alsonemu,ezekre ertettem ott a ruhazatot
-
Ezzel én is így vagyok. Egyedül a cipőre vagyok kicsit háklis. Az az egyetlen amiből mindig normálisat veszek. Enyhe fokú bokasüllyedésem és ráadásnak még lúdtalpam is van ezért az olcsóbb gyengébb minőségű cipőket elég hamar széttaposom. De 15ezernél egy petákkal sem adnék többet egy pár cipőért.
-
Crystalheart
őstag
-
Crystalheart
őstag
Nekem mellény kellene, így most nem tudom nagyon hova tenni a zsebórám. A bársony hatású farmer kis zsebében nem mindig kényelmes.
Mondjuk meg se szólaljak, kb. két váltás elmenős ruhám van, ha öltöny kell mittudomén valami szavalásra vagy konferálásra, akkor öcsémtől kell kérnem.
-
GabN73
addikt
Nem tudom miért nem szereted az öltönyöket
Pedig egy belépő-középkategóriás (nem a piacos 9000 forintos dologról beszélünk) is nagyon jó tud lenni. Én különösen szeretem, igaz nem abban járok éjjel nappal. Néha egy ing+zakó+farmer+ valami értelmes cipő is jó kombó
Ismerős köreimben van egy pár öltönyös, de ők se hordják éjjel nappal. A nagy része tényleg csak temetésre, vagy tárgyalásra, esetleg esküvőre veszi fel, hétköznap-délután teniszpóló+farmerben járkál(nak).
Azért néha ők is szabadulnak tőle amint tudnak -
GabN73
addikt
Hát nem tudom, hogy hány Bugatti volt eddig a lábadon, de nekem télen nagyon is jó volt. Bélelt belső, magas szárral, elegáns kinézet, kényelem. Bír(ja)ta a havat is, és nem törik vagy csónakosodik. Ellentétben a Levisel, ő most kezdett egy kicsit felfelé hajolgatni, de ő többet kapott.
Volt Panamám is - több mint 3 évet kibírt - csak én hülye, egyszer abba mentem el télen a haverokkal "szánkózni". Na, az aztán kapott rendesen, el kellett vinnem cipészhez is, az rendbe rakta. -
válasz
Crystalheart #49 üzenetére
Most mar igen, de mig eljutott idaig ezt valoszinuleg nem tehette meg.
-
Crystalheart
őstag
Na, ezért jó multimilliárdosnak lenni, Bill Gates kb. ott jelenik meg trógerül, ahol akar.
Mindenesetre azért ha futja majd rá, szeretnék egy szolidabban magyaros öltönyt terveztetni. A Bocskai túl hivalkodó, és nagyon Horthy-s, a díszmagyar manapság jelmeznek tűnik, szóval valahol a kényelmes, karcsúsított öltöny és az attila közt valami, az volna az ideális. Visszahajtott gallér nélkül, természetesen, mert azt utálom.
-
GabN73
addikt
Hajaj, akkor én most itt nem játszok a Bugatti cipőmmel, meg a Levis-el
A John Lobb márkár már meg se említem
-
válasz
Crystalheart #45 üzenetére
Egy minosegi oltony nem kenyelmetlen, ahogy egy szinten jo minosegi hozzavalo cipo sem. Szerintem oltozzunk alkalmohoz illoen, targyalasra, parlamentbe oltony, otthon, a parkban sportcipo.
-
Crystalheart
őstag
Én eleve nem hordok sportcipőt, de egy motoroscsizmában simán be lehet menni elegáns helyekre is, a formája jó és bőrből van.
Egyébként az öltönyt én is utálom. Ki találta ki, hogy kötelezően kényelmetlen egyenruhában kell lennie a férfiaknak? Mert messziről szinte minden öltöny ugyanolyan. Amikor a politikusok és üzletemberek régen egyéni választás szerint az adott országra jellemző ruhafélékben tárgyaltak, meg az ünnepeket is abban "vészelték át", és ha akartak, akkor a mai téglaformáknál jobb szabású öltönyöket vehettek föl, szerintem sokkal jobb volt. Egyes csoportok meg elmehetnek a fenébe, hogy szinte kisajátították a zsinóros ruhákat, egyéb pártatlan nemzeti jelképekkel együtt. o.O
-
madgie
titán
válasz
V.Stryker #41 üzenetére
Az a baj, hogy én elég trehányan hajigálom néha be a szekrénybe a cuccokat így hiába vasal rám az asszony, hamar kiderül, melyik anyag hogy gyűrődik
Egy pólóm volt életemben, amire azt mondhatnám, hogy tökéletes: az unokatesómtól kaptam, eredeti amcsi Jackass póló
Kábé háromszor olyan vastag anyag, mint a márkás pólóké, vasalni sem kellett soha, mindig mindent kibírt (kocsma, fesztivál, ilyesmi), míg egy karácsonyi fotózásnál (képvisszanézésnél) nagy' lazán bele nem dőltem egy kis mécsesbe... nem volt tűzálló
-
"Van valami ésszerű indoka annak, hogy valaki 22k-t költ egy polóra, csak azért mert egy híres márka van ráírva?"
22k-ért komolyan megvett egy 90forintból előállított pólót? Nemár...
Dolgoztam ilyen helyen tehát valamennyi rálátásom volt a dologra. Csak egy példa a sokból. A Gildan több neves sportruházat "gyártónak" szállít mindenféle felsőruházatot amit aztán azok saját márkanév alatt több százszoros haszonnal eladnak a rongyrázóknak. XY "márkás" póló plázában 4500-6000ft. Ugyanaz a póló logo nélkül 500ft. Örök igazság, hogy a hülyékből lehet a legjobban megélni
-
Eastman
addikt
L501-est veszek turkálókban vagy veterán 4k és 6k között. Tudom, hogy 3-4 évig az még farmer. Szimpla fehér vagy fekete pólóval örök "divat".
A szolid veszkócsizmámmal meg üt.
-
14adam
addikt
válasz
westcoastog #11 üzenetére
aztán kap egy ilyen szép ruhát mert márkát hamisított
-
Ptech
addikt
Én a múltkor vettem egy ezresért pólókat. Öt darabot. És még nem is a papírvékony kínai kategória, van bennük anyag.
Vettem már 5k-ért is pólót, de azoknak az anyaga gagyi ehhez képest.
Plusz az olcsó pólókat lehet moddolni: kinyomtatsz A4 méretben egy stencilt, körberajzolod kartonpapíron. Fogsz egy kis hypo-t, beleöntöd növénypermetezőbe, és megfújkálod párszor a kartont a pólón. Kimosod, kész is az egyedi pólód.
Olcsó is, saját gyártmány, és nem te fizetsz a ruhagyárnak, hogy szendvicsember lehess -
blackydan
senior tag
válasz
V.Stryker #33 üzenetére
Nálam amikor Anyám, illetve Párom vett pólót nekem az mindíg katasztrófával zárult..... vittem is vissza az esetek 95%-ban és cseréltem valami másra
Cipő: (és itt a futó cipőkről beszélek) tök durva , nemrég tudtam meg 1000 kilométerre szokták tervezni őket ami az én esetemben azt jelenti, hogy nem egész egy év alatt elhasználok egy baromi drága cipőt! Heti 3x10 kilométert futok ami éves szinten 1560 km... persze néha kihagyok pár alkalmat de akkor is brutál dolgok ezek. Cserélni meg nem fogok jó darabig, két évet remélem azért kibír. -
blackydan
senior tag
Nálam is sok estben játszik a C&A, jeans club (amíg volt), new yorker, meg hasonló kategóriájú boltok. Ha tetszik valami megveszem de azért vannak korlátok amiket fel szoktam állítani: pólók esetében a tető max 6-7 ezer, cipők 10-15, farmerok 11-12. Persze vannak kedvenc márkáim, én nagyon szeretem a farmer nadrágokat és abból is a kedvenceim a mustangok, de hála mindegyiket outletből vettem és olcsón megúsztam. Amiért kicsit mélyebben belenyúlok a zsebembe azok a sport cuccok: futásra simán veszek egy 34 ezres nike lunarglide cipőt, és ez igaz egy kondis csukló szorítóra is ( Schiek ). Ezeknél általában nincsen apelláta mert mégis az egészségem múlik rajtuk.
-
V.Stryker
nagyúr
Azért egy egészséges középutat nem árt megtalálni. Szerintem a márka pont nem lényeg. Mit takarhat a márka? Hogy ha belépsz a boltba, akkor eldönthetem,hogy van-e a plazma tévére pénzed vagy nincs? És ha kaptad? SZóval ez halott vonal. Viszont mindenki legyen tiszta, bármi is van rajta. Az már sokat elárul.
Ezért nem értem a csöviket sem. Mert látom rajtuk,hogy feladták vagy jó az úgy nekik. Ne mondja senki,hogy nem tudnak megmosakodni, nem tudna 200 forintból szappant venni és a Dunába ruhát mosni, majd munkáért kopogtatni. Mégis más az ember kinézete, kicsit bizalomgerjesztőbb. És attól ,hogy koszos, szakadt armani van rajta, attól nem lesz jobb.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Azért csinálja, mert egy felszínes, sznob paraszt. Mert ahhoz, hogy valakinek érezze magát saját maga előtt és ezáltal elhitesse magával, hogy mások is látják valakinek, ahhoz neki 20k-ért kell pólót vennie. Szánalmas.
Én nem veszek kínait, nem veszek piacon ruhát. Mert apám úgy tanított,hogy szegény vagyok ahhoz, hogy szart vegyek, mert az kidobott pénz. Viszont nálam a költekezés megáll a C&A-nal vagy a ...mi is a neve...Philip Russel volt mindenre írva és asszem meg is szűnt...na mindegy, szóval ott. És én soha meg nem tudnék venni egy olyan cipőt, amin akkora pipa van, mint maga a cipő. Mi vagyok én? Reklám bábu? Fizet nekem érte a Nike,hogy azt a sz.rt hordjam?
Nálam az ilyen felszínes ember semmit nem ér. Sokat ismerek, aki ilyenekkel menőzik, meg az új kocsijával és otthon meg üres a hűtő. Verheti magát....
Na de felbasztam megint magam.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Crystalheart #26 üzenetére
Így van, ha milliárdos vagy, akkor már túljutottál azon a szinten, hogy neked kell benyalni azért, hogy szóba álljanak veled.
-
kmisi99
addikt
én inkább veszek évente 3000ft ért pólót és dobom ki a régit mikor kezd tönkre menni mint vegyek 3 évre 22k ért egy jó minőséget.
-
nincsisbéla
aktív tag
Nekem is van 16k-s pólóm, és egy zaráshoz képest érezhetően minőségibb! (Fred Perry)
Szóval azért az enyhe túlzást, hogy 5k-ért, és 15k-ért is ugyanolyan minőségű cuccot kapsz! (a legtöbb esetben) -
7
addikt
"Vettem egy 'BALEK' feliratú pólót.
Csak tudnám, mi került rajta 42.000 Ft-ba..." -
total90
veterán
Eloszor is bocs az ekezezek miatt,mobilrol irom...
Szerintem... Azert vab amiert megeri kifizetni zobbet HA van ra keret. Amiota Nemetorszagban elek es lehetosegem van,akkor veszek minosegibb cuccokat. Pl. az elso fizetesembol vettem egy Hugi Boss rovidujjut es nem kevesszer volt mosva,sot egyszer veletlen fozoprogrammal lett kimosva... es me mindig jobb mint egy teszem azt H&M-es rovidujju. Ok,van,hogy nemely neves gyarto termeke irrealisan draga,de a markas termekek kozul is meg lehet talalni az aranykozeputat.
Nalam,ami igazan fontos,hogy minosegi darab legyen,az a labbeli es az alsonemu. Ok persze ha nem lenne mit ennem,akkor biztosan nem arra koltenek... Mindenki addig nyujtozkodjon mig a takatoja er. -
Jhonny06
veterán
22k-ért az már valami komolyabb márka lehetett, nem a szokásos Nike/Adidas. Egyébként ennyiért a ma divatos üzletekben is elég jól be lehet vásárolni (Pull & Bear, Bershka, H&M). Persze nem annyi cuccot, amit te írtál, de akkor is.
Ha meg valami olyan cucc volt, ami tényleg minőségi és nem csak a márkát kell megfizetni (pl. Ralph Lauren), az szerintem oké.
"lassan mindent ugyanúgy ázsiában raknak össze, és nagyon nem lehet a minőségben különbséget tenni"
Ez nagyon nem így van. Ha jársz pl. reptéren, akkor a Duty Free-be fogj meg egy RL inget és meglátod. És ez nem a megfizethetetlen kategória.
-
Vakegérke
félisten
Muszáj villantani, hogy a pórnép láthassa, menő csávó vagyok. Már csak az lenne menőbb, ha az árcédula mindenki számára láthatóan fityegne a göncön.
Nem tudom, hogy jön ide, de eszembe jutott egy hirdetés "ezer" évvel korábbról, valahogy így hangzott:
Keresek egy srácot komoly kapcsolatra, aki olyan, mint Bon Jovi. Ha nem úgy néz ki, legalább ADIDAS nadrágja legyen.
Hoppá... -
Crystalheart
őstag
Márka, márka, ez szerintem legföljebb alsóneműben lehet fontos, hogy ne lyukadjon ki néhány használat után kellemetlen helyeken...
Amúgy a kézzel készült ruházat híve vagyok, még ha nincs is olyanra zsém.
Meg kellene valakinek tanulnia varrni itthon, mert van 3 működő régi lábbal hajtós Singer varrógépünk, meg két modern, egyenként 60 ezres elektromosunk is.
-
gabor85
őstag
Én azt gondolom hogy megéri néha többet áldozni.
Jól tudod te is, és a többi olvasó is hogy semmilyen termékazonosító cimke nem takarja mondjuk egy ruha valós anyagfelhasználását.
Vettem már100% pamut felsőt7000 forintért, és a negyedik mosásra olyan bolyhos lett hogy öröm volt tapizni. A legszebb az egészben hogy érintésre is elég jó volt aztán mégis...
A minőségben is vannak észrevehető különbségek: pl el nem vágott cérnaszálak jóval jellemzőbbek az olcsóbb ruhaneműkön.Szerintem a legfontosabb hogy soha ne úgy menjünk vásárolni hogy most "szükségem van rá" mert nincs cuccom a holnapi buliba, hasonlóan ahhoz mint aki éhgyomorral többet vesz, mert "kell".
-
mzs718675
csendes tag
válasz
westcoastog #11 üzenetére
+1
-
Csepe
aktív tag
Nekem lényegtelen egy termék márkája. Ma már minimális a minőségbeli különbség a márkás és a jobb márkátlan cuccok között, teljesen hülyeség többszörös árat fizetni azért, hogy valaki azt érezhesse hogy ő a valaki csak mert drága ruhák vannak rajta.
Bár lehet azért mondom ezt, mert én egy év alatt sem költhetek el 22k-t ruhára. -
k.
őstag
Ismertség/marketing.
Hogy egy napjainkban tárgyalt téma legyen:
Beats fülesek: Nem szólnak messze úgy mint az áruk, de drágák, annyira azért jól szólnak, hogy az átlag ember igényét kielégítsék, igy pont jó mutatni, hogy ő már milyen szinten tolja.
Ezzel szemben ugyan annyiért ott a Bower&Willkins fejhallgató, ami mondjuk fele annyira sem ismert az átlagnak, de épp hülyére veri hangban az elöbbit. Az emberek nagyrésze divat/marketing/brand miatt az elsőt fogja venni. -
westcoastog
veterán
Olcsóbb ha elmegy nyomdába és rávasaltatja a pólóra a márkajelzést.
A maradék pénzből meg vesz sört. -
Nordic
Közösségépítő
Pont itt a lényeg. Hogy tényleg van olyan, ami valóban megéri a plusz pénzt, és mégsem azt veszik az emberek
. Azt hiszem ez egy olyan dolog, amit megint csak nem fogok megérteni.
Az ilyen megéri a pénzét dolog pl a mostani polaroid napszemüveg amit vettem. Kaptam hozzá tokot, törlőkendőt. A lényeg az egészben az, hogy az előző napszemüvegemről (tesómtól kaptam 2 éve, akkor volt 15k)azt mondta akkor az eladó, hogy az is ilyen UV-védő lencsés. Ehhez képest a mostani sokkalta jobb, nem beszélve arról, hogy a hozzákapott tok belsejében van egy kis matrica UV-test felirattal amin az apró betűs szöveg csak akkor jelenik meg, ha a napszemüvegen keresztül nézed. A régi szemüvegemmel semmit sem látni(jól átb...tak akkor). Ez igaz, hogy 5k-val drágább volt, de megérte.
-
k.
őstag
Az egész az imidzsről szól.
Hogy ő megteheti, az ő ismerősi körében ez számít jónak, hogy mutatja a világba, hogy Handras-t idézzem: " Nem szarral gurigázik".
Ez a lényeg, többnek látszani. Komolyabbnak, profibbnak.
Mesélte ismerősöm-elég komoly cége van a családjának-, hogy elmennek egy tárgyalásra, és azonnal lesik az öltönyt, a cipőt, hogy milyen a névjegykártya anyaga, hogy azon ne ingyenes mail cím legyen-pl gmail és tsai, hanem pl jozsi@jozsinakacége.hu.
A Brand képes az embert komolyabbnak mutatni, és ez a lényeg.
Nem vitatom vannak igenis jó dolgok, amik azért annyik, mert tényleg fullprémium, de ez az egész alapjában erről szól.A legtöbben azért nyavajognak, mert mégtöbbet szeretnének. Valakinek egy autó pl 20on évesen nagy dolog, valaki pedig azon sír, hogy miért Peugeot-ja van, és nem BMW-je.
Többet akar az ember, természeténél fogva, és ha nem elég neki, akkor nyilván valóan szegénynek fogja magát érzeni, pedig simán lehet, hogy jobban él mint 100 másik. -
Lenry
félisten
-
Nordic
Közösségépítő
Nekem csak az a fura lassan, hogy lassan mindent ugyanúgy ázsiában raknak össze, és nagyon nem lehet a minőségben különbséget tenni(itt most nem arra gondolok, hogy melyik poló/pulóver/nadrág milyen anyagból készült). Mégis vannak emberek, akik kifizetik a plusz felárat, holott az olcsóbbal nem biztos, hogy együtt jár a rosszabb. Persze nem álszenteskedem, vannak olyan dolgok, amiket én is márkahűen vásárolok, de ezek nem olyan dolgok, amik nélkülözhetetlenek az élethez(pl számtech cuccok).
darál0w: Pont ez volt olyan fura, állandóan nyavajog, hogy nincs pénze...én nem értem
.
chevron7: Szerencsére nem nézek retekklubbot, meg úgy tv-t sem.
-
mzs718675
csendes tag
Pont a múlt héten volt az rtl-en az elit üzletekről valami riport pesten. Akkor ahoz mit szóljak aki 160k-ért vesz egy farmert, netán fél millát otthagy és vett 1 pár cipőt meg 2 pulcsit?
-
darál0w
Jómunkásember
egyszer kiprobálta, bejött neki. ha meg meg is teheti, hogy ilyen cuccot vegyen, akkor csinálja.
-
k.
őstag
A márka életérzés. Azt érzi tartozik valakihez, a brand miatt ő úgy érzi-akár valóság akár nem-, hogy igényes terméket vett, jól választott, van izlése stb.
Marketinget tanulok ezek alap dolgok. Én is tudok ragaszkodni pl Ruha márkákhoz-Zara a kedvencem- , és tény, hogy tudom, hogy vannak olyan pillanatok, mikor dönteni kell, és igen, érzem, hogy a-t kell választani b helyett, ha ugyan olyan is, mert a szívemben az egyik brand előrébb van mint a másik.
-
Nordic
Közösségépítő
Nekem haver nem tudta elmagyarázni...egyre csak azzal jött hogy ez legalább márka, nem bóvli, mint az enyém...
Ráhagytam.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Biztos vannak itt márkafanok(pl.ruhára gondolok). A mai nap beszélgettem haverral, és boldogan ecsetelte, hogy mennyire...
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest