Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15301) sajo13 válasza tusi_ (#15299) üzenetére


sajo13
senior tag

Én a Dominos árat néztem...ha előfizut akarsz, akkor ténlyeg olcsón elviheted, aztán havonta perkálsz, ugyanott vagy. Neten rákeresel, sok helyen árulnak, pl edigital. Előfizut nem szoktam választani, mert nem vagyok nagy csacsogógép.

(#15302) tusi_ válasza sajo13 (#15301) üzenetére


tusi_
addikt

30 pénz. Az előfizum 2700 ft és lebeszélhetem. Haverokat, családot ingyen hívom. Átlag 3e ft a számlám és van hogy 5 óra beszélgetés :)
Köszi a segítséget

eat, sleep, play, replay

(#15303) PoLizei válasza tusi_ (#15299) üzenetére


PoLizei
aktív tag

Mivel 36 éves vagyok, nekem a wifi-s net nem buli
Bocs, ezt nem értem, mi az összefüggés :F

P*L****

(#15304) tusi_ válasza PoLizei (#15303) üzenetére


tusi_
addikt

Nemrég fejtegették, hogy a Nokia a 13-16 éves korosztályt célozta meg az 5230 mobillal és hogy nekik kellene a wifi, hogy ingyen tudjanak netezni, kereset hijján. Mert hogy milyen menő, hogy egy mekiben tudsz a telefonnal netezni :)
A lényeg, hogy ugyan gazdag nem vagyok, de netezni nem járok mekibe, sőt, a laptopomat sem használom ilyenre, tehát nekem nem fontos tulajdonság, inkább otthon a szgépről.

[ Szerkesztve ]

eat, sleep, play, replay

(#15305) old rocker válasza tusi_ (#15304) üzenetére


old rocker
veterán

Én 20 évvel többet nyomok, de azért nem állítanám, a wifi nem éri meg a különbséget. Ha másért nem, azért, mert a Nimbuzz helyett felraktam az új Skype programot. Havi 900 egynéhány FT-ért van egy belföldi átalányom. Ez PC-ről, (mikrofon, füles) nem igen használom ki. Pedig sokat dolgozom itthon és a mesterségemmel elég sok telefonálgatás jár. Pöttyet kényelmesebb az E52-vel, vagy az 5800-val belépni a Skype-ra és mobilon keresztül kihasználni azt az átalányt, hogy havi 3.30 euróért belföldi vezetékes hálózaton annyit beszélek, amennyit tudok...

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#15306) PoLizei válasza tusi_ (#15304) üzenetére


PoLizei
aktív tag

Az a baj, hogy a magyar szolgáltatóknál szerintem nem csak a tiniknek lehet fontos az olcsón megúszható adatátvitel. Főleg egy külföldi utazás során jöhet jól, ha nem adatroaming díjakért, hanem a helyi wifit ingyen használva nézheted meg a leveleid, vagy netezhetsz.

A cikk szerint azért van remény, hogy a jövőben ne így legyen. :D

[ Szerkesztve ]

P*L****

(#15307) Vikthor


Vikthor
nagyúr

Sziasztok!

Hogyan lehet törölni felinstallált alkalmazást? Előre is köszi.

Üdv,
Vik

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#15308) Karma válasza Vikthor (#15307) üzenetére


Karma
félisten

Az alkalmazáskezelő elég jó kiindulási pont erre :)

“All nothings are not equal.”

(#15309) Vikthor válasza Karma (#15308) üzenetére


Vikthor
nagyúr

megvan! köszi!

[ Szerkesztve ]

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#15310) sunone válasza zso79 (#15296) üzenetére


sunone
aktív tag

5800-as familia összehasonlítása

Nemrég vettem feleségemnek 5800-at, számomra előnyök:
- ha gyerekek vannak a családban, bármikor lehet egy-két jó képet csinálni, nem kell állandóan fényképezőgépet hordani magunkkal.
- bárhová ingyen elnavigál és haza. Térképes autós kirándulásokat el lehet felejteni.
- wifivel a nagyobb mail csatolásokat is pick-pack letölti, így olcsóbb net csomag is elegendő.
- mivel régebbi konstrukció, szoftveresen kiforottabb, stabilabb
- 8GB-os kártya most is jár hozzá

(#15311) kali válasza tariattila (#15252) üzenetére


kali
legenda

hangban nem látok jelentős különbséget, pláne ha normális fülessel nézem - bár ilyen szempontból a telcsiket lehúzom, mert más igényeim vannak/lennének, anno dj is voltam egy ideig, és a zene ma is jelentős részét képezi az életemnek, szóval számomra a minőségi hangzás nem a mobiltelcsik szintjén kezdődik! nem mondom, hogy hallgathatatlan, de azért nem csúcs...

sajo13; egy teszthez kapcsolódó hozzászólások egyikében hangzott el valami ilyesmi; az okostelefon normális mobilnet nélkül félkarú óriás! ezzel teljesen azonosulok, és az n97 esetében ez sokszorosan igaz! én használom és kihasználom a telcsi adta lehetőségeket, van is a sim kártyán korlátlan mobilnet (na jó, csak 3 gb, felette lassítanának ha elérném, de nem bírtam még sosem elérni, mert csak mobilon használom, a lakásban van 30/3 kábelnet), szóval nálam aztán szívhatja a mobilnetet, tegye csak, az a dolga! az akkumulátor szempontjából én is arra számítottam, hogy leszívja majd rendesen, de szerencsére nem annyira vészes a dolog, sőt!
ahogy néztem - és itt is írták néhányan - 5800 esetében belassul a telcsi, ha több dolgot kipakolsz a főképernyőre, és az akkumulátor is jobban észreveszi - n97 esetében egyáltalán nem lassul be, látszik, hogy erre lett kitalálva!
nem azt akarom bizonygatni, hogy mennyivel jobb az n97, meg mindenki ilyet vegyen, de aki kihasználja, annak bejöhet! szerintem tud annyival többet, amennyivel többe kerül! sok tesztben lehúzták eleinte - a kezdeti szofver mellett voltak is hibák, de ez a legtöbb telcsi esetében igaz -, de nem illik még most is a régi tesztek alapján ítélni, aki most is lehúzza, az próbálja ki az új szoftver mellett is! ez pontosan igaz az 5800 esetében is, sokat javult az első szoftver óta, sőt!

[ Szerkesztve ]

(#15312) tariattila válasza kali (#15311) üzenetére


tariattila
veterán

Köszi a választ... én pont arra a (nem jelentős)-re lettem volna kíváncsi, hogy pontosan mennyi és van-e... a hardveres részére főleg...
Én se szeretek telón hallgatni zenét (főleg nem aminek büntetése lenne ezen megszólalni) de van, hogy rákényszerülök...
nekem a DJ féle zene áll távol a minőségi zenétől... (szerintem nem is mérce...:) ) a sok géphangnak épp jó ez a kategória...
persze, hogy voltál dj nem azt jelenti, hogy azt is hallgatod...nem is ezért mondtam... :P

[ Szerkesztve ]

(#15313) kali válasza tariattila (#15312) üzenetére


kali
legenda

hardveresen is van eltérés (audio chip), de hangzásban szerintem nem kifejezetten vehető észre, még több stílusú zenével történő teszteléskor sem - zenére kihegyezett 5800 xpress music ide, vagy drágább n97 oda... :)
a dj múltat nem arra írtam, hogy ezért csak dj zenéket hallgatok, hanem arra értettem, hogy igényesnek tarom magam hangzás terén - bát tudok kompromisszumot kötni...

[ Szerkesztve ]

(#15314) 64b0r


64b0r
aktív tag

Nemtom láttátok-e már ezt a videót, de hatalmas prank. :C Nagy kamuláda a srác, de tényleg jól megcsinálta, szinte hihető. (Gondolkodtam, hogy a viccrovatba küldöm, de itt szerintem többeknek leesik majd, mint ott)

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#15315) sajo13 válasza kali (#15311) üzenetére


sajo13
senior tag

kali: lehet, hogy csak én vagyok ilyen földhöz ragadt(vagyis PC-hez), hiszek neked, ha azt mondod, hogy az N97 nem lassul be úgy több alkalmazástól, mint az 5800, mert te használod az N97-et.

Mindesetre elméletben hasonlónak kellene lennie a teljesítménynek, ugyanaz a proci, ugyanannyi szabad RAM, ugyanaz az op.rendszer(s60v5), egyedül a firmware más. De igazából az tudja, aki használja.

(#15316) kali válasza sajo13 (#15315) üzenetére


kali
legenda

a szabad ram alatt nálad mi értendő? mert tötb szempontból is értelmezhető!
amúgy szerinted csak a proci és a ram számít? sajnos - vagy szerencsére? - ez közel sem igaz! amúgy a firmware is sokat számít! lásd; az 5800 esetébe csak a 20-as szoftver óta annyi a proci órajele - csupán firmware módosítással -, mint az n97 esetében alapban!
de ha annyira pc-hez ragadt vagy, akkor írok arra példát; teljesen azonos opendszer, teljesen azonos intel proci, és azonos mennyiségű és típusú memória, de eltérő chipset; intel chipset mellett repülni fog a konfig, sis chipset alatt pedig lomha lesz!
sis chipset mellett olcsóbbak is a hardverek - okkal!
mindez csak a chipset miatt, pedig azonos a proci és a memória, valamint az oprendszer is!
az n97 telcsit nem tudom belassítani, tegyek bármit is! az 5800 már inkább rávehető!
sosem az elméletben gondolkodj, a gyakorlat gyakran eltér, és sosem hasonlíts össze két eltérő szériás telcsit teljesítményben, csak proci és ram alapján, mert sok más befolyásoló tényező is van!

[ Szerkesztve ]

(#15317) sajo13 válasza kali (#15316) üzenetére


sajo13
senior tag

A firmware már csak az eltérő hardver miatt is más. Amúgy optimalizálgatni lehet benne, kisebb sebességjavulást is el lehet érni vele, de ez nem annyira szembetűnő.
Ugyanígy a PC-s példád is, ha a chipset eltérő akkor ugyan van kisebb különbség, ami leginkább a szintetikus tesztekben jön elő, meg a játékokban (59 helyett 65 FPS), a mindennapi használatban azonban lényegtelen, ez tapasztalat.

A szabad RAM-ra N97-nél azt olvastam kb 50 Mb, 5800-nál is kb ennyi.

Valami biztos van ha azt mondod, hogy az N97 gyorsabb, de én úgy hiszem inkább az 5800-ban van valami picit butítva(pl régen a proci órajele), minthogy az N97 lenne annyival jobb.

[ Szerkesztve ]

(#15318) kali válasza sajo13 (#15317) üzenetére


kali
legenda

de nem mindegy, hogy mi(lyen alkalmazások telepítése és futása) után marad az a szabad ram... :U n97 telcsinél a t-s szoftver esetében például 60 mb marad! a sima szoftver esetében ha minden telepítve és frissítve van (facebook, youtube, traveler, ovi..stb) akkor bő 40 mb!
a teszteket hagyjuk, a gyakorlati használat alapján azok sem mindig a valóságot tükrözik... nézd meg például itt; link
nincs más butítva az 5800 esetében, csak nem egy (ár)katergória a két telcsi, ez van...

[ Szerkesztve ]

(#15319) sajo13 válasza kali (#15318) üzenetére


sajo13
senior tag

Ok, csak egy dolog érdekel még, pusztán kiváncsiságból: ugyanaz az N97-ben is a beépített böngésző, mint az 5800-ban, vagy valami fejlettebb?

(#15320) sheep válasza 64b0r (#15314) üzenetére


sheep
addikt

gondolom vmi fraps-es videó a játékból kiszedve?

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#15321) old rocker válasza sheep (#15320) üzenetére


old rocker
veterán

:D

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#15322) 64b0r válasza sheep (#15320) üzenetére


64b0r
aktív tag

Aha, egy az egyben a pc játékból van kimentve. Elsőre fel sem tűnt, hogy a menüben lépkedés közben később nyom, mint hogy megjelenik az almenü, meg ilyenek.
De be kéne linkelni a szifon fórumba, hogy a tube ilyeneket tud. :D Néznének nagyokat. :))

[ Szerkesztve ]

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#15324) HaliAdi


HaliAdi
tag

Valaki tudna nekem ajánlani egy jó szótárat Nókiára?

Üdv: HaliAdi ! /Ha valakit érdekel egy termék, az PÜ-t is küldjön + jelezze, hogy milyen témában ír... köszönöm /

(#15326) rin02 válasza HaliAdi (#15324) üzenetére


rin02
aktív tag

Ott a gyári... Az tökéletes, csak le kell tölteni a nyelveket. Alkalmazások - Szótár.

Nokia 5800 GY.I.K.: http://logout.hu/cikk/5800_a_nokia_iphone-ja/bevezeto.html

(#15327) bala6120


bala6120
senior tag

Sziasztok!

Ma jött meg a telóm: 5800 black. :DD :DD
Nyugdíjaztam 6120 classicomat 2 és fél év után. Jó kis teló.
Gyárilag a 40-es soft van rajta, a dobozban meg a navi edition leírás.

Tartottam a nyomkodástól, de remekűl használható, egyszóval bejön.

Üdv!

(#15328) llaci63


llaci63
tag

Sajnos nem megy, de azért köszi old rocker. Valami base packot keres. Még megpróbálok egy másik szignós dolgot.

llaci63

(#15329) tariattila


tariattila
veterán

old rocker: gyors vagy... de ez nem egy s60v3 variáns volt??? :DDD

(#15330) tariattila válasza llaci63 (#15328) üzenetére


tariattila
veterán

fórumokon vadászol egy 4.2-es verziót...abban benne van a base pack...és utána ezt rátelepíted... :DDD

sajo13: biztos u.a. bár lehet, hogy ott nem lépked ki...mert véletlenül eltalálták a programozók a beállításokat :DDD

[ Szerkesztve ]

(#15331) 64b0r válasza bala6120 (#15327) üzenetére


64b0r
aktív tag

Üdv a klubban! :) Kár, hogy a neved nem tudod átírni bala5800-ra. :D

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#15332) tariattila válasza 64b0r (#15331) üzenetére


tariattila
veterán

biztos meg tudják itt oldani ezt nem? :F

most nézem ma vagyok itt egy éves... :DD

[ Szerkesztve ]

(#15333) bala6120 válasza 64b0r (#15331) üzenetére


bala6120
senior tag

Már megszokatm, mindenhol ezt használom. :K

(#15334) old rocker válasza tariattila (#15329) üzenetére


old rocker
veterán

lehet... de tudom használni az 5800 is.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#15335) 64b0r válasza tariattila (#15332) üzenetére


64b0r
aktív tag

Boldog "Szülinapot"! Nekem meg ma van a névnapom! Iszunk egy sört? :D

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#15336) tariattila válasza 64b0r (#15335) üzenetére


tariattila
veterán

iszunk persze...boldog névnapot! :))

(#15337) HaliAdi válasza bala6120 (#15327) üzenetére


HaliAdi
tag

Látom 6120-ad volt. így tőled is megkérdezem (6120-ra kellene. Csak sehol nem válaszol senki így megpróbáltam itt.)
Valami jó szótárat tudsz?

Üdv: HaliAdi ! /Ha valakit érdekel egy termék, az PÜ-t is küldjön + jelezze, hogy milyen témában ír... köszönöm /

(#15338) Boha


Boha
aktív tag

Telómhoz kapott gyári headset nemrégen behalt, most a napokban érkezett + az új füles de már nem ugyanazt rendeltem, hanem az N97 mini fülesét hozzá. Ilyen fülbedugós téma már nem az a szivacsos mint a gyári, mélyet elég komolyan adja és külső zajoktól is jól el van szigetelve az ember e füles által. Távirányító része kicsit már átdolgozottabb és jobban is néz ki szerintem a hozzá tartozó vezeték pedig ilyen ellapított formájú full gumis téma. A héten még próbálgatom de eddig csak ajánlani tudom habár ebay- ről rendeltem és magyarországi árakhoz képest még postaköltséggel is felébe kijöttem (viszont 1 hét alatt jött + a csomag)

OBORZIL

(#15339) 64b0r válasza HaliAdi (#15337) üzenetére


64b0r
aktív tag

MSDict szerintem elég jó, bár nem tudom, miért nem írtad le korábban milyen telóhoz kell, mert az 5800-on gyárilag van szótár (rin02 válaszolt is neked rögtön) Tudod, ha konkrétum néllkül beírod, hogy kell egy program, akkor úgyis azt feltételezi mindenki hogy erre a telefonra kell.

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#15340) 64b0r válasza tariattila (#15336) üzenetére


64b0r
aktív tag

Én már iszom is! :DDD :))

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#15341) varga.balazs


varga.balazs
aktív tag

Hali! Eddig nem idegesített, de most ki-be kapcsolás után is az van, hogy a főképernyőn nem mutatja a most játszottat.(névjegyzékes elrendezés) régebben is volt már ilyen, hogy egyszercsak eltünt, de akkor egy kikapcsolás helyrerakta. vmi ötlet?:)

(#15342) 64b0r válasza varga.balazs (#15341) üzenetére


64b0r
aktív tag

Lehet, hogy megversz érte, de a gyári lejátszót használod? :U (még megnézheted, hogy a beállításokban a főképernyőnél be van-e ixelve - uhh de hülyén néz ez ki így leírva - a zenelejátszó.)

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#15343) HaliAdi válasza 64b0r (#15339) üzenetére


HaliAdi
tag

Igen tudom. Azért írtam oda, álltalánosan, hogy "NOKIÁRA". De igazad van.Am köszi a választ!

rin02: Neked is köszi!:)

Üdv: HaliAdi ! /Ha valakit érdekel egy termék, az PÜ-t is küldjön + jelezze, hogy milyen témában ír... köszönöm /

(#15344) varga.balazs válasza 64b0r (#15342) üzenetére


varga.balazs
aktív tag

:) hát igen, tény, hogy vannak jobbak, de végülis nekem megteszi:D hát főképernyőbeállításokba én nem lehet állítani a megjelenítését. de köszi azért:)

(#15345) 64b0r válasza varga.balazs (#15344) üzenetére


64b0r
aktív tag

Beállítások/Személyes/Főképernyő/Főképernyő itt 5 dolog van felsorolva, az egyik a zenelejátszó. Ha ki van pipálva, elvileg meg kéne jelenítse a játszott számot a főképernyőn.

Update: megvan, miért nem látod: Ahhoz, hogy kijelezzen készenléti képernyő be kell legyen kapcsolva. Tehát Beállítások/Személyes/Főképernyő/Főképernyőtéma és itt vagy a parancsikonsáv vagy a névjegysáv kell legyen kiválasztva.

Am azért kérdeztem, hogy a gyárit használod-e, mert csak azt teszi ki főképernyőre, mert az az integrált cucc. Bár lehet, hogy van Widgetes zenelejátszó is, nemtom.

[ Szerkesztve ]

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#15346) tariattila válasza 64b0r (#15345) üzenetére


tariattila
veterán

Van pl.: LCGJukebox ami kiteszi magát a főképernyőre és még tetszés szerint is elhelyezhető... :K

[ Szerkesztve ]

(#15347) sajo13


sajo13
senior tag

Én olyan proginak örülnék, ami lezárt billentyűzet(kikapcsolt képernyő) mellett is engedi a hangerőszabályzót működtetni. De sajna ilyet nem találtam sehol. A korábbi mp3 lejátszóm tudta ezt a ficsőrt, így zsebben könnyedén tudtam állítani a hangerőn metrón :)
Ismer valaki ilyet?

Sajna a gyári összedugós headset nem az igazi, túl hosszú lesz a kábel, nem fér el és ráadásul a hangerő is kettesével lépked vele átlagos nyomás esetén (nagyon finom és gondos, lassú érintés esetén néha sikerül egyesével is hangerőt adni, de az is macerás)

(#15348) tariattila válasza sajo13 (#15347) üzenetére


tariattila
veterán

:DDD sennheiser cx 300/400/500-as modellek...

(#15349) varga.balazs válasza 64b0r (#15345) üzenetére


varga.balazs
aktív tag

jah értem. hát névjegysávot használom, és azon csak a névjegyeket meg a hivatkozásokat lehet kipipálni. a parancsikonsávon tényleg belehet.

jah és parancsikonsávban mutatja, csak nekem jobban bejött a névjegyes, mert azon lehet léptetni is számok között.:D

[ Szerkesztve ]

(#15350) sajo13 válasza tariattila (#15348) üzenetére


sajo13
senior tag

Sennheiser cx 300-asom van :) Ezért lenne jó, ha billentyűzárnál is működne a hangerő a telón.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.