- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
érdekes
én aktiváltam az ahci módot és még sosem volt 45 másodperces windows boot időm(soluto val mérve)ezelőtt,most pedig annyi!!
a legjobb is 54 volt eddig. -
Sweet Lou 6
addikt
Na úgy látszik sehogyse akar összejönni a teszt, mert elkezdtem Linuxozni
De ígérem amint megutálom, utánajárok a dolgoknak
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #25 üzenetére
Arra figyelj, hogy a win csak olyan APIC állásban képes beindulni amin telepítve volt, különben kékhalál a jutalma. Persze átállított APIC-nál javítótelepítést végezve megoldhatja a problémát. Mindenesetre win mellett nem annyiból áll csak a művelet, hogy átállítom az APIC-ot és megnézem úgy mit mutat.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #23 üzenetére
Van 1-2 érdekesség amire oda kell figyelni APIC-nál. Engem nforce4-es lappal szivatott meg. Miután felraktam az alaplapi meghajtókat (persze öregesen allinone stílusban) szépen kék képernyővel hálálta meg utána az xp. APIC bekapcsolásával rendben volt minden. Amúgy BIOS-ban kellene keresgélni ezen beállítást.
Sajnos nforce-nak vannak rejtélyes dolgai, amik néha megmagyarázhatatlanok. pl. egyik alaplapnál így működik másik gyártó ugyanolyan chipkészletűjénél meg másként. Ki érti ezt
Amúgy meg ha teheted ne telepítsd az nforce féle IDE kezelő drivert. Sok problémától kímélheted meg magad
-
Sweet Lou 6
addikt
Miután megjelenik a grafikus felület az elején (kékeszöldes háttért), ott áll meg. Szóval még a nyelvválasztás előtt.
Annyit még hozzáfűznék, hogy már csináltam azt is, hogy AHCI módban telepítettem a Vistát. utána pedig vissza IDE módra, driver install stb. A rendszer jól működött, de az optikai meghajtóm állandóan fagyott ha valamit beakartam olvasni vele. Az alaplapom topikjában azt mondták, hogy a megoldás egy patás dvd íróNe haragudj de semmi fogalmam az APIC-ról... Röviden megfogalmaznád, hogy mi az
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #21 üzenetére
Esetleg az APIC beállításokat összehasonlíthatod, hátha az szól közbe.
Azt elárulhatnád, hogy hol akad el a telepítés.
-
Üdv! Én maradnék az IDE módnál, de rákényszerít a win 7 az AHCI-re , ugyanis csak AHCI módban indul el a telepítés, utólag kikapcsolva pedig leáll a bootolás alatt a OS, állítólag köze van a ram mennyiségéhez. Nem tom!
-
LGLuke
őstag
Az NCQ-nak van értelme, de a tesztek nyílván nem mutatják ki.
Kicsit a szerverek irányába mutató fejlesztés, hasonlóan az SCSI optimalizálásához.
Azt kellene kipróbálni, hogy egyszerre 5 géppel csatlakozz a tiedhez és másolgass róla dolgokat. NCQ esetében sokkal hamarabb végezne. Ergó a szerveren ha bekapcsolod az NCQ-t, akkor az optimalizációnak köszönhetően a fejmozgás csökken, mert a legközelebbi helyre ugrik a fej, és nem a következő kérésre.Ezt már régen is hangoztatták, nem újkeletű a dolog.
Desktop esetben valóban teljesen felesleges, kivéve az általad említett eSATA esetet. -
gV
őstag
jó kis írás, egy dolgot javaslok bár elég nehéz pont olyan töredezetséget elérni, de probáld azt lemérni h melyik mód végez előbb a töredezetségmentesítésel, ott még lehetnek különbségek az achi javára, mondjuk a Vista ezt üresjáratban végzi el, de kilehet kapcsolni illetve én bekapcsolva úgy éreztem (stopperel nem mértem le) h kevesebbett pörgeti a vinyókat
-
Érdekes írás. Hát akkor ennek az ACHI-nak semmi értelme sincs jeleneleg.
Ez a hot swap meg mire jó? Én már jó ideje csinálom, hogy bekapcsolt gépben cserélgetem az IDE-s winyókat (először mindig a tápkábelt húzom le, illetve berakásnál meg utoljára azt dugom be), a rendszer semmit se szól érte, csak az eszközkezelőben kell nyomni egy frissítést, s kész is. Sőt! A rendszer még meg is nézi mik vannak a winyón, s rákérdez mit akarok csinálni.
-
tomio
tag
Ja, hát az NCQ egy jól-hangzik-de-nem-ér-semmit fejlesztés, ha sebességről van szó. Pedig főleg sebesség-javulást hangoztatták megjelenéskor. Pedig a lényeg a fejmozgásban (élettartam növelésben) van. Mármint lehet; ezt is az idő dönti el.
-
Lenry
félisten
válasz
Sweet Lou 6 #10 üzenetére
igen, a Crysisosra, mostmár sokkal jobb
Jó gyorsan lemérted -
optimalizálás kérdése: újraindítottam, AHCI módos Linux boot -> váltás IDE-re, IDE-s Linux boot -> IDE Windows boot -> IDE másolás tesztek -> restart, vissza AHCI-ra -> AHCI Win boot -> AHCI másolás... és kész is
eléggé csalódtam... de mindegy, marad az AHCI, hátha egyszer értelme is lesz
(a használt konfigot elfelejtettem leírni, de akit érdekel, az megtalálja az adatlapom, a másolgatásokat Windows alól az 500GB-son belül totalcmdvel végeztem, az op.rendszer a másik vinyóról ment) -
Lenry
félisten
nem akartam elhinni, hogy tényleg nem ér semmit az NCQ, hát tényleg nem...
Win7 boot:
AHCI: 53,7s
IDE: 1m 00,1sUbuntu Linux 8.10 boot:
AHCI: 34,6s
IDE: 33,2s7GB-s ISO:
AHCI: 4m 21,3s
IDE: 4m 24,7s800MB mp3:
AHCI: 31,3s
IDE: 35,8sszinte tök egyformák...
(a Win7 IDE-s bootja azért lehetett picivel több, mert akkor indítottam először IDE módban a windowst és még telepítenie kellett a drivereket) -
Lenry
félisten
válasz
Sweet Lou 6 #4 üzenetére
akkor javítsd őket még egyszer, mert a háttérképek miatt sok helyütt elég nehezen látszik csak a számérték
én kb 3 hónapja használok AHCI-t, mert akkor jutott eszembe, hogy ilyen is van... de szerintem gyorsult valamennyit a gépem...
tudod mit? lemérem ezeket az értékeket én is... aztán meglátom
-
bacsis
Közösségépítő
Gratulálok a teszthez, hasznos kis írás, legalább van valami fogalmam az AHCI fogalomról
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #3 üzenetére
Grafikonok javítva
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Peter Kiss #2 üzenetére
Ok, már dolgozom a grafikonokon
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #1 üzenetére
A grafikonok nullánál kezdődjenek! Így megtévesztőek, már-már használhatatlanok!
Számomra egy kicsit hiánypótló az írás, köszi!
-
Sweet Lou 6
addikt
Hibák biztos vannak, jelezzétek, hogy hol és javítom természetesen!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Már többször megfordult a fejemben, milyen sebességbeli különbség lehet a SATA merevlemezeknél IDE,...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.11. Kitűnő hőmérséklet!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest