- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tigrici
tag
valaki rakott már vissza régebbi frimwaret?mert ha az FW uprage oldalon feltöltök 1 régebbi bin filet akkor pár százalék után 12-es hiba koddal leáll.utána elvileg müködik a nas.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Attipatti #1789 üzenetére
hol akadsz el? ha a telnet nem megy akkor ..../zyxel/cgi-bin/remote_help-cgi?type=backdoor bigyesztesz az url vegere es utana puttyolsz.
Ja es formazas/masolas utani restart utan varj egy jo 10-15 p et. Az USBn ket particiodnak kell lenni csak utana erdemes telnetelni. (amig csak a fat van es nincs meg az ext ed addig varj...) -
kefealo
csendes tag
Felraktam az FFP-t és minden ok. Köszi a leírást! Viszont lenne egy súlyos kérdésem:
valakinek sikerült NSA-320-ast particionálni? Vagy lehetetlen? Ha belerakok két 2TB-os disket, akkor a max tárkapacitás 2TB?
Miért nem lehet kétfelé partícionálni? Szerettem volna 1TB-ot RAID1-el, és 1TB-ot RAID 0-val... Hogyan? Vagy tényleg nem lehet? -
tigrici
tag
válasz
skdkter #1779 üzenetére
ha csak a lejátszás miatt kell akkor felesleges a plex,de ha 1 frankó videó tárat szeretnél ,boritőval,leirással,hátterekkel,infókkal akkor kell a plex.ha be teszel 1 könyvtárat akkor elöször összegyüjti az infokat,és amig dolgozik addig sajna használhatatlanminél pontatlanabb a mozik meghatározása annál több ideig keres és annál falsabb lessz a találatok aránya,már ha talál valamit.
-
PalGer
csendes tag
válasz
kosztya2025 #1590 üzenetére
(A haladó opciókba te nem látsz ilyesmit? stb.)
Igazad van. Angol nyelvre kell állítani az alapbeállítást, mert a fordítás annyira gyatra, hogy meg sem lehet érteni. Ettől függetlenül ez nem működik az adott problémára, csak az, amit a linux-os leírásban olvastam. Azért köszi. Nem szabad magyarul használni a NAS-t.
-
PalGer
csendes tag
válasz
Jamboo529 #1591 üzenetére
(1. módszer
Aki mindenféle módosítás nélkül írta be ezt,
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*
a parancsot (elérési út módosításra gondoltam).
Belépsz puttyal ssh-n a nasra. (root + jelszó, amit megadtál mikor először beléptél ssh-ra ffp telepítésekor)
kiadod ezt a parancsot:
chmod 777 /i-data/md0/video/download
Így mindenki mindent fog tudni csinálni ezzel a mappával, és tartalmával.)Köszönöm szépen. Evvel az első módszerrel tudok belemásolni a mappába. Működik. Mégegyszer köszönöm.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
dxavier #1774 üzenetére
nem tudom. Nekem ma csak fel napom volt erre...
majd kesobb meg kutakodom mi lehet az oka. Minden fut, a processek kozott ott van, a json file ban a beallitasok frankok, editaltam a maskot a transmission.sh ban es a settingsben is. Megse megy a cucc. Mar a routert is neztem hatha ott fogja meg valami. de nem...
-
skdkter
csendes tag
válasz
romboyco #1743 üzenetére
Nekem csak zenét játszik le, a filmeket sem ipadon sem szgépem nem játssza le, a tv-m látja a plex servert, de viszont már a tartalmakat nem. Már újra telepítettem a plex-t, de semmi változás. Gondolom a filmeket is ugyanúgy kell hozzáadni mint a zenéket? Már most teljesen tanácstalan vagyok.
-
tigrici
tag
sziasztok
eltávolitottam az usb ffp-ét.felmásoltam az web_prefix a \ \ <nas> \ admin \ ZY-pkgs \ könyvtárba,de hiába frissitem a programcsomagokat nem látom az ffp progit.valaki tudna segiteni?a frimware a legujabb. -
tigrici
tag
ha eltávolitom a pendrive-re telepitett ffp-ét akkor az hagy valami bejegyzést a merevlemezen?
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Mazsika #1766 üzenetére
Nekem azota mar minden szalad
gondoltam itt megosztom annak aki hasonlokba utkozik. Csak meg 403 at kapok a tm-re. (es igen probaltam whitelist et kikapcsolni, bekapcsolni listaban az ipm, root a user, mask meg lett valtoztatva es megsem akarja az igazsagot
) de kitarto vagyok igy csak orak kerdese
-
-
kene84
aktív tag
Üdv!
Próbáltam usb-re rádugott külső vinyóra tölteni, de megfektette az egész nas-t a művelet.
Láthatóan pedig létrehozta az adott könyvtárat a külső winchesteren, de ott vége. Lefagyott az egész.van valakinek tapasztalat ilyesmivel? Mi lehet a gondja-baja?
-
Z0mbi
senior tag
Hat a cikk tenyleg jo csak nekem igen foghijas. Par javaslat:
nincs szo verziokrol... (FW) mas mas verzional mashogy kell pl a telnetet aktivalni (bizonyos fw utan kikapcsoltak a backdoort)
Nekem 4.50 van fent. 1 ora volt mig csak a telnet mukodott. (mindent szorul szora kovettem)
Majd mashol megtalaltam a megoldast (az url vegere kell rityenteni egy parametert.)
Most epp a kovetkezo problema jelent meg mikor bar bent vagyok:
chmod: /ffp/start/sshd.sh: No such file or directoryAzert ezzel szepen elleszek ha minden sornal fel orat kell utanajarni
de remelem egyszer menni fog.
-
Doosa
aktív tag
Azt, hiszem most már lassan kezdek elszomorodni
Kiraktam pendrive-ra, feltettem a legújabb firmware-t az NSA-ra letöltöttem a legújabb TM-et és most átlag 2Mb/s-el megy a dolog, valamit nagyon elrontok, de nem tudom mit. Remélem nem teljesen feleslegesen vettem egy új kütyüt
Az az idegesítő, hogy a processzor egyszerűen nem hajlandó dolgozni, ilyen max 70%kok körül mozog. -
gaspikoma
csendes tag
Közben utánaolvastam és ez [link] azt írja, hogy a TM nem támogatja.
Kár mert így marad a laptoppal az utorrent és a NAS csak letöltési helynek. Csak fogyasztás és egyszerűség miatt gondoltam, hogy TM-el jobb lenne. -
gaspikoma
csendes tag
válasz
dxavier #1753 üzenetére
Jelentem működik!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy én a btguard proxy-n keresztül töltök utorrentel. Ha viszont a remotegui-ban beállítom a kapcsolatnál a proxy-t is akkor nem kapcsolódik.
Network subsystem is unusable.
Mondjuk az utorrentben még van egy csomó beállítás ehhez kapcsolódóan ami itt hiányzik. Képes a TM erre valahogy?
-
dxavier
csendes tag
válasz
romboyco #1754 üzenetére
Ez egy egyszerűsített leírás lett volna, olyanoknak akik még most küzdenek a dologgal, de az az mnt-s dolog jó ötlet köszi.
A slacker frissitést azért irtam bele mert késöbb úgyis fogja mindenki használni, de elsőnek a wget a fix, mert azt csak copy-zni kell!!!
Remélem azért használható a dolog, és ha valakinek megtetszik úgyis belemélyed a linux-ba... -
-
Doosa
aktív tag
Ti milyen beállításokkal használjátok a TM-et, a legjobb erőforrás kihasználás érdekébe? Most szereltem be egy új vasat úgyhogy még teljesen szűz (előtte 210-em volt), röptibe feltettem a TM-et had lássam mit produkál sebességbe, mert elődjét ezért cseréltem le, és hát nem voltam elájulva
átlag 3,3MB-t hozott jó nagy szórással (2,5-4,9) PC-n jön a stabil 5mb/sec(ezt tudja a net itthon), de a nas-on nem. Azért nem esek kétségbe, mert a proci kihasználtság csak 60-70% körül volt, szóval biztos kéne még vele valamit configolnom, szóval ha kisegítenétek azt megköszönném.
Ja HDD-ről fut az ffp nem tudom ez jelent e valamit.
-
romboyco
csendes tag
válasz
dxavier #1746 üzenetére
Nos csak egy kérdésem lenne.
Ha használom az uwsiteloader.sh akkor miért nem slcker-el telepítem fel a dolgokat?
mondjuk úgy hogy:
slacker -U
salcker -i curl Transmission
a könyvtár pedig lehetne a /mnt/md0/video/Download vagy /mnt/HD_a2/video/Download mert ezt a kettőt találtam eddig a telepítéseim alatt.egyébként van valami oka annak hogy azt nem használjátok?
-
gaspikoma
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket akkor tovább próbálkozom.
-
-
dxavier
csendes tag
válasz
gaspikoma #1745 üzenetére
Na ezt teljesen rosszul csináltad.
A helyes megoldás:
Innen letöltöd a fájlt: ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/NSA310/4.40/zypkg/web_prefix
Simán Total Commanderrel a web_prefix fájl bemásolni a \\NSA325\admin\zy-pkgs\
(Hálózat tallózás ott NSa kiválaszt és ott admin ahol bejelentkezel mint a webes felületen és ott is lesz ez a könyvtár)
Utána a webes felületen bejeletkezel az adminisztrációba ott meg keresed a programcsomag menüt.
Ahol ha jól csináltad alulról kb 2. lesz az ffp. Na erre katt és felül csomag telepítése és ennyi...Ennyi és fenn is van az ffp!
Utána már jöhet a TM.
Putty most már be kell hogy engedjen "ahhoz" kell az ffp...
Utána szépen sorban ezek van pár nehézség amire oda kell figyelni.wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
wget http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/curl-7.21.4-arm-1.txz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.52-arm-1.txzfunpkg -i curl-7.21.4-arm-1.txz
funpkg -i Transmission-2.52-arm-1.txzA következő parancsot kikell javítanod a saját NAS-od alapján hova is tegye a letöltött torenteket nekem ez szerepel: /i-data/b37c8579/video/Download nekem a video-n belül a Downloadba tölti... a b37 az mindenkinek más!!!!
transmission-daemon -f -g /ffp/.transmission-daemon -w /i-data/b37c8579/video/Download -t -u root -v admin -a 127.0.0.1,192.168.*.*
Ez itt olyan lesz mintha kifagyna, de várj vele kb. 2-3 percet utána jöhet a következő:
ctrl+c
chmod a+x /ffp/start/transmission.sh
chsh -s /ffp/bin/sh nobody
/ffp/start/transmission.sh start
/ffp/start/transmission.sh stopMár csak a /ffp/start/transmission.sh-ban a home könyvtárat meg a user=nobody-t át írni user=root
Remélem ez alapján sikerülni fog!
Transmission remote-gui-t telepítsd még és akkor már hasonlít is az utorrentre.. -
gaspikoma
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a TM cuccot szeretném telepíteni, de már az elején elakadtam.
Amit csináltam: pendrájvra a TM-et kitömörítettem. 1. USB-be betettem. NSA-t elindítottam.
Ha PuTTY-ot futtaton, de az égvilágon semmit nem csinál, illetve először kiírta, hogy a kapcsolatot a remote host visszautasította, azóta csak feldob egy ablakot aztán be is zárja.
Mit bénáztam el? A NAS egyébként működik, látszik a pendrájv is. Mondjuk annyi, hogy a copy nevű lámpa világít. -
dxavier
csendes tag
válasz
tigrici #1737 üzenetére
Amikor új winyót raktam a NAS-ba feltettem a Tm-et és utána a plex-et akkor csinált nekem olyat a TM, hogy a régi torrenteket ellenőrizte és a proci 100%-on futott melette a plex is erőlködött volna, és erre nekem is megállt a web kezelőfelület. Semmi más nem segített mint áramból ki. Boot után egyből beléptem putty-al és leállítottam mind kettőt. Megvártam míg a proci visszaesik 0% köré és utána indítottam TM-et. Amikor az végzett akkor reboot. Megint plex leállít, és tm talált pár olyan torrentett amit mindig szkennelt aboot után nem értettem miért azokat, de azokkal elvolt jó 5 percet mire végzett velük(10GB felettiek).
Amikor a sima reboot után is 0% körül volt a proci akkor plex indít és onnantól minden rendben.Akkor vagy háromszor is tapasztaltam a fagyást azóta nem.
Ps.: Esetleg valaki próbálta a plexet .iso-ra vagy .m2ts-re használni? Felismeri azokat egyáltalán?
-
tigrici
tag
egy kis segitség kellen.a putty connection failed: refuse connectionnal visszadob. A tm webgui szintén.viszont a nas kezelő felülete elérhető,a plex szintén.van valakinek valami infója erről a jelenségről?
-
skdkter
csendes tag
Miért van az hogy a plex csak zenét képes lejátszani, filmet pedig nem? Kell még valamit feltenni hozzá? Másnak megy rendesen?
-
taylor67
csendes tag
NAS-310-et szeretném file szinten megosztani.
Két hálózatom van az egyik 192.168.0.1 átjáróval, amelyre csatlakozik egy másik 192.168.0.15 statikus WAN-al a LAN hálózata 192.168.1.1.
Win7-en a 0-ás hálózatban simán feljönnek a NAS megosztásai a workgroup csoportból, azonban az 1-es hálózathoz külön kell mappelnem meghajtóként IP/megosztás alapján.
Meg lehet valahogy oldani, hogy egy groupba tartozzon mindkét hálózat és automatikusan feljöjjenek mindenhol a megosztások? -
romboyco
csendes tag
Sziasztok!
A plex media servernek van valami dependenci ami kell még a teljes körű támogatáshoz?
slacker-t használok az általam ismert összes forrással.Ja itt jegyzem meg a köszösségnek hogy a /ffp/etc/funpkg/sites file tartalmát kibővítve egész sok minden elérhetővé válik.
Nekem a kovetkező a lista:
s rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages
mz http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm
memiks http://ffp.memiks.fr/pkg
uli http://funplug.wolf-u.li/0.7/arm/packages
kylek http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/üdv
-
yello72
csendes tag
a gyári torrent kliensben be lehet azt állítani ,hogy a torrentek mindig aktív állapotban maradjanak és nem rakja át egy idő után befejezett státuszba???
thx
-
Zolikusz
csendes tag
válasz
tigrici #1720 üzenetére
Igen a /ffp/etc/minidlna.conf -ra gondolok.
Abban van egy ilyen rész:
# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its database and album art cache
db_dir=/var/cache/minidlnaHa az útvonal nincs meg vagy a "/var/cache/minidlna/files.db" nem létezik akkor nem működik rendesen illetve ha az inotify sem megy akkor az új állományokat nem adja hozzá. Csak ha leállítod illetve a db-t kitörlőd
-
Mazsika
őstag
az addig oké, de gépen másolva NSA FTP -> PS3 FTP-re úgy kicsit hosszú, illetve be kell kapcsolni a gépem (természetesen nem nagy gond, de ha lehet kihagynám), tabon meg bele sem merek fogni mert félek hogy hetekig tart...
ilyen irányú lenne a kérdésem lényege, ne az hogy mi legyen az átviteli közeg, mert az evidens, hogy kábel... -
skdkter
csendes tag
Nekem olyan gondom van a plex-l, hogy nem játszik le semmit, sem tv-n sem ipadon. Valaki tudja, hogy lehetne ezt orvosolni?
-
Mazsika
őstag
van egy ps3-om melyre ftp-n keresztül lehet másolni, és adott ugye a nsa, szerintetek hogy lehetne a leggyorsabban átmásolni valamit?
-
taylor67
csendes tag
Az NSA 310-nek elég hangos a ventillátora és folyamatosan kerregő hangot ad ki, mintha állandóan pörgetné a vinyót, pedig be van állítva, hogy 15 perc után kapcsolja le.
Ki lehet ezeket a zajokat küszöbölni valahogy? -
gboszi
senior tag
Plex feltelepítve, köszi a leírást. Nem nagyon vágom/használom a DLNA-t mert médialejátszóval filmezek, de szeretnék távolról, vagy mobilról kapcsolódni. Mi a teendőm? (fix ip,port ok) Konkrétan a plex-szel?
Köszi -
lacos001
senior tag
Lárva kérdés következik......
Jobban járok,ha TM miatt természetesen port nyitva routeron és modemen is....kivülről aktiv vagyok offolom a tűzfalat routeren vagy maradhat on állapotba?
Mind a két verziót csesztettem unaloműzés céljából és különbséget nem vettem észre a forgalmamon.Elég jól csesztetem szegény 310-est,másolok róla,közben rá is....seedben van 23db BD25 TM-ben + 1 jön lefelé és igy 72%-ot mutat a proci....
-
spiky03
veterán
válasz
tigrici #1708 üzenetére
Ezt, hogy kell elképzelni?
A megosztott mappák eltűnnek? Újból be kell állítani őket?Mert én is tervezek egy ilyet venni és én a DLNA funkcióját is használnám az LG BD570-es BD lejátszóval.
Valamint ha megveszik meg, akkor egy Pioneer BDP-150-el használnám
A letöltött filmeket nézném DLNA-n külső feliratokkal is. Eddig azt írtátok itt, hogy ez a minidlna ezt megoldja. De akkor úgy látszik, hogy más baja van? -
tigrici
tag
válasz
Impair1980 #1707 üzenetére
nálam a minidlna teszi ugyanezt,azaz 1/4 ora után még a könyvtárak jó része hiányzik
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
A Twonky minden újraindításnál újraépíti magát? Kikapcsolták, majd vissza és ismételten elkezdett keresni média állókat. Mit kell tennem, hogy ne keressen ?
-
tigrici
tag
a plexnél 1 folyamat igy néz ki.
1:06 PM Finished processing Az öt legenda in Movies
1:06 PM Loading metadata for Rise of the Guardian in Movies
1:05 PM Downloading metadata for Rise of the Guardian in Movies
1:05 PM Downloading metadata for Rise of the Guardian in Movies
1:05 PM Downloading metadata for Az Ot Legenda 2012 in Movies
1:03 PM Matching Az Ot Legenda 2012 in Movies
Azaz ha mielött beteszed a könyvtáradat a plexbe és nem rakod helyre a neveket akkor itéletnapig keres.ennél igy néz ki a könyvtár : Fájl /i-data/md0/video/film karácsony/Az.ot.legenda.2012/Az ot legenda 2012.avi és csak 3 ügynök elött van pipa. porthu, themoviedb,movieposterdb. -
batabe
senior tag
válasz
Impair1980 #1696 üzenetére
ha van ffp-d, akkor a top paranccsal.
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok! A processzorok folyamatosan 100% pörög. Valahol meglehet nézni, hogy mi foglalja le? Az igaz, hogy sok képet tettem bele a megosztásba, de már 2 napja maxon van a proci.
Valami taskmanager nincs benne?Köszönöm!
Impair
-
dxavier
csendes tag
válasz
tigrici #1685 üzenetére
Amióta fenn van a Zyxel-en a plex azóta 100%-on fut a proci már lassan egy teljes napja...
A hálózati adatmásolás visszaesett a 50-60k-ról 3-4k-ra...
Lehet amiatt fagyott ki a film is tegnap este mert fullon pörög a proci???Egy Zyxel NSA325_4.50(AAAJ.1)-öm van ami eddig jól muzsikált, de plexxel jön elő minden...
Most leszedtem a plexet egy uninstallal és beállt minden normálisba kivéve a TM ami megint csak nem akar elindulni, csak manuálisan:
chmod a+x /ffp/start/transmission.shchsh -s /ffp/bin/sh nobody (ha ezt nem írom be akkor no shell-t írki)
Esetleg ebben segíteni tud valaki?
Mert plex szerintem nem kerül fel megint, ehhez gyenge a nas, majd ha lesz vmi alternatíva hozzá, mert nagyonszép lenne ha jól menne!!!!!! -
dxavier
csendes tag
válasz
tigrici #1685 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást így már értem mi mire is jó...
Most már szépen beindult, de most meg új probléma akadt a tm-l igaz a plex is leakadt teljesen egy másfélórás film közben egyóra és kb 15 perc után...
A tm azóta nem akar elindulni magától, minden indítás után be kell adni nekik az utolsó pár sort
chmod a+x /ffp/start/transmission.sh
chsh -s /ffp/bin/sh nobody
Csak így indul???? -
tigrici
tag
válasz
dxavier #1683 üzenetére
a dlna meg a médiahivatkozás kettő .megpróbálom a beállitást össze szedni picit.
elöször is csinálj 1 proba könyvtárat: proba/magyr cim(év)/angol cim.avi " próba/ezer szó(2012)/thousand words " minél pontosabb annál nagyobb a találati arány. ide eéöször csak pár filmet tegyél-
majd belépés- könyvtáraim ,hozzáadás.
a beállitások.általános : ez egyértelmü ne bántsd. myplex , első ha van fiokod. második a portot mutatja.
az ügynökök. ezek a keresők.amelyik elött pipa van az az aktiv,és felülről lefelé követik egymást a keresésben,a jobb oldalán tudod mozgatni felfelé-ezekből a freebazis a fontosabb:ebben a sorrendben. porthu , themoviedb , opensubtitles.org ,lokal media assets .nfo. a 3-4 ik a feliratosokhoz kell,az nfo pedig a nfobol szedi a cuccost ha van.könyvtár frissités felesleges jobb manuálisan.nyelvek a két hangsávra és feliratokra vonatkozik.dlna igen vagy nem.
a tevékenységnél látod mit csinál a szervered.ha a házikonál kinyitod a konyvtárad akkor látod a filmjeid.alul a nyil:lejátszás.ne erőltesd nincs kodolás.. ceruza :szerkesztés, kör nyil : ujra keresés.egyenlőre ennyit.egyszerre mindig csak egyet csinálj .mert amig dolgozik nem csinál semmit,viszont ha végzett ugyis végre hajtodik.pl 1 könyvtár frissités.addig is sok szerencsét.. -
dxavier
csendes tag
Nekem is összejött többszöri újraindítással.
Csak nem ugyanazt a képet látom, mint itt a forumban kicsit feljebb, hanem simán mint a twonky, csak már kisképpekkel...
LG 47Lm760T tv amin probálom, de ott is dnla-ként látja, és jön is a könyvtárfa, csak nem olyan elözetesképek meg leírás nincs amit hiányolok. Azt valahogy másképp kell elérni? -
romboyco
csendes tag
plexmediaserver configjáról hol találok valami leírást mert nem tudom a webes felületen beállítani rendesen.
-
dxavier
csendes tag
Most már elindul a plex a weblapon belépek beállítok mindent látom a megosztott könyvtárat, be is szkenneli széepen elég sokat kitölt, de ha tv-ről ami új vagy win7-ről betallózom, akkor azt mutatja nincs megosztott fájl.
Mit szúrhatok el?
Nincs myplex-em az kell hozzá??
A weblapon felül látszik a könyvtáram, alatta nemrég hozzáadva és ott is a filmek sorban.
-
Hmmm.... nem tudom, de azóta újabb problémám adódott, nem tudom, találkozott-e már valaki valami hasonlóval.
Pénteken vettem át az eszközt, ma kezdtem el foglalkozni vele, ennek ellenére már kétszer is totál leakadt: nem válaszol az admin felülete, nem érhetők el a megosztások, és az előlapon világít a merevlemez ikon, de pirosan. WTF?!
-
romboyco
csendes tag
válasz
kosztya2025 #1675 üzenetére
mármint végleg
-
romboyco
csendes tag
válasz
kosztya2025 #1669 üzenetére
Ezen alapból túl vagyok.
A tv továbbra is látja és ssh-n is látszik a processek között.3935 ? SN 0:00 /usr/local/dmsf/binary/twonkystarter -appdata /i-data/md0/.media/twonkymedia
3936 ? SNl 0:01 /usr/local/dmsf/binary/twonkyserver -appdata /i-data/md0/.media/twonkymediaEzt hogy lehet kiiktatni?
-
kosztya2025
tag
Nem ismerem a gyári klienst, de ha a routered UPnP-n keresztül látja, akkor nagy valószínüséggel aktív módban vagy. Nem lehet, hogy esetleg olyan fájlt töltesz amire kicsit az igény?
szerk.: Ahogy látom más is tapasztalta ezt a problémát. Hidd el, nem fogod megbánni ha felteszed a transmissiont.
-
Bőven elegendő számomra a gyári kliens tudása, nem akarok másra váltani. Gyanús ez a passzív mód egyébként, mert pár percig tölt, aztán nem, 3-10 kb/s között ingadozik akkor is.
-
kosztya2025
tag
Mindenképp a gyári klienst akarod használni? A kliens beállításait végigtúrtad, nincs véletlenül valami olyan menüpot ahol 10 kb/s-re le van korlátozva a max feltöltési sebesség? A port nyitási hiánya csak azt jelentené, hogy passzív módban vagy, az nem korlátozza a feltöltési sebességet.
-
romboyco
csendes tag
Valaki meg tudná mondani hogyan tudom végleg kiiktatni a twonkymedia-t a nas-omból?
Mindig elindul a háttérben. -
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert nem boldogulok a 310-es NAS-sal. A gond a gyatra feltöltési sebesség, a gyári torrent kliens mellett. 10 kb/s-kel tölt fel. A routeren kellene portot nyitnom neki, vagy mi lehet a gond? Az upnp megy a routeren, elvileg látja is a Zyxel-t ez a szolgáltatás, és együtt is működnek, még sem megy a feltöltés rendes keretek között.
Tudtok valami tanácsot adni? Köszönöm előre is!
-
romboyco
csendes tag
bocsi
nem olvastam végig. -
antik1
csendes tag
válasz
tigrici #1660 üzenetére
Köszi!
Itt meg is lehet találni:
https://github.com/blackghost1987/Port.hu-Metadata-Agent-for-Plex/archive/master.zipitt meg van hogyan kell telepíteni:
https://github.com/blackghost1987/Port.hu-Metadata-Agent-for-Plex/wiki/Installing-the-plugin-(hungarian)Csak az a baj, hogy a sorozatokhoz nem lehet berakni.
-
tigrici
tag
nálam 3 perc alatt teljesen müködő képes.telefonnal bekapcsolva ,igaz egyenlőre csak 57 film van megcsinálva és pendriven fut a ffp,plex.tm,minidlna.a videók természetesen a nsa310 en vannak.
itt irom a plexhez lehet rakni port.hu plugint is.és akkor a portról és az imdb ről szedi össze a cuccost,de nagyon fontos a filmek elnevezése !!! könyvtár magyar a videó angol cim karakterek " .pont, _ " stb nélkül-Amit nem talál meg azt pedig manuálisan is lehet.igaz csak egyszer kell meg csinálni.
A kép pedig lg lv5590 esen látható.. -
Zolikusz
csendes tag
Hmmm.
És mindezt hogy csináljam meg az NSA-ról!?!
Nekem nem feltöltéshez kellene hanem letöltéshez. Szóval távolról belépek az NSA-ra. Csinálok rajta egy screent majd onnan indítanám az sftp-vel a letöltést s nem várom meg hanem simán kilépek s a screenben menne tovább a letöltés csak hát az sftp nem akar menni mert kisse bugos.
-
dxavier
csendes tag
Nekem amikor installálni szeretném, akkor ezt írja: /i-data/b37c8579/admin# /ffp/start/plexmediaserver.sh install
-sh: /ffp/start/plexmediaserver.sh: Permission deniedEsetleg vmi ötlet mi hiányozhat most raktam újra a NAS-t megy az ffp megy a tm most ezt szeretném életre kelteni...
-
antik1
csendes tag
Akkor leírom még 1x a PLEX telepítését, mert sajna volt 1 - 2 hiba az előzőben.
Feltétel: FFP megléte.
Lépjünk be puttyal ssh-n a nas-ba.
Ezeket írjuk be sorba:
cd /i-data/md0/admin
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz
funpkg -i cd /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
/ffp/start/plexmediaserver.sh start
várjunk 5-10 percet még elindul.
Ha minden jól ment akkor elérjük az admin felületet a 32400 porton.
Tehát írjuk be a böngészöbe:
nas_ip:32400/manage -
kosztya2025
tag
válasz
Richard #1639 üzenetére
Nekem van egy tippem erre a problémára. Gondolom a feliratot mint külön str fájl raktad a videó mellé. A media server csak a videót meg a zenét scanneli, és teszi elérhetővé a hálózaton. Ha viszont FTP-n keresztül (network share) nézegeted a fájlokat, akkor mindent látsz.
Javítsatok ki ha rosszul gondolom
-
Zolikusz
csendes tag
Nekem van egy kis problémám az sftp-vel.
Nevezetesen ha sftp-vel töltenék le bármit akkor azt mondja, nincs olyan file és nem tölti le.
Ugyanakkor ugyanazokat a file-okat meg mc-n keresztül letölti. Tapasztalt valaki ilyet?Viszont az sftp-re meg szükség lenne azért mert az mc meg a nagyméretű fájlokkal hadilábon áll.
-
Game78
tag
válasz
Richard #1643 üzenetére
Igen,de hidd el nem fogod te vissza tenni a gyárit
,egy pen nem árt majd hozzá folyamatosan,ha minden tudását ki akarod használni,azon tárol + plugin-okat.
Magyar leírás sokat segít... -
Game78
tag
válasz
Richard #1641 üzenetére
Innen kiválasztod a legutolsót,felrakod 1 pen-re,de előtte a csomagban található verzió számot tartalmazó fájlt Notepad++ -al mondjuk átírod a mostani gyári firmware-től magasabb számra.Tehát most pl 1.05.xx valami van elég 1-el nagyobbat írni.Beleteszed a pen-t, áramtalanítod és úgy indítod,de amúgy most jött ki januárba friss update ,még azt is érdemes kipróbálni,hátha javítottak benne valamit.
Nekem amúgy egy Xmass nevű van,azt most nem találom és a laptopon van valahol,de ha kell megkeresem
Nekem az volt a legjobb. -
Sziasztok!
Az szerintetek mitől lehet, hogy minidlna telepítése után sem látja a feliratokat a WD TV Live? Kezd már nagyon idegesíteni a dolog.
-
dxavier
csendes tag
válasz
tigrici #1636 üzenetére
Esetleg pontos full leírás erről a plex-ről van? Mármint a telepítéséről.
Ilyenre gondolok, mert ez az eddigi legtutibb leírás és mindenki álltal érthető:
http://mobilarena.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_936-936.htmlMásik kérdés a covereket neked kellett egy szer be tenni vagy automatán generálta, vagy imdb fájl kell hozzá???
Következő kérdés honan tudom hogy a tv-m tudja-e a hivatkozást, vagy pontosan mire is gondolsz hivatkozás alatt...
Elöre is kösz a válaszokat tigrici, mert ezzel már nagyon tuti médiaszerver válhatna a Zyxel-ből!
Bármilyen link megteszi a témával kapcsolatban,mert már rég küzdök ezzel a fránya cover históriával.
-
taylor67
csendes tag
Ki tudom csomagolni a rar-al tömörített fájlokat, ha távolról belépek a NAS-ba Putty-val?
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Twonky-t elérem külső hálózatról. Látok is benne minden megosztott tartalmat. A network interface-nél a belső hálózati cím található: 192.168.1.6.
Ha megakarok nyitni egy videót, akkor erre a belső ip címre hivatkozik és nem nyitja meg. Tudom, hogy az ip címet átírom a jó domain címre, de erre valami megoldás nincs, hogy alapba a jó domain címet nyissa meg?
A másik pedig, hogy nem megnyitni akarja, hanem letölteni a fájlt. Olyan megoldás kellene, mint a belső hálózaton a playzone alatt a videókat egy böngésző alá beépítet wmplayer nyit meg.
Köszönöm a segítségeteket!
Impair
-
romboyco
csendes tag
válasz
lacusszabo #1616 üzenetére
Nem sajna nincs a minidlna management felülete.
-
Game78
tag
Nekem ez van fent nem tudom erre a statisztikára gondolsz-e,de nekem mióta fent van azóta méri az összeset és az aktuálisat is.Pl:letöltés Gb,feltöltés Gb,21 napja megy,stb.
-
tigrici
tag
sziaztok
a minidlna az minden inditáskor lecskkolja a mappákat?vagy csak beállitási malőr:
meg kérném segitségetek ,hogy a tm ezerrel tölt le ,fel pedig semmit-köszike -
ubid
senior tag
Valaki tud linkelni olyan TM klienst windowsra ami méri a statisztikát is ?
-
Zolikusz
csendes tag
válasz
lacusszabo #1605 üzenetére
add ki a "locate minidlna.conf" ezt megmondja hogy van e ilyen konfigod. Lehet. hogy minidlna.conf.new néven jött csak létre.
-
happy555
aktív tag
válasz
tigrici #1608 üzenetére
Nekem elsőre ment, csak követtem az alábbi rövid leírást!
Ennyi az egész... -
romboyco
csendes tag
válasz
lacusszabo #1605 üzenetére
Nos esetleg próbáld meg azt az egész leírást újra végigolvasni és végigcsinálni mert nekem se elsőre sikerült.
A dependenciák:
* libjpeg
* libexif
* libsqlite3
* zlib
* libiconv
* gettext
* libid3tagA libid3tag -on kívül minden megtalálható a http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/
A libid3tag és maga a minidlna a http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Remélem ezekkel már menni fog.
-
romboyco
csendes tag
válasz
lacusszabo #1603 üzenetére
A minidlnahoz rakd fel a libjpeg csomagot és menni fog.
nekem zyxelem van és itt a leírás ami segített: [http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=5643] -
lacusszabo
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm mindkettőtöknek.
Köszi, így bejött az plex odlala... ismerkedem vele!
Viszont kérdésem még lenne... ha szabad:
a plex nem tud olyat, hogy könyvtárak szerint látom a média tartalmat?
Mert eddig twonkyt használtam, az ilyen téren tökéletes...
Minidlna telepítésével nem boldogultam, mert telepítésnél hibát ír.
/ffp/sbin/minidlnad: can't load library 'libjpeg.so.8'Ha ebben, és a minidlna beállításában tudnátok segíteni, hálás lennék, és akkor össze tudnám hasonlítani, hogy melyik a "hétköznapi jómagam", gyermekem és nejem
számára használhatóbb a samsung TV-vel egyetemben.
Köszönöm előre is!
-
romboyco
csendes tag
Sziasztok!
Az első kérdésem még mindig változatlan, hogy lehet reallokálni a nassal a rossz szektorokat.
A második pedig van e jobb media server ami feliratoz is mint a minidlna? Mármint jó de jobb lenne webes management felülettel.
A mediatombot próbáltam de nem sikerült rávenni hogy feliratozzon.
A twonkymedia pedig sehogy sem tud a leírások szerint.
Ha valaki esetleg tud egy jó leírást,szivesen venném.Köszi
-
szjoci
őstag
válasz
lacusszabo #1599 üzenetére
Szia!
A plex webes felületet így éred el: nas_ip:32400/manage
Üdv,
Joci
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ebben a cikkben rámutatok, hogyan lehet egyszerűen a ZyXEL NSA 310 NAS-ra FFP-t telepíteni.
- Milyen TV-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Motoros topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest