- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #15710 üzenetére
Srácok, látom, hogy az én problémám lóf@sz ahhoz képest amikről itt beszélgettek, de én tökre meg is voltam eddig azzal ahogy működött itthon a rendszerem. Ezt szeretném visszakapni.
Ha valaki adna tippet, mit próbáljak ki, megköszönném.
Szóval a probléma az, hogy az 1es lemezem nem igazán működik rendesen. 4TB, és ez volt az elsődleges, amire az összes rendszer program és FFP telepítve volt. NAS indítás után pár percig elérhető, aztán kompletten lefagyasztja a NAS-t. Ha kiveszem, akkor elérem a 2es lemezt, és működnek a létfenntartó funkciók (webes felület, stb...)
Sőt, már 4 npaja rá sem néztem, és most is bejön 1es lemez nélkül, szóval tuti azzal van a gond.
Mivel elég nagy adatmennyiség van rajta, amit bár tudok pótolni, de nagyon sok munka lenne, szeretném ha megmenteni. Rá tudom csatlakoztatni a PC-re, de én marhára nem vágom a Linux-ot, és ezért Windows is van feltelepítve. Van valami olyan hibaellenőrző, ami a NAS által létrehozott partíciójú 1es HDD-met leellenőrzi, és esetleg meg is találja a hibát?
Hálás lennék, ha valaki segítene. -
R3plica70
aktív tag
válasz
Mr Dini #15755 üzenetére
Szia!
Először is köszi a válaszod
Így azt tudnám javasolni, hogy próbáld meg feltenni a wgetet ezzel:
slacker -Ua wgetennek a parancsnak ez lett az eredménye
Amúgy ez vmi nagyon régi ffp lehet, mivel közel 5 éve tartalmazza a wget binárist az ffp.
Az ffp-t a MetaRepository-val tettem fel innen
Ahol eszerint a leírás szerint jártam el:
How to install
Enter the url http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/ in a text file web_prefix, or download the text file here, and put the text file in \\<NAS>\admin\zy-pkgs\. Then in the package menu press on the 'Retreive List From Internet' button. Only the MetaRepository package should show up. Install it, and re-request the list. You should see the official Taiwanese repository, merged with mine (ffp, btsync, anyterm, MetaRepository, Tweaks, Dropbear, MidnightCommander). If you still see only MetaRepository, disable it, enable it again, and retry.Szerk.: illetve szerkesztheted az uwsiteloader.sh-t, mondjuk mc-vel (mivel látom fent van):
mcedit /ffp/bin/uwsiteloader.sh
khmm... , belenéztem, de elsőre esélytelennek találtam hogy én ebbe bármit beleszerkesszek, aztán második nekifutásra isTehát ha jól értem, akkor alapvetően az ffp-vel van valami gond? Az nem jelezhet valamit, hogy root-ként bejelentkezve az a szöveg fogad, hogy 'Welcome at FFP versiom 0.7/arm, running on Unknown-B303 NAS326..." ?
-
sepsi0
őstag
válasz
Mr Dini #15758 üzenetére
Nagyon keményen tolod!
Hozzá teszem, hogy én csak csomagokat tudok listából telepíteni és teljesen láma vagyok még a linuxhoz
Ha valami komolyabbat kell, akkor ctrl-v - ctrl-c és általában bejön, magyarán az általatok leirt parancsokat másolgatom aztán imádkozok...
De ha megcsinálod, szerintem másnak is kellhet.
Szóval, ha lesz én nagyon köszönöm Neked.Jelenleg évi 16000ft-ot költünk (20 slotos) Teamspeak szerverre, amit a NAS szerintem simán ki tudna váltani.... a routereim nem hiszem a hardver miatt (WDR4300 és WDR3600).
"várnod kell picit." akármeddig tudok várni!
-
válasz
sepsi0 #15756 üzenetére
Szia!
Mumble szerver van a NAS-ra (NSA320)?
Tudtommal eddig senki nem foglalkozott ilyesmivel, de jó ötlet! Esetleg entware-ng-ben lehet, de tapasztalatom szerint az arm5-ös entware-ng csomagok nem stabilak...
Az eredeti mumble szerverhez 1. igen gyenge a hardver 2. qt-t kéne fordítanom a csomagkreáláshoz és a qt forrása ~390 mb. A probléma az, hogy szívesen lefordítanám, de az atw-s webtárhelyem 500 megát enged sajnos, így nem tudnám felrakni a repóba. Illetve az FFp-t is lelassítaná egy ilyen hatalmas keretrendszer.
De jó, hogy szerkesztetted a hsz-t és megemlítetted ezt a µMurmur-t, mivel ebben látok fantáziát. Már készítem is Neked!
Holnapra remélhetőleg kész lesz, de start szkriptet még nem fogok tudni gyártani hozzá. (feltéve, ha sikerül) A protobuf miatt várnod kell picit.Szerk.: na ehhez meg protobuf kell. :/ Mind1, megpróbálom.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Mumble szerver van a NAS-ra (NSA320)? (µMurmur)
Vagy esetleg hasonló? Most a routeremen megy, de ugye ez erősebb hardver...
Köszönöm! -
válasz
R3plica70 #15746 üzenetére
Szia!
Egyértelmű az uwsiteloaderes probléma is. A nas vmiért a gyári rendszerbe ágyazott "lebutított", BBox-os wget binárist akarja használni, mert gondolom nincs más. Ebben viszont nem értelmezhető a -N kapcsoló.
Így azt tudnám javasolni, hogy próbáld meg feltenni a wgetet ezzel:
slacker -Ua wget
Ha no packages found-ot dobna, akkor szedd le kézzel vmelyik repóból, és tedd fel kézzel funpkg-val.
Amúgy ez vmi nagyon régi ffp lehet, mivel közel 5 éve tartalmazza a wget binárist az ffp.
A másik probléma lehet még egy rosszul beállított PATH (nem jó valamiért az ffp chrootja. Ez lehet például azért, ha megszakad a telepítés). Egy echo $PATH megmondja a tutit. Az a lényeg, h láss benne /ffp/bin-t és /ffp/sbin-t is.Semmi, az úgy néz ki jó, mivel az uwsiteloader-t is le tudtad futtatni teljes elérési út nélkül.Szerk.: illetve szerkesztheted az uwsiteloader.sh-t, mondjuk mc-vel (mivel látom fent van):
mcedit /ffp/bin/uwsiteloader.sh
-
R3plica70
aktív tag
Igen ezeket ismerem már, használtam 325-ösön, köszi
Egyedül a jelszó beállítást nem próbáltam még a gyári csomagban lévő TM esetében, de sztem megoldom valahogy.Az viszont továbbra sem érthető számomra, hogy a leírtak szerint miért nem mennek fel a csomagok uwsiteloader-rel
Az egész procedúrában ez akasztott meg, és zavar, hogy miért nem tudom megcsinálni
De majd a hétvégén több időm lesz olvasgatni utána.
Azért ha valakinek van ötlete mi lehet ez a jelenség pls ne tartsa magában -
Tonyk
veterán
válasz
R3plica70 #15750 üzenetére
json file szerkesztéséhez le kell állítani a tm-et, szerkeszteni, menteni, majd elindítani. Ellenkező esetben visszaírja az indításkori értékeket a leállításkor.
Megfigyelt mappa módszere többször le lett itt már írva, keress rá.
letöltési mappa, stb (bármi is legyen ez, de nagy része) mind állítható a tm menüjéből akár webről akár guiból.
Név és jelszó gyári tm esetén csak a json file szerkesztésével oldható meg. Ez is le van írva itt, hogy mit kell beleírni.
-
R3plica70
aktív tag
Sorry, mint emlitettem linux tudásom egy nagy 0
A netet látja a NAS, az ffp telepítése és mc is ment.
Most közben felraktam a gyári csomagban lévő TM-et és azzal próbaképpen lehúztam egy torrentet, működik.
El kezdtem bogarászni annak a json fájlját kínomban. Megfigyelt mappa, letöltési mappa stb. beállításai. Nekem ez is megfelelne ha be tudnám állítani rá, esetleg még a felhasználó nevet és jelszó védelmet is.
Viszont miután letiltottam a csomagkezelőből majd visszaengedélyeztem a beállított módosításokat eltüntete és visszaállt a gyáriraLehet miniDLNA sem kell, mert kipróbáltam közben a Twonkyt és tökéletesen megy az LG TV-m lejátszóján a a magyar ékezetes felirat vele. Emlékeim szerint ez régen nem ment a 325-ösnél.
Nekem msára nem kell a NAS, otthoni hálózati megosztás, TV és mediaplayer lássa, TM menjen megfigyelt mappával és ennyi.
Amúgy nagyon gyors, perpill 100-110 megával tolom fel rá az adataimat
-
Tonyk
veterán
válasz
R3plica70 #15748 üzenetére
"Ennek megfelelően a slacker -a miniupnpc parancsra a "No packages found" hibát kaptam, nyilván mert nem sikerült a csomagok telepítése."
A két mondatrész mondat ellentétes egymással. No packges found üzenetet kapsz , de nem azért mert nem sikerül a csomagok telepítése, hanem mert nem talál ilyen csomagot.
A nasod egyáltalán kilát a netre?
pl. ping index.hu -ra van válasz?
-
R3plica70
aktív tag
Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal
Az alapvető probléma, hogy a
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
parancsok kiadását követően elindul a grafikus telepítő, de semmit nem telepit fel, leáll azzal a hibával, ami a posztomban beillesztettem képet.
Próbáltam egyenként is becsillagozva a csomagokat, de vagy hasonló hibát kapok, vagy csak simán kilép a grafikus felületből és megköszöni hogy használtam
De semmit nem telepít.Ennek megfelelően a slacker -a miniupnpc parancsra a "No packages found" hibát kaptam, nyilván mert nem sikerült a csomagok telepítése.
Ha abban tudnál segíteni hogy kézzel milyen csomagokat kellene felraknom, hogy a TM konfigurálása menjen, majd utána miniDLNA azt megköszönném.
Esetleg ötlet arra, hogy mi okozhatja azt a hibát hogy gyakorlatilag az uwsiteloader nem működik nálam -
Tonyk
veterán
válasz
R3plica70 #15746 üzenetére
Az hogy nem md0 hanem 053f150d van helyette azzal ne foglalkozz. Elképzelhetőnek tartom, hogy az md0 máshová van csatolva a fájlrendszerben. De lényegtelen, mert helyettesíted a fentiekkel.
Meg is keresheted az lsblk vagy blkid vagy fdisk -l vagy a find / -name md0paranccsokkal, és ott látod is, hogy hová van csatolva. Már ha egyáltalán létezik.
"can't load library 'libminiupnpc.so.9"
Írja
. Nem tudja betölteni a miniupnpc függőséget. Telepítsd: slacker -a miniupnpc . A találatot kicsillagozod, vagy a találatokból kicsilagozod a legfrissebbet és telepíted. Utána indítod. Amennyiben megint hiányol valamit, akkor telepíted azt is a fenti módon. stb, stb.stb.
-
R3plica70
aktív tag
Üdv az Uraknak!
Ide is betenném,bár NAS326-ról van szó, de hátha előbb tud valaki rá megoldást, mert én elakadtam és egyelőre nem találok leírást és megoldást a problémámra:
"Egy kis segítségre lenne szükségem NAS326 TM telepítéséhez, mert vagy én nézek be valamit nagyon vagy nagyon más ez a NAS mint a 325-ös, amivel volt már dolgom
Ott tartok, hogy frissitettem FW-t 5.11 legújabbra. ( lehet ezzel toltam el ? )
Visszafele nem enged frissíteni (325-nél még lehetett)
MetaRepository-val felraktam az ffp-t, majd a csomagok közül még mc-t.
SSH-val be tudok lépni.
Innen jön a gond. Az eredeti leírás szerint telepíteném a szükséges és a leírás szerinti előre letöltött és az NSA könyvtárba másolt csomagokat, pl:
funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/curl-7.21.4-arm-1.txz
Erre a "No such file or directory" hibát kaptam.
Szegényes tudásom szerint ez azt jelenti, hogy nem jó az elérési út és nem találja a fájlt.
mc-vel el kezdtem böngészni a könytár struktúrát és azt tapasztaltam, hogy az i-data könyvtárban nincs md0, helyett viszont 053f150d néven találtam meg az 1. disk tartalmát, azaz az admin mappát és benne az nsa-t a letöltött csomagokkal.
Ennek megfelelően módosítottam a parancsot:
funpkg -i /i-data/053f150d/admin/nsa/curl-7.21.4-arm-1.txz
így fel is mentek a csomagok, viszont nem értem miért lett ilyen hexa alapú a meghajtó neve az md0 helyett ?
Ezután jött az uwsiteloader indítása amire a következő hibát kaptam, miután mindent kicsillagoztam és OK-ztam:Ezután hiába próbáltam a TM-et beálítani, a
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/053f150d/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.* is elszáll az alábbi hibával.
transmission-daemon: can't load library 'libminiupnpc.so.9'Szeretem a kihívásokat, de ez túlmutat már a nem létező linux tudásomon.
Bocs ha hosszú voltam, és előre is megköszönöm annak aki tovább tud juttatni ezen a ponton."
-
-
imis
senior tag
válasz
Mr Dini #15742 üzenetére
gondoltam egyszerűbb a dolog, mert szabad helyem nincs, ahova mentsem a régiről a cuccot, és csak egy dokkolóm van 3,5-s vinyóhoz.
Most elindítottam a Puppy Linux-t de azzal sem látom a tartalmát:Most úgy látom, az utolsó lehetőség szereznem valami usb-s hátértárat, és a nasból menteni az adatokat, majd visszamásolni egy ntfs partícióra. azután az új vinyót meg telepíteni a nasba és mindent újra beállítani.
Ahogy néztem ez elég lassú folyamat lesz, de jobb ötletem nincs hardver hiányában. -
Ja, Te szeretnél egy külön partíciót, amit mondjuk a PC-s adatok tárolására használnál?
Vagy ezt a HDD-t csak a nasnak vetted?
Több partíciót a nassal nem fogsz tudni létrehozni (jó, ez így nem teljesen igaz, mivel ffp-vel és a most készülő hdd manager(em)mel kivitelezhető lesz), pláne nem ntfs-re.
Illetve, ha sikerülne is a folyamat, nem tudom mit kezdene vele a nas u-bootja. Mindenesetre egy próbát megér.
A partícionáláshoz/formázáshoz a GPartedet ajánlom.
-
vanRobert
tag
válasz
stroge #15725 üzenetére
Hi!
12V-s fan, mérete 40x40x10mm, PWM-es (vagyis +, - és vezérlő), ilyet keress, ha a kinézett modell ilyen, akkor OK. A gyári venti csatlakozója asszem miniJST, ilyet itthon nem nagyon kapsz. Nálam volt egy 10-es adag, de elosztogattam...
A legegyszerűbb, ha levágod a gyári venti csatiját, és ráforrasztott a csere ventijére. Figyelj, hogy a kábelek sorrendje 90%, hogy nem lesz ugyanaz. -
Tonyk
veterán
Közben meglett a megoldás nekem is. A Synology-s csomagok támogatása megszűnt a 0.9.9.14 után. Én mivel a webcames szarakodáskor frissítettem a Ulibc-t (ami ezek szerint ki lett gyomlálva) ezért a synology-s csomagok b@sztak elindulni a netgear-es meg a már fent említett hibát dobta (okosan, nehogy véletlen könnyen rá lehessen jönni, hogy hol a gond...). Ulibc-t újrahúzva, már elindul a netgear-es verzió.
Tanúság:
Netgear-es csomagot kell feltenni, és azokból is kell frissíteni a későbbiekben (.bin kiterjesztésűek).
-
-
imis
senior tag
végül vettem egy 3TB-s wdred-t, kérdésem, hogyan tudok több "partíciót" létrehozni, hogy a nas is lássa?
-
A glibc-vel óvatosan!
Van ugyan glibc-m, de ha felteszed és a PATH nincs jól beállítva, akkor utána nem fog menni sem a slacker, sem a funpkg, sem egyik uClibc-s program sem.
Amiről tudok, hogy br2, aki az uClibc-t fordítgatja, kiszedte a glibc támogatást az eggyel régebbi uClibc-ből. Így amit javasolni tudok, hogy frissítsd az uClibc-t, illetve a sollibs-t és próbáld meg még egyszer. Ha nem megy, akkor csinálunk egy glibc-t Neked.
A kamerás projekt nem szúrhatta el a dolgot, max ha frissítetted az uClibc-t a glibc támogatás nélkülire.
-
Tonyk
veterán
.nah egy ilyet sikerült kiküzdenem nagy nehezen :
/ffp/lib/plexmediaserver/Plex Media Server: /lib/libc.so.6: version `GLIBC_2.9' not found (required by /ffp/lib/plexmediaserver/Plex Media Server)
Egyesével ellépegettem a PlexMediaServer-0.9.9.14.531-7eef8c6-arm.spk-ig , az ez utolsó verzó ami még elindul. Későbbi verziók a fenti hibát dobják.
Eddig ment a 0.9.15 széria is most nem. Tehát valami a glib / libc környékén változott meg a nason. De hogy mi és mikor ????Dini , neked nincs véletlen egy min 2.9-es glibc-d? Esetleg nem a te csomagjaidnak van köze hozzá? Lehet a múltkori webcames kavaráskor lett valami lecserélve.
-
Hmm, akkor valószínűleg a plex binárisa rossz...
@mindenki
Van egy jó hírem! (legalábbis remélem, hogy tetszeni fog Nektek) Ez pedig az, hogy nagy szenvedések árán, de sikerült slacker kompatibilissé tennem a repóm. Az uwsiteloader-be még nem tervezem berakni, de egy egyszerú paranccsal hozzá tudjátok adni a slackerhez a repót. Ez pedig a következő:
echo -e "mrdini\thttp://users.atw.hu/mrdini/packages/" >> /ffp/etc/funpkg/sites; slacker -U
Ennek örömére készítettem egy bftpd fordítást a nasra. Ezt a fenti parancs kiadása után a slacker -aA mrdini:bftpd paranccsal tudjuk feltenni. A konfigot pedig a /ffp/etc/bftpd.conf -ban tudjátok megtekinteni/szerkeszteni. Azért ajánlom, mert nagyon egyszerű az eddigi slackeres ftp szerverekhez képest a konfigja.
Indítani a bftpd -d paranccsal lehet. Majd készítek hozzá start szkriptet is.
Szerk.: Ja és még valami. Ezen az oldalon láthatjátok a slackeres csomagjaimat, leírásostól, mindenestől. Itt lehet szemezgetni.
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #15730 üzenetére
wgetnek ehhez semmi köze. Mint írtam is már letöltött mind a külön letöltött állománnyal, mind a telepítővel letöltve is u.e. csinálja. + akkor a 0.9.8-al csinálná..., de azzal meg jó.
AngelH
Nem, sajna, nem. Már oda - vissza, jobbra - balra uninstallálva, törölve lett minden. Gyanítom valami függőség lesz a hiba oka.
-
Szia!
Nem használok plex-et, így csak arra tudok tippelni, h pl a wget binárisod régi. Először frissítsd a legújabbra, majd utána próbáld.
Ha meg nem oldódik meg a probléma, akkor
sh -x /ffp/start/plexmediaserver.sh
(Szükség esetén az sh végére biggyeszd oda az "install"-t.
Illetve a jogok stimmelnek? Próbaképp tegyél 777-et a .tmp mappára, ahova leszedné a binárist!
-
Tonyk
veterán
Srácok! Elpattant egy ér a nason a plex agyában és teljesen lehalt. Sebaj újrarakom. Gondoltam én....
salckerrel felmegy a v0.9.8.18.290-11b7fdd alapnak. Eddig ok.
Downloading PlexMediaServer-0.9.8.18.290-11b7fdd-arm.spk...
13:16:19 URL:https://downloads.plex.tv/plex-media-server/0.9.8.18.290-11b7fd │
Remove old logs... │
Remove Plug-ins directory... │
Remove old PMS version install directory... │
Update... │
Synology package detected │
extracting.... │
DoneNyomok egy frissítést menüből (latest):
Downloading PlexMediaServer-0.9.16.6.1993-5089475-arm.bin...
13:10:23 URL:https://downloads.plex.tv/plex-media-server/0.9.16.6.1993-508
Stopping Plex Media Server...done
Remove old logs...
Remove Plug-ins directory...
Remove old PMS version install directory...
Update...
Cannot find archive in /mnt/HD_a2/programs/plex/tmp/.tmp/plexfile.gz
Failed!Ugyanez van akkor is ha a plex.tv-ről töltöm a netgear-es csomagot és local fileként/letöltve tenném fel.
Downloading PlexMediaServer-0.9.8.18.290-11b7fdd-arm.bin...
13:29:22 URL:https://downloads.plex.tv/plex-media-server/0.9.8.18.290-11b7
Install...
Cannot find archive in /mnt/HD_a2/programs/plex/tmp/.tmp/plexfile.gz
Failed!És ugyanez van akkor is az alap 0.9.8-at kihagyom és rögtön a latest-re nyomok.
Ha Synology csomagokkal játszom el ezt, akkor felmegy a plex hibaüzenet nélkül:
Downloading PlexMediaServer-0.9.8.18.290-11b7fdd-arm.spk...
13:38:26 URL:https://downloads.plex.tv/plex-media-server/0.9.8.18.290-11b7fd
Install...
Synology package detected
extracting....
Doneez el is tudom indítani.
Viszont, ha frissítem egy újabb synologys csomaggal, az is felmegy hiba nélkül, viszont nem tudom elindítani:
Timeout in start
Nyilván nézem a logokat, azaz csak nézném, de update előtt eltávolítja a régi log fájlokat, a frissítés után pedig már nem jön létre új.
5let? Mit nézek be? Másnál megy az update latest menüből? Ha igen, melyik csomagot tölti le?
-
-
vanRobert
tag
Hi!
A venti keretére ragassz egy milliméteres szivacsot körbe, vagy legalább a furatokhoz és úgy rakd vissza. Értelemszerűen arra az oldalára, ami a házhoz érintkezik.
Amúgy kezdj el másik ventit keresni. 1500-2000 forintos sávban rengeteg jó minőségűt taláhatsz. Akár itthoni áruházakból is. Van olcsóbb is, de pár száz forint különbségről beszélünk. -
-
imis
senior tag
Kivettem a NAS-ból (310s) a ventit, mintha szét akarná rázni a dobozt. csak úgy a levegőben nem hangos, de beépítve zörög.
Mi a tapasztalat, csere v. kis olaj? van valami jó megoldás? -
imis
senior tag
válasz
viktorio17 #15709 üzenetére
Köszi, asszem 2TB lesz. annyi talán most elég nekem 500gigás után.
-
-
válasz
Rengete #15714 üzenetére
Szia!
Ez egy nagyon régi plex&leírás lehet.
Amúgy írja is, hogy ahhoz, hogy telepítsd nem kell az install a parancs végére, hanem simán /ffp/start/plexmediaserver.sh paranccsal indul a telepítő.
De azt ajánlom, hogy ha még nem látott uwsiteloaderes repó hozzáadást a nasod, akkor először tedd meg azt. (Blogomban a Hasznos eszközök 1-ben írtam róla, illetve itt a topikban is le volt írva sokszor már) Aztán tedd fel slackerrel:
slacker -Ua plex
Illetve a függőségeket is tedd fel slackerrel, majd próbáld telepíteni a /ffp/start/plexmediaserver.sh install paranccsal.
-
Rengete
aktív tag
válasz
Rengete #15713 üzenetére
Most eddig itt tartok! Hogyan tovább?
login as: root
root@192.168.1.100's password:
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on NSA310_ZyXEL NSA310, firmware V4.70(AFK.3) ==
root@NSA310:~# cd /i-data/md0/admin
root@NSA310:/i-data/md0/admin# /ffp/start/plexmediaserver.sh install
Unknown command installUsage /ffp/start/plexmediaserver.sh <flags> [ start | stop | status | restart | version ]
Starting without option will give you a graphical menu, which give you
the possibility to install, upgrade, uninstall, start and stop Plex Media ServerPossible flags:
--arm=auto (default)
--arm=v5 (NSA3xx)
--arm=v7
--arm=v7neon (NAS5xx)
root@NSA310:/i-data/md0/admin# /ffp/start/plexmediaserver.sh start
Starting Plex Media Server...
Plex Media server is not yet installed
Usage /ffp/start/plexmediaserver.sh <flags> [ start | stop | status | restart | version ]Starting without option will give you a graphical menu, which give you
the possibility to install, upgrade, uninstall, start and stop Plex Media ServerPossible flags:
--arm=auto (default)
--arm=v5 (NSA3xx)
--arm=v7
--arm=v7neon (NAS5xx)
root@NSA310:/i-data/md0/admin# -
Rengete
aktív tag
válasz
Mr Dini #15712 üzenetére
Feltétel: FFP megléte.
Lépjünk be puttyal ssh-n a nas-ba.
Ezeket írjuk be sorba:
cd /i-data/md0/admin
funpkg -i cd /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
/ffp/start/plexmediaserver.sh start
várjunk 5-10 percet még elindul.
Ha minden jól ment akkor elérjük az admin felületet a 32400 porton.
Tehát írjuk be a böngészöbe:
nas_ip:32400/managea második lépésnél pl ez:
login as: root
root@192.168.1.100's password:
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on NSA310_ZyXEL NSA310, firmware V4.70(AFK.3) ==
root@NSA310:~# cd /i-data/md0/admin
root@NSA310:/i-data/md0/admin# funpkg -i cd /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz
Skipping cd: Invalid package filename
Skipping /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz: Already installed
root@NSA310:/i-data/md0/admin# login as: root -
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Valaki segítsen már pls a plexet feltenni zyxelre mert már szét megy az agyam annyit keresgettem egy normális szájbrágós leírást nem találtam. Nem tartom magam ennyire kezdőnek de mindig valami hibát ír ki amikor puttyal akarom telepíteni. transmissiont simán telepítettem de ez nem megy valamiért. "nsa310"
Előre is köszönöm a segítséget!
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #15708 üzenetére
Azt már kiderítettem, hogy az egyes lemezzel van a galiba. Arra van telepítve az FFP is. :S
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Kérlek segítsetek! NSA325 v2, bekapcsolás után pár percig elérhető, majd ledobja a tüzet. Honnan tudhatom meg, hogy mi a hiba? :S
Logfile? Azt hol érem el? Már elég régóta semmi bajom nem volt vele, működött szépen, erre 2 hete ezt csinálja folyamatosan. -
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Beiktattam az NSA320S-emnek a ventijéhez egy Zalman ZM-FM2 Fan-Mate 2 ventilátor vezérlőt. Így most már végre halk. A gyári állapota a max. fordulat lesz, ami 800 rpm. 517 rpm-ig lehet levenni. Most 550-570 rpm-re van leszabályozva. Tétlen állapotban a nas procija 33 fokos. A 3TB-os WD RED benne pedig 31 fokos.
Két kérdésem volna:
1.: Ezt a nasba szerelt ventit is lehet hosszútávon leszabályozva használni, mint egy PC-s ventit? Nem lesz baja tőle?
A venti címkéjéröl az adatok:
Y.S. TECH
DC Brushless Blower,
FD128020LL
DC12V
0.10A
Rendes 3 pines csati, kábelek szín szerinti bekötési sorrendje is olyan mint a PC-s ventiknél.2.: Ha elkezdek a nas-ra másolni 50-60GB-ot, filmeket, az mekkora terhelés lesz? Tesztelném hogy így leszabályozva mennyire jó még a hűtés, nem melegszik-e nagyon a proci, ne hogy aztán éles üzemben túlmelegedési gond adódjon. Mivel terheljem meg? Mekkora az a hőmérséklet, ami még nem káros a nas procijának? A webes felületen monitorozom a status menüpontban.
-
A konkrét szituációval kapcsolatban nincs személyes tapasztalatom... A nassal rendszerfájlokat igen nehézkes jogokkal, mindennel átmozgatni a 2. HDD-re. Ha csak adatokat szeretnél átmenteni, arra elég a nason belüli másolás, viszont, ha pl ffpről van szó, akkor javaslom a hdd klónozást inkább.
Ehhez vagy 2 külső RACK, vagy 1 külső hdd "ház" (rack) és 1 winyó belülre, vagy mind2 winyó belülre kell.
A klónozás nem foglalkozik az adatokkal, a klón cél hddjéről legyalul mindent és felülírja azt, így nem ajánlom, hogy a noti hddjén hajtsd ezt végre.
A legegyszerűbb, ha veszel még egy házat. Azzal csak a sebesség lesz picit gyenge...
-
imis
senior tag
válasz
Mr Dini #15701 üzenetére
Köszi.
Laikusként kérdezném, mivel csak notim van és egy vinyó dokkolóm.
Működik-e a dolog több partícióval, aminél az elsőn kívül a többi NTFS, mert sajna csak sakkozni tudnék az adataimmal (egyszerre csak egy 3,5" HDD-t tudok feltenni a notira, vagy a nas-ról tudnék másolni a dokkolóra?) -
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ebben a cikkben rámutatok, hogyan lehet egyszerűen a ZyXEL NSA 310 NAS-ra FFP-t telepíteni.
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest