- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem kiszolgáló, hanem gamer, úgyhogy csak OFF-ként teszem ide be ezt a két képet:
Ezekkel a tornyokkal már egész hűvös a masina
-
Bátoraknak találtam ilyet is: [link]
Arról, hogy milyen SATA vezérlőt tartalmaz, nem láttam semmit, csak annyi biztos, hogy 2 PCIe sávból csinál 9db SATA portot mindenféle elosztó nélkül. Na, ennyi meghajtónak találjon az ember elegendő tápot egy laptopban
-
Erről a cikkről nem volt mentésem, se senki másnak, úgyhogy örülök, hogy vissza lehetett szerezni a szétcsúszott adatbázisból
-
Érkezett Kínából dekorgumi és abszolút használható! Ők legalább kiszolgálnak kisiparosokat is.
Szerintem az azzal kapcsolatos alkotásnak/ötletelésnek külön cikket hozok létre. -
Nálam eddig csak a magyar nyelv volt bukta vele
Amíg megy rajta egy böngésző, és úgy néz ki, mint a win 10, addig jó lehet. Mondjuk termékkucsot azt venni kell, onnantól meg már nem tetszős az egyszeri felhasználónak.
A Linuxtól félnek a userek, bárhogy is akarod "eladni".
Mai példa, hogy a user nem látja a Jabbert. Mondom neki, hogy indítsa el. Ott a start menüben. Nem sikerült. Rálépek a gépére, katt a startra, negyedik felülről a Jabber... S a Linux még máshogy is néz ki és ezért nem tudnak a tálcán a megszokott ikonokra se kattintani.
-
baloo79
tag
"Nekem ugye annyi előnyöm van, hogy amióta dolgozom, azóta foglalkozom számítástechnikával. S nem feltétlenül hobbiból álltam neki 1-1 probléma megoldásának valami alternatívabb módon, hanem az volt a megrendelés és azért fizettek."
Persze, úgy azért más.

"A porfogókkal két dolgot tehetsz: vagy vállalod a kockázatot és belevágsz valami átalakításba, vagy egyszerűen értékesíted,sok-sok időt megspórolva ezzel magadnak
"Áááh, ezek az eszközök ezeréves cuccok, ilyenért már senki nem ad pénzt, már rég túlhaladta őket a technológia (nem csak laptopok, hanem pl. régi routerek). Amik voltak még (pl. régi AGP-s videokártya, régi hangkártya, régi törött számítógépház, stb.) elfekvőben, azokat már leadtam a hulladékudvarban.
-
Szívesen!
Nem nulláról kell nekiindulni és akkor sokkal könnyebb.
Nekem ugye annyi előnyöm van, hogy amióta dolgozom, azóta foglalkozom számítástechnikával. S nem feltétlenül hobbiból álltam neki 1-1 probléma megoldásának valami alternatívabb módon, hanem az volt a megrendelés és azért fizettek.
A dekorgumi, mint légcsatorna viszont saját kútfő, mert volt egy olyan házam, amelyben mindenhol járt a levegő, csak a háttértárak körül nem
A porfogókkal két dolgot tehetsz: vagy vállalod a kockázatot és belevágsz valami átalakításba, vagy egyszerűen értékesíted,sok-sok időt megspórolva ezzel magadnak
-
baloo79
tag
Köszi a cikket!
Pont amit Cifu is említ, hogy mennyi utánajárás így átépíteni használhatóra egy laptopot, nos, emiatt én bele se kezdtem.
Nem vagyok hardverügyben sem a topon, pedig nem lenne rossz kezdeni valamit az itthoni porfogó cuccokkal. -
Mondjuk ebben a nasos történetben ott van a probléma, hogy nagyméretű lemezek csak 3,5 colban vannak, 2,5 colosban talán 5g a legnagyobb és az is elég drágán megy.
Anno egyébként home serverként használtam laptopot, egy kéthelyes USB rackkel, azzal nem volt gond, csak a hangja volt szuboptimális, úgyhogy áttértem a mikrogépekre, amiknél nagy előny az asztali processzor (ha az ember több VM-et futtat, ott alkalmasint nem árt, ha van némi erő is), aztán lett épített gép, amiből meg SFF, most meg sima torony, bár van nálam egy nuc 12 extreme, amin néha gondolkodom, hogy szerverként vicces lenne, bár fölöslegesen erős.
Egyébként mióta minden szart az alaplapra integrálnak, azóta azért elég drasztikusan visszaesett a kijelzőhibás, de még használható laptopok mennyisége a piacon.
-
Köszönjük a részletes beszámolót, hasznos volt (főleg a dekorgumi
). 
Ezzel együtt azért ezzel vitatkozom (picit):
Gondolnád elsőre, hú, mennyi munka van ezekben a gépekben... abszolút nincs így.
Azért tegyük szépen a szívünkre a kezünket, hogy dehogy nincs, hiszen előtte n+1 projektben már megtapasztal az ember mindenféle zsákutcát, rákeres a neten, hogy ha nincs elég SATA portja, akkor milyen megoldások vannak erre, megnéz X+1 youtube videót a hűtés problémáinak megoldásaira, feltúr Y+1 fórumot a különféle hálózati megoldások kapcsán...
...aztán valóban, a sok tapasztalattal felvértezve már egy ilyen projektet egy délelőtt összedobhat az ember...

-
Gargouille
őstag
Igazi, vérbeli, tisztességes gányolás. Imádom!
És értékelem a belefektetett munkát és kreativitást is. Szerintem tök rendben van és élvezettel olvastam a cikket. Köszönjük. 
-
Nem is azért röhögtem, hogy bármi bajom lenne, csak nagyon régi téma
Ahogyan akkor már lehetett tudni, hogy az étolaj sem lesz jó (de Bacsis még javában lekvározta a procikat
) "A zsír nagyon leköti a port, finom illesztésekhez nem jó."
Nem, az abba jó, ami már fullra szétkopott
-
hmzs
tag
Bocs, nem plagizálni akartam, nem olvastam a cikket, saját kútfőből írtam. De legalább egyet értek vele

A zsír nagyon leköti a port, finom illesztésekhez nem jó. Meg pl alacsony fordulatú 4 centis ventibe sem tenném, nem biztos hogy pár nap állás után elindul majd a kis nyomatékú motor. Ilyen helyekre még teflon szprét használok.
De nincs komoly tapasztalatom, nem ezzel foglalkozom, ez mind csak a magánvéleményem, és eltér a témától is, úgyhogy bocs K2, meg akit sért
(Hosszúnyelvű szmájli miért nincs?
) -

Gépzsír sem megvetendő
Főleg mert abból van itthon egy kisebb köcsögnyi 
PC ventinél az a pár év az pont lehet a várható működési ideje az egész cumónak.
A főzés meg

-
hmzs
tag
Sokáig azt tartottam, hogy ez hülyeség. Aztán láttam milyen trükköket alkalmaznak a bronzperselyek "felújításánál", kicsit megtértem.
Ha épp csak zörög, akkor műszerolaj, ha az nem segít, akkor jó viszkozitású motorolaj. Nem csodaszer, de pár évet még ki lehet tolni a működést. Volt olyan ipari méretű persely, amit lábosban olajban főztem.
Persze van az a kopás, amikor már semmi sem segít, csak a csere. -
-
Köszönöm
Nem feltétlenül a hangja a gond, hanem ha 24/7-ben megy, akkor a tartósságával lehetnek inkább problémák. Na, onnantól már a hangja a gond, szerencsére nem sokáig
Laposabb házba, mint az asztali SFF-em... pedig direkt fektetve fényképeztem, hogy látható legyen, mennyire lapos a ~10 centiméterével
-
Szép gányolás
Mondjuk nem tudom, a lapos hűtések szerintem nem hangosak, ez már ízlés dolga. Hogy hatékonyabb jobb-e, az viszont tuti
Meg én inkább valami laposabb házakba építeném, ha már, hogy ne foglaljon annyi helyet, ha már az alap kicsi

@Rick4 : Csomó mindenhez nincs bontva cucc, vagy aranyárban. Jellemzően mindenféle konzumer géphez. Nagyon sokan nem adják el a hibás gépet alkatrésznek, mert ő aztán nem foglalkozik vele, inkább kidobja.
Amúgy szétteríteni az asztalon, cikket olvasd el
-
nexplo
őstag
Nagyon érdekes cikk. Köszönjük
-
Köszi a cikket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- OLED TV topic
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen routert?
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Használt Lenovo ThinkPad T14 G1 laptop i5, 16GB RAM, 256GB m.2 SSD, 1 év garancia
- Dell Alienware AW3225QF (31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC)
- HP Laptop 15s-fq2996nz + monitor + egér és billenzyűzet + fejhallgató (INGYEN FOXPOST!)
- ASUS TUF VG279QM1A Gaming Monitor 280Hz GARANCIÁLIS!
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Beszámítás! Acer Nitro V16 ANV16 120Hz Gamer notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen 7 3700U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Huawei Free Clip 2 - Hüvely a füledre, de a füled a hüvelye
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Asus/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/UK/Számlával!/
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Natural Titanium használt, karcmentes 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szerintem az azzal kapcsolatos alkotásnak/ötletelésnek külön cikket hozok létre.
Amíg megy rajta egy böngésző, és úgy néz ki, mint a win 10, addig jó lehet. Mondjuk termékkucsot azt venni kell, onnantól meg már nem tetszős az egyszeri felhasználónak.
).