Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
Fontos:
Nem a posztolónak/-ra utalva linkeltem, hanem tájékoztatás céljból, minden használt telót vásárló számára. -
zoo8800
veterán
Nem vagyok jogász, ezt találtam az orgazdaságról. A BTK-ban már tényleg nincs olyan, hogy orgazdaság.
Azért kezdtem el olvasgatni erről, nehogy neki is baja legyen abból, hogy megvett egy telefont, amit nem vehetett volna meg.
-
válasz
RandomName #20 üzenetére
Fófogás a platform.
Köszönöm mindenkinek a biztatást. Akkor megyek és intézkedek
-
DigitXT
félisten
Ebben az esetben tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen.
Szépen elmondod, amit tudsz az eladóról, pikk-pakk meg is
tudják fogni. Térfigyelő kamera, meg ilyenek nem játszanak,
de minden más melletted szól: jóhiszemű voltál, átvertek.Térítse meg a károd, pont: nem számít, hogy ő volt-e aki ezt
a készüléket eredetileg megvette a szolgáltatónál. Nem kell
magánnyomozásba kezdeni/önbíráskodás ne legyen belőle. -
-
-
Átlagos használt piaci áron vettem. Először megpróbáltam felhívni azt, akitől vettem. Persze kinyomott.
Aztán nagy meglepetésemre kaptam tőle egy SMS-t, hogy elfoglalt és nemsokára keresni fog, még nagyobb meglepetés volt, amikor hívott is!
De persze az már nem Ő volt, neki ilyen nem rémlik, stb ment, majd ígérte, hogy megbeszéli a "tesójával" és visszahív, hátha ő volt... Nos, ez azóta is történik. Kíváncsi leszek, mi lesz a vége, vagy találok-e olyan opciót, hogy jó legyen.Egyéb iránt. Kutakodtam kicsit. Megvan az adásvétel percre pontos ideje, valamint elfogadható GPS koordináta is. Elmentem arra a helyre, a közvetlen átadást és kifizetést 3 térfigyelő kamera rögzítette. Volt 2 szemtanú is, az egyik az ő barátnője (gondolom ez nem játszik), valamint a feleségem (gondolom az sem).
Mindezeken felül az összes telefonos beszélgetésünk hanganyaga, itt megjegyzem, tájékoztatás volt a hangfelvételről. Továbbá pontos személyleírást is tudok adni.Nem tudom, hogy ezek fényében mennyi esélyem lenne egy feljelentéssel.
-
válasz
szabonagyur #15 üzenetére
Plusz nem adják ki az infót, ha nem a tulaj megy be.
-
DigitXT
félisten
Legalább annyira olcsó volt, hogy megérte? (Csak azért, mert az orgazdaság
nem feltétlen áll meg, ha nem gyanúsan olcsón veszed... ha viszont igen, úgy
annyira nem célszerű a rendőrségre rohangálni, mert elmeszelnek téged is...)Ui: a tartozás rendezése a szolgáltató felé működhet... Csak nagy rá a sansz,
hogy nem csak 1 db telefont "hoztak ki okosba" kedves honfitársaink, hanem
többet, így nem csak az a pár tízezer forint lenne a ceh, hanem akár milliók... -
Tehát orgazdaságot követtél el.
Megkeresed a szolgáltatót és megkérded mennyit kell fizetned (az előző tulaj tartozását) hogy feloldják.
-
csacsi67
addikt
Szia. Elsö kör probálni felvenni a kapcsolatot az eladoval . Ha ez nem vezet eredményre mindenképp érdemes rendörségre menni feljelentést tenni az általad leirtak alapján.Probálnak elküldeni ne hagyd magad vagy tedd meg postai uton a feljelntést az az illetékes rendörkapitányság ahol az adás vétel le zajlott .Tehát ha irásban teszed meg és postán adod felmár egyböl oda küld mert idöt sporolsz vele. A rendörség utánna nézz van a hasonló esete a fejlentett személynek mivel akkor már megállapitható az üzeletszerüség ha nincs akkor is be kell hivni az eredeti tulajt mivel szerintem 50000 ft értékhatárt meghaladja . Na itt jön a csavar az ügyben ,hogy az eredeti tulaj mit mond meg a tények mit mutattnak. A többit nem irom mert a bünőzöknek segitenék ,hogy egy iyen ügyböl miként lehet kibujni felelölségre vonás nélkül.Sajnos most pont az a világot éljük hogy elég könnyü a kibuvás..Mint irtam egy levelet meg ér pár 100 ft a posta költség lesz ami lesz.
-
Nordic
Közösségépítő
Nekem volt hasonló esetem. Én felhívtam az eladót (fél év használat után tiltották). Kiderült hogy ő is vette, de korrekt módon O is felvette a kapcsolatot az azelőtti tulajjal. Esetemben kiderült, hogy a szolgáltató nézte be a dolgot, hisz ők úgy látták, hogy az első tulajnak volt tartozása(nem volt), és azért tiltották. 3 napon belül vissza lett állítva. Tudom nekem mázlim volt, de egy próbát megérhet.
-
törölt tag
Nyilván a szolgáltató nem fogja azt mondani hogy benyeli a kötbért meg a készüléken bukott pénzt és feloldja neked, mert akkor tök egyszerűen működnének ezek a véglények is. Ugyanúgy strómanra venné részletre a készüléket, megvárja amíg letiltják, a haverjával csinának egy adásvételit, azzal rendőrség meg szolgáltató. Mivel a strómant nem találják meg valszeg így a rendőrség megszűnteti a nyomozást, a szolgáltató meg feloldja a készüléket? Onnantól olcsón van egy valóban szabadon adható vehető telója...
A rendőrségre azért én biztosan bemennék, legalább legyen nyoma, felveszik az adataidat, a vallomást, kapsz egy papírt hogy nyomozást kezdenek, de valszeg már ott is megmondják hogy pár hét múlva megy a levél hogy meg is szüntették oszt jóccakát. De legalább a statisztikában benne vagy, ha nem mész be ez konkrétan olyan mintha meg se történt volna... Így az online csalások rublikába kerül még egy vonal, aztán egyszer csak lehet elkezdenek csinálni is valamit, bár erősen kétlem
Ezen túl sokat nem tehetsz. Vagy így vagy úgy de lopott a készülék, vagy a szolgáltatótól lopták mert nem fizették vagy valahonnan bugázták, mindegy mert igazából ebből nem lesz készülék. Max ha a szolgáltató azt mondja hogy ha te fizeted tovább a csomagot meg a részleteket akkor, de gyanítom úgy már vastagon többet fizetnél érte mintha eleve szolgáltatótól vetted volna, szólva...
-
Hát köszönöm az információkat, akkor magyarán besz0pt@m...
-
waccamár
senior tag
Azért azt a kört fusd meg, hogy adásvételivel elmész a rendőrségre + a szolgáltatóhoz.
-
Syl
nagyúr
Használt telefont úgy veszünk, hogy kérünk az eladótól egy szolgáltatói papírt, miszerint a részletek ki vannak fizetve.
-
semmit.
elkönyveled, hogy átvertek -
nemlehet
őstag
Vagy lopott. Amúgy szerintem ha van érvényes adásvételid+teszel feljelentést akkor van rá esély, hogy a szolgáltató leveszi az imei block listáról. Egy próbát megér.
-
norbx
aktív tag
Szerintem esélytelen.Felvásárolt valaki több telefont előfizetésre és nem fizette, kb ilyenek szoktak lenni.A telefonszám ha még él esetleg mákod van de valószínű az sem. Ismerősöm járt így sajnos, bukta telefont.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sziasztok!Ismervén a bennem szunnyadó agresszív, cselekvésre elszánt énemet, a saját lelki nyugalmam érdekében úgy...
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xbox tulajok OFF topicja
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- BestBuy topik
- Politika
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest