- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
az Alpine-t szívből javaslom. igazi svájci bicska az a disztró, a fontosabb modern architektúrák mindegyikére van portja, letisztult és könnyű használni. manualt persze kell olvasni, de megéri.
az Archot nem szeretem. használtam egy ideig de valahogy mindig az volt az érzésem hogy a füstje sookal nagyobb mint a lángja. egyetlen architektúrát támogat, igazából a fapados telepítőn kívül nagyon mást nem kínál... az AUR koncepciója meg nekem nagyon nem szimpatikus. -
Mr Dini
addikt
Alapvetően számítottam rá, hogy rossz irányból közelítem meg az Archot és köszönöm az informatív kommentet, pár dolgot sikerült rendbe raknod az értelmezésemben!
Érdekes amúgy, hogy ez a KISS modell (szerintem) nem igazán érződik az installeren. Nem teljesen értem, hogyha más Arch alapú disztróknak sikerült, miért nem csinálnak egy rendes grafikus telepítőt megint a projektnek?
Meg a glibc nem frissítése szerintem elég meredek.
De azt aláírom, hogy teljesen igazad van, a SELinux egy abszolút réteg dolog (pedig milyen jó lenne, ha elterjedne, lásd Android).
OpenSUSE-t még nem próbáltam, Alpine-t viszont igen. Az összes containerem Alpine alapú és marhára tetszik a minimalítása, illetve hogy pl musl-t is tud használni. Bár anno próbálkoztam KDE-t telepíteni, hát nem igazán jött össze...
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest