- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vissza a PC Masterrace-re
- Szólánc.
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
PDA_FAN
tag
Bár huszonsok éve használok Linuxot az itthoni maszek gépeimen, távol álljon tőlem, hogy másokra erőltessem a számomra szimpatikus disztrókat. Elrettentésül leírom ugyan, hogy eddig mit műveltem, és mindenki vonja le belőle magának a tanulságot :-)
Valamikor a 90-es évek vége felé a Suse és a RedHat volt az a két disztró, ami mindenféle újság lemezmellékleten felbukkant, és viszonylag egyszerűen telepíthető volt. Ugyebár akkoriban sokunknak nem volt otthon internete, floppykon, esetleg winyó rack-eken cipeltük haza a munkahelyen letöltött szoftvereket.
Sokáig a Suse volt az, ami bejött, amit egyszerű és kényelmes volt belakni, használni. Később, miután a disztrót megvette a Novell, jött az OpenSuse. Ezidő tájt már kísérleteztem az Ubuntuval is, és volt, hogy egyik gépemen ilyen, a másikon olyan disztró volt. Akkoriban még egy főverzió váltás simán együtt járt az oprendszer részleges vagy teljes szétcseszésével, így inkább egy idő után felhagytam az upgrade-ekkel, és a windowsos userek mntájára jóízű újratelepítésekkel töltöttem a szabadidőmet :-(Később maradt az Ubuntu, Lubuntu, Xubuntu, Edubuntu, meg az Ubuntu Studio, ami egy pár évig derekasan teljesített, de aztán jöttek ott is a gondok. Időnként rejtélyes hibaüzenetek, elindulni nem akaró programok, ilyesmik. Egy ideig próbáltam a bugreportokat túrva orvosolni, majd inkább feladtam, és új disztró után néztem. Nem részletezném a különböző szívásokat, jöjjön a lényeg: jelenleg Linux Mint fut az összes itthoni gépemen. Egyrészt megtetszett a Cinnamon is, másrészt ninscenek rejtélyes hibák, nincs szükség állandó bitreszelésre, hogy működjön. Az upgrade-ek simán lefutnak, nincs fejreállás, letérdelés.
Nagy örömömre a KDE Plasma is jól működik, pedig a KDE 3.5 után ami jött, abban sokáig nem volt köszönet. Igazából a Plasmára azért néztem rá nagyon sok év KDE-mentesség után, mert utamba került az MX Linux is, és azt KDE-vel használtam. Tulajdonképp az MX Linux lenne a másik kedvenc disztróm, és csak azért került le a gépeimről, mert amikor kipróbáltam, a hplip épp nem támogatta (annak ellenére, hogy Debian alapú). Így a HP multifunkciós miatt is maradtam a Mint-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM