Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
ketszer is rakerdeztem, ugy latszik sokan kerestek, mert hamar ravagta, hogy nem. a kolleganak a szomszed forumban sajna mar fuggo. kivancsi leszek az ujabb dbokra.
fuggetlenul erdekelne, de hasonlo arban, mert nem erne meg lecserelnem a galaxy st. mongy ha nem jon ossze elleszek ezzel a "sz*rral" is. aztan majd a defy utodjara cserelek egy ev mulva
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
ABE
őstag
- a tovább bootolás egyik oka, hogy ez blur alapú ROM, és tele van minden fossal
- alapból rossz a sebessége, csak gyomlálás után gyorsul be (ehhez rootolni kell)
- a vaku bug csak a superoneclick módszerrel rootolt telefonoknál jön elő
- ha van Google accountod, azzal elég szinkronizálni 2.1 alatt a névjegyeidet, a kínai ROM-ra utólag felrakhatóak a Google szolgáltatások, így a szinkronizáció is megoldott -
ABE
őstag
Két lehetőség van alapvetően:
- alapból rootolt nandroid backup ROM, a fene se emlékszik már, hogy mi volt ezzel a gebasz, írtam róla valamikor, XDA-n van fóruma
- hivatalos, módosítatlan ROM, amit utólag kell rootolni. Én ez utóbbit használom egyelőre, Titaniummal sokmindent ki lehet nyírni, erről is írtam már, közzétettem egy listát. A legkevésbé macerás módszer jelenleg ez: [link] (alapból gyomlált nandroid backup, tehát nem kell annyit módosítani rajta utólag)[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
A részletes keresővel megtalálod a pontos leírásomat, hogyan raktam fel, rootoltam és gyomláltam a 2.2-t. Bocsi, de nem kezdem el újból leírni. Ha lesz tökéletes 2.2, azt meg fogom osztani pontos instrukciókkal, de addig úgy gondolom, hogy aki tényleg érdeklődik, az megtalálja itt, illetve az XDA fórumon a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
caverinha
aktív tag
Köszi meglett végül,csak már nem tudtam szerkeszteni a hozzászólásomon és nem akartam duplázni,am nekem a "legtöbbet" a go launcher szívja az akksit kemény 4%-ot,a másik a typo clock 3,46%kal,azt le is szedtem,mert akkor csak a beutiful widgetet fogom használni az 0,vmennyit fogyaszt.
és a többi app is csak 0, vmennyivel meríti a telót. -
ABE
őstag
Még azt is leírtam, hogy a Titanium Backup tökéletesen fog működni, ha fel van rakva Marketről a BusyBox. Mondjuk nem ma írtam meg, hogy a kiszivárgott US és UK .sbf ROM-ok nem downgradelhetők, például: [link], [link] De mindezek az infók benne vannak az XDA-n az eredeti postokban (ha már a letöltési linket megtaláltad). Meg ilyenek. Szal...
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Hol ajánlottam T-Mobile-os ROM-ot? Az az US verzió, én meg az UK-t használom, arra hivatkozva írtam le a telepítés menetét.
tulkaj #7733
Oksi, akkor érthető volt a leírás, ez jó. Majd te is erősíts meg abban, hogy több apróságot javítottak benne, és igen kellemes rendszert faragtak.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Nem emlékszem a csomagolt fájlnevekre már. Emlékeim szerint abban volt a bootonly.sbf. De izé... szóval a leírásoknál mindig linkeltem az eredeti fórumokat. Az biztos, hogy a froyo nandroid telepítésének leírásához az UK topikot linkeltem. Az US jelzés ott a TmobileUS_Boot_Devtree.sbf fájlra vonatkozik. A Settings/About menüpont alatt meg tudod nézni, hogy US vagy UK (GB) ROM van-e fent.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
- Google Maps pontatlan az elején amíg nem talál műholdat, mert cellainformációk és mobilnet segítségével először egy körülbeli helyzetet saccol be, ami nem pontos
- Motonav nem mérvadó, hiszen nem is mehetne legálisan a Defyn. Helyette Marketről letölthető a Sygic Aura ingyenes próbaverziója.
- Navigator nem fog működni, az a Google navigáció nálunk ugyanis nem működik licenszelési okok miatt.
- A telefon Settings/Location & Security menüjében alapból nincsen engedélyezve a GPS használata, ha jól emlékszem. Az nálad be van jelölve? (Use GPS satellites, illetve netes segítséghez a Use wireless networks)
- Ha nincs mobilneted, akkor csak nyílt terepen fog jelet venni, ez akár percek kérdése is lehet.[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
A Navigator a Google Maps-en alapul, a lényege, hogy a hangos aktív navigáció nem működik. Tehát előre megtervezi az útvonalat, de nem teljesértékű navigáció. Motonavot szándékosan írtam, hogy nem legális a Defyn, ezért itt harapnak, és ne legyen belőle az, hogy jönnek a kérdések, hogy honnan lehet letölteni, miért nem megy, stb. Ha van mobilnet, akkor a GPS mellett az is legyen bepipálva ott a settingsben, akkor fog működni. Így elvileg már fedett helyen is kell találnia egy nagyjából helyet.
-
ABE
őstag
Wipe data és cache a gyári recoveryben, ezzel lenullázod az aktuális ROM-ot, utána fel lehet rakni újból a ROM-ot RSD-vel, majd ismét wipe data és cache, tehát ezután biztos friss lesz a ROM. De olyan nincs, hogy kinullázol mindent, épp ezért írták, hogy nem lehet visszalépni róla. Az aktuális US vagy UK verziót tudod újrarakni.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
-
Maist
senior tag
Ja, tényleg használható állapotban volt a ROM, amit te is feltettél, de mivel én akkor még inkább a 2.1 alatti akku gondomnak akartam a végére járni (lassan sikerül úgy néz ki), így leszedtem. Most megvárom ABE tapasztalatait az Orange ROM-ról (gondolom felteszi), és ha az ismert módszerrel ez is visszaállítható 2.1-re, akkor hétvégén lehet meglesem én is, milyen a narancs ROM.
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
Én semmi szolgáltatós cuccot nem találtam a 131-es Orange PL-es cuccban. Ezt az sbf-et nyomtam fel: JRDNEM_U3_3.4.2_131-003_DEBLUR_SIGN_SIGNED_USAJRDNEMARAB1B8ORAPL035.0R_USAJRDNFRYOORAPL_P006_A002_M001_HWp3_Service1FF.sbf
A flash-elés után lengyelül indul, de egyből átváltható angolra, és után már nem zsizseg a telefon
-
talamasca
senior tag
Szintén a UK verziót használom, és csak megerősíteni tudom, hogy nagyon jó.
Nekem a 2.1 használhatatlan volt, mert nem tudott ad-hoc hálózatra fellépni...Kamera, felület, stb. mindenben jobb.
Nem is értem a tökölést a Q2- kiadással...“Black as midnight on a moonless night.”
-
Vadafene
csendes tag
Nekem volt a 2.34-el öt nap üzemidőm, de több mint 95%-ban készenlétben: az öt nap alatt kb. 30-40 perc beszélgetés, meg napi egy-két perc wifi, míg a market frissítést megnéztem, a telefon 2G módban (éjszaka nem volt repülő módban) és minden felesleges program kilőve.
Most a 2.51-el még tovább bírja ugyanilyen körülmények között: reggel 2 nap 8 óránál 71%-ot mutatott, de "sajnos" kicsit többet használtam wifi/programok terén, így most 3 nap 1 óránál 53%.
-
laleeee
őstag
első ilyen telefonom lenne,azért tájékozódom.
gondolom te jobban képben vagy informatikában,viszont vszleg felmentésed van az életből,kockásingben jársz,szemüveges vagy és sosem volt még barátnőd
ha mindent tudsz a defiről,és pénzed is van korlátlannul ,akkor ne olvasd ezt a fórumot ,menj a levegőre -
Auratech
őstag
Nem hal meg.
1K? Ha van mobil netem, nem fogok méricskélni, hogy hány mailt nézhetek meg naponta és esetleg elolvashatom-e a híreket. Húha a tub-ra nehogy rábökjek, mert az hamar 14Mbyte!! Mintha kibaszott floppy lemezre másolgatva szaladgálnának az IP csomagokkal a telefonközpontokban a gépek között...
Hasonlatoddal élve, van egy BMW-d és csak 2. -ba mehetsz vele naponta fél órát. (egyébként 92.ben 525-cápa) Talán ezért háborgok ezen.
Bármikor nyithatsz egy szád íze szerint beskatulyázott topikot. A Defy demokratikus. Akinek nincsen, nem marad itt sokáig. Mivel sokunknak van, sokféleképpen szeretjük. Van aki, berheli, amint megkapja, van a ki tokozza-fóliázza. Van aki üti-veri. Van akinek 3. készüléke a kocsiban. Froyora én is készülök, de semmi nem indokolja a kíváncsiságomon kívül, hogy azonnal rakosgassam. Pár hét után döntöttem, hogy 2.51.1-re frissítek, mert érdemesnek találtam. Bevált. Nagyjából 20-25 dologra használom a Defyt naponta. A telefonálástól a média-szerver és a hőközpont távirányításáig. Ha van egy profi hozzászóló és adekvát tematikájú a hozzászólása, a hülyék csöndbe maradnak. Erre Abe volt a legjobb példa. Emelte a színvonalat. Tedd Te is, vagy légy tudásodhoz mérten szerény és türelmes![ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Nem vagyok postás, nem levelezek ezreket. Én valós időben streamelnék képet, hangot adatot az otthoni szerveremre, hogy dokumentáljam, mi a fenét csinálok egész nap és onnan vissza.
Ahogy az átalánydíjas telefonálás a kapcsolattartás anyagi korlátait nélkülözi (beleőrültünk régen, hogy az amcsi filmben a kiscsaj órákig telefonált csacsogva, felszabadultan, nekünk meg csak azon járt az agyunk, hogy miből fizeti ki anyuci a horror telefon költséget). Aztán megtudtuk, hogy megy ez ott. Például. A tiltakozás elvi, nem pénzbeli kérdés. 3500 forintért nem veszek uszodabelépőt Győrben, mert pld. Bázelben 10Chf-ért egész nap használhatok mindent egy sportközpontban a szaunától a konditeremig és benne van egy szenyó-üdítő is, vagy egy masszázs. Ezért itt háromszor ennyit kérnek el és még udvariatlanok is. A mobilhasználat és adatforgalom biztosítása nem kegy és a gazdagok kiváltsága. Demokratikus alapjog (információhoz való hozzáférés eus alapjoga).
Egyébként egy szar új telefon is 20-30e forint, amit ovisoknak vesznek feltöltősbe. A Defy nem drága.
Láttam, de a sebességért nem adom cserébe néhány funkció bizonytalankodását. Sebességből meg úgysincs sosem elég.Auratech Field Recording
-
schmo07
tag
gpek,
A jpg-t se küldte át, meg még próbáltam pár fajta file-t, de sztrájkolt.
Elvileg ez a mostani módszer müködik. Remélem, sokáigHalo,
Ugyan ez egy app, de azért irom (ha már volt, bocsi)
Call Logs Backup & Restore
Csinálsz egy backupot, és akkor elméletileg ott lesz a hivás időpontja és hossza is.
Legalábbis nekem igy van - mondjuk nekem "piszkálatlan" telefonom vanszerk: ja látom, találtál másikat
RootRulez
lődd ki a gyári sms-ben a jelzést, és akkor csak a handcent fog szólniHisztogram
a felméréshez: két novemberi készülék, (még) nincs hiba
és most lekopogom - kopkopkop[ Szerkesztve ]
-
zarew
senior tag
Szia!
Hát köszönöm,ez volt a baj.Lehet kicsit nagyothalló vagyok.De ez a szint nálam fél hangerőnél van. mármint ahol visszhangozni kezd a túloldalon.
- az enyém novemberi,és nem volt még gond vele,hangszóróügyileg sem.tudtok ajánlani valami működő youtube letöltőt? Ami van az a fájl megtalálása után leáll.Vagy valami beállítási gond lehet: Az mp3 letöltők működnek.A voda 845 ömön a freedi ... ment szépen.
[ Szerkesztve ]
-
rothadt
aktív tag
aztán majd egyszer becumizza... nem olyan fájdalmas sztem megnézni mindig, mint aztán majd jajgatni, mert ugye elég ha csak majd egyszer nem olvasod el... de ez mindenkinek a saját döntése
borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Interactive Brokers társalgó
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Mini PC