- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter077
aktív tag
2 built van!!! Én a másodikat linkeltem...
Experimental builds with 3.0.8 kernel:
Not for daily usage!
Download Link: http://quarx2k.ru/cm10.1-nightly-def...perimental!!!/
Works: SD-Card, Bluetooth, Torch, Leds, USB all modes, HW Video decoding, Sensors, FM-Radio (only seek stations+RDS), Sound (only speaker).
Not work: Headset, BT-headset, FM-Radio sound, Phone, GPS, Camera, FM-TX, WiFi.
Known problems: Low speed of USB Mass-storage, Display not always wake after sleep, Suspend not work correctly.Builds on stable 2.6.32 kernel:
Download Link: http://quarx2k.ru/cm10.1-nightly-defy+/2.6.32/
Works: Camera, Wifi/AP/Direct, SD-Card, Sound, Phone
Not work: BT, FM-Radio, Video Rec.Nem próbáltam, nekem az FM rádió létszükséglet munkanapokon. Most is a munkahelyen vagyok, de lehet, hogy felteszem este.
-
vornia
senior tag
Lehet, a vas sokat számít,de
A főzött ICS sem hasított nekem túlzottan,ezzel szemben volt a kezemben Sony Miro..gyári ICS-vel..pöccröffre indult rajta minden, a tulaja nem foglakozott semmivel,nem állítgatott, nem mókolt rajta semmit.és hát hardverilag nem különbözik sokban a defyítől (CPU,RAM), úgy tűnik a gyártó rom-ja ennyivel többet tud..gondolom a driverek miatt is
-
vornia
senior tag
Igen, pl a pc-n sem volt egyenlő a merevlemez sebessége a raméval
De néha mégis segített..igaz csak hajszálnyit..
na most ami az alkalmazásokat illeti..
ami nekem a ROM ból fut ugyanúgy lassan indul el, nem vettem észre számot tevő különbséget,a kártyáról való futtatáshoz képest..
+ez nem a tárolással függ össze?
a ROM-on való tárolás onnan futtatás szerinted érzékelhetően gyorsabb mint az SD kártyáról?
Pláne ha éppen kevés ram van szabadon,akkor nem mindegy honnan indul?
(őszintén érdekel) -
killzone1987
senior tag
Telónál is meglehet oldani,h a memkariból pl lecsípek 1GB-ot a ram segítésére??
Hogyan kivitelezhető?Egyébként nem szurkálódásként írtam az OT 995-re és a Solára!!
Csak a hardver fölépítéséből adódóan nyilvánítottam elméleti véleményt.
Mivel egyik készülék sem volt még a kezemben,így még véletlenül sem akartam lebutítani egyiket sem. -
YAS-dude
őstag
Volt erről riport valahol, elmondták, hogy a következő nexus még biztos nem a motorola lesz, nincs semmi olyan ütős készülékterv a motorola kezében, ami erre a google szerint érdemes lenne. Meg hogy kb 18 hónapra előre be van tárazva a motorola ütemterve, csak utána kezdhet beérni a közös munka gyümölcse.
-
pete_21
addikt
Erről írtam nemrég: [link].
Elég sok panasz van rá, a tweakekkel lehet valami gáz. Pedig ígéretesnek tűnik leírás alapján. De ha a kommenteket megnézed, 80%-nak van valami problémája. SMS nem megy, lefagy, random reboot, és hasonló elég komoly problémák.
(#23464) dh66e: Azért annyira ne kapkodd a fejed.
Próbáld ki a 01.17-es Sevenrock-ot. Én is azért ezt javasoltam, mert akik ezt használják, azok csak dicsérték. És hát nekünk is bevált.
Lassan nem kezd úgy tűnni, mintha valami részesedésem lenne a romból...? -
peter077
aktív tag
Nem próbáltam.
A CM10.1 szerintem is egy kicsit lassan halad, de elvileg czechop (fejlesztő, akinek nagy szerepe van a Defy(+) custom kernel létrejöttében) április közepétől segít Quarx-nak, szerintem közösen hamar működő 4.2-es ROM-ot és 3.x kernelt kreálnak. -
maaniac
aktív tag
működik visszafelé is...ha egy új kontaktot viszel a telefonba, mentés előtt rákérdez, hogy melyik fiókoddal szinkronizálja, vagy pedig ne szinkronizálja és csak a telefonon tárolódjon a szám
ugyanígy a névjegyzékben megjelenés alatt beállíthatod, mely kontaktokat akarod látnipeter077 emmegmi?
-
Vegha
senior tag
Köszi a felvilágosítást. Megcsináltam Wipe nélkül a rootolást. A TB-ba most nem akarok belebonyolódni, végülis a lényeg (contacts+smsek) már mentve vannak, az appok és adatok már nem érdekesek.
Megyek tovább a Lenini úton : ) -
dh66e
veterán
köszi értem,mikor én visszaraktam a gyári rootoltat csak az akku idő számított nem tudtam hol kötök ki meló ügyileg azzal meg 4-5 napot simán elmegy,de csak telefonálás volt rajta meg gps annál viszont mindig szivargyújtón van a cucc.
utolsó quarx rommal két napot ha elment nekem a telo fentiek használatával és ha nem vittem töltőt beszívtam rendesen,de ez kiküszöbölhető volt viszont a hívás fogadás mizzéria már kezelhetetlen volt és ciki amikor magyarázkodtam ....
Mi változott telepítés ügyileg a 2nd bootos megoldáshoz képest?Lehet hétvégén ránéznék és felraknám az utolsót.. -
mazsi
senior tag
-
Ákinard
aktív tag
Megcsináltam, nem változott semmi.
Bootoláskor lefutott valami "Android frissítése 0/100" felment 100-ra, bebootolt, de nem fogadja el a benti wifit. Fix IP-vel csatlakozik, de net nincs...Más: a névjegyeknél itt mér nincs olyan beállítás, hogy csak a telefonszámot tartalmazókat jelenítse meg?
Nagyon boldog vagyok, hogy a névjegyzékemben van mindenki akivel évente 1 emailt váltok -
Ákinard
aktív tag
Nem, még nem volt. Feltöltöm az akkut 100%-ra és megpróbálom.
Amúgy éjjel még játszottam vele, oda eljutottam, hogy az 1-es routerről (ami most CH2-n van) 192.168.0.5 IP-vel csatlakozik és megy és van net is.
A 2-es routeren akármilyen csatornát állítok be, vagy nem csatlakozik vagy csatlakozik (most épp a CH6) de nincs net. IP ugyanaz. Más eszköz csatlakozik és netet is kap, így valami a telefonnal nem jó...
Ráadásul az 1-es ami távolabb van a szobámtól, így gyakorlatilag nem tudom használni. -
Ákinard
aktív tag
Átállítottam 7-2 párosra. Bár megmondom őszintén vagy 2 éve üzemelnek egymás "mellett" soha nem állítottam
Igazából légvonalban 5-6 méter a táv köztük, de az 3 panelbeton
Azért is van 2, mert a nagyszobában már elég esetleges volt a net 1 routerrel.Egyelőre ez a fixIP megoldotta, de valóban jó lenne majd DHCP. Majd próbálkozom.
Eddig eléggé tartottam a főzött romoktól, már ez is nagy lépés amit megtettem
-
pete_21
addikt
Lehet, hogy ezzel a régebbi kernellel megoldódik a csengőhang-elnémulás? Jó lenne.
Illetve én úgy emlékszem, hogy a korábbi buildeknél nem lassult be a telefon 40 óra eltelte után sem. Lehet, hogy ezek mind az új kernel rovására írhatók. Pár nap, és kiderül, hogy ez az új build megoldja-e ezeket.(#21307) halas111: [link]. Kövesd ezt a kis leírást pontosan!!
(#21308) snookie86: Nyisd meg a tárcsázót, menü gomb, beállítások. Itt már meg fogod találni.
-
bepken
veterán
nem tudom neked kifejteni, egyszerűen azt vettem észre, mintha a JB rosszabbul tűrné az alacsony vsel értékeket. konkrétan olyankor nekem sokkal többször indult újra egy esetleges "fagyást" követően.
bár igazából XDA-n is írták még valamikor régen, hogy az "interactive" governor használata erősen ajánlott, illetve még a korai verziókban Quarx is mindig a default értékekre állította a CPU értékeit. -
maaniac
aktív tag
szerintem még korai feltenni...xda-n mindenki újraindulásokról írogat, sőt a http://quarx2k.ru oldalról már le is szedte Quarx...ill. még changelog sincs róla...várjuk ki a végét...lehet hogy még ma vagy 1-2 napon belül kijön a javított verzió is
ebből is látszik, hogy eléggé elfoglalt, mint már írtátok is...az utolsó romok mindegyikében voltak apróbb úgymond amatőr hibák...mielőtt letámadnátok nem Quarxot tartom amtőrnek...minden tiszteletem az övé -
oliverkiss32
aktív tag
"1. vegyél egy usb hosszabbítót apró pénzért...legolcsóbb a legjobb ebben az esetben
2. vágd le azt a végét, amelyik nem a géphez csatlakozik
3.a piros és fekete kábelre lesz szükséged (ezeken érdemes kis golyókat létrehozni-fejts le kicsit többet)
4.vedd ki az akksit a telefonból
5.a piros kábelgalacsint nyomd be a + jel fölé.....a fekete kábel galacsint pedig a - jel fölé...a két középső csatlakozót hagyd szabadon
én így töltöttem fel a full lemerült akksim 13%-ra kb. 15 perc alatt...számomra a flashellési megfelelő töltöttség volt a lényeg (ezt elértem 10% felett már minden fasza a rendszernek)
az akksit így ne próbáld fullra feltölteni, mert könnyen kiégetheted...minden ellenőrző elektronika hiányzik ebből a technikából...csak saját felelőségedre próbáld ki és csak végszügség esetén
u.i.:fél óránál többre nem merném így hagyni az akksit
Még annyit írnák hozzá,hogy mint ezt hálózati adapterröl csináld." -
manien22
csendes tag
-
bepken
veterán
várj most elvesztettem a fonalat
- ha a "csak töltés" üzemmódot választod, akkor nem háttértárként fogja kezelni, tehát az SD kártya érintetlen, ugyanúgy tudod nézegetni, akár telepíteni róla adott esetben. - de újra elolvasva, a kérdés nem éppen erre irányult, szóval bocsi
tehát...az USB mindenképpen tölteni fogja a telefont, ezzel pont.
az már más kérdés, hogy "USB háttértár" vagy "csak töltés" üzemmódban vagy csatlakozva. értelemszerűen csak akkor tudsz a kártyáról telepíteni, ha azt a telefon használja...tehát vagy lehúzod vagy átlépsz "csak töltés" üzemmódba.szerintem ezzel maximálisan kimerítettük a témát
-
bepken
veterán
-
bepken
veterán
apropó! friss CMX-el hogy érzed, nálad nem merül jobban? én spec mióta CMX-et használok, minden nap töltöm, de most a 28-i mintha 1-2 órával hamarabb kérne enni
- XDA-n pedig sokan nyafognak, hogy rosszabb a fogyasztás (mint mondtam, az én felhasználói szokásaim mellett kevésbé számottevő a változás)
ami még érdekes, a 18-i és most a 28-i is képes belassulni sajnos...én speciel reménykedtem, hogy a Linaro meglepően gyors nyugdíjazása után már nem lesz ilyen probléma, de valami nyoma még mindig maradt szerintem ebben a rendszerben is.
hogy hol vettem ezt észre? olyan 35-40 üzemidő elteltével próbáljatok zenét hallgatni! nálam ez kicsit kínszenvedés, ugyanis már akkor megakad a zene, amikor kikapcsolom a kijelzőt!a feloldásnál azonban 1 bő másodpercet is képes ácsorogni! ilyen bug utoljára a CM9-ben volt, szóval remélem, hogy lesz rá megoldás.
ez sem veszi el a kedvem a CMX-től, mert egyébként teljesen elfogadható a sebessége (gyárit talán veri is!
), és az említett akadozó zenét is megoldja egy egyszerű újraindítás. bár én még mindig nem tudtam rászokni a napi 1x újraindításra....igazából ezután se szeretnék
-
Jolet
őstag
először a legújabb 11.30-ast tettem fel azt írta 4.2-eshez jó, itt találtam a fórumon, de kiléptek a kuglis dolgok
aztán visszatettem a 07.24-est és azzal működik mindende míg az elsőben 102 dolog van ebben csak 75
azt sem tudom, hogy jó e az úgy ahogy a végén megoldottam, hogy csak ráfrissítettem, de működik
pár program hiányzik, és pár új is van benne4.1.2-őt ír ki a teló verziószámra
igen hagyományos módon a kék lednél persze bemegy
-
Frenky89
addikt
Kösz, viszont már sose derül ki, hogy nálam mi volt a gebasz, mert inkább mindenestől újraraktam az egész rendszert - úgyis se ártott már neki.
CM Filemanager-t, hogy lehet rávenni, hogy root módban is működjön? Jelenleg az Access Mode pont nincs engedélyezve a menüjében és nem tudom, hogy hogy kellene engedélyezni, hogy választhassak a módok közül.
-
félreérthetően irtam, az "..ameddig a telefon kikapcsolja a képernyőt" helyett "ami idő alatt"
maga a képernyő kikapcsol rendesen, csak azt akartam írni, hogy miután kikapcsol, olyan mintha az addig "gyorsítótárazott" alkalmazásokat elfelejtené, azaz kezdődhet a várakozás ismét. -
bepken
veterán
mondjuk így nem sok értelme van egy szavazásnak szerintem...pláne egy nemzetközileg aktívan látogatott szakmai fórumban...
minden esetre, ahogy néztem Quarx és egy ::INDIE:: nevezetű fejlesztő kapta a legtöbb szavazatot.de Quarx-nak (vagy bárkinek, akinek tisztelitek a munkáját!) biztos jól esnek a szavazatok. akár egyszerű köszönetnyilvánításként is felfogható. (bár erre van külön Donate app
)
(#20286) nud: nagyon szívesen!
(#20287) mistar: szuper! -
bepken
veterán
fenébe...nem...ez kimaradt :/
igazából maga a Nexus 7 megszerzésének esélye valahogy háttérbe szorult most nálam (valószínűleg ezért nem voltam elég alapos) - reméltem pedig, hogy a szavazatomat azért érvényesnek veszik. kár...
én személy szerint Quarx-ra adtam a voksom, igazán megérdemelné ezt a "kis" nyereményt -
bepken
veterán
igen, ez a tegnapi nap valóban erős volt
próbáltam ugye összehozni a 4.2 camera + photosphere-t, de csak félsikerrel. és mivel teljesen behülyítettem a telefont, az új build hírére nyomtam is neki egy full wipe-ot, majd mikor erre is próbáltam felvarázsolni a photosphere-t, ismét sikerült behülyíteni egy korábbi patched verzióval, úgyhogy másodjára is full wipe-ot kapott
- na és ekkor az aksi a valóságban valahol 30% körül lehetett. viszont amikor bekapcsoltam, majdnem csurig volt! plusz ehhez még hozzájön az az info is, hogy új battd-t kaptunk, ezt a kettőt én valahogy összefüggésben láttam (pedig lehet, hogy semmi közük egymáshoz)
a lényeg, hogy én spec ezért kalibráltam tegnap este.de most, hogy ezt így kivesézzük - legközelebb amikor ilyen lesz, nem csinálok semmit se, csak rádugom a töltőre.
-
bepken
veterán
na nemár...szóval a "wipe batterystats" is értelmetlen? felesleges CWM funkció?
- a .bin fájlban igenis lehetnek fals adatok, ha mondjuk egy merülési ciklus alatt 4x cserélsz romot. (ezt tegnap saját bőrömön tapasztaltam!)
azt mondjuk aláírom, hogy az ajánlott program (meg az ilyen programok úgy általában) kissé túlmisztifikálják ezt a dolgot. viszont egy relatíve laikus embernek, vagy annak, aki nem akar CWM-ben wipe-al foglalkozni, vagy RE-el rendszerfájlokat törölgetni...annak egy ilyen program a legkényelmesebb.
-
bepken
veterán
fil és dh66e! ezzel én természetesen tisztában vagyok, hiszen az XDA-t is nyomon követem. a dologban annyi a zavar csupán, hogy onnan több embernek sikerült elindítania, még ezen hibaüzenetek dacára is. nálam valamiért az általuk leírt megoldás nem akar működni...nem tudom, hogy ez mitől függhet.
a CMX-el nem áll le szerintem, hiszen relatíve kevés választja el az ajánlható állapottól. de én azt se tartom kizártnak, hogy párhuzamosan fogja csinálni mindkettőt
(lásd: XT910
)
-
bepken
veterán
olvass tovább!
safariking:
"***New Version***
Fixed Email: http://www.mediafire.com/?8cavwe3wenacypy" - gyorsan javítva lett, szerintem azóta már az OT-ban található zipben is a javított van. de még nem próbáltam, csak találgatok -
bepken
veterán
szerintem érdemes feltenni, mert dob ki hasznos infókat
bár nekem valamiért helyszíneket nem igazán dobál...nem tudom, hogy mit csinálok rosszul. (ráadásul azt hiszem, ehhez a térképet is telepíteni kell)
de igazán csak angol nyelvtudás birtokában fogod tudni kihasználni a funkciókat, és itt most természetesen a hangutasításokról beszélek. én pl elég csekély százalékban tudtam neki "értelmezhető" utasítást adni(sajnos gyenge vagyok angolból...)
egyébként ez nemes egyszerűséggel a Google Search része, azon belül is a Google Asszisztens. azt nem tudom, hogy a Play-ről letöltött működik e, vagy csak a gapps-ból telepített szuperál
-
oliverkiss32
aktív tag
Quarx xda-s cm10-es bejegyzésében ott van egy gapps: -with working Google Now
Minden tökéletesen megy rajta, dobálja a meccs állásokat/eredményeket, időjárást, utazási időt bkv-val, közeli szórakozóhelyeket stb...
hangparancsok is mennek, csak néha kevés az egy mikrofon...
Persze angolul tud csak: az egész rendszer nyelvét angolra kell állítani + a Now-ban is.. javaslom az UK angolt! -
hj.jani95
aktív tag
olyat nem lehet hogy bemegyek a szervizbe és ott pluszba elmondom hogy cseréljek azt is?
Mate0314:nekem is volt már hogy kértem szoft. frissitést és belül megkarcolták a képernyő panelt?! egyáltalán mér szedték szét?!persze szó nélkül megcsinálták, de akkor is, milyen dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Villanyszerelés
- Íme, a One UI 8
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- Iphone 13 Pro 128gb
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest