Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kaci84

őstag

válasz Reggie0 #24 üzenetére

Hát igen, esélyes hogy évekig 24/7-ben fogyaszt 400W-ot a PC. Nem nagyon van értelme a PC esetében ezekkel foglalkozni szerintem hétköznapi felhasználás során.
    Azt sem hiszem, hogy érdemben kevesebbet fogyaszt egy nagyobb táp 50%-on mint egy kisebb mondjuk 80%-on.

• Cifu

félisten

válasz Reggie0 #24 üzenetére

Kezdhetnénk ott, hogy akkor végig 50%-os terheltség mellett nézzük? Folyamatosan ekkora terhelést fog kapni? Mondjuk miner gépnél még oké, de a hétköznapi használatnál azért ez ritka jelenség.

De lépjünk tovább, a második az almát almával, ha Be Quiet! tápot nézünk, akkor ahhoz mérjünk.

Mivel a Dark Power Pro sorozatból nincs fele méret, nézzük a Be Quiet Pure Power 430W CM-et, ami detto félmoduláris, 80 plus Bronze. A 430W-os ára ~21,6e Ft, a Dark Power Pro 11 850W ugyanott (Ipon) 72,8e Ft. A különbség 51,2e Ft.

Tegyük fel marad az általad felhozott 38W különbség, én most 36 Ft-t fizetek itthon egy kWh áramért.

1000 / 38 = 26,31 óra működés kell 1kW-hoz fogyasztás különbséghez, ami 36 Ft
    51200 (a két táp közötti árkülönbség) / 36 = 1422
    1422 * 26,31 = 37418 óra alatt térül meg a különbség. Ez 1559 nap vagy 4 év folyamatos, 7/24-es használat esetén.

Ha folyamatos a 38W-os fogyasztáskülönbség...

Nekem mondjuk mindegy, ha valaki 50%-on akar járatni közel kW-os tápegységeket 7/24-ben, azért, mert kisebb tápegységnél valamivel nagyobb lenne a fogyasztás, hát hajrá, csak ha már ilyen érvvel jön elő, akkor nézzen utána a mateknak, mert nem biztos, hogy őt fogja igazolni...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés