Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coq
aktív tag
Kívánom neked, hogy egyszer eljuss egy olyan szintre, ahol pozíciódból adódóan nem engedheted meg magadnak, hogy ékezetek nélkül írj meg a munkatársaidnak vagy üzletfeleidnek egy akár csak két soros üzenetet.
Hidd el, eljutottam olyan szintre... Es allitom, hogy hozzaallas kerdese.
SZERK : Nem viccelek, tenyleg eljutottam, bar lehet, hogy neked meg az a hihetetlen, hogy masok is kepesek erre rajtad kivul.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
De sejtettem, hogy elvakult BB fórumon a hozzászólásom véres rongy lesz...
Nem erről van szó, de ezek elég szubjektív dolgok.
Ékezetet én se használok most, leginkább azért mert a telómon nincs magyar nyelv.
Billentyűzetben eddig a 8900 szigetes megoldása jött be a legjobban, voltak E-s Nokiáim is, de azoknál jobbnak találtam. Tény hogy bizonyos karakterek előhívása bonyolult lehet, de ez is csak megszokás kérdése.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Awez
csendes tag
"... Az ekezet meg csak szokas kerdese - szerintem peldaul teljesen folosleges hasznalni oket egy telefonon. Itt sem hasznalok egyet sem, megis ertheto, mindenkinek amit irok... "
Kívánom neked, hogy egyszer eljuss egy olyan szintre, ahol pozíciódból adódóan nem engedheted meg magadnak, hogy ékezetek nélkül írj meg a munkatársaidnak vagy üzletfeleidnek egy akár csak két soros üzenetet. Mert bár most nehezen tudod elképzelni, de hidd el van ilyen...
BB9900-át használtam - volna - de egyszerűen három hónap után sem ment úgy a gépelés, hogy azt mondjam akár csak megközelítsen egy Nokia E72-E71 szintet. Azért mondom ezeket, mert már az E6 billentyűzetén is elkövettek egy számomra nagfyon zavaró hibát.
De sejtettem, hogy elvakult BB fórumon a hozzászólásom véres rongy lesz...
-
sasa134
addikt
válasz lezerpiramis #6389 üzenetére
Az akksi "tesztek" nagyon szubjektivek, de a CB foruman tobben irogatjak, mit bir a friss Z10-uk. Egyikuk beszamoloja szerint allando net,BT on,WIFI on es szinte folyamatos nyomkodas, jatek, emailezes, szoval eros hasznalat mellett 14 ora 53 perc utan fogyott el a szufla. Ez a keszulek 1 napos volt, tehat meg korantsem volt edzett az akksi.
Tobbiek is hasonlokat irnak, szinte folyamatos nyomkodas, net, mail stb mellett 4 ora hasznalat utan 75%-on volt a Z10.Avanti Roma
-
nagyúr
hmmm...
Valaki írhatna a technet.hu-nak, hogy megjelent az új oprendszer és a telefonok.
Nem ártana leközölniük.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
lezerpiramis
őstag
Nyomkodtam már Dev Alpha B-t és Z10-et is, és teljesen jól kezelhető a virtuális billentyűzet, ráadásul magához a rendszerhez jobban passzol a nagyobb érintőkijelző. Ezzel szemben viszont a Q10 gyakorlatilag a 9000-es/9900-as vonalat viszi tovább a méreteket tekintve, ráadásul az akksija is izmosabb.
Egyelőre várok, hogy életképes-e a rendszer és a cég, aztán majd meglátjuk. Ha életképes lesz, és a Z10 kibír egy napot, akkor lehet, hogy arra nevezek be - pláne akkor, ha a Q10 nem fog annyival többet vinni (teljesen mindegy, hogy 1 vagy 1,5 nap az üzemidő, mert mindkét esetben tölteni kell esténként, hogy a következő napot kibírja). A kérdés az, hogy a Z10 masszív használat mellett is túléli-e a napot.
Mellesleg teljesen meg vagyok elégedve a 9900-assal, nyárig mindenképpen várni fogok szerintem.
-
Coq
aktív tag
válasz Polarstar #6386 üzenetére
Ez nagyon osszetett problema... De allitolag tenyleg komoly szerepet jatszott az angol fokozatos ternyereseben az, hogy barmilyen billentyuzetet hasznalva konnyeden lehet irni is (pont azon "nagy" nyelvek rovasara, amelyekben jo sok ekezet van: nemet, francia...). Az elektronikus szovegbevitel szempontjabol az ekezet komoly hatranyt jelent minden nyelvnek, ahol sok van.
-
nagyúr
-
Coq
aktív tag
válasz lezerpiramis #6382 üzenetére
Teged melyik erdekel jobban egyebkent, a Z10 vagy a Q10 ? Melyikre vagy raindulva ?
-
Coq
aktív tag
válasz lezerpiramis #6382 üzenetére
Ah, ertem!
Igazabol kenyetelen vele megbaratkozni mindenki elobb vagy utobb, mert a tendencia egyertelmu a gyartoknal.
-
Coq
aktív tag
válasz lezerpiramis #6380 üzenetére
Hogy erted azt, hogy ilyen ?
-
Coq
aktív tag
válasz lezerpiramis #6374 üzenetére
A trackpad eltunese engem is aggaszt (nem is kicsit).
Az igaz, hogy meg lehet szokni, hogy az ember rabok valamire a nyil huzogatasa helyett, de szerintem egy akkora kepernyon, mint amekkora egy fizikai billentyuzetes BB-nek van, joval pontosabb hasznalatot tesz lehetove a trackpad, nem ? A felreutes veszelye raadasul egyenes aranyban novekszik a ppi-vel... Nincs nagy kezem (sot, sokkal inkabb kicsi), de neha megorultem az erintokepernyotol, amikor a zoomolassal kellett veszodni, hogy normalisan tudjak kattintgatni.
Awez: Az irasjelekkel nem tudom, mi bajod van, az szerintem tokeletesen mukodik. Az ekezet meg csak szokas kerdese - szerintem peldaul teljesen folosleges hasznalni oket egy telefonon. Itt sem hasznalok egyet sem, megis ertheto, mindenkinek amit irok. (Ha fontos, pontossagot igenylo dolgot irok, akkor termeszetesen kell - de ilyeneket altalaban nem telefonon ir az ember...) Raadasul a prediktiv bevitel tenyleg nagyszeruen mukodik a BB10-en, azon szinte csak betuket vagy maximum toredekszavakat kell majd leirni, bar a magyarban a ragozott alakok azert megbonyolitjak a dolgot. Az angolban a zomeben toldalek nelkuli alakokkal viszont remekul mukodik a dolog, az lathato. (Megjegyzendo, hogy a gazdasagi erobol adodo pozicioja mellett pont ezert is tudja kiszoritani az angol a tobbi nyelvet - es vesznek fel angol szavakat tomegevel mindenfele : nincsenek ekezetek sem pedig ragozott alakok...) A BB-t pedig ugyebar egyertelmuen az angolra optimalizaltak...
Szerk: a szamok bevitelere viszont valoban jo lenne valami, de az is igaz, hogy ha pl. telefonszamot irsz a nevjegyzekbe, automatikusan atall a billentyuzet, ez azert nem rossz...
[ Szerkesztve ]
-
lorencz
tag
válasz lezerpiramis #6374 üzenetére
En is erre emlekeztem.Most dobta vissza egy bizomanyos ertekesito a 8900-m azzal,hogy nem megy rajta a navigacios gomb az egyik iranyba mellesleg ott allt nala mar egy honapja
-
lezerpiramis
őstag
Szerintem nincs gond a Q10 billentyűzetével, ráadásul a szoftver tud magyarul is, tehát a beírni kívánt szavak szépen fel fognak ugrálni a kijelző alján - méghozzá ékezettel.
http://www.youtube.com/watch?v=Ek_jWFg006cA trackpad-ről meg annyit, hogy elsőre nekem is furcsa a hiánya, de több mint egy évnyi 9900-használat után mondhatom, simán meg lehet szokni, mert egyre kevesebbszer használom.
-
Kisfundy
aktív tag
válasz lorencz #6370 üzenetére
8900 tracball 8310 trackball szerintem mintha kicsit más lenne! de próba szerencse!
és torx 5 illetve 6 is kel hozzá ha jól tudom!
-
Awez
csendes tag
Sziasztok!
Nos minden bizonnyal nem leszek túl népszerű ebben a fórumban a hozzászólásommal, de azért megírom mert elvégre ide jár mindenki aki tervez BB vételt.
Szomorúan láttam, hogy nemhogy javítottak volna a billentyűzeten, talán még rontottak is. Megszűntették az optikai trackball-t ami szerintem nagyon jó volt, és egyben aggódva figyelem, hogy az eddig sem túl egyszerű ékezetes betűk előhívása hogyan fog megoldódni. Sajnálattal látom, hogy nem került rá a billentyűzetre továbbra sem dedikáltan semmilyen írásjel, ami kicsit megnehezíti a folyamatos bevitelt lévén csak billentyűkombinációval lehet továbbra is előhívni. Továbbra is csak egy alt gomb van, nem tudom sikerült-e megoldani, hogy hossan, vagy duplán nyomva lehessen alt-lockot csinálini, hogy legalább ha sok számot kell beírni (pl bankszámlaszám) akkor ne kelljen folyamatosan nyomva tartani. Amúgy pedig baromira kénylemetlen a számok bevitele, főleg az olyan nagy ujjú emberknek, mint én... Szóval egyelőre kb ennyi.
Mindezek miatt eddig nem volt nekem olyan benyomásom, hogy a qwertz-s Blackberry 9900-om lenne a bevitel királya a mobilok között...Sőőőt.
-
lorencz
tag
Azt esetleg nem tudja valaki,hogy a 8310 trackboll-a jo e a 8900-e es,hogy milyen torx csavarzuzo jo a berry-z?
-
Kisfundy
aktív tag
Egyébként fogdosott már valaki 9981 PD-t? mennyivel jobb/rosszabb miben különbözik?
Mexico/Canada!
[ Szerkesztve ]
-
Coq
aktív tag
válasz Kisfundy #6364 üzenetére
Igen, a francia valtozaton is ugyanigy van fent mindketto...
SZERK : ezeket vajon hol fogjak gyartani ? Netan Magyarorszagon ?...
[ Szerkesztve ]
-
Coq
aktív tag
válasz sasa134 #6362 üzenetére
A sajtotajekoztato utan az egyik helyen azt olvastam, hogy februar elso napjaiban megjelenik. Most gyorsan vegigneztem a legnagyobb szolgaltatok honlapjat (SFR, Bouygues Telecom, Orange), ott meg nincs nyoma...
Ahol mar rendelheto (januar 30-a ota), az a Phone House. De itt is csak marcius elejere igernek szallitast.
Viszont a 9900 ara azonnal leesett, 60 Euro koruli havidijas elofizetessel, ami azert (itt is) eleg draganak szamit (bar korlatlan orszagon beluli telefonalas es 5 GB Internet van benne, meg TV, meg minden, termeszetesen BIS-sel egyutt) mar 1 (!) Euroert szinte utanadobjak az embernek...
-
sasa134
addikt
Nálatok Fro-ban mikortól lehet kapni? Itt Németo-ban semmi info...Se a szolgáltatóknál, sehol. Egy online oldalon elő lehet rendelni, de nem tudni, mikor érkezik...
Gondoltam rá, hogy rendelek egy Z10-et Angliából, de nem szállítanak az országon kívülreAmúgy tegnap a vodafone UK-nél a Z10 készlet elfogyott, rendelést sem vesznek fel, csak hétfőtől.
Avanti Roma
-
Revoltek
aktív tag
Nem tudja valaki, hogy Email Service Book-ot honnan lehetne letölteni BIS nélkül?
-
Coq
aktív tag
Hasonlitsatok ossze a Z10-et a fobb vetelytarsakkal - kinek melyik tetszik ?...
-
-igu-
addikt
BB10 PlayBook-ra:
CEO Thorsten Heins says the company plans to provide its latest OS to all existing PlayBooks.
Heins made the announcement Wednesday during a Q&A session after BlackBerry’s New York launch of the OS and first two BlackBerry 10 smartphones, the Q10 and Z10.Szóval Thorsten bácsi a tegnapi nagy BB bejelentés után azt mondta, hogy tervezik a legújabb OS-t a már meglévő tabletekre. Nem tudom, ezt miért nem a kamerába mondta, amikor a fél blekis világ az ő szavaira figyelt...
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
sasa134
addikt
Azt, hogy mi a jo Isten törtenika RIM (bocs, BB) reszvenyekkel, azt csak en nem ertem? a bejelentes ota zuhanorepules van...
Avanti Roma
-
eventus
veterán
válasz lezerpiramis #6346 üzenetére
Amen
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
eventus
veterán
válasz lezerpiramis #6336 üzenetére
Hol irtak ilyet? Mindenhol az 1800at latom. Persze nem bannam, nekem is a q10 kene
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
lezerpiramis
őstag
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Olyanok segítségét kérném, akik többször is végeztek már vállalati aktiválást. Van egy 9900-ás, a szolgáltatónál megigényelve a BB szolgáltatás, aktiváló kódom van, de nem fut le a készüléken az aktiválás, mert egy ponton elakad.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
Coq
aktív tag
válasz lezerpiramis #6333 üzenetére
Peldaul itt, a kulturegeek.fr-en, ahol gyakorlatilag azt irjak, hogy ez lesz az uj Curve, de itt egy masik is, amelyik az arrol nem ir, de kiderul, hogy a "zaszloshajo" egyertelmuen a Z10 lesz.
Az is ott van, hogy a Z10 az egyik itteni szolgaltatonal februal 1-jetol mar rendelheto (99,90 Eur egy huzosabb aru elofizetessel), a Phonehouse-on pedig maris rendelheto 579 Euroert (marcius elejere igerve a szallitast).
Engem szemely szerint csak a billentyus erdekel, amint latok arat, megirom azt is.
Neked egyebkent melyik jon be jobban ?
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Híreztek valami Aristo-ról is, annak brutális akksit jósoltak (2800mAh):
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Иван
őstag
Q10-est vennék. A 9360 után elhatároztam, hogy csak a qwerty (és RIM). Nekem sokkal egyszerűbb rajta gépelni.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
nagyúr
Ahogy néztem az összefoglalót, és a hozzászólásokat.
Megtörtént, amire még nem sok példa volt:
A RIM és a Blackberry "Hype" lett, mint az Apple!Fasza!
Marhára bánom, hogy egy petákom sem volt részvényt venni.
A cég nyerő lett!Ezeket a cuccokat sztem keresni fogják.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Иван
őstag
válasz lezerpiramis #6333 üzenetére
Mind a kettő logikus lenne. Mivel nincs Curve, kell egy oolcsóbb model, de a qwerty mégis csak a BB egyik lényege.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Coq
aktív tag
Mindenhol azt irjak, hogy a Q10 lesz az uj belepo szintu keszulek... Erre meg (kartyafuggetlen) arat nem lattam, de akkor ezek alapjan lehet, hogy joval olcsobb lesz, mint a Z10 !
-
-igu-
addikt
-
Coq
aktív tag
Kivancsi vagyok az eladasi adatokra, es arra, hogy melyik tipus (Z10 vagy Q10) lesz a kelendobb...
Engem a kamera / videos reszek tudasa nyugozott le a leginkabb. Az dobbenetes!
[ Szerkesztve ]
-
Иван
őstag
Q10 gyönöyrű lett.
Már most váltanék a 9360-ról, pedig ezt is szeretem
-
sasa134
addikt
no akkor van Z10 meg Q10 (ez lett az X10-bol)
erosen valoszinu h az uj telefonomat Blackberry Q10-nek hivjak
Avanti Roma
-
-igu-
addikt
[ Szerkesztve ]
-
doorah
csendes tag
Sziasztok! En segitseget szeretnek kerni toletek. A facebook messengerrel kapcsolatban. Volt egy szoftverfrissites nemreg es azota nem megy rendesen. Nem updateli az uziket es meg se jeleniti rendesen a betuket. Elegge idegesit mer nagyreszben erre is hasznalom a telefont. A bongeszoben se jo az uzenetkezelo, a fb alkalmazasban meg vegkepp. Nincs valakinek otlete mi lehet v mit tehetnek? Mar toroltem is uninstallaltam is es semmi :/ 9790esem van egyebkent. Koszi
-
sasa134
addikt
na a Toronto Sun live blogja mar elkezdodott, jonnek a kepek is, a sajto ott toporzekol, elkezdodott a visszaszamlalas:
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
a Crackberry BB10 waiting room-ja
3 óra és 2 perc...
Ezt tudtátok?
"The official launch of the BlackBerry 10 platform plus the unveiling of the first two BlackBerry 10 smartphones, all in an event that will be happening simultaneously across New York, Toronto, London, Paris, Dubai, Johannesburg, Jakarta and Delhi."Nem semmi.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
Kisfundy
aktív tag
9900 is megkaphatja a frissítést,vagy egy teljesen új vonal lesz?
-
sasa134
addikt
Egy teljesen új BB platformot várunk, amit BB 10-nek hívnak: ez új OS-t és az arra épülő új telefon(oka)t is jelent.
Avanti Roma
-
kutga
nagyúr
válasz Kisfundy #6308 üzenetére
Ha a kezdőképernyőn hosszan nyomod a menügombot akkor feldob egy listát az épp futó alkalmazásokról.
A BB ezeket nem zárja be magától, de szvsz egyik okostelefon oprendszer sem teszi meg ezt alapból (Symbian, Droid, IOS).
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Cyberpunk
félisten
Helyi idő szerint mikkor lesz a bemutató?
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Kisfundy
aktív tag
Viszont valamit észrevettem,este lefekvéskor 70%körül lehetett az akku,reggel korábban kellett kelnem de láttam hogy alig vett le az akksiból,viszont úgy zártam le hogy előtte meg nyomhattam a kamera gombját!
csak arra lettem figyelmes hogy melegedik a telefon kb ~óra telt el ránézek megy a kamera és 1%van az akku!
nem értem ha lezárom akkor miért nem lép ki minden programból!?
-
Revoltek
aktív tag
A pannon meg elmehet a búsba, én biztos nem fogok fizetni 2100-at a BIS-ért... Majdnem drágább mint az előfizetésem (djuice)...
-
sasa134
addikt
No, eljött a nap. Pár óra és....
Avanti Roma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat
- Teszt BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Teszt BlackBerry Motion - mozgó üzletkötő
- Teszt BlackBerry KEYone - ha az ember gombsort KEYone
- Teszt BlackBerry DTEK60 - természetazonos szederaromával
- Teszt BlackBerry DTEK50 - gyökerek nélküli szeder
- Teszt BlackBerry Priv - magánjellegű probléma
- Teszt BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb
- Teszt BlackBerry Passport - okmány-iroda
- Teszt BlackBerry Q10 - billentyűzettel bizonyít
- Teszt BlackBerry Z10 - erre megérte várni
- Teszt BlackBerry Bold 9900 - közel a tökéletességhez
- Hír Megérkezett a BlackBerry Evolve és Evolve X
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest