Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dare2Live #29 üzenetére
Na meost egy multicég nem fog használt P2-ket vásárolni ha azok kevesebbet esznek akkor sem. (Nem esznek mint a shtml méréséből kiderült, ezt most úgy írom hogy ettől eltekintek.) Amúgy én pl. szívesen megvenném a sjelejtezett gépeket bagóért, mert tényleg sokan vesznek netezni, filmet nézni öreg gépet olcsón. De itt sajnos be szokták őket zúzni
2 gépből általában akkor lehet itt 256Mb SDRAM-ot belepakolni ha van 256-os modul (és meg is eszi a dög) vagy 128-asokat találsz (legtöbben 2 foglalat van). Na 256-os itt már nem nagyon van, elhasználtuk az összeset
De kevés. 600-as, 700-as P3-ak (nem Celeronok) úgy belassulnak a winnyóz domaintől 256Mb-tal hogy egy kínszenvedés rajtuk akármit csinálni. Amíg nem lépteted be a domainben addig meg megy mint a szél. Ha valamibe össze tudunk hozni 512Mb-t, az már egész használható. Persze az Office2003-ra akkor is percekig kell várni...
És a vicc, amit feljebb írtam hogy a Winnyogsz domain nélkül meg egész jól mennek ezek a régi vasak is.P4 azért, mert gondolom nemrég lehetett egy nagyobb beszerzés (nem sokkal az előtt hogy engem ide felvettek volna, az 2 éve volt) és rengeteg P4-et vettek. Most már vannak C2D-k is. A P4-ek + C2D-k egy része irodai gép, de a sorokon is egyre több van. És 24/7-ben fűtenek 256Mb RAMmal, egy kliensprogival a hátukon. Én is fogom ilyenkor a fejem, mert a helyes megoldás nem ez lenne, de magyarázd ezt meg egy környezettudatos multinak
Persze ahogy az irodai vasak cserélődnek le C2D-kre, majd jönnek le a sorokra a P4-ek, és kopnak ki a P3-asok.
Az iszonyú teljesítményt azt inkább a feleslegesen nagy számítási teljesítményre értettem.
Az igazi megoldás a VIA platform amúgy ilyen helyekre, csak annak inkább a számítási teljesítménye kicsi + az Epia elég drága gondolom ahhoz képest amit nyújt. Na meg az Intel Atom, ami még frankó megoldás lehet ilyesmire. Celeron Mxxx köré is lehetett volna ilyen kis terminálnak való gépeket építeni...Másik. Miért vesznek mindenképpen új gépet a cégek, akármilyen piszlicsáré feladatra. Mert a beszerzők szeretnének meggazdagodni... Ugynúgy mint állami esetben, nagyobb cégek beszerzői is szeretnek ismerőseik cégétől pofátlanul magas áron beszerezni dolgokat... Itt van a kutya elásva.
@shtml : én pl PDA-n szeretek olvasni, az tuti kevesebbet fogyaszt mint bármilyen gép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Kíváncsiságom arra sarkallott, hogy megnézzem mennyit spórolok ha kihasználom az alaplapomban...
- Milyen videókártyát?
- Temu
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- gerner1
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest