Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2051) yazoo1 válasza kali (#2050) üzenetére


yazoo1
tag

Én nem tudom, viszont az frissítve lett és működik a karkötő, még több funkció is van..

(#2052) L4D1K válasza Kroni1 (#2036) üzenetére


L4D1K
őstag

Este kipróbáltam. Sajnos nálam továbbra is csak 1km-es távonként rezeg egyet. Én csinálok rosszul valamit? Elméletileg a band-en elinditom az outdoor runt és kész, nem?

# ANTAL Tuning #

(#2053) yazoo1 válasza yazoo1 (#2051) üzenetére


yazoo1
tag

Bocs,nincs több funkció,csak most lett beállítva a perec személyre szabva,még hogy mit akar látni: watsap,Facebook...
Végül is nem értek hozzá,mi a tö...öm lett frissítve, de a were én keresztül ment rá a firmware re amire rányomja megtalálta teló a perecet...

(#2054) scyllarus válasza yazoo1 (#2053) üzenetére


scyllarus
veterán

Ezek már mind mennek a Healthen keresztül.
Töröld le a Weart, csak gondot okozhat, pluszt meg nem ad.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#2055) zmoncsi82


zmoncsi82
újonc

sziasztok, vásárlás előtt állok, lenne egy kérdésem: az elégetett kalóriát ugyanúgy automatikusan számolja mint a megtett lépést? azért kérdezem mert ha mondjuk 2 órát aerobikozok, nem indítok sporttevékenységet mint futásnál, akkor is számolja? vagy indítanom kell, hogy számoljon kalóriát?
köszi a választ! :R

(#2056) kali válasza zmoncsi82 (#2055) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Automatikusan számolja.

(#2057) zmoncsi82 válasza kali (#2056) üzenetére


zmoncsi82
újonc

nagyon köszönöm a választ! :C

(#2058) Buccer


Buccer
tag

Ha teremben focizunk pl, akkor a beltéri vagy a kültéri futást érdemes indítani? Gps jel ugye nem lesz, de lépésből mér valaüennyi távot (bár szerintem nagyon nem pontos), viszont a beltéri futás menü milyen? Sosem próbáltam, a rajzon egy futópadot mutat. Jó lenne valami normális leírás hozzá, mert mindenhol csak azt találom, amit adtak hozzá nyomtatva is. Kb semmit nem ér

Pécs City

(#2059) kali válasza Buccer (#2058) üzenetére


kali
legenda

Szerintem érdemesebb a beltérit, de a teremfoci során olyan mozgások is vannak, amik nem feltétlenül azonosulnak, legalábbis nem teljesen a futással, ezért előfordulhat eltérés a valósághoz képest.
Futás és séta során pontos a lépés számlálása, ha a megfelelő kézen van...stb., a többi gyakorlat/sport meg mozgások függvénye, hogy a tárolt mintákhoz képest mennyire tér el az egyén mozgása.

[ Szerkesztve ]

(#2060) viewed válasza Buccer (#2058) üzenetére


viewed
tag

Beltérit érdemes ebben az esetben választanod. Ha szabadban focizol, akkor érdemes a kültérit. Ez utóbbi esetben elég pontosan mér. Kár, hogy szoftveresen már nem oldják meg külön az elemzését, pedig nem lehetetlen feladat.

(#2061) Buccer válasza viewed (#2060) üzenetére


Buccer
tag

Szabadban egyértelmű, csak nem tudtam mi a különbség a kettő között. A gps-t kivéve..

Pécs City

(#2062) viewed válasza Buccer (#2061) üzenetére


viewed
tag

Az pont elég...
Bár VO2max-ot is csak kültéri tevékenységnél mér.

[ Szerkesztve ]

(#2063) Buccer válasza viewed (#2062) üzenetére


Buccer
tag

És tényleg azt nem mérte. Múltkor a kültéri futást nyomtam be a teremfocira, gps-t egy darabig kereste aztán kiírta, hogy nincs. Utána mért gondolom mozgás alapján, viszont a VO2max-ot mérte.

Pécs City

(#2064) Buccer


Buccer
tag

Aki használ folyamatos pulzus mérést, azoktól kérdezném, hogy mennyi így az üzemidő? Múlt csütörtök este töltöttem fel, hétfőn volt foci, ott kipróbáltam a beltéri futást (1 óra mozgás). Most 40% az akku, de a holnapi foci előtt rá kell töltenem, mert gps-t nem fog bírni már. Amúgy van értelme a pulzust méricskélni, azon kívül, hogy nézegetem? 😁

Pécs City

(#2065) scyllarus válasza Buccer (#2064) üzenetére


scyllarus
veterán

Nekem majdnem pontosan 2 hét szokott lenni. GPS-t soha nem használok, az mondjuk igencsak számít.
Hogy van-e értelme, azt neked kell eldönteni.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#2066) blablalajka válasza Buccer (#2064) üzenetére


blablalajka
lelkes újonc

Szerintem foci közben se a pulzusmérésnek, se a GPS-nek alapvetően nincs értelme. A pulzusnak csak max. annyi, hogy a végén megnézed, nem volt-e extrém. Futás közben viszont van, mert van jelentősége a különböző tartományoknak, és lassítasz, gyorsítasz stb. Végtelenül leegyszerűsítve. A GPS-nek meg azért nincs értelme, mert a pontosságából adandóan képtelen a változó irányú mozgást értékelhetően mérni (lesz térképed, adataid, csak értékelhetetlen). Ennél sokkal drágább eszközök sem. Talán majd Galileo teljes kiépülésével. Egy sima intervall is necces.

Akit tényleg érdekel:

[link]

Nekem 2-3 órát elmegy a kettő együtt. csak futáskor használom, nem szeretem a nagy órákat.

Régen minden szebb volt, az öregek is fiatalok voltak

(#2067) viewed válasza blablalajka (#2066) üzenetére


viewed
tag

A foci közbeni pulzusmérésnek annyi jelentősége van, mint a futás közbeni mérésnek. Az intervall edzésre ez a kütyü nem való! Arra jó, (ahogyan írtad is) hogy kiugró értéket nézz. A GPS-nek a VO2 érték miatt van értelme. A pályán befutott terület amúgy is csak egy absztrakt mintát adna. A futás mértékét viszont lehet vele vizsgálni, de nagy csodát azért nem kell várni tőle.
Aki pedig nem hobbi szinten akarja ezt tenni, annak ettől komolyabb műszerre lesz szüksége. A minimum talán a polar m430, főleg ha mellkas pánttal van használva, de annak az árából több ilyen perec is kijön.

(#2068) blablalajka válasza viewed (#2067) üzenetére


blablalajka
lelkes újonc

Sajnos nincs igazad, mármint az összehasonlításban. Mint mondtam, a mozgás távolsága is teljesen pontatlan foci közben GPS-szel, minél kisebb pálya, annál pontatlanabb (szenzorosan több értelme van). Triviális, mivel a mozgás intervalluma kisebb vagy alig nagyobb, mint a helymeghatározó pontossága, így össze-vissza méri. Futásnál ez nem így van, szoftveresen is korrigálhat ismert pálya esetén, illetve a mérési pontok között nagyobb valószínűséggel egyirányú a mozgás. És ez minden GPS-es eszközre igaz, egyelőre még a galileósokra is. Fenix 5-tel is simán lehet a "Balatonban futni".
A pulzusnak is futás közben sokkal több értelme van. Ugyanis ránézel, és ha nem a kívánt tartományban vagy, változtatsz a nagyjából "egyirányú, egyenletes" mozgásodon. De fociban nem fogsz lassítani, mert magas a pulzusod.
VO2-t aláírom, bár szerintem az is max. tájékoztató jellegű ennél a perecnél, még a pulzushoz képest is.

[ Szerkesztve ]

Régen minden szebb volt, az öregek is fiatalok voltak

(#2069) viewed válasza blablalajka (#2068) üzenetére


viewed
tag

A pulzustartomány azért ennél az eszköznél eléggé késésben jelentkezik a valós értékhez.
Ezeknél az eszközöknél minden csak tájékoztató jellegű. Ha nagy pontosságot akarsz többet kel rááldozni. Minden sporthoz van specifikus eszköz, még a focihoz is. A nagy klubbok, de mér a kicsik is, rendszeresen használnak ilyenek, nem csak edzéseken, hanem mérkőzéseken is. És ha hiszed ha nem, ezek is tartalmaznak GPS-t. Több cég kínálatában megtalálhatóak ilyen kütyük.
De továbbra is azt mondom, hogy annak aki hobbi szinten sportol, az nyugodtan használja arra amire szeretné. Ha valakinél már annyit elért a használata, hogy megfelelően ösztönözte a mozgásra, már jól járt vele. Nem nyert mást, mint egy kis fittséget és egészséget. Ez a kategória erről szól, nem pedig a 100%-ig pontos adatokról.

(#2070) blablalajka válasza viewed (#2069) üzenetére


blablalajka
lelkes újonc

Évonalbeli labdarúgó voltam, szóval tisztában vagyok vele, hogy van speciális eszköz erre, ahogy létezik méteren belüli pontosságú professzionális helymeghatározás is, viszont még egy flagship sportóra sem az, ez a karperec meg végképp nem. Tehát értelmetlen ezért a GPS-t bekapcsolni focihoz, meríteni az akksit, nem pontosabb, mint a lépésszámláló, csak erről beszélek.
Iramfutásra, fartlekre stb. sem ez való természetesen, de ha valaki pl. fogyni szeretne, annak jó az eszköz pulzuskontollja hobbifutáshoz. Ellentétben a labdajátékokkal. Tehát van különbség a tájékoztató jellegű adatoknak a használhatatlanhoz képest.
A végső konklúzióddal meg teljes mértékben egyetértek.

[ Szerkesztve ]

Régen minden szebb volt, az öregek is fiatalok voltak

(#2071) zmoncsi82


zmoncsi82
újonc

sziasztok!
megérkezett a karkötőm, lenne pár kérdésem Hozzátok:
1: nem szeretném, hogy rezegjen a perec ha telefonon ha hívnak, az értesítések le vannak tiltva, ami az üzenetekre vonatkozik, de a hívást hol tudom tiltani? vagy csak simán kapcsoljam ki a BT-s, és majd frissülnek az adatok ha bekapcsolom?
2:a telefon és okosóra által számolt lépés összegződnek, miért? hogy tudom beállítani, hogy csak a perecet mutassa, mivel így ha a telefonnal sétálok duplikáció történik.
3: a lépésszámot mutatja a telefon értesítő sávjában, ezt szeretném eltüntetni, mert amíg nincs frissítés fals az adat

Köszönöm a türelmet!
zmoncsi :R

[ Szerkesztve ]

(#2072) kali válasza zmoncsi82 (#2071) üzenetére


kali
legenda

Szia,

A hívásokkal kapcsolatos értesítést csak úgy tudod kikapcsolni, ha az értesítések főkapcsolóját kilövöd, de a teljes bluetooth kapcsolatot nem kell emiatt megszüntetni.
Nem összegződnek kimondottan, hanem a kettőből kombinálja a megfelelő értéket, ha valamelyik nincs nálad/rajtad épp. Megfelelő esetben el is fog térni az alkalmazás főképernyőjén megjelenített lépésszám attól, amit a viselhető eszköznél (pötty a jobb felső sarokban az órára) mutat. Leellenőrizheted úgy, hogy leveszed az órát és csak a telefonnal sétálsz, majd fordítva.
A telefonon az Egészség alkalmazás értesítési beállításaiban kell kikapcsolni a nem kívántakat, illetve az Egészség alkalmazásban van még olyan kikapcsolható opció az értesítések kezelésénél, hogy értesítés megjelenítése az értesítési sávban, valós idejű lépésszám leküldése...stb.

[ Szerkesztve ]

(#2073) zmoncsi82 válasza kali (#2072) üzenetére


zmoncsi82
újonc

Szia,

Köszi a választ.
Az értesítésnél minden ki van lőve, mégis van bejövő hívásom.
A lépést tesztelem.

Holnap egy több órás fitt napra megyek, kíváncsi leszek hogy szuperál majd.
Azt hogy éjszaka tudja mikor ébredek fel, még emésztem (persze pozitív értelemben). :)

Szép hétvégét! :)

[ Szerkesztve ]

(#2074) kali válasza zmoncsi82 (#2073) üzenetére


kali
legenda

Ha a jelölt opció kikapcsolásra kerül, akkor nem kellene jeleznie a hívásokkal kapcsolatban sem:

Tényleg, már péntek van, szép hétvégét! :)

(#2075) Buccer válasza blablalajka (#2070) üzenetére


Buccer
tag

Múltkori foci. Az öltözőnél bekapcsoltam, hogy mire a pályára érek legyen jel, de gyors volt. Az a bal oldali vonal. Az útvonal nyilván nem érdekel, de a mozgás hossza kb jó. Pár 100m plusz, mínusz nem lényeg. De hogy 2 vagy 5km az már jó. A pulzust meg majd hasonlítgatom.

Pécs City

(#2076) blablalajka válasza Buccer (#2075) üzenetére


blablalajka
lelkes újonc

Nyilván pár száz méter nem lényeg, viszont erős kétségeim vannak a pontossággal kapcsolatban is. Mert ha valójában csak 6,5-et futottál, amit sosem fogsz megtudni, ahhoz nem kell GPS. Csak mert egyébként Lisztes ennél kevesebbet futott anno az Ajax ellen BL-ben. Manapság, ugye, bőven 10 felett futnak a profik, de 8,5-ért nagypályán sem szúr le senki. Ez a Postás-pálya? PEAC-os vagy kispályás bajnokság? :D

Régen minden szebb volt, az öregek is fiatalok voltak

(#2077) Buccer válasza blablalajka (#2076) üzenetére


Buccer
tag

Peac pálya és csak hobbi foci, de kispályás. Arányaiban kb ennyit szokott mérni teremnél is. Tegnap elmaradt, de gps-t egyszer tudtam még használni, a másik foci teremben van. Nem rég vettem csak a perecet, ha lesz több mérés akkor érdemes talán összehasonlítani.

Pécs City

(#2078) blablalajka válasza Buccer (#2077) üzenetére


blablalajka
lelkes újonc

Kb. ez volt a tippem, hogy ez is felfelé csal, mint az acceleratoros. Próbálgatni érdemes, és ha hasonló, akkor ki is nyomhatod...
Nekem Postás-pálya marad, :) az igazi PEAC az UNIV-nál volt.

Régen minden szebb volt, az öregek is fiatalok voltak

(#2079) Buccer válasza blablalajka (#2078) üzenetére


Buccer
tag

Igen, amúgy postás pálya 😁 nagyon jó a műfű

Pécs City

(#2080) bandigyerek válasza Buccer (#2075) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Ez haláli! :DD Legközelebb dugd el a gyerek elől a zsírkrétát! Összefirkálta a telód!

[ Szerkesztve ]

(#2081) viewed válasza blablalajka (#2070) üzenetére


viewed
tag

Ha VO2max-ot is akar, akkor kell a GPS, és továbbra is azt mondom, hogy viszonyítási alapnak jó, csupán helyén kell kezelni a dolgokat.(Azt meg tudja állapítani a felhasználó, hogy ma paprikás csirkét evett 3 órával foci előtt és kevesebbet futott mint egy hete, ezért nem az lesz a következő foci előtti ebédje ;] )

(#2082) mcsm88 válasza Buccer (#2075) üzenetére


mcsm88
senior tag

Üdv pécsiek!
Peac pálya ott?
Mióta, az nem a rendőrség mögött volt?

[ Szerkesztve ]

(#2083) Buccer válasza mcsm88 (#2082) üzenetére


Buccer
tag

[link]
Átvette az egyetem

Pécs City

(#2084) bobb9


bobb9
újonc

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy másnak is van-e olyan problémája, hogy az értesítések (messenger, viber, e-mail) nem tűnnek el a bandről, ha a telón már megnéztem. Egyedül a sms-sel csnálja jól.
Mi lehet a megoldás?
Teló és Band restart megvolt.

Köszi! :)

(#2085) kali válasza bobb9 (#2084) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Messenger és Viber passz, azokat nem használom, de az e-mail (2 fiókot is használok), hívás és SMS rendben van.
Nyomj esetleg gyári visszaállítást az órára, majd szinkronizáld újra.

(#2086) bobb9 válasza kali (#2085) üzenetére


bobb9
újonc

Ez sem oldotta meg :(
(A band-en nyomtam, akkor az appban felesleges külön, ugye?)

(#2087) scyllarus válasza bobb9 (#2084) üzenetére


scyllarus
veterán

Az első kettőt pont én sem használom, de email és minden más (FB, Sofascore, hírportálok) hibátlanul működnek.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#2088) bandigyerek válasza bobb9 (#2084) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Nekem is azt csinálja. SMS, hívás, email, hangouts. Akkor tűnik csak el, ha az órán is megnézem.

(#2089) kali válasza bobb9 (#2086) üzenetére


kali
legenda

Nyomhatsz az alkalmazásban is, hátha a telefon oldalán van probléma a visszacsatolással.

(#2090) bandigyerek válasza kali (#2089) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Nekem egyik sem használt.

(#2091) bobb9 válasza bandigyerek (#2090) üzenetére


bobb9
újonc

Nekem sem. :(

(#2092) bandigyerek válasza bobb9 (#2091) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Ezt csinálja, mióta megvan. Megszoktam. Emlékeztetőnek jó. :D

(#2093) bobb9 válasza bandigyerek (#2092) üzenetére


bobb9
újonc

Hát ez van :D
A másik, amit nem tudom , hogy normális-e, de az intelligens ébresztő mindig a végső időpontban ébreszt, pedig ma is az előtte lévő 1 órában már nem volt mélyalvás.
(20 perces intervallumra van állítva)

(#2094) gyvince válasza bobb9 (#2093) üzenetére


gyvince
senior tag

Ez úgy intelligens mint a bal sarkam... Engem is mindig az utolsó pillanban ébreszt :D

Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop

(#2095) bandigyerek válasza bandigyerek (#2092) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Nem használom az ébresztőt, mert nem kelek fel rá.

(#2096) kali válasza bandigyerek (#2090) üzenetére


kali
legenda

Az nem jó, mert akkor sem normális, de akinél ilyen gond van, ott a telefon is hibalehetőség lehet.

bobb9: Nem csak a mélyalvást nézi, könnyűnél is lehet olyan pillanat, amikor nem jó, ha felébreszt, az meg csak jó, hogy lehetőség szerint, hagy minél tovább aludni a megadott intervallumon belül.

[ Szerkesztve ]

(#2097) bandigyerek válasza kali (#2096) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Hát igazából nem tudom, mert a Mate 10 Pro most kapott pitét, vagyis a rendszer cserélődött, az Egészség app se az első széria már , firmware a perecen is volt pár és, mint írtam volt, kezdet kezdetétől ilyen.
Ilyen jutott. Nem zavar.

(#2098) kali válasza bandigyerek (#2097) üzenetére


kali
legenda

Mate 10 Pro-val csak 8-as rendszerrel használtam, nem volt gond, ahogy most a Note9-en 8.1-gyel sem.
A feleségemnek View 10 van, frissült 9-re és nincs probléma.
Érdekes ez...

(#2099) bobb9 válasza kali (#2096) üzenetére


bobb9
újonc

Persze, nem bánom, ha tovább aludhatok, csak nem értem ha nem kelt fel mondjuk 8:10-kor, mikor pl REM-ben vagyok, akkor miből sejti, hogy 8:20ra nem leszek mélyalvásban?

Mégegy hülye kérdés: az Egészség appban a "Módosítás magas intenzitásra" mikor lép életbe? (a jobb oldali kör a főképernyőn)

(#2100) gyuri2008


gyuri2008
veterán

Milyen applikációval megy Samsung telefonon?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.