Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007
    veterán

Egyetértek. Nekem is pont ez jutott eszembe... Mintha 5-8 évvel ezelőtt lennénk.
    Persze nem akarom újrakezdeni a vitát, de nekem már vagy 5-6 éve nincs DvD meghajtóm. Egyszer se volt rá szükség, egyszer se hiányzott. Ami játékom korongon volt, azt mind iso-ban felraktam a vinyóra.
    Plusz a szükséges backup-ok miatt vettem egy 1,5TB-os vinyót 12 ezer forintért(!).
    Plusz mivel van a családban egy LG és egy Xperia telefon, így van összesen 100GB ingyenes cloud tárhelyem a box.com-on. Na az a 3. fázisa a biztonsági mentéseimnek. Egy a gépben lévő vinyón, egy a külön 1,5TB-os vinyón plusz a cloud. Persze csak a tényleg fontos adatokat mentem el ennyiszer, képeket, családi videókat, iratokat ilyesmit. A filmek meg a játékok nem fontosak annyira... Így az a 1,5TB tárhely, de még a 100GB cloud tárhely is sok-sok sok évig elég lesz... Arra meg mocskosul kicsi az esély, hogy mindkét vinyóm egyszerre haljon meg, plusz még ráadásnak a cloud is épp akkor mondja be az unalmast...

És összességében jóval olcsóbban jöttem ki, mintha annak a 1,5TB-nyi anyagnak DvD lemezeket veszek plusz írok... Arról nem is beszélve, hogy így a keresés illetve előhívás szintekkel gyorsabb. Hiszen minden ott van a gépen. A külső vinyó csak biztonsági másolatként szolgál. Tehát bármit elérek azonnal. Helyet se foglal. nem beszélve az írással töltött időről! Mivel azt mondják az optikai lemez párolói hogy ha a DvD-k tartósak, de csak akkor ha megfelelően lassú sebességgel írjuk őket 2-4x sebességgel vagy még lassabban. Na ez az amit én nem fogok megcsinálni... : ) Ennyi időm nekem erre nincsen... Az átlagos minőségű átlagos sebességgel írt CD-im DvD-im kb 3-4 évet bírtak ki! Úgyhogy nálam speciel minden a DvD ellen szól.
    A BD lemez meg szerintem még mindig drága - fajlagosan - és talán ezért se lett annyira elterjedt. Most meg, mire elterjedt volna és emberi áron lenne kapható a hozzávaló író, újraíró addigra a tárkapacitása lett nevetségesen kevés... =/ Pech.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés