Aktív témák

• mbalint987

aktív tag

válasz Blindmouse #37 üzenetére

"Nem fogok csak úgy valakit tisztelni."
    Ezen hangosan felnevettem. :D Itt van köztünk egy éles ellentét, ami pillanatnyilag feloldhatatlan: én azt gondolom, hogy minden ember jó, míg ennek nem bizonyítja be az ellenkezőjét (emellett megadom az alapvető tiszteletet). Te másképp vélekedsz erről. Nincs ezzel gond, de akkor a kettőnk vitája itt véget is ért szerintem.

(#43) Viszlát: A "meleg" témakör személyesen érint, ezért érezhető az áthallás, és kapott nagyobb hangsúlyt, de nem akartam csak és kizárólag az LMBTQ témakörre szorítkozni. Más kisebbségeket is ugyanígy érint a probléma, még ha ennek a manifesztációja az élet egyes színterein más és más.

"beszéljünk a vallási kisebbség helyzetéről, ami egyébként remek jövőképet adhat arra nézve, hogy mire számíthatnak a melegek."
    Nos, a vallási kisebbségek helyzete jobbnak tűnik, mint a szexuális kisebbségek helyzete, a társadalom egy jelentős része pl. felkapja a fejét egy zsidózásra. Az, hogy idáig eljutottunk (azaz a különböző vallású emberek többnyire békében élnek egymás mellett), egy nagy eredmény, és örömmel tölt el. :)

(#44) fordfairlane: Persze, hisz az elfogadás, a tisztelet és a szeretet mind balos maszlag, nem? Ezeknek szerintem inkább egyetemes értékek kellenének hogy legyenek. De senki nem kényszerít rád semmit: ha gyűlölködni akarsz, hajrá. Sajnálom, hogy nem sikerült az írásomnak jobb belátásra bírnia.

(#49) buherton: Felsőbbrendűség? Nem vagyok én felsőbbrendű senkinél. Én kérdéseket tettem fel Neked, vagy válaszolsz rájuk, vagy nem.

A vitának általad (és még pár ember által) megkezdett fonalát nem tudom folytatni, mert egyrészről vakvágány, másrészről meg nem tudok mást hozzáfűzni. Meg azért bennem is van egy tartás: biztos nem fogok a pedofília és a homoszexualitás közötti párhuzamról mélyrehatóan vitatkozni, mert nonszensz az egész. Hogy miért? Olvass vissza!

Aktív témák