Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz Victoryus #13 üzenetére
Valahogy én is ezt a rosszabb verziót tapasztalom... Rengeteg fül van nálam ( tippre 200 körül ), az 56-os nálam remek volt. Pillanat alatt indult, új lapot nyitottam, és ment. Most az 57-es újra tetü lassan indul, ha benyitok 3-4 fület még hogy be is töltse, akkor van, hogy 4-5GB memóriát megeszik, ráadásul induláskor a 4 magos procit 100%-ra nyomja másodpercekig... remélem javítják, amit ebben elcsesztek
-
dugo_
veterán
A legacy add on-ok kinyírásával már váltottam is Watefoxra 10+ év FF után. ggwp
-
-
7
addikt
válasz Victoryus #13 üzenetére
Fura, én pont mást tapasztalok. Az elmúlt pár évben csak elvétve hasznaltam Firefoxot, mert lomhának éreztem a Chrome-hoz képest mind a felületet, mind a lapbetöltést. Most nagyjából egyensúlyban vannak. Azt mondjuk hozzátenném, hogy én szűz Firefoxot használok, mindenféle kiegészítő nélkül. A reklámblokkolást jelenleg más módon, Raspberry Pi-on keresztül oldom meg az egész itthoni alhálózatomra vonatkozóan.
Én nem nagyon figyelem a memóriahasználatot; amíg nem érzek lassulást normál felhasználói körülmények között, addig nem igazán érdekel, hogy az alkalmazások között hogyan oszlik meg a rendelkezésre álló memória.
-
Frissült ez a vacak, de semmivel nem gyorsabb érzésre semelyik oldal. Ghostery meg az uBlock fent van most is. Amd a8 3520m, 4gb rammal, ssd-vel, Win10 64 bites.
Sőt, sokkal rosszabb, most van 5-6 firefox háttérfolyamat összesen 600MB memóriával plusz a firefox alkalmazás 220 megával, Gmail és a logout van megnyitva. Fasza lett, gratulálok hozzá! Eddig 2 folyamatot használt kevesebb rammal.Nehogy már két pár megás weblaphoz 800MB ram kelljen...[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
csepelball
tag
Épp most írok róla pár fapados sort Jó cikk!
-
Domonkos
Ármester
válasz Krugszvele #9 üzenetére
Azert csak ne biztassunk senkit se, hogy arat emeljen
Az internet sosem volt ingyenes.
Viszont ahogy eddig, most sem vagy kotelezve, hogy olyan dolgokat tekints meg rajta (pl. reklamok) amiket nem szeretnel. Ha te raadasul meg fizetnel is, hogy masok "megszurjek" azt amit latsz, az a szabadsagod reszleges feladasa.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Krugszvele
senior tag
Ha felraksz különböző blokkolókat, akkor látszódik hogy egy átlagos weboldal ~10 különböző reklámkódot futtat, ami folyamatosan követi a felhasználót.
A reklámok fizikai mérete is megabájtosra hízott.Emlékszem tíz éve még nézegettük, hogy lehet a flash reklámot 100kbyte alá sűríteni, mert fontos volt. Most egy tíz megás reklám nem üti meg a fájdalomküszöböt.
De nézz meg egy reklámmentes weboldalt. Annyira jól visszahozza a hőskort.
Ez az ára az ingyenes internetnek.Én támogatnám, hogy legyen egy internet light, mint ez, ennyiért, meg legyen egy internet expert, minden reklám tiltható legyen [van aki nézegetni akarja] minden követőkód tiltott legyen, viszont a havidíja legyen az ötszöröse.
Én simán kifizetném. -
Most komolyan, 8 weboldal 2GB memóriát megeszik. Röhej. Régen minden jobb volt... sima modemmel is lehetett netezni, most meg lassan a 10 megabites net is lassabb, mint anno a modem. Minden oldal tele van a sok szeméttel, semmi optimalizálás.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Zicokuka
senior tag
Azért akad még bőven gép 8Gb ram alatt,ám ez a memória izè inkább régen volt fontosabb amikor volt 512 Mb ramunk
-
Krugszvele
senior tag
Én az alapján választok böngészőt, hogy mennyi idő alatt indul el
Viszont ezt a memóriamizériát nem értem. 8 GB alatt nem nagyon van gép, ott meg már mindegy, hogy 1 vagy 3 gigát fogyaszt. -
Feruendios
tag
A betoltesi ido nem jelent semmit, a kiszolgalo sokkal jobban befolyasolja mint a bongeszod.
Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(
-
SunyaMacs
aktív tag
Betöltési idő a Chromeban: DevTools-> Timeline?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Napelem
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM