Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemlehet
őstag
Hogy tesztelsz megbízhatóságot házilag egy olyan HDD-n ami házilag több tízezer üzemórára van tervezve? Mit tudott volna egy ext4-en vagy akár zfs-en végzett teszt ami segített volna ebben?
Tényleg érdekel, mi lenne a metodikád erre, milyen adatra lennél kíváncsi és azt szerinted egy magánszemély házilag hogy tudja kimutatni? Nem beléd akarok állni, csak tényleg érdekel.
Én értem hogy miért mondod, csak ha foglalkoztál már ilyesmivel akkor tudhatnád, hogy házi körülmények között egy tök kommersz WD blue vinyó sem fog elhullani raid alatt belátható időn belül. Nyilván jó lenne látni, hogy miben tud többet egy WD red, de ezt kb csak data centerben egészen speciális körülmények között lehet kimérni, egy házi NAS-ban 100% hogy nem. Eleve szoftveres RAID alatt szerintem kb minden ilyen extra feature elbukik és nem hinném hogy sokan fektetnek hardware-es raid vezérlőbe.
Plusz amúgy alig drágább egy RED mint bármelyik másik, ha otthoni adattárolásra kell csak becuppantani egy sima PC-be akkor jobb motor, nagyobb rázkódástűrés, hőmérséklettűrés miatt teljesen jó választás. -
nemlehet
őstag
De most minek ez a nettó kötekedés? Mindenki tudja, hogy az ext4 gyorsabb, de attól hogy erre ráírták, hogy NAS HDD, nem lesz SOKKKAL gyorsabb.
Teljesen normálisan össze lehet hasonlítani az NTFS vs NTFS eredményeket és extrapolálni ext4-re. Nem lesz nagy különbség vagy meglepetés a rangsorban.Vagy mit vársz? Mi történik ha beraksz egy ilyet egy NAS-ba? Mi az ami szerinted hiányzik, amit windows-on nem lehet letesztelni és alapvetően befolyásolná hogy ilyet veszel-e a jövőben vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sziasztok,Vásároltam (05.06.) egy 6TB WD Red Plus HDD-t és gondoltam rövid teszt / bemutatót írok róla, biztos hasznos...
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest