Hirdetés

2024. március 4., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pusszycat


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Ezt a cikket jól kimaxoltad. Nos igen a jelenség létezik. Akinek a szeme érzékeny a vibrálásra, és fejfájást is észlel váltson eyecomfort led izzókra, ami nekik lett kitalálva, lehetséges, h többe kerül mint a mezei de ilyenkor nem kell nézni az árát.

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#2) Alusky


Alusky
tag
LOGOUT blog

Régen sok ledes izzót dobáltam ki, mert vibrált, meg ahogy legyeztem a kezemmel rángatóztak az ujjaim a fényében, rohadt irritáló volt. Már vagy 5 éve sima rózsaszín dobozos klasszik Emos-t használok ami szintén nem egy komoly márka, de nekem ezekkel nem volt bajom végül, telefon sem vibrál tőle. Szigorúan 3000K, mert a másik ami megöl az a fehér fény. Kint is 4000K van csak az udvaron, oda kell a hidegebb fény a jobb látás miatt, de ennél hidegebbet nem tudok elviselni, mint egy kórházi műtőterem olyanok a hidegebbek. Weboldalakból is sötét módot használok még nappal is (már ahol van), így nincs semmi bajom, órákig nézek sorozatot, böngészek aztán kényelmesen ledöglök és alszom mint a bunda, nem fáj semmim, nem száraz semmim.

[ Szerkesztve ]

Fáj a 16 mi? Szokd meg lesz 20, 24 is. :D

(#3) Luck Dragon válasza pusszycat (#1) üzenetére

Köszönöm :R

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#4) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Régóta ledet használunk, a probléma valós. Mivel váltóáramról működnek, ami 50 hz környékén van, így a led is átveszi a vibrálást, arra érzékenyeknek egészségügyi problémákat okozva. Sajnos minket is érint.van pár nagyobb gyártó ami felismerte ezt a jelenséget, és a fényforrásba szűrőt szerel, ami kiküszöböli a villódzást. Mi is ilyet használunk. Köszönöm a cikket, igazán részletes és kivesézős lett, szép munka.

(#5) Luck Dragon válasza Jack Hunter (#4) üzenetére

Köszönöm :R
Tudtommal Philips EyeComfort jelzésű izzók ilyenek , van más gyártó is?

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#6) Hieronymus válasza Luck Dragon (#5) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Talán még egy aprósággal érdemes kiegészíteni.

A LED és LED izzók között is vannak eltérések.
A korai változatok eléggé egyenetlenen formában szórták a fényt. Ezért kevéssé voltak alkalmasak a hagyományos izzókhoz kialakított csillárokban kiváltani az izzókat.

Az izzók evolúciója.

A képet, egy Philips prezentációból kölcsönöztem.

A második LED generáció, nem csak takarékosabb. A hagyományos izzókhoz hasonló a fény irányszórása.

Mára külön kategóriává nőttek ki magukat a Vintage LED izzók. Ezeknek stílusuk van, sokszor nosztalgikus formákba alkották őket. Nem a fényerő dominál, inkább hangulatot adnak a környezetüknek.
[link]

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#7) Jack Hunter válasza Luck Dragon (#5) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Nem tudom, biztos hogy van. Mi is Philips - et használunk, de nem Eyecomfort. Bementünk az OBI áruházba, és az általad leírt módon, telefon kamerájával választottuk ki a megfelelőt. Volt vibrálásmentes Osram is, de a Philips akciós volt, ezért választottuk. Baj csak az, hogy inkább a spóroláson van a hangsúly, sokan megveszik az alsópolcos ledet párszáz forintért, aztán nem is tudják, milyen negatív élettani hatása van, és csodálkoznak, hogy romlik a gyerkőc szeme, és csökkennek a tanulmányi átlagai. :(

(#8) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Ha már valami "káros" a látásnak, szemnek és az "agynak", akkor az a neon "vibrálása". Ami még mindig sok középültben (iskolákban, munkahelyeken, stb.) van rendszerben. Ezeknél már sokkal moderálisabb a LED megvilágítás is. Amúgy itthon, évek óta csak LED-eket használunk és soha semmi ilyen probléma nem merült föl, szemben ahhoz képest, amkor anno a közoktatási intézményekben lévő Neon megvilágítású termekben kelet napi több órát eltöltenem ezeknek a fénye alatt. Szem szárazság, könnyezés, váladékozás, esetenként "szúró érzés", mind rendszeres szimptómák voltak. És a mai napig tele vannak ezekkel a neonokkal az említett intézmények... (A 90'-es évek eleje óta sem változott semmi ezen a téren (sem)).

Ez az "anti-Led dolog" meg túl van lihegve. Nem állítom, hogy nincsenek, akik pont ezekre érzékenyebbek, de ha elég minőségi a LED fényforrás (és itt most nem kell tízezres kategóriákra gondolni), akkor a többség esetében semmi ilyen probléma nem fog felmerülni.

[ Szerkesztve ]

(#9) Luck Dragon válasza SunMount3r (#8) üzenetére

Neonnal kapcsolatban teljesen egyetértek . Ellenben a blog pont erre építkezve született ha úgy nézzük , régi idők fényforrásai után a közkedvelt ledek is lehetnek rosszak .

“de ha elég minőségi a LED fényforrás (és itt most nem kell tízezres kategóriákra gondolni), akkor a többség esetében semmi ilyen probléma nem fog felmerülni.”
- Baj az , hogy ha most be mennénk egy bármilyen üzletbe , akkor sem tudnám mekkora kategóriában kell nézelődnöm . Te igen?
Mert lehet, hogy egy 600-Ft éppen jó , de egy 950-Ft pont vibrál .

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#10) CounterBoci válasza pusszycat (#1) üzenetére


CounterBoci
senior tag

Ezért vettem egy marék Philips EyeComfort izzót, de a felében olyan hangosan búg az elektronika hogy nem is használjuk, a többit csak közvetlen közelről hallani.

(#11) Alusky válasza Luck Dragon (#9) üzenetére


Alusky
tag
LOGOUT blog

Az Emos 1200 körül van (az 1521 lumenes) és az nem egy komoly márka, bár jó. Úgyhogy se a 600 Ft se a 950 Ft-ost nem kell megvenni. Asszem a Coopos ledek mennek ilyen 700 Ft-os árban, vettem párat, hát katasztrófa. Mondjuk nem vibrál az igaz, de se a 800 lument se a 2700K-t nem tudják, sokkal vörösebb és halványabb a fénye, ráadásul ahogy melegszik jön a kínai műanyag szag is, bár az egy idő után eltűnik. :DDD Vésztartaléknak vettem, mert Emost vagy netről vagy a városból tudok csak venni, itt meg van a sarkon Coop bolt.

Úgyhogy 1000 Ft alatt én nem vennék 1500 lumenes teljesítményben.

A kedvenc jelenetem volt mikor vettem a 3500 Ft-os nagy 2600 lumenesekből 5 darabot, a pali mondta, hogy hát ez egy jó eredmény 17500 égőkre. Hát mondom jó vagy nem jó, de kvára nem látok az udvaron este úgyhogy kell...

Amúgy az Emosnál is volt amit visszavittem, mert hangosan berregett. Néhány csak akkor ha odahajolok közel azokat nem vittem vissza (fent a terasz tetején úgyse hallatszik le), a többi csendben van.

[ Szerkesztve ]

Fáj a 16 mi? Szokd meg lesz 20, 24 is. :D

(#12) pusszycat válasza CounterBoci (#10) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Bugás van más led-nél is, és nekem még van olyan is, h 5 van a mű plafonba szerelve ebből 2-3 villanyoltás után is világit picit vagy foszforeszkál vagy nem tudom mit csinál de világos. Egy "alomból vallok" vagyis 5 volt egy dobozban mégis.

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#13) Alusky válasza pusszycat (#12) üzenetére


Alusky
tag
LOGOUT blog

Ha sima 230V-os akkor a kapcsolót kell átkötni fázisra vagy olyan kapcsoló kell ami mindkét szálat nyitja és nem fog világítani.

Fáj a 16 mi? Szokd meg lesz 20, 24 is. :D

(#14) bkercso


bkercso
nagyúr

Fontos téma! :R

A végén van egy kis kavar: a nem dimmelhető LED-es fényforrások nem PWM-et alkalmaznak, hanem a hálózati 50Hz egyenirányítás után 100Hz-ként villogtatja őket. Ezt lehet látni az olcsóbb telefonkamerákon is villogásként. Ez fárasztóbb lehet a PWM-nél és többen is lehetnek érzékenyek rá. (A hagyományos izzó a hőtehetetlensége miatt nem mutatta ezt az effektust. Viszont a fénycsövek igen, a kompaktok is, szóval ez már több évtizede velünk van.)

A kék fényről pedig nem írtál: ezt azért szűrjük este, mert a fény csökkenti a melatonin termelődését, ami az álmosságért felelős hormon. Ennek a hatásfüggvénynek 440Hz-nél van a maximuma, ami kék fény, de a többi szín is csőkkenti ezt, így érdemes a fényerőt is csökkenteni a kék fény szűrése mellett este, valamint a lefekvés előtti 1,5-2 órában kerülni a képernyőt. (De akkor mit csináljunk addig??! :Y :Y :Y )

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#15) Luck Dragon válasza bkercso (#14) üzenetére

Köszönöm a kiegészítést :R

Kékfény kibocsátásról direkt nem szerettem volna mélyebben írni , csak említés gyanánt .
Arról külön ponyva regényt lehetne írni , így pedig túl hosszúra kerekedne az írás .

Hasonlóra, mint a monitoros topicban az összefoglaló amit Sztivo kollégával készítettünk —> [link]

Ennek csak az lenne a hátránya , hogy az olvasó meglátja , nem fogja végig olvasni ,tán be is zárja blogot , mondván “ na ne már “ . :)

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#16) Hieronymus válasza pusszycat (#12) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Én a fürdőszobába csináltam a tükör körül egy LED szalagból világítást. Könnyű legyen sminkelni a hölgyeknek.

A tápegysége rendes méretű LED táplálására van a szalagnak. A telefonos villogás tesztet, villogás nélkül lehet elvégezni.
Viszont újkorában 1 pár, egymás melletti LED csinálta ezt az utó világítási jelenséget, Mostanában még 1 pár LED kezdett tovább világítani.

Eredetileg nem lehetett a LED szalagot egyben tartani. Ezért hat részre vágtam szét, amit három csoportban ragasztottam a tükör köré. A két pár szalag egy végüknél kapják az áramellátást. Egy pár a közepén. Ez volt a legegyszerűbb, mert nem látszik a tápkábel.

Azt gondolom a tápegység kondenzátora és az LED szalag hálózatom rezgőkört alkot a kikapcsolás pillanatában és a kondenzátor maradék töltése feszültség maximum pontokon végez munkát, világít.

Mivel 2017 januárjában készült el a világítás, a jelenségnek bizonyosan nincs hatása a LED működő képességére.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#17) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

Ne írjunk már le ilyen marhaságokat, hogy a pwm-ben a pulzálás frekvenciájával szabályozzák a fényerőt.

Érdemes lenne kijavítani a helyesírási hibákat is, mert sokkal több kárt tesz az emberek szemében ez a cikk, mint a ledes világítás.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#18) Silenzio


Silenzio
addikt

"Az emberek tíz százaléka nem is tudd róla , hogy mennyire érzékeny rá. De miért ?

Szemmel nem látható LED izzók vibrálása egy érdekes jelenség, amely a LED-technológia sajátosságaihoz kapcsolódik. Bár a LED izzók fényük látható tartományát stabilan és megbízhatóan sugározzák, bizonyos esetekben a LED-ek az emberi szem számára láthatatlanul, de mégis vibrálhatnak. Százemberből legalább tíz az aki túlérzékenységgel küzd ezen a téren de nem is sejti mind ezt."

Csak nekem nem jön ki a matek?

https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

(#19) JHC


JHC
tag

Nálunk a cégnél mindenhol neoncsöves armatúrák vannak. Kipróbáltuk, hogy milyen lenne ledes neoncsővel a fény és lehetne-e spórolni valamennyit. Nos próbából vettem 3-at. A tapasztalat, hogy a ráírt fele fogyasztásért feleannyi fényt is bocsát ki. A feleannyit fogyasztó cső is kb 50-80%-al drágább mint a hagyományos. Ha ugyanúgy 36w-os csövet tettünk bele mint a hagyományos akkor a fény mértéke kb ugyanaz csak a színe nem tetszik senkinek se, de legalább 2,5-3-szor annyiba kerül egy cső. Az izzókat lecseréltük amelyiket gondoltuk, de általában ezeken a helyeken csak akkor van felkapcsolva mikor ott vagyunk. A ledes izzó duplájába kerül, nagyobb a fényereje, cserébe hamarabb kiég mint a hagyományos, persze olcsóbb kategóriásat használunk.

(#20) pusszycat válasza JHC (#19) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Igen volt ami minden 2 hónapban kiéget, de találtam ami mar évek óta megyen de olyan régen vettem, h már nem tudom milyen márka. :)

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#21) bkercso válasza pusszycat (#20) üzenetére


bkercso
nagyúr

Én Osram (legjobb gyártó) E27 LED-eket vettem az új kecóba, kb. 10db-ot. Ebből 2db 1 éven belül kiégett, a többi nem... :U Ez azért nem 25 év.

JHC:
A színhőmérsékletet és a lumen-kibocsátást nézd, ezek mutatják meg a színét és a fénymennyiséget! Ezen kívül a sugárzási karakterisztika is érdekes lehet: a fénycső minden irányba sugároz, míg LED-ből vannak irányított fényűek is.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#22) Alusky


Alusky
tag
LOGOUT blog

Egyébként fénycső és kompakt fénycső. A neon az más.
És amúgy ezekből is vannak low vibrátor verziók.

Fáj a 16 mi? Szokd meg lesz 20, 24 is. :D

(#23) pusszycat válasza Alusky (#22) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

A vibrátor az egészen más dolog. :D

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#24) Hieronymus válasza bkercso (#21) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

'Ez azért nem 25 év."

Az utolsó vásárlásom a Philipstől az energia takarékos, jó színhőmérsékletű E27 LED izzó volt. Összesen öt órát nem volt üzemben, amikor beadta a kulcsot. Nem ez volt az első kellemetlen eset a márkanévvel. De az utolsó, mert kerülöm a termékeiket.

A 25 év üzem amúgy is irreális. Addigra olyan világítótestek lesznek, amik nappal fényből gyűjtik az elektromos áramot és reggel a felesleget betáplálják a hálózatba. :DDD

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#25) Alusky válasza Hieronymus (#24) üzenetére


Alusky
tag
LOGOUT blog

Egyik se tudja a ráírt üzemórát. Az gyanítom, hogy csak a ledekre vonatkozik, azt is szobahőmérsékleten. A búrában meg van 60 fok és amúgy is az elektronika előbb megadja magát mellette. :DDD
Amit nagyon nem bírnak az a magas páratartalom. Ami nálunk a pincébe van azok sorra megpusztulnak fél év, egy év alatt. A házban amik vannak azokból esetleg 1-1 darab, a többi évek óta megy.

Ja meg amire figyelni kell, hogy nap ne süsse, mert durván besárgulnak. :DDD

Fáj a 16 mi? Szokd meg lesz 20, 24 is. :D

(#26) sidi válasza Luck Dragon (#5) üzenetére


sidi
junior tag

Köszönjük a cikket :R
Van más gyártó is: LEDdiszkont.hu: LIFE LIGHT LED
Nálunk a legtöbb tőlük van, tényleg nem vibrálnak és sokat bírnak, ajánlom!

"Csak a Puffin ad Neked erőt, és mindent lebíró akaratot." Bud Spencer, 1981

(#27) Hieronymus válasza Alusky (#25) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A fürdőben lévő LED szalag jól tartja magát. Télen kapja a párát rendesen, de a LED önmagában nem érzékeny rá. Csempére van ragasztva. Jó hűtést kap. Fényerő vesztést se vettünk észre.

A foglalatba illeszkedő izzók esetében van fűtés. Az elektronika, főleg az első generációs LED-k esetében, szétfűti magát.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#28) Alusky válasza Hieronymus (#27) üzenetére


Alusky
tag
LOGOUT blog

Igen, az E27 foglalatosokra gondoltam én is, azok elterjedtebbek és könnyen szétmelegítik magukat.
A pincében 0/24 pára van, a fürdőben csak fürdésnél. A fürdőben nekem ugyanolyan jó, mint a szobákban, mert annyi párát elviselnek könnyen.

Amiket szétszedtem E27 lámpákat szét voltak oxidálódva belül, úgyhogy egyértelmű az elhalálozásuk oka, a pince párát már nem bírják. Mármint ez rendes pince, nem ház alatti garázs. :DDD
Majd ha lesz kedvem át lesznek szerelve légmentes burkolatba, valami nagyba amit nem tudnak felmelegíteni.

Fáj a 16 mi? Szokd meg lesz 20, 24 is. :D

(#29) UnA válasza JHC (#19) üzenetére


UnA
Korrektor

Az írás nem a spórolásról szólt, ezért nem igazán értem, hogy miért hoztad ezt fel. Egyébként az összes közül a fénycső a legrosszabb a szemednek.

(#30) joghurt


joghurt
addikt

Csak néhány gyakorlati kiegészítés:

- A LED fényforrások élettartamától sem kell hanyatt esni. Konkrétan nálunk a garázsban ha a szomszéd gagyibb minőségűeket rak be, azokat az izzóknak megfelelő gyakorisággal cserélhetem. És egy kis wolframszálhoz képest komolyabb elektronikai hulladékot termelünk.

- Kevés szó esik róla, de az életkorral jelentősen csökken a LED fényforrások fényereje. Early adapterként ugyanabból a szállítmányból vannak tartalékaim. Ha cserélni kell, mintha egy nagyobb teljesítményűt raktam volna be a lámpasorba.

- Nagyon sok jelzőfényes kapcsoló nem fér össze a LED fényforrásokkal. A sima izzó bekapcsolásához nem elég a jelzőfény Glimm-lámpáján átfolyó kis áram, de a LED-es fényforrások belső tápjában levő kondi ezt szépen összegyűjti, és rövidebb-hosszabb időnként felvillan a lámpa.

A tej élet, erő, egészség.

(#31) Hieronymus válasza joghurt (#30) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A LED fényforrások élettartamát a fényerővesztéshez igazítják. Elméletileg.
A modernebb LED fényvesztésének sebessége sokkal lassabb. Egyrészt megelégszik nagyjából fele áram felvétellel azonos fényerő mellett. Másrészt a LED hűtése is jobb.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#32) pusszycat


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Igen, másrészt ha egy Led égő kiég, pár perc alatt megjavítható, csak le kell csavarni a védő burkolatot, és van bent 6-8-12 led abból csak egy éghetett ki egyszerre, azt meg áthidalod, a többi meg életre kell. :)

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#33) UnA válasza joghurt (#30) üzenetére


UnA
Korrektor

Elég problémás a 220 voltos LED lámpa ilyen szempontból, mert tartalmaznia kell minden egyes darabnak egy felesleges áramkört. Már többször gondolkoztam, hogy esetleg érdemes volna kiépíteni egy párhuzamos áramkört a lakásban a lakásban, ami a lámpákat és USB portokat táplálná.

(#34) joghurt válasza UnA (#33) üzenetére


joghurt
addikt

A folyosón épp ezért van 12 V-os.

A tej élet, erő, egészség.

(#35) AuraSync


AuraSync
őstag

Munkatársam meg 5G ellenes fél a toronytól amit a "közelükbe" építettek állítólag alufóliát is használ "fejvédőnek" és mielőtt még aszondanátok ez kamu hát nem.
Szóval teljesen mind1 miről van szó legyen az régi vagy új technológia valaki mindig megtalálja benne a "betegséget" a rosszat az ártalmasat.
Akkor ennyi erővel a telefonok sugárzásáról is írhatsz cikket Dragon mert az is nap mint nap ott van az ember közelében sokszor a feje mellett.

Egyszó mint száz ezek elől nem lehet elbújni Dragon. Max akkor ha kiköltözöl mucsipusztára.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#36) UnA válasza AuraSync (#35) üzenetére


UnA
Korrektor

Nem pontosan erről van szó, a ledes világítás nem kötelezően villog, tehát tudsz olyat választani, ahol ez nem probléma.

(#37) pusszycat válasza AuraSync (#35) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Ez pont olyan, h van aki fél az oltástól. Szíve joga. Féljen. Van aki fél a magasban vagyis tériszonyos. Lábánál fogva kilógatod a tetőn 2 napra, tuti elmúlik neki. Ha félsz a víztől be kell hajigálni, ha nem fulladsz meg, már nem fogsz tőle félni. :DDD Most olyan mintha hülyeséget írtam volna, pedig nem az. :B

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#38) bkercso válasza pusszycat (#37) üzenetére


bkercso
nagyúr

Csak nehogy aztán az egyedülléttől kezdj el félni ezzel a hozzáállással. ;]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#39) pusszycat válasza bkercso (#38) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Jó, akkor most a tudományos verzió. Amikor félsz stresszhelyzet alakul ki, az adrenalin az egekben, izzadsz, pulzus 180, vérnyomás emelkedik, na ez eltarthat vagy 10-15 percig, de nem tudja sokáig fenntartani és minden normalizálódik, már nem izzadsz, a pulzus lemegy és az adrenalin is lecsökken, már nem félsz, lenyugszol, az sem baj ha lógsz a levegőben, minden mindegy. :K

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#40) bkercso válasza pusszycat (#39) üzenetére


bkercso
nagyúr

Csak traumatizálódsz. Ha tartósan kitesznek ennek hosszú időn át, akkor pedig hiperéber állspotba kerülhet az idegrendszered, tartósan megemelt adrenalinszinttel.
A fóbiáknak epigenetikai háttere van, nem szűnnek meg ilyen barbár "kezeléstől".

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#41) Luck Dragon válasza pusszycat (#39) üzenetére

Ohh egy tanárúrral nehéz "vitába" szállni. :DDD :R

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#42) pusszycat válasza Luck Dragon (#41) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Bár tényleg nagyon okos vagyok, ( :K ) de ezt kivételesen egy dokumentum filmből szedtem, nem tudom a címét, rég láttam, csak most eszembe jutott. :)

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#43) Luck Dragon válasza pusszycat (#42) üzenetére

Igazából a tanárúrat nem rád értettem. Bocsi ha félreérthető voltam. :D

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#44) pusszycat válasza Luck Dragon (#43) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

:DDD Akkor még sem vagyok annyira okos, ha félreértettem...

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#45) bkercso válasza Luck Dragon (#43) üzenetére


bkercso
nagyúr

;)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#46) pusszycat válasza bkercso (#40) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Most ide idézek egy közmondást, ami némileg megmagyarázza amit mondtam. "kutyaharapást szőrével" :D

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#47) bkercso válasza pusszycat (#46) üzenetére


bkercso
nagyúr

Jó, hát így már érthető! Miért nem ezzel kezdted? :P

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#48) Luck Dragon válasza bkercso (#47) üzenetére

Nem szereti az egyszerű dolgokat . :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#49) pusszycat


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Bárhol nézem is a fóbiák kezelését csak engem igazolnak. Kitenni magadat a félelmed tárgyának.

Idézet egy cikkből.

Nézzen szembe a félelmeivel!

Ha kerüli félelmének tárgyát, akkor képtelen lesz legyőzni azt, állítja dr. Zane. Ügy lehet úrrá a problémán, ha aláveti magát a kondicionáló vagy szoktató terápiának. Ennek során a beteg fokozatosan teszi ki magát a félelme tárgyának, és alkalma van megtapasztal­ni, hogy aminek a bekövetkezésétől tart, a valóságban nem történik meg. Ez a folyamatos szoktatás segíthet, hogy lassacskán megbarátkozzon félelme tár­gyával. Például tegyük fel, hogy ön fél a pókoktól. A szoktató terápia során elő­ször – általában egy másik személy jelenlétében – szembenéz a fóbia tárgyá­val, ebben az esetben pókokat ábrázoló képekkel.

Tisztelettel

Pusszycat. :DDD

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#50) bkercso válasza pusszycat (#49) üzenetére


bkercso
nagyúr

Hát azért nem kicsit árnyaltad az eredeti hsz-edet. Terápiás környezetben, szakember vezette módon más a dolog, mintha csak kilógatnál valakit a tetőről. :R

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.