- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hieronymus
veterán
válasz
pusszycat #61 üzenetére
Tisztázzunk valamit. A félelem önmagában hasznos dolog. A veszélyre figyelmeztet, megemeli a figyelmet, ...
A probléma akkor van, ha a kockázat mértékéhez képest aránytalanul magas a félelem. Akkor már nem félelem a neve, leginkább fóbiának hívjuk."Én a magasságtól, repüléstől, víztől (hajón), h elvesztem akit szeretek, hogy egyszer itt hagyok mindent, a betegségtől, skorpió, kígyó, pók, pitbull... "
Ezen félelmek többsége tanult félelem. A szülőktől, másoktól elsajátított viselkedés. Már attól, hogy ennek tudatában vagy, könnyebben tudod kezelni a helyzetet.
A betegségtől való félelem addig reális, amíg odafigyelsz magadra és igyekszel egészségesen élni. De ezt sem szabad túltolni. Van egy ritka szembetegségem. Anyagcsere zavar. Emiatt egy sárgás színű anyag ülepedik ki a szemeimben, ami elfedi a látóidegek elől a fényt. A perifériás látásnál kezdődik, Lassan, de biztosan teljesen be fog szűkülni a látótér. Nincs mit félni ez ügyben. Nincs gyógyszere/gyógymódja a betegségnek.
Mitől félek igazán?
Egyszer felültem egy gondolás körhintára. Olyanra amit ferdén emelnek meg és a gondola képes megfordulni a levegőben a tartókarja csapágyazása körül. Az előttem lévő gondola üres volt és az egyik körben beállt függőlegesbe, fejjel lefelé. Nem hosszú időre, de belém hasított a felismerés, velem is megtörténhet.
A felnyitható kar nem nyúlt védelmet a kizuhanás ellen.Két lehetőségem volt. Bepánikolok, de az nem old meg semmit. Vagy elterelem a figyelmet a problémáról. Elkezdtem nézni az előttem ülőket hogyan lehetne levadászni őket. Mikor vannak a gondolák optimális helyzetben a dologhoz.
Azóta tudom. Egyetlen dologtól kell félnem. Attól, hogy egy helyzetben bepánikolok.
Van egy érdekes tesztkérdés ami a félelemmel és annak a kezelésével kapcsolatos.
Éjszaka van. A város egy nem túl jó hírű részén kell átmenned gyalog. A járdákon nem működik a közvilágítás. Az út viszont jól ki van világítva.
A jól kivilágított úton vagy a sötét járdán mennél át a területen?
Mire alapozod meg a választásodat? -
-
-
Hieronymus
veterán
válasz
pusszycat #49 üzenetére
"Ha kerüli félelmének tárgyát, akkor képtelen lesz legyőzni azt, állítja dr. Zane. Ügy lehet úrrá a problémán, ha aláveti magát a kondicionáló vagy szoktató terápiának."
Igen tisztelt dr. Zane.
Nekem több félelmem is van.
Például nagyon félek az éhes oroszlántól.
Én alávetném magam a kondicionáló terápiának. De nagyon félek, hogy a szoktatás vége az oroszlán jóllakottságánál kezdődne.Válaszát várva, maradok éltben, addig is.
-
-
-
-
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
pusszycat #20 üzenetére
Én Osram (legjobb gyártó) E27 LED-eket vettem az új kecóba, kb. 10db-ot. Ebből 2db 1 éven belül kiégett, a többi nem...
Ez azért nem 25 év.
JHC:
A színhőmérsékletet és a lumen-kibocsátást nézd, ezek mutatják meg a színét és a fénymennyiséget! Ezen kívül a sugárzási karakterisztika is érdekes lehet: a fénycső minden irányba sugároz, míg LED-ből vannak irányított fényűek is. -
Hieronymus
veterán
válasz
pusszycat #12 üzenetére
Én a fürdőszobába csináltam a tükör körül egy LED szalagból világítást. Könnyű legyen sminkelni a hölgyeknek.
A tápegysége rendes méretű LED táplálására van a szalagnak. A telefonos villogás tesztet, villogás nélkül lehet elvégezni.
Viszont újkorában 1 pár, egymás melletti LED csinálta ezt az utó világítási jelenséget, Mostanában még 1 pár LED kezdett tovább világítani.Eredetileg nem lehetett a LED szalagot egyben tartani. Ezért hat részre vágtam szét, amit három csoportban ragasztottam a tükör köré. A két pár szalag egy végüknél kapják az áramellátást. Egy pár a közepén. Ez volt a legegyszerűbb, mert nem látszik a tápkábel.
Azt gondolom a tápegység kondenzátora és az LED szalag hálózatom rezgőkört alkot a kikapcsolás pillanatában és a kondenzátor maradék töltése feszültség maximum pontokon végez munkát, világít.
Mivel 2017 januárjában készült el a világítás, a jelenségnek bizonyosan nincs hatása a LED működő képességére.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztrofotózás
- Bittorrent topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari