Hirdetés

2024. március 4., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) cellpeti


cellpeti
veterán

Nekem Logitech X-230am van. Régen vettem,de máig nagyon jó. Gratula amúgy az új hangfalhoz.

Tigris, tigris, csóvafény...

(#2) HUNNIA1920


HUNNIA1920
őstag

Én Z3e - t használok és megfelel amire kell. Sokáig akartam Z-2300 - ast venni, de az meg már nem éri meg a 25 - 30k - t.
Nem gondoltam volna, hogy ennek ilyen apró a mélynyomója. :)

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#3) Toldo


Toldo
csendes tag

Hello!

Igen én is tapasztaltam, hogy egyszerűen nem lehet kapni x-230-at, se a Z Cinema változatot. Remélem hamarosan azért kidobnak a Cinemához hasonlót. Jó kis cikk legalább tudom, hogy mire számítsak. :) Amúgy nem 1 ilyen kábel kell hozzá? http://elektroexpressz.hu/shop_ordered/5495/shop_pic/unas_193038.jpg
Üdv.

(#4) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Mellesleg létezik RCA-JACK kábel, miért ne lehetne összekötni eleve a PC-vel, minek kell átalakító?

Véleményem szubjektív...

(#5) krystman


krystman
őstag

Nekem is X-230 van, és nagyon meg vagyok vele elégedve! Számítógéphez, főleg ha csak halkan hallgatja az ember, és nem kell 5.1 bőven elég. És tényleg a mély az eszméletlen szépen tisztán szól benne. Egyik ismerősöm vett ilyen hangfalat mint amit Te is vettél, és ő is nagyon meg van vele elégedve. Szerintem ezek a Logitech termékek szokásukhoz híven mindig hozzák a minőséget. Még idáig nem sikerült rossz dolgot venni tőlük. Egyébként én a X-230-nál nem veszek észre semmiféle alapzajt, vagy bugást. Esetleg nem lehet, hogy ott a környezetben, nem vesz fel valami elektromos zajt?

(#6) Laslow


Laslow
senior tag

Egy elírás: "Minden zacskódban, vége leragasztva, kábelek is külön."

Szomorúan hallom, hogy ha nincs bemenő jel, akkor sistereg/zúg. Azt hiszem ezt nem bírnám elviselni egy hangszórótól. Szomorúan olvasom a bekapcsológombos részt is. Soha nem szoktam állítgatni a hangszóróm hangerejét, csak a Windowsból. Szörnyen zavarna, ha minden hangszóró-bekapcsoláskor kicsit más hangerőre sikerülne állítani. Viszont tetszik, hogy tág határok között lehet állítani a hangerejét. Többször is láttam már olyat, hogy a semennyire nem szól és a tök hangos között szinte nincs átmenet, de a tök hangos és a kibírhatatlanul hangos között meg lehet tekergetni egy csomót. Jó, ez persze a bemenő jel hangerejétől is függ.

Amúgy: köszönöm a beszámolót. Örülnék, ha minél többen leírnák a véleményüket ehhez hasonlóan, amikor beszereznek valamit, hisz mások számára ez nagy segítség lehet a választásban.

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#7) superecneB


superecneB
őstag

"Gyorsan kicsomagoltam, összeraktam, és adj neki. Adnák, de nem találtam a bekapcsoló gombot vagy kapcsolót." - Lehet csak engem bánt szóval ez nem feltétlen kritika, de én Adnék-et írnék legalábbis erre fele így mondjuk. Érdekes volt olvasni erről a kis kütyüről, használd egészséggel.

(#8) AXisBOLD


AXisBOLD
addikt

jó kis tesz, sok képpel.

még nem olvastam végig, de ami elsőre feltűnt, hogy a left speaker-t végre nem a right-ból vezették ki, hanem a mélyládából.

nemek egy X-230-am van, úgyhogy kíváncsi vagyok miket javítottak/változtattak az egyértelmű külsőségeken kívül.

Aurea mediocritas

(#9) bartucc


bartucc
addikt

Nem nagyon vagyok híve a 2.1-nek, de tetszik a teszt. Hasznos, és aki ilyet szeretne venni, segítségére van, köszönjük. :R

"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//

(#10) wetomi


wetomi
aktív tag

"Én nem tudom, hogy csinálják, de a hatás annyira jó, hogy a láda a hallgatási pozíciótól képest egy méterrel lejjebb és körülbelül 25 centiméterrel balra van, de mégis úgy tűnik, mintha a két hangsugárzó között szólna."

Ez azért van, mert a mély hangok (alacsony frekvencia, hoszú hullámhossz) könnyebben elhajlanak, könnyebben kikerülik az akadályokat, mint a magas hangok. A magas hangok szinte csak egyenesen hajlandóak terjedni, a forrás irányából, ezért sokkal több térinformációt hordoznak, mint a mély hangok. Ezért van az, hogy a többcsatornás rendszereknél csak 1 hangszóró/csatorna felel a hangokért, mert a mély hangok irányát lényegében nem tudjuk meghatározni.

(#11) Samus


Samus
addikt

Akkor válaszolnék mindenkinek.
Először is köszönöm a nyelvtani helyesbítést, javítom.
Következő az átalakító. írtam, hogy semmiféle átalakító nem kell, a jobb oldali speakerből jön ki a 3.5" zöld színű dugóval ellátott jack csatlakozó, ami az elsődleges bemeneti forrás. Ezen kívül mint írtam, van még ugyanezen a spekaeren egy AUX jack, és a mélynnomón a pár RCA. A külföldi teszt (kettő is) írta, hogy nincs jack csati, kell venni RCA->jack átalakítót...Viszont a sistergésről, búgásról semmit sem írtak. Számomra is szomorú, én megoldottam annyival, hogy mindig be van dugva a gépbe, ilyenkor halkan lehet hallani, igazából egy méter távolságból már ez sem hallattszik. nem értem miért nem lehetetett egy zavarszűrőt beépíteni a tápba (biztos nem a bemeneti jel a hibás, mert fejhallgatóval nincs ilyen effektus, sőt, szettbe dugott fejhallgatóval sem hallani...). A kapcsoló pedig ilyen, sajnos tényleg nem a legjobb, bár engem nem zavar, mert én a gépen fixen hagyom a hangerőt (50%), és a speakeren állítom. Igyekeztem olyan dolgokat kiemelni, ami nem általános, úgy látom elértem a célom, és sikerült egy megfelelő minőségű bemutatót összehoznom.
Köszönöm mindenkinek, aki olvasta, esetleg segített és/vagy magyarázatot is adott :R

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#12) Jojo5 válasza HUNNIA1920 (#2) üzenetére


Jojo5
őstag

Nekem Z-2300-am van, de már nagyon régen vettem és az emlékeimben az él, hogy nem is volt vészes az ára !
Amit kaptam az valami eszméletlen! A hangzás a teljesítmény minden amit képvisel a Z-2300 az nagyon megnyert és nem is váltanám le semmiért :)

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#13) Samus válasza Jojo5 (#12) üzenetére


Samus
addikt

Na igen, állat egy rendszer lehet, csak nem igazán egy kategória. 3 db Z323 kijön egy Z-2300 árából (még a futár díja is belefér)...egyébként Z-4et is nézegettem, de azt sem forgalmazták már...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#14) WongFeiHong


WongFeiHong
senior tag

Nekem is ilyenem van,még az Aquaban vettem pár hónapja.Sztem nagyon jó hangja van de a búgás engem is zavar és mostanában az egyik hangszóró recseg ha állitom a hangerőt.Egyéb gond nincs vele. :)

(#15) pincehely


pincehely
addikt

"Én nem tudom, hogy csinálják, de a hatás annyira jó, hogy a láda a hallgatási pozíciótól képest egy méterrel lejjebb és körülbelül 25 centiméterrel balra van, de mégis úgy tűnik, mintha a két hangsugárzó között szólna."

Egy bizonyos frekvencai alatt az emberi fül képtelen meghatározni a hang forrásának helyét, irányát.
Ez a dolog a fülünk egy bizonyos tehetetlenségéből adódik.

Nem is lenne jó, ha a mélyládát is pozícionálni kellene.

http://kefetemap.deviantart.com/

(#16) menpee


menpee
aktív tag

Én is X-230-at akartam anno, X530 let belőle. Nem bántam meg.

,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell

(#17) Samus válasza WongFeiHong (#14) üzenetére


Samus
addikt

Valószínű kontkathiba- Ha garanciális, akkor cseréltesd, mert nem nyúlhatsz bele, ha pedig szerencséd lesz, akkor cserélik (vedd fel a kapcsolatot a Logitech supporttal, weblapon megtalálod az elérhetőségüket).
Ha már lejárt a garancia, akkor kapd le a hangerőszabályző tekerős pöckét (ha le lehet, ha nem, akkor csavarozd szét, és a hangerőszabályzó potiját fújd be WD40 csodaspray-vel, majd mozgasd meg, közben picit még fujj rá. Csavarozd össze, dugd be, és próbáld ki.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#18) GuruZone


GuruZone
őstag

MUST HAVE!!!!! Kell az a Sprite... :)

Redmi Note 13 Pro 5G • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21

(#19) LurkerSheik válasza menpee (#16) üzenetére


LurkerSheik
senior tag

Én választásom viszont X-540-re esett. X-530 állítólag kéretlenül is működik rádió vevőként.
Anno, vagy (18k) 500huf-al volt drágább mint az 530as.
Na meg a centert szépen az LCD tetejére is fel lehet aggatni.

Ügyes dolog és telt a lefelé irányított mély, csak tisztításkor, mozgatáskor kell óvakodni nehogy benyomd, mert akkor :O nekem nem védi semmi rács,etc..

Nem tudom de ezek a 2.1-s virtuális térhangzásos cuccok valahogy nagyon nem az igaziak,normális térhangzáshoz kell az az 5.1.

Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||

(#20) Samus válasza LurkerSheik (#19) üzenetére


Samus
addikt

2.1et nem is térhangzás miatt vásárol az ember. A jó térhangzáshoz viszont nem elég az olcsó 5.1nek csúfolt valami, ahhoz rendszer is kell, megfelelő hangkártya, és megfelelő alapanyag (film, játék, ami valódi 5.1es támogatással bír). Én ezért döntöttem a 2.1 mellett. A noteszben is sima sztereó hangkártya van... Nekem bőven jó, ezért vettem. Az álmom egy Z-5500, már nagyon régóta (a rendszer sem mai darab), de még mindig a legolcsóbb helyen is 85k. Így hát jó a Z323, szép a hangja, megszerettem :)

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#21) PH-User


PH-User
addikt

(a sztereó színkódja) Nem a vonalkimeneté?

Egyébként korrekt kis összefoglaló, köszi! ;)

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#22) Samus válasza PH-User (#21) üzenetére


Samus
addikt

Jó, vonalkimenet. De szerintem a közérthetőség kedvéért maradjunk a sztereónál.
Egyébként nem tudod, a vonalbemenet (kék) mire szolgál? Nem tudtam még rájönni...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#23) AXisBOLD


AXisBOLD
addikt

most volt időm végigolvasni :).

nagyon jó bemutató/teszt lett. gratula!

ez a sistergő, búgó hang az X-230-nál is megvan, illetve a nagy hibája, hogy nem lehet szabályozni róla a füles kimenet hangerejét.

egy észrevétel: amikor a mélynyomó hátsó paneljéről beszéltél kétszer szerepel, hogy bal hangszóró.

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#24) vwpolopg válasza HUNNIA1920 (#2) üzenetére


vwpolopg
őstag

Én is egy Z3-e-t használok teljes megelégedéssel, nagyon jól szól.

(#25) balintka


balintka
addikt

Nekem Ozaki WRX450 van, 2+2-es, ez egy szuper szett, 1,5 éve 8500 Ft-ért vettem. Ennél a Logitechnél erősebb wattban, szépen szól sztem.

(#26) Sub-ZeRo válasza LurkerSheik (#19) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Igen, sajnos a rádiós dolog igaz. Bár ha negyed hangerőn, vagy egy picivel fentebb van, akkor nem hallod. Nekem is 530 van. Nagyon jól szól. Meg vagyok vele elégedve nagyon. Film, játék, zene mindenben jó.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#27) AXisBOLD válasza balintka (#25) üzenetére


AXisBOLD
addikt

a WR450-re gondolsz?

Aurea mediocritas

(#28) rolkaDb


rolkaDb
aktív tag

Grat a hangfalhoz. Én is akarom majd venni egy jó kis logitech- t!

(#29) Joe63


Joe63
tag

Sziasztok! Nekem is Z323 van, én is nagyon meg vagyok vele elégedve, főleg, hogy olcsón jutottam hozzá. Nálam sistergés, búgás csak minimális mértékben van. Igaz, hogy külön konnektorba van bedugva, egyedül.

• Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.

(#30) kovy79


kovy79
őstag

"hogy férhetett el egy akkora dobozba" -> dobozban
Nekem x-210 van és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Persze köszi a tesztet, hasznos, ha cserélni kellene.

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#31) Gál István


Gál István
senior tag

Egy apróság: a membránok méreteit beleírhatnád, sok embernek lehet szempont vásárláskor.
A szett erejéről van elképzelésem, réges-régen nekem is volt valami Gembird márkájú 2.1 rendszerem hasonló méretekkel.

[ Szerkesztve ]

(#32) Samus válasza Gál István (#31) üzenetére


Samus
addikt

A hangszórók membránja 6 cm, a mélynyomóé 12cm. Nem rengeti szét a házat, de fényévekkel jobban szól, mint az 5000ft-os TV márkájú csodák (pedig azok sem olcsók).

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#33) Samus


Samus
addikt

Még egy apróság, hogy tényleg teljes legyen a kép. Nem tudom, hogy ez az én modellem hibája, vagy általános-e. Nagyon alacsony hangerőn, ami a suttogás halkabb szintje, csak a bal hangszóró szól, a jobb nem. Felettébb érdekes. Nem tudom nincs-e köze annak, hogy ez közvetlenül jön ki a mélynyomóból (amiben ugye az erősítő is helyet kapott). Mást nem vettem észre...persze lassan úgy tűnik, hogy a szett tele van hibákkal, de az a helyzet, hogy én szeretem. Egy rettentő drága szettben is van hiba bőven. Ennyit én elnézek itt is. Ha nagyon halkan akarom hallgatni, akkor ott a fejhallgató.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#34) balintka válasza AXisBOLD (#27) üzenetére


balintka
addikt

Igen, arra, nem emlékeztem a pontos nevére.

(#35) semetka


semetka
őstag

Most vettem én is egy ilyen szettet. Teljesen meg vagyok elégedve. 1 észrevétel, nekem egyáltalán nem sistereg. Nagyon jól szól. 12 m2-es szobám van, de teljesen megtölti. Jó választás.

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#36) macika69


macika69
tag

Gyári adatok:
Hangsugárzók:
* 5,1 cm-es dómos hangsugárzó
* 10,2 cm-es lefelé irányított dómos hangsugárzó

[ Szerkesztve ]

(#37) macika69


macika69
tag

Köszönöm a hasznos tesztet.
Sajnos nincs mágnesesen árnyékolva egyik hangszóró sem, ezért oda kell figyelni az elhelyezésükre. :((

[ Szerkesztve ]

(#38) Samus


Samus
addikt

A szett egyébként eladó. Nem használom, a pénz pedig kellene másra...Mióta megvettem, furcsa mód az ára felment több mint 2000 pénzzel.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#39) Pursivo


Pursivo
csendes tag

Sziasztok,

Nem régiben vettem egy Logitech Z323-as hangfalszettet és problémáim adódtak vele pár nap eltelte után.

Probléma:
Feltekertem a hangerőt a mély ládán és a zenében lévő basszusoknál egy ilyen tompán recsegő hangot hallok.
Olyan mintha a membránhoz érne valami, nem tudom pontosan leírni.
Nagyon idegesítő és még akkor is hallom ezt, amikor lejjebb veszem a hangerőt (csak ugye halkabban).
Biztosan nem hajtottam szét, semmit nem kötöttem pluszba rá, nem értem.

Esetleg tudtok e segíteni ebbe? Ennyit bír a hangfalszett vagy szériahibás lehet?

Köszi a segítséget.

(#40) Pursivo válasza WongFeiHong (#14) üzenetére


Pursivo
csendes tag

Szia.

Nekem is hason problémám van, de gariba kicserélték volna, de a bolt rendelt egy másikat és az is azt csinálta, amit az enyém.

Szóval lehet hogy szériahibás volna a Z323 azon gyártása?

Bye

(#41) I'm Jocc


I'm Jocc
csendes tag

Nekem van egy X-230-am és egy Z-2300-am. Szerintem mindkét rendszer tökéletes.
Ha a Z-323 valóban olyan jó, mint az X-230, akkor én is csak ajánlhatom bárkinek, nyugodtan megveheti! A nagyon jó minőség mellett pedig a megbízhatóságra és tartósságra sem lehet panasz! :R :R

Never give up, NEVER BACK DOWN!

(#42) bandhe43


bandhe43
csendes tag

Sziasztok !

A kérdésem a következő lenne, boldog tulajdonosa vagyok egy Z323 hangfalszettnek, most 4 napos , szóval még a "bejáratás" időszakában van. (Itt szeretném leszögezni,hogy nagyon amatőr vagyok ilyen téren) A kérdésem a következő lenne, az normális, hogy a mélynyomó néha "rezgő" hangot ad ki ? Esetleg ezt betudhatom annak, hogy még vadiúj a hangfal? Kb. a potméter felére van tekerve, hangkártya EQ-ja alapon, win hangerőt már próbáltam 80, 50 , 40 % -on is, tanácstalan vagyok.....zenénél általában elnyomják a magasak ezt a hangot és így nem zavaró, mert ettől eltekintve megvagyok vele elégedve az összképpel....de néha nagyon idegesítő tud lenni.( Mintha a membrán adná ezt a reszkető hangot, a bass reflex cső nagyon fix,ahogy megfigyeltem, szóval szerintem nem az a probléma forrása,de javítsatok ki,ha tévednék :))

w w w . youtube.com/watch?v=QzvGKas5RsU <- Tinie Tempah:Pass out , ennél a zeneszámnál , az elején brutálisan kierződik a leírt jelenség.

Szóval, aki kicsit is otthon van ebben a témában,esetleg adhatna valamiféle felvilágosítást, vagy esetleg megoldást erre(ha ez probléma persze :)).

Előre is köszönöm.
Üdv. András

[ Szerkesztve ]

(#43) Intelligencs válasza bandhe43 (#42) üzenetére

Én tegnap vettem fateromnak egy ilyen hangfalat. Most tesztelem. Kipróbáltam az általad küldött youtube linkkel is. Semmi ilyet nem tapasztalok. Hülye kérdés, de a bass-reflex cső elől levetted a védő műanyag fóliát? :) Én először megijedtem, hogy milyen hülye hangja van, aztán rájöttem, hogy azt nem vettem le.

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#44) bandhe43 válasza Intelligencs (#43) üzenetére


bandhe43
csendes tag

Természetesen, jogos felvetés, de sajna nem ez lesz a probléma forrása.

Üdv, András

(#45) balwee


balwee
csendes tag

Sziasztok! Szeretnék most énis venni egy 2.1-es hangfaslszetet. Nem igazán tudok dönteni, max 15k-t szánnék rá. Néztem énis ezt a z323-asat de olvastam róla 1-2 rosszat is, aztán most elbizonytalanodtam.. Szobatársamnak x230-a van, szerintem nagyon szépen szól és kb hasonló, vagy jobb teljesitményűt szeretnék venni. Kinéztem egyet: http://digistreet.hu/hangfal/20-ch/hangfal-philips-spa5300-00-21
Ha valaki esetleg tudna róla véleményt mondani nagyon örülnék, mert nem szeretnék melléfogni.. :) Egész tetszetős szet szerintem és a teljesítmény adatok is eléggé vonzóak.
Előre is köszönöm!

(#46) PuMbA válasza balwee (#45) üzenetére


PuMbA
titán

Milyen zenére kell?

(#47) balwee


balwee
csendes tag

Főleg house, de trance dnb.... Meg hallgatok végülis minden stílusban :) Na meg film

(#48) PuMbA válasza balwee (#47) üzenetére


PuMbA
titán

Legjobb hangminősége a Genius SW-HF 2.1 3000-nek van. A Logitech hangfalak jobban össze vannak rakva és minőségibb alkatrészekből, de sokkal rosszabbul szólnak. Philipsről nem tudok semmit, de Logitech szintű hangzása lehet elnézve a miniatűr szatelliteket.

Ha nem fontos a sok basszus akkor pedig Genius SP-HF 1255A. Hangminősége a legjobb ebben az árkategóriában és eddig még nem hallottam elromlott példányról.

[ Szerkesztve ]

(#49) PuMbA válasza PuMbA (#48) üzenetére


PuMbA
titán

Mondjuk még a 2.1 3000 minőségére sem panaszkodtak és róla sem hallottam, hogy olyan elromlós lenne, mint a 2000A vagy a 3000A.

(#50) balwee


balwee
csendes tag

Na mostmár teljesen elbizonytalanodtam :D Irtam 1-2 fórumra és ajánlják a genius legnagyobb 2.1-ét, vagy logitezh z-323-at, viszont ugyanott utána leoltják mind2-t :D Lehet az lesz, hogy megveszem a philipset, mivel arról még sem rosszat sem jót nem hallottam.... :)
Hátha nem járok vele rosszul

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.